Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...bu bende bır hırs uyandırdı...suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..
eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..
o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzz
okurken şiştimmm. bu ne hırs böyleee
bu kadar abartmayın allah aşkına.
nisanda cocuklarınız olucakmış üstüne üstlük.
biraz zamana bırakın. birikim yapın.
kendinizi bu kadar odaklamayın.
bugün yarın derken vakit su gibi akıp gidiyor konu sahibi .Genç yaşta birikim yapmazsak hiç yapamayız .Size hak veriyorum .Önce ekonomik bir ev alın daha sonra gerisi gelir .
bence ufaktan başlayın. çok da sıkmayın kendinizi. bir de bebeler gelecek sanırım.
hiç evdeki hesap çarşıya uymuyor. elimizde şu kadar kalır diyorsunuz kalmıyor maalesef.
birden ev gibi büyük borca girmeyin. küçük küçük başlayın mesela biz önce araba aldık.
borcu yarıladık. sonra diğer borçlar azalınca arsa işine girdik. lojmanda oturuyoruz şimdilik.
bunların borcu temizlenince ev işine giricez.
inanın işe evden yemek götürdüm pasta poğaça ile idare etmeye çalıştım ama bir yere kadar oluyor. bir yerden bişey çıkıyor aniden. mesel bebeğimin beşiği kırıldı yeni almak zorunda kaldık yani bunun gibi ..
okurken şiştimmm. bu ne hırs böyleee
bu kadar abartmayın allah aşkına.
nisanda cocuklarınız olucakmış üstüne üstlük.
biraz zamana bırakın. birikim yapın.
kendinizi bu kadar odaklamayın.
:) hayatımda ne okul ne hayatında hırslı olamadım.keske olsaydım suan farklı yerlerde olurdum.ama aılem 30 yıldır kıracı...yasadıklarımdan dolayı ev olayına fena takmış durumdayım.ıkızlerın hastane masrafını ayırdım.onda sıkıntı yok.sıkıntım ılerıye donuk sımdıden bırıkım yapmak zorunda oluşum.babamın savurganlıgının ceremesını cekıyoruz aılemle yıllardır.
:) hayatımda ne okul ne hayatında hırslı olamadım.keske olsaydım suan farklı yerlerde olurdum.ama aılem 30 yıldır kıracı...yasadıklarımdan dolayı ev olayına fena takmış durumdayım.ıkızlerın hastane masrafını ayırdım.onda sıkıntı yok.sıkıntım ılerıye donuk sımdıden bırıkım yapmak zorunda oluşum.babamın savurganlıgının ceremesını cekıyoruz aılemle yıllardır.
hastane masrafıyla bitmezki cocukların işi.
varda var.
ama öyle bi yazmışınki yemeden bile keseriz.
olmaz mı. olamazda yani. üc canlısın sen hemde.
zamana bırak. her ay kendini kenara para ayırtmaya iyice alıştır.
ev sahivide allahın izniyle olursunuz. eskiden cok zordu. kredi olayları yoktu. şimdi onlarda var şükür.
kredi kartı taksiti bitince, o 1.200 lirayla ev taksiti yaparsınız yine 1000 lirayla geçinirsiniz
bende çok istiyorum evimizin olması Allah nasip eder inşallah
bence ufaktan başlayın. çok da sıkmayın kendinizi. bir de bebeler gelecek sanırım.
hiç evdeki hesap çarşıya uymuyor. elimizde şu kadar kalır diyorsunuz kalmıyor maalesef.
birden ev gibi büyük borca girmeyin. küçük küçük başlayın mesela biz önce araba aldık.
borcu yarıladık. sonra diğer borçlar azalınca arsa işine girdik. lojmanda oturuyoruz şimdilik.
bunların borcu temizlenince ev işine giricez.
inanın işe evden yemek götürdüm pasta poğaça ile idare etmeye çalıştım ama bir yere kadar oluyor. bir yerden bişey çıkıyor aniden. mesel bebeğimin beşiği kırıldı yeni almak zorunda kaldık yani bunun gibi ..
doğru ama buna çok hazır olman gerekiyor. yoksa depresyona girersin.
mesela ben borçlar dağ gibi olunca bunalım yaşıyorum o yüzden uyardım cnm..hakkınızda hayırlısı.
Genç yaşda ev almak elbette en güzeli.Biz ilk evimizi evelndikden 4 ay sonra düğünde takılanları satıp aldık ve kiraya verdik.Ordan gelen kira o hesapta birikti.İkinci evimizide 4 sene önce aldık ve o evde yaşıyoruz.
Biraz sıkmak lazım ama sizin bebekleriniz geliyor.Çocuk işi gerçekden masraflı .Bence bebeklerinizi hayırlısıyla bir kucağınıza alın, iş hastane masrafı ile bitmiyor.Giderinzi bir görüp ona göre hesap yapın.Bu arada her artanınızı bankaya atın.3-5 demmeyin.
Ev alalim diye kendinizden abartili sekilde kismayin ama ufak ufak kenara atin bence.
Benim annemler de ev alacaz diye cocuklugumuzda hep kıstı bizlerden. Hos kismasaydi da yetmezdi zaten memur maaşı 7 cocuga :))
Bu arada esiniz hesap kitap bilmeyen biriyse ev ekonomisine mutlaka el atın.
Benim ki bilmez mesela, yaninda bir sey begenmeye korkarim. Alır getirir.
hastane masrafıyla bitmezki cocukların işi.
varda var.
ama öyle bi yazmışınki yemeden bile keseriz.
olmaz mı. olamazda yani. üc canlısın sen hemde.
zamana bırak. her ay kendini kenara para ayırtmaya iyice alıştır.
ev sahivide allahın izniyle olursunuz. eskiden cok zordu. kredi olayları yoktu. şimdi onlarda var şükür.
şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...bu bende bır hırs uyandırdı...suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..
eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..
o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzz
Hemen hemen borç ve bütçe olarak benzer gibiyiz. En büyük farkımız bebek beklemiyoruz biz :)
En güzel birikim, parayı harcarken 2 kere düşünmek ve o ay artan para 5 lira bile olsa kenara koymak. Gönül ister ki kiraya hiç para vermeyelim ancak açıkcası bizim için mümkün değil. 3 ay sonra elinizde kalacak parayla gayette güze birikim yaparsınız bence biraz sabredin. Altın iyi bir yatırım aracı değil bana göre, çok uzun vadede belki kazandırır ama, bilemiyorum... en azından bir iki yıl daha bekleyip iyi bir peşinatla ev alabilirsiniz. 25-30 gayette genç yaş, zamanla hepsi olur bence.
Ruh halinizi ve düşüncenizi çok iyi anlıyorum. benimde babam durumu iyiken parasını verdikten sonra her ev benim derdi annem az mı söyledi ev alalım diye ama nasip olmadı şimdi kendisi de pişman ama Rabbim beterini göstermesin.
birikim konusuna gelince daha bende onu oturtabilmiş değilim açıkçası elimden geldiğinde bişeyler koymaya çalışıyorum kenara ama ev parasını bırak peşinatı çıkar mı bilmem
şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
Ama sizin yaptığınızla şuanda birikim olmaz ki. Çocuklarının da seninde sağlıklı beslenmeye ihtiyacın var. Yani kıyafetinizden kısın, ev eşyasından kısın, kozmetikten kısın ama bence yemeden içmeden kısmayın. Onunda ekonomiğine bakarsınız. Mesela dışarda oturup pasta yemek yerine, pastanızı alırsınız evinizde çayınızı demleyip yersiniz.
hay kör olma hemi sen.
kız zaten 2kişisiniz. 2lira bişi tutar alcaklarınız.
ailenden baya etkilenmişin. ama sne öyle olmucagını iyi bil.
ailemizde gördügümüz olumsuzlukları yapmıyoruz. yapamıyoruz.
Altın kısa vadeli yatırım değildirzaten o yüzden sanırım en garantisi altın ..Her ay cumhuriyet alıp koyabilirsiniz kenara ..Kredi borcu bitince de yine 1000 lira kalıyormuş gibi yapın geri kalan 1200 i yatırım olarak ayırın derim