genç yaşta ev sahibi olanlar??

bizim eve giren daha az. ve maşallah iyi para biriktiriyor annem. faturaları filan kısabilirsin bunun için. ve tavsiyemdir annem her ay öyle yapıyor. mesela diyor ki bu ay kenara 500 tl atacağım. onu atıyor ve unutuyor. geriye kalan parayla idare ediyoruz. ama harcayıp harcayıp kalanı kenara atsak kesinlikle 500 kalmaz. tavsiyedir. iyi bir yöntem kendisi :)
bunu biz de uyguluyoruz
valla bu işi eskiler iyi beceriyor
ben de k.validemi ve annemi neyi nasıl yapıyorlar hep takip ederim
maaşım gelirken ayda 200 lira unuttum parası atardım cüzdana
ne altınlar yaptım onunla
şimdi ücretsiz izindeyim, öğrenci alıyorum eve
bu sefer de 200 değil 100 atıyorum
5,10,25 kuruşları biriktirdiğim kumbaram var
bu kumbarayı 3 ayda açıyorum, bütünletiyorum ve ulaşım kartlarıma yüklüyorum
şimdiden aylarca yetecek kadar kartlarım dolmuş durumda
küçük miktarları da asla küçümsememek lazım
bir de 50 krş ve 1 TL attığım kumbaram var
bununla da ayrıca birikim yapıyorum, altın alıyorum vs
bunlar benim kişisel birikimlerim, eşimle yapmaya çalıştığımız ayrı
şimdilerde kredi ödediğimiz için az oluyor bu birikim ama, en azından oğluşumuz için bireysel emeklilik ödüyoruz yani

annemin ve k.validemin bir sözü var
çocuklar küçükken ne yaptınız yaptınız, sonra zor oluyor diyorlar
haklılar yani

bunu biz de uyguluyoruz
şimdilerde kredi ödediğimiz için az oluyor bu birikim ama, en azından oğluşumuz için bireysel emeklilik ödüyoruz yani

haklılar yani

sizin de taktik iyiymiş :)

ikimizde 27 yaşındayz ev ve arabamız var hamdolsun ailemin de desteği oldu..ben çalışmıyorum..dısarda yemek te yiyoruz.. gezmektente kalmıyoruz okuyup üflüyorum ben paraya:D

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK
2200 lirayla hem geçinip hem eve girme birde bebeğin masrafları. mümkün değil.

kredi kartı borçlarınız bitince elinize 1300 daha kalıyormuş. onun en kötü 500 ünü her ay kenara atın. 1-2 yılda birikecek birşey değil bu . maaşlı insanlarsınız. ama 3-4 sene sonra bi peşinatınız olur bence çok da zorlama bebeklerinle ilgilen. ben 5 sene çalıştım bekar ve ailemle oturarak ancak peşinat parası biriktirebildim. ev geçindirirken dhaa da zor

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK
beylikdüzündeki evlerin fiyatları ne kadarmış peki ???

bunu biz de uyguluyoruz

haklılar yani

cok zekıce bravoo !

Bende bekliyorum işte yaza başlarım heralde. Evde oturanıyorum. Hemde destek olmam gerek herife. Şuan başka Şehire taşındık kurudu cebimiz

o da etkı eder tabıı..bence de ışe gır valla ıkı cocukla tek maaş cok zor.allah yardımcımız olsun canım benım

sankim :KK67::KK22:

hıh:p ev fiyatlarınız cok ucuk ya..ben 130 binlik evde oturuyorum..biz 50 binlik bir borca girdik..kastetiğim aylık yükü bize fazla aslında..yani 2400 liraya 1100 lira kredi önce gözümüzü korkuttu..ama bir şekilde oldu..taşın altına elini koyma meselesi sanırım..şimdi bebek bekliyoruz babamız tırmalamaya başladı o sınav senin bu sınav benim:)bebişleriniz bereketiyle gelsin inşallahhh

Bence hic böyle bir risk almayin. Ev bu sonucta. Ne bileyim hani maasiniz 7 8 bin olur belki.
Ama gelecegin hic bir garantisi yok.
Ikizleriniz olacak. Her şeyden iki tane alacaksiniz.. bu kredi işi yaş iş. Asla tasvip etmiyorum. Evlatlarinizin en güzel yillarini eli sıkışık gecireceksiniz ve belki de gelecekte keşke evimiz olmasaydi ama istediklerimiz olsaydi diyecekler..
Ben hele yiyecekten kisilmasi taraftari asla degilim. Saglik bir kere gitti mi daha da gelmiyor.. Hem evlatlarinizin cani muz cekecek ama siz almayacak misiniz? Cocuklarima iyilik yapayim diye bence kötülük yapmayin..

yok bılgece'm cocukların bogazından kısılır mı hıc..ayy kıyamazsın kı onlara...ben kendımden ornek verdım o gun dedıgım gıbı beylukduzundekı evlerı gorup gaza geldım aksamında markete gıderken oyle bı coşuverdım.yoksa bebeklerın hıc bsyınden kısamaz ınsan.

coco-cambo evden önce araba almanızı şiddetle tavsiye ederim :KK53:
Hem daha rahat ödersiniz,hem bebişler doğunca rahat edersiniz,hem satınca değeri kaybolmuyor hatta 2-3-4 bin fazlaya da satabilirsiniz. En önemlisi bebişler 2-3 yaşına gelince satıp bu sefer ev alırsınız

yok bılgece'm cocukların bogazından kısılır mı hıc..ayy kıyamazsın kı onlara...ben kendımden ornek verdım o gun dedıgım gıbı beylukduzundekı evlerı gorup gaza geldım aksamında markete gıderken oyle bı coşuverdım.yoksa bebeklerın hıc bsyınden kısamaz ınsan.

Himm bir gazla yaptin yani. Beylikdüzü o kadar guzel mi ya? Ben de su an evlere bakiyorum internetten :-)))

Back
X