gençliğim ziyan oldu, gitti. ..

misafir çağırması şöyle oluyor, ben zaten yemeğimi hazırlamış oluyorum kendi gelmeden 10 dakika önce şunu da çağırdım diyor veyada eve geldikten sonra diyor ya da hiç demeden alıp gelir, yani yardım istemeye veya önden tartışmaya fırsat bırakmıyor
Tatlım o vakit, haftada yarım ya da tam gün yardımcı alıcaksın. En azından evin temizliği çamaşır, ütü işlerinden sıyrılcaksın. Yavaştan bu şekle alıştırmaya çalış. Üç çocukla kolay değil o işler. Sanada yemek hazırlamak kalırsa arada idare edersin. Huzurunu bozmadan böyle olması gerektiğini anlatmaya çalış.

Üçüncü cocuğu yapmışsınız ya, belki bu hala sevişebiliyor, doğurabiliyorsa misafir ağırlamaya da gücü yeter diye düşünüyordur.
Evet insan dışı bir robot olduğumu düşünüyor kesinlikle.Yaptığım şeyleri zaten mecburen yapmam gerektiğini bunların benim görevim olduğunu düşünüyor

Evet insan dışı bir robot olduğumu düşünüyor kesinlikle.Yaptığım şeyleri zaten mecburen yapmam gerektiğini bunların benim görevim olduğunu düşünüyor
Merhamet duygusu gitmiş. Sizin yerinizde olsam habersiz çağırdığı misafire kahvaltılık koyardım. Bakalım bidaha çağırıyor mu?

Merhamet duygusu gitmiş. Sizin yerinizde olsam habersiz çağırdığı misafire kahvaltılık koyardım. Bakalım bidaha çağırıyor mu?
Mecburen kahvaltılık hazırladığım da oldu ama onun için farketmiyor ki yine getiriyor, çok sever birilerini agirlamayi pardon agirlatmayi

Güzel, hoş da eşimin bu gibi tepkilerle düzeleceğine asla inanmıyorum aşırı inat ve katıdır, çocukları bir yerlere bırakıp ben de cikiyim bana uymuyor maalesef. Cikacaksam çocuklarımla çıkıyorum ona da eşim karışmaz zaten hani bazı şeyler düzelsin diye çocuklarımı yıpratmak istemiyorum, bilmiyorum ama kendimi çok çaresiz hissediyorum bu ölene kadar böyle gider diye düşünüyorum

Arkadaşlarınızla 1/ 2 saat kahve icmeye gitmekle cocuklarıniz yipranmaz korkmayın. Tam tersi mutlu anne/mutlu cocuktur. Sokaga atinda çıkın demedim zaten ki bende çocuklarımla vakit geciren, sosyal aktiviteler yapmayı seven bir anneyim. Hatta cocklarıma düşkünlüğüm konusunda elestiri bile aldım zamanında ve gözlemlerime göre yasadığımız cevrenin bir tık üstündedir ailece gecirdigimiz vakitler, aktivitelerimiz. Abartıp, suyunu cıkartmadıginız surece hayatın her alanından faydalabilirsiniz. Bir kac saatlik anneanne ve babaanne sevgi ve ilgisi cocuklarınizi ne kadar yipratabilir ki. Biz kadınların anne/es olmaktan farkli unvanlarıda var. Bağlı olmakla, bağımlı olmak ince bir cizgidir.

Ayrıca tavır koymak, kararli durmak cocuklara hissettirilmeden de yapılabilir. Evinizde cam kapı indirin, kocanıza tabak, çanak fırlatın demiyorum size. Tavrınızı koymak ve hayırınızı kabul ettirmek büyük kavgalar ve patlamalara göre etkili bir yöntemdir.

Bu konuda ki düsüncelerinizi degistirmezseniz caresiz olmaya devam edersiniz ve ölene kadarda böyle gidecek. Belki insanlar sartlar degisecek ama siz hep bunu hissedersiniz.

• Beğen
Reactions: 000
Evet, eşimin yüzünden gençliğimin ziyan olduğunu düşünüyorum, güzel günlerimiz de geçmedi değil ama sıkıntılı günler hep ağır basıyor.Benim belimde fıtık var, ameliyat da oldum ama hâlâ kötüyüm ama eşim asla umursamıyor, agrilarimin olduğunu bildiği halde sürekli misafir çağırıyor ve en sinirlendiğim kısmı da habersiz çağırıyor.Düzgün konuştum anlamadı, kavga, kıyamet anlamadı ve anlamayacakta...iftarını yapıp hemen dışarı kaçıyor ve sahura kadar da yok.o kadar bunaldım ki artık, çok da soğudum.3 çocuk var , boşanmak kolay değil, bazı şeyleri düzeltmeye çalışıyorum ama düzelmesi için önce onun kabullenmesi lazım, asla kabul etmiyor hatalarını. Kendisini mükemmel baba mükemmel koca sanıyor, ne yapacağım, nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum artık ama şunu biliyorum ki çok yoruldum ve yıprandım...
Öyle habersiz misafir çağırdıği bı gün yatar kalırdım yatakta fıtıgm nuksetti diye kitlenir kalirdm öyle tuvalete bile kalkamiyorm derdim misafirleride kendisi agirlasn artk çocuklarada baksn kendisini mükemmel koca ve baba olarak goruyormusya.

Bimden elmali kurabiyeyi al super tadi var bikac kurabiyesi daha var al hepsinden birkac paket yap bi cay gelen misafire olsun bitsin.misafir gelecek diye korkan ve asiri yorulan bir nesil olduk biz.misafir gelicek tum ev temizlenir birden fazla cesit yapilir .ben sahsen yapamiyorum yaptigim zamanda asiri yorgun oluyorum.

ameliyatı geçen sene oldum ama fıtık tekrarladı, hiç kimse yardım etmiyor her zaman tek başına herşeyin üstesinden gelmeye çalışıyorum, eşim kendi çayını bile kalkıp doldurmaz...
Annem de geçen sene oldu ameliyat biz kardeşler hepimiz büyüğüz tek başına annem misafir ağırlayamıyor biz yardım ediyoruz tek başına yaparsa akşama çok hasta oluyor bel fıtığı zor her zaman misafir ağırlamanız zor hele bir de tekrarladıysa

Evet, eşimin yüzünden gençliğimin ziyan olduğunu düşünüyorum, güzel günlerimiz de geçmedi değil ama sıkıntılı günler hep ağır basıyor.Benim belimde fıtık var, ameliyat da oldum ama hâlâ kötüyüm ama eşim asla umursamıyor, agrilarimin olduğunu bildiği halde sürekli misafir çağırıyor ve en sinirlendiğim kısmı da habersiz çağırıyor.Düzgün konuştum anlamadı, kavga, kıyamet anlamadı ve anlamayacakta...iftarını yapıp hemen dışarı kaçıyor ve sahura kadar da yok.o kadar bunaldım ki artık, çok da soğudum.3 çocuk var , boşanmak kolay değil, bazı şeyleri düzeltmeye çalışıyorum ama düzelmesi için önce onun kabullenmesi lazım, asla kabul etmiyor hatalarını. Kendisini mükemmel baba mükemmel koca sanıyor, ne yapacağım, nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum artık ama şunu biliyorum ki çok yoruldum ve yıprandım...
anladığım kadarıyla her yolu denemişsin..Artık yapacak ta bişey yok bi mucize beklemekte imkansız umursamayın ilgilenmeyin tabi tavır küslük te yapmayın zamanla bununda farkına varır o merak edip nedenini araştırır hatalarıyla yüzleşir belki tabiii kapasite varsa

Bimden elmali kurabiyeyi al super tadi var bikac kurabiyesi daha var al hepsinden birkac paket yap bi cay gelen misafire olsun bitsin.misafir gelecek diye korkan ve asiri yorulan bir nesil olduk biz.misafir gelicek tum ev temizlenir birden fazla cesit yapilir .ben sahsen yapamiyorum yaptigim zamanda asiri yorgun oluyorum.

kesinlikle işte böyle şeyler yapın güler yüzlü olun ama rahatsızdım keşke daha güzel şeyler yapabilseydim diyin yine yapmayın bi dahaki sefere de yapmayın. alıştırmayın insanları

iyide çay a gelmiyorlar ki yemeğe geliyorlar. Burada rahatsız olduğum şey misafir değil, eşimin insan yerine koyup haber vermemesi

Back
X