• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gene yine hüsran var

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Bir ay öncesine kadar çok istediğim bir yere iş görüşmesine gittim . Öğretmenlik için . .. Cv bilgisayar işletmenlik , on parmak klavye kursu belgemi belirtmiştim . .. Karşılıklı konuşmalarda bilgisayar kullanmayı biliyor musun diye sordular ? Sene olmuş 2013 yaş .. yeni ünv bitirmişim pc kullanmasını bilmeyen mi var ki .. Sanki 65 yaşındayım . Şaşırdım .

Ben çeşitli sertifikalar , eğitimler almıştım . Bu sertifikayı neden aldın , niçin aldın .. yoksa o işi mi yapacaksın ? Hangi şartlarda yaşıyoruz . Nereden ekmek kapısı açılırsa oradan devam edeceğiz elbet. Ama genellikle çalıştığım yerler zaten öğretmenlik alanında . Bölüm +formasyonluyum .

Zaten yeterince öğretmenlik tecrübem var .Şunu yapar mısın diyorlar ? Evet yaparım dedim . Ne diyim . Yok böyle şöyle . Evet yaparım demekten başka ne diyebilirim ki ...

Kendime çok güvenerek gittim ama cevap gelmedi çok üzgünüm :( Orada çalışan kişiye göre daha çok tecrübem ve donanımım var .

Konuştuğum kişilerle iyi anlaştığımı düşünüyorum ama aynı anda üç kişi çok sıkıştırdı .. Ne yapabilirdim ki başka .. Oysa ki alışmıştım mülakatlara ama üç kişi olunca zorlandım .

Daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum . İki kişi tanıdığım bile vardı oysa . Hatta beni yönlendirenler tavsiye edendi birisi .. Kısmet ne diyelim .

Son düzenleme:
Bir ay öncesine kadar çok istediğim bir yere iş görüşmesine gittim . Öğretmenlik için . .. Cv bilgisayar işletmenlik , on parmak klavye kursu belgemi belirtmiştim . .. Karşılıklı konuşmalarda bilgisayar kullanmayı biliyor musun diye sordular ? Sene olmuş 2013 yaş .. yeni ünv bitirmişim pc kullanmasını bilmeyen mi var ki .. Sanki 65 yaşındayım . Şaşırdım .

Ben çeşitli sertifikalar , eğitimler almıştım . Bu sertifikayı neden aldın , niçin aldın .. yoksa o işi mi yapacaksın ? Hangi şartlarda yaşıyoruz . Nereden ekmek kapısı açılırsa oradan devam edeceğiz elbet. Ama genellikle çalıştığım yerler zaten öğretmenlik alanında . Bölüm +formasyonluyum .

Zaten yeterince öğretmenlik tecrübem var .Şunu yapar mısın diyorlar ? Evet yaparım dedim . Ne diyim . Yok böyle şöyle . Evet yaparım demekten başka ne diyebilirim ki ...

Kendime çok güvenerek gittim ama cevap gelmedi çok üzgünüm :( Orada çalışan kişiye göre daha çok tecrübem ve donanımım var .

Konuştuğum kişilerle iyi anlaştığımı düşünüyorum ama aynı anda üç kişi çok sıkıştırdı .. Ne yapabilirdim ki başka .. Oysa ki alışmıştım mülakatlara ama üç kişi olunca zorlandım .

Daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum . İki kişi tanıdığım bile vardı oysa . Hatta beni yönlendirenler tavsiye edendi birisi .. Kısmet ne diyelim .

İnanır mısın bilgisayar bölümünde okuyup sadece interneti kullanmasını bilenler var.
Office programlarını nerden nasıl açacağını bilemeyen arkadaşlarım vardı benim.
Yani o soruyu yadırgayamayız.
Özel sektörde, iş görüşmesinde işveren özel hayat hariç istediği soruyu sorar.
Ben olsam bende sorarım.
O sertifikaları ne zaman aldın, neden aldın vs.
Yani bu kadar takılma bu sorulara.
Umarım gönlünce iş bulursun.
Her şeyin hayırlısı. :34:

İnanır mısın bilgisayar bölümünde okuyup sadece interneti kullanmasını bilenler var.
Office programlarını nerden nasıl açacağını bilemeyen arkadaşlarım vardı benim.
Yani o soruyu yadırgayamayız.
Özel sektörde, iş görüşmesinde işveren özel hayat hariç istediği soruyu sorar.
Ben olsam bende sorarım.
O sertifikaları ne zaman aldın, neden aldın vs.
Yani bu kadar takılma bu sorulara.
Umarım gönlünce iş bulursun.
Her şeyin hayırlısı. :34:

çeşitli sertikalara sahip olmak işe alınmama sebebim olabilir mi ki? Ya da azcık heyecan belirtisi ?

Çoğu yerden ikinci kez sunum için çağırılmıştım .

Burası olma ihtimali çok yüksek gördüm .
Tecrübem , referanslar ..
elektriğimiz olumluydu..
DEMEK OLMAYINCA OLMUYOR

Son düzenleme:
çeşitli sertikalara sahip olmak işe alınmama sebebim olabilir mi ki? Ya da azcık heyecan belirtisi ?

Çoğu yerden ikinci kez sunum için çağırılmıştım .

Burası olma ihtimali çok yüksek gördüm .
Tecrübem , referanslar ..
elektriğimiz olumluydu..
DEMEK OLMAYINCA OLMUYOR

Sanmam.
Sertifikanın kötü bişeyi yokki.
Aksine iyi etkilemesi lazım.
Ama eğer olmuyorsa vardır bir hayrı.
:34:

kelebekim bi dershanede başlamıştın sanki?
çıktın mı ordan..
boşver sıkma canını bir sürü yer var çalışabileceğin hem belki haber gelecektir görüşme yapıyorlardır diğer adaylarla
bende dershane için görüşmeye gideceğim bölümle ilgili sorular sordular mı?
1 sene oldu mezun olalı tam hatırlayamayabilirim birden sorarlarsa

Demekki senin için hayırlı olmayacamış bu iş,öyle düşün ve bozma moralini lütfen..daha iyi iş imkanları çıkar karşına inşallah..yok öyle hemen pes etmek:34:

kelebekim bi dershanede başlamıştın sanki?
çıktın mı ordan..
boşver sıkma canını bir sürü yer var çalışabileceğin hem belki haber gelecektir görüşme yapıyorlardır diğer adaylarla
bende dershane için görüşmeye gideceğim bölümle ilgili sorular sordular mı?
1 sene oldu mezun olalı tam hatırlayamayabilirim birden sorarlarsa

dershaneden çıktım .. devam edeceğim bir yer değildi malesef küçük bir yerdi .

sonra bir kolej ile görüştüm ama orası dershanesine yönlendirdi üçüncü görüşme sözleşmeye gidecektim . Tam aynı gün bu istediğim referanslı okuldan aradılar . Şansa bakarmısın istedğim yer iş görüşmesine ve daha önce görüştüğüm yer aynı saate randevu veriyor . Bende dershaneden vazgeçtim . Okul haftaiçi beş gün ne de olsa daha güzel çalışma ortamı ..kısmet işte işlerim hep böyle gidiyor .

Bölümle ilgili soru çağırıp ikinci görüşme de konu anlatımı sunum yaptırıyorlar . Ama bazı yerler anlat bir konuyu diyebiliyor . Hazırlılklı olmakta fayda var . Yani bir konuya çalışıp kendini hazır tutabilirsin canım .

özel bir okula

dershane,etüt , meb tecrübesi ve bu yerde bir eski öğretmen tanıdığı bir -arkadaş öğretmen tanıdığım varken .. Giyimi öğretmene benzeyen , özgüvenli olan , biraz heyecan yapan kişi yerine

yeni mezun daha önce hiç o alanda öğretmenlik yapmamış , öğrenci gibi giyinen birini nasıl alırlar

özel okula öğretmen alımı hangi koşullar aranır başka ..

nasip meselesi
benim iki diplomayı (lisans+master) suratıma sallayıp "bunlarla ancak ofis görevlisi olursun" diyenler oldu başvuru görüşmelerimde. sonra ne mi oldu devlete atandım kurtuldum.
hasbelkader bir koltuğa oturunca küstahlık yapmak farz oluyor herhalde. moralinizi bozmayın allah'ın açtığı rızk kapısını kimse kapatamaz.
küstahlık yapıyorlar akıllarınca

özel bir okula

dershane,etüt , meb tecrübesi ve bu yerde bir eski öğretmen tanıdığı bir -arkadaş öğretmen tanıdığım varken .. Giyimi öğretmene benzeyen , özgüvenli olan , biraz heyecan yapan kişi yerine

yeni mezun daha önce hiç o alanda öğretmenlik yapmamış , öğrenci gibi giyinen birini nasıl alırlar

özel okula öğretmen alımı hangi koşullar aranır başka ..

sen bu kadar donanımlıyken sana verecekleri maaş yeni başlayacak birine verecekleri maaştan daha fazla olmak zorunda.
o yüzden tecrübesiz birini almış olabilirler.
O pozisyona fazla gelmiş olabilirsin yani.

sen bu kadar donanımlıyken sana verecekleri maaş yeni başlayacak birine verecekleri maaştan daha fazla olmak zorunda.
o yüzden tecrübesiz birini almış olabilirler.
O pozisyona fazla gelmiş olabilirsin yani.

benden tecrübeli birini alsalar hiç üzülmem

Özel okulda (Yeni) nasıl böyle bir riske girerler..

Başvurduğum çoğu yere ikinci kez sunum için çağırıldım ama sunum dahi olmadı . Hadi oldu beğenmediler deseler gene razıyım .

ACAYİP BİR KISMETSİZLİK VAR DEMEK .. YUH DEDİM KENDİME ARTIK .. İNANCIM KALMADI ..

KPSS YÖNELMİŞ OLDUM . BUNDA DA BİR HAYIR VAR DEMEK..

Back
X