Genel Anestezi ile kürtaj deyip beni kandirdilar

alaimisemaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
1.705
1.072
133
Kızlar benim bebegimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Malatya park hastanesinde genel anestezi alarak kürtaj olacaktim. Bunu doktorum Zehra hanımdan özellikle istedim. Ben zaten anestezisiz yapmıyorum dedi güvendim ve ertesi sabah hastaneye geldim. Hemşirelere de kaç defa sordum anestezi yapılacak mi diye. Kimi kafa salladı kimi evet dedi.

Neyse doğum haneye indik. Çok soğuktu haliyle zangir zangir titremeye başladım. Masaya yattım ama siz bana sorun bacaklarımi gorseniz parkinson hastasu gibi titriyordum. Neyse birazdan bayilacagim gececek diye kendimi teskin etmeye çalışıyordum. Doktor geldi 7 haftalik gebeligimi sonlandiracakti. Bana "rahim agzina bakacagim açılmışsa başlayacağım sakin uyutmayacağım sanma dedi. Inandim. Alta birseyler taktı ben normal muyenede bile kendimi kasan biriyim bu işlemlere nasıl dayanabilrdim üstelik soguktan titrerken. Çok afedersiniz içime birsey soktu ve çekmeye başladı. Ben tabi kendimi sıktım ve acıyor dedim sıkma rahat ol dedi ve devam etti şimdi igne yapacağım dedi daha fena bir aci hissettim. Masada nereyi bulduysam sıkıyor bir yandan da ağlıyordum. Bayiltmayacakmisiniz derken ilacı verin ilacı dediğini hatırlıyorum doktorun. Sonra uyumuşum. Masadayken uyandirdilar hayal meyal hatırlıyorum tekerlekli sandalyeyle odama getirdiler. Karnım felaket agriyordu. Tekrar uyumuşum.

Benim şimdi anladigim o ki doktor beni denedi eğer kasilmasaydim devam edecekti. Ben bu doktora çok guvenmistim. Artık hiç bir doktora kolay kolay güvenemem.

Son düzenleme:
Bunu buraya benim gibi kandırılmayin diye yazdim. Genel anestezi alak kurtaj olan sadece masaya oturduğunu biliyor diger islemlerin hiçbirini hissetmiyor. Ben daha evvel de genel anestezi ile kurtaj olmuştum fakat istanbulda çok pahalı bir özel hastanedeydi. Ameliyat haneye girsigimi bile dogru düzgün hatirlamiyordum. Bu hastane Malatyada basit bir hastane o kadarını zaten beklemiyordum ama böylesine nasil kandim bilmiyorum. Çekilecek çilem varmış

çok geçmiş olsun gerçekten doktorlar o kadar vicdansız olabiliyorlar ki bende geçen cumartesi düşük yaptım kürtaj hikayelerinden hep çok korkmuştum ve kendiğinden düştü bebeğim hastaneye gidince hemen sordum kürtajı anesteziylemi yapılıyor dedim hayır dediler okadar korktum ki sonra doktor geldi kürtaja gerek yok kendiliğinden düşürrsün parçaları deddi haftaya kontrole gideceğim inşallah herşey yolundadır...

Inşallah kürtaja gerek kalmaz. Anestezi almadan düşünemiyorum valla.. daha evvel doğum yaptıysan daha kolay diyorlar tabi doğuma kıyasla ama benim gibi jinekolojik muayene de bile kendini kasanlara göre değil. Anestezisiz tavsiye etmem

Nasıl anestezi vermeden kürtaj yapılıyo ya ? Benimde normal doğum oldu 25haftalıktı bebeğim, doğumdan 3 saat sonra parça falan kalmasın diye anestezi ile kürtaj oldu çok kısa sürmüş ama anestezi uygulandı yinede ..

bu da türk üsülü kürtaj..nasıl vijdanı var bu doktorun..ceza olarak kadınsa kendini diri diri yapmak lazım ki..nasıl acı çekildiğini anlasın..davacı olabilirsiniz..kandırdı diye..susarsanz..başka hastalarada aynı uygulamayı yapar..

Aynen öyle soruşturma başlatabilirsiniz, böyle birşey yok çünkü .. Bu tür insanların vicdanı olduğunu düşünmüyorum ben ..

Aynen öyle soruşturma başlatabilirsiniz, böyle birşey yok çünkü .. Bu tür insanların vicdanı olduğunu düşünmüyorum ben ..
Nasıl ispat edeceğim ki? Hiç şahidim yok. Hemşireler de ondan yana olur. Anesteziyi hemen yaptırdım öyle bir şey yok diyecektir.

Sana da çok geçmiş olsun başın sağolsun. Çok üzücü bir durum. Sana hemen anestezi yapıldı değil mi? Böyle alttan aletlerin takılmasını bir şeylerin sokuşturulmasını bekledin mi hiç?
Bizim ruh halimiz zaten normal değilken bir de dengesiz insanlarla karşılaşınca hepten alt üst oluyoruz. Neden insan halinden anlamıyorlar onlar da hasta veya hasta yakını olmuyor mu sanki? Ne diyelim Allah vicdan versin

Nasıl ispat edeceğim ki? Hiç şahidim yok. Hemşireler de ondan yana olur. Anesteziyi hemen yaptırdım öyle bir şey yok diyecektir.

ah canım yaa..nasıl yapılacak fakat en azından bir avukata danış derim..ne yapılacağını en azından söyler..yinede nasıl dayana bildin..ben olsam kesin baygınlık geçirirdim..

Canım zaten o kadar kötü haldeydim ki doğum sonrası, ameliyathaneye girdim o aparatları falan gördüm masaya yattım bacaklarımın titremesini hatırlıyorum en son, kollarımı açtılar masada sordum ben bayıltıcaksınız dimi dedim sonrasını hatırlamıyorum yaptıkları iğneyi bile hatırlamıyorum yarım saat sonra odaya almışlar gözümü açtım ben hemen giydirip temizlediler hiçbişey hatırlamıyorum yani ..

anladım canım çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın.
İLk kürtajımda ben de sedyedeydim ameliyat haneye girmeden cesaret iğnesi yapmışlardı. Hayal meyal hatırlıyorum beni sedyeden masaya yatırdıklarını. Sonrada bayıltmışlardı. Çatala bile geçmemiştim uyuttuktan sonra onlar yerleştirmişler. Ben bu kadar itinalı muameleden sonra ikinci kürtajımda gerçekten dehşete düştüm. Tabi o hastane lüks hastaneydi buraya verdiğimizin 5 katı para vermiştik. İstanbul'da olsaydım yine giderdim. Malatya'da kaliteli hastane bilmiyorum yeniyiz.

Doktor kadar hastane de önemliymiş artık ona göre araştırıyorum doktorları...

Aynen öyle canım, ben özel hastaneler yüzünden çok kötü şeyler yaşadım, o yüzden doğumu(kürtajı) devlet hastanesinde oldum memnun kaldım yani doktorların ilgisinden titizliğinden dolayı. Keşke bebeğimle çıksaydım o doğumhaneden tabi ama kısmet bi dahaki sefere inşallah ..

Ne kadar oldu bebeğini kaybedeli acını deşmek istemem anlatmak istemezsen anlarım. senin acın daha zor Allah sabrını arttırsın. Başka çocuğun var mı? Ne kadarlık evlisin?

Ben ikinci gebeliği zor yakalamıştım. Bir yıl evvel miyom ameliyatı olmuştum. Rahmimie yumurtalıklara bişey oldu diye çok korktum. Hiç çocuğum da yok ve çok istiyoruz. Evleneli iki yılı geçti. Kim görse soruyor. Herkese de anlatamıyorsun başından geçenleri...

2 hafta oldu tam canım, trizomi 18 nedeniyle kaybettim 25 haftalık bebeğimi kesin teşhis konulmuştu zaten, daha 1 sene olmadı evleneli hemen 2.ayımda hamile kalmıştım 8 aylık evliyiz canım, 1 adet görüp hemen yumurta takibi yaptırıcam ben hemen olsun istiyorum doktorlarda bi sakıncası yok diyo hayırlısı ..

Peki cnm neden oluyormuş bu hastalık? Bir sonraki gebeliğinde risk nedir? Tedavisi var mı?

Umarım tez zamanda muradına erersin. Sağlıklı hayırlı evlatlarin olur inşallah

Peki cnm neden oluyormuş bu hastalık? Bir sonraki gebeliğinde risk nedir? Tedavisi var mı?

Umarım tez zamanda muradına erersin. Sağlıklı hayırlı evlatlarin olur inşallah
Sağol canım inşallah, hastalığın nedeni yok malesef .. Yumurta ve sperm döllenme aşamasında kromozomlar eksik veya fazla çoğalıyo normal insanın 46 kromozomken trizomi18 47 kromozom oluyo yani yaşamla bağdaşması imkansız .. Zaten 4.aydan itibaren başlamıştı bizim bebeğimizin kalp başta olmak üzere bütün organları anormal bi şekilde çalışıp büyüyodu herşeyi sorunluydu .. Bu bir tesadüftü 6milyon kişiden birine sana denk gelmiş dedi bir daha tekrarlayanı görmedik şimdiye kadar dediler .. Riskimiz yok ama bi kere başımıza geldiği için bundan sonraki hamileliklerimde riskli gebelik bölümünde devam edicem muayenelerime, hep kontrol altında olucakmışım yani bi nevi presedur işte ..

Anladım canım. Acı ama bebeğini kaybetmen belki de daha hayırlısı olmuş yoksa sakat olma olasılığı yuksekmis o daha zor tabi. Allah bi daha yasatmasin.

Ben de beklemeyi düşünmüyorum ama hemen olacağına dair içimde umut da yok zor gebe kalanlardanim. Stres yaptıkça daha da beter oluyor ama insanın elinde değil.

En kısa zamanda güzel haberlerini alırız inşallah

Yok canım ya sakat kalma değil yaşamicak dedi kaç tane prof, 22.haftada gelişimi durmuştu kalp atımı çok zayıftı en son ultrasona girdiğimde .. Dedikleri oldu zaten .. Çok acı günler haftalar geçirdim, 6 aylık bebek 508 gr doğdu normali 700 800 gr en az sen düşün artık çok hastaydı bebeğim ..
Ben kolay kalmıştım ya bakalım dua ediyorum inşallah yine öyle hemen 1.ayda kalırım ama tabi hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebeğim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…