- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
- Konu Sahibi alaimisemaa
-
Bebegin cennette seni bekliyor artık. Kolay mi çektiklerin karninda hasta ve ölmek üzere olan bir bebek taşımak buna sabretmek ne kadar kolay olabilir. Üstelik daha evliliginin baharindayken...Yok canım ya sakat kalma değil yaşamicak dedi kaç tane prof, 22.haftada gelişimi durmuştu kalp atımı çok zayıftı en son ultrasona girdiğimde .. Dedikleri oldu zaten .. Çok acı günler haftalar geçirdim, 6 aylık bebek 508 gr doğdu normali 700 800 gr en az sen düşün artık çok hastaydı bebeğim ..
Ben kolay kalmıştım ya bakalım dua ediyorum inşallah yine öyle hemen 1.ayda kalırım ama tabi hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebeğim ..
Amin canım ..Bebegin cennette seni bekliyor artık. Kolay mi çektiklerin karninda hasta ve ölmek üzere olan bir bebek taşımak buna sabretmek ne kadar kolay olabilir. Üstelik daha evliliginin baharindayken...Allah gunahlarina kefaret etsin canim ve bir daha yasatmasin.
Amin canım ..3.ayından beri belliydi aslında ikili testim çok riskli çıkmıştı ense kalınlığı vs. Bu bebek hasta demişlerdi ama işte kanullenemedim ve hep bekledik belki düzelir diye 6.aya kadar düzelme değil daha da kötüye gitti bu arda amniyosentez vs testler yapıldı kesin teşhisler konuldu ve ben artık ona daha fazla acı çektirmeye hakkım olmadığını düşündüm .. Zor zamanlar geçirdim ama atlatıcam inşallah oğlum melek oldu .. Onun duaya ihtiyacı yok biliyorum ama aylardır bi umut yaşar diye nasıl dua ettiysem şimdide öyle dua ediyorum üşüyomu canı yandı mı acaba diye ..
Amin canım ..3.ayından beri belliydi aslında ikili testim çok riskli çıkmıştı ense kalınlığı vs. Bu bebek hasta demişlerdi ama işte kanullenemedim ve hep bekledik belki düzelir diye 6.aya kadar düzelme değil daha da kötüye gitti bu arda amniyosentez vs testler yapıldı kesin teşhisler konuldu ve ben artık ona daha fazla acı çektirmeye hakkım olmadığını düşündüm .. Zor zamanlar geçirdim ama atlatıcam inşallah oğlum melek oldu .. Onun duaya ihtiyacı yok biliyorum ama aylardır bi umut yaşar diye nasıl dua ettiysem şimdide öyle dua ediyorum üşüyomu canı yandı mı acaba diye ..
Bizim herşey 11.haftada başladı canım ense kalınlığı 3.6 çıktı ikili test 4 doktor baktı sonuç aynıydı, sonra kendi doktorum geldi izinden, 4 gün sonra baktı 1.6 dedi yinede ikili testi yapalım dedi yaptık sonuç 41/1 çıktı hemen amniyosrntez dedi çok korktum ve bilmiyorum ya elimiz kolumuz bağlandı resmen yapmadık amniyo yu. Başka doktora gittik ve o güne lanet ediyorum ben, bebeğe baktı herşeyin yolunda olduğunu söyledi bu testler çoğu zaman yanlış çıkıyo dedi üçlüyü yaparız dedi üçlüyü yaptık 4.ayda negatif çıktı sevindik birazda olsa, detaylıyı brkledik biz bebeğimizi aldırmayı düşünmedik hiçbi zaman. Detaylıya girdik iki tane prof baktı 5.ayımızda nerdeyse bütün organları hastalıklı çalışıyodu herşeyi sorunluymuş hemen geç amniyosentez yapıldı sonuç 47 kromozom yani trizomi18 çıktı, son kez ultrasona girdim 1.5 saat sürdü .. Bebeğin kalp ritimleri gittikçe kötüye gidiyo karnında ölücek dediler .. Benim minik oğlum karnımda o hastalıklarla boğuştu tam 6 ay .. Daha fazla acı çekmesine izin veremezdim, terminasyona karar verdik bebeğimin kalbini durdurmaya çalıştılar ama o istemedi galiba izin vermedi buna suni sancı verdiler başladık beklemeye yaşarsa kuvezde tutucaz dediler .. 22 saat sancıya dayanamadı son saatlerinde minik hasta kalbi durdu ve doğum yaptım .. Çok zor çok kötü günlerdi ..mrb canım benimde ikili test 50de 1 çıktı seninki kaçtı amiyo sıvısı verdim tam 6 girişte ala bildi hem canım yandı hem psikolojim alt üst oldu oda temiz çıktı senin amiyo sıvısının sonucu nasıldı.elimizden gelen herşeyi yaptık ama 28 haftada yine kaybettim kordon bükülmesinden kan ve oksijen akımı durmuş hastahanede benle birlikte 20 den fazla doğum vardı odaların kapıları süslü odalardan bebek sesleri geliyor elleri kolları dolu çıkarken ben ağlayarak çıktım yinede şükür şükür şükür bu günümüze beterin beteri var bu siteleri buldum da iyi geliyor hem okumak hem yazmak çünkü kimse anlamıyor bizi.
çok üzüldüm inan gözlerim doldu ne kadar kötü günler geçirdik ama yinede yüzümüz gülmedi Allah yardım etsin keşke dicem ama keşkelerde işe yaramıyor.Bizim herşey 11.haftada başladı canım ense kalınlığı 3.6 çıktı ikili test 4 doktor baktı sonuç aynıydı, sonra kendi doktorum geldi izinden, 4 gün sonra baktı 1.6 dedi yinede ikili testi yapalım dedi yaptık sonuç 41/1 çıktı hemen amniyosrntez dedi çok korktum ve bilmiyorum ya elimiz kolumuz bağlandı resmen yapmadık amniyo yu. Başka doktora gittik ve o güne lanet ediyorum ben, bebeğe baktı herşeyin yolunda olduğunu söyledi bu testler çoğu zaman yanlış çıkıyo dedi üçlüyü yaparız dedi üçlüyü yaptık 4.ayda negatif çıktı sevindik birazda olsa, detaylıyı brkledik biz bebeğimizi aldırmayı düşünmedik hiçbi zaman. Detaylıya girdik iki tane prof baktı 5.ayımızda nerdeyse bütün organları hastalıklı çalışıyodu herşeyi sorunluymuş hemen geç amniyosentez yapıldı sonuç 47 kromozom yani trizomi18 çıktı, son kez ultrasona girdim 1.5 saat sürdü .. Bebeğin kalp ritimleri gittikçe kötüye gidiyo karnında ölücek dediler .. Benim minik oğlum karnımda o hastalıklarla boğuştu tam 6 ay .. Daha fazla acı çekmesine izin veremezdim, terminasyona karar verdik bebeğimin kalbini durdurmaya çalıştılar ama o istemedi galiba izin vermedi buna suni sancı verdiler başladık beklemeye yaşarsa kuvezde tutucaz dediler .. 22 saat sancıya dayanamadı son saatlerinde minik hasta kalbi durdu ve doğum yaptım .. Çok zor çok kötü günlerdi ..
çok üzüldüm inan gözlerim doldu ne kadar kötü günler geçirdik ama yinede yüzümüz gülmedi Allah yardım etsin keşke dicem ama keşkelerde işe yaramıyor.
Allah büyük canım elbet yüzümüz gülücek ben inanıyorum ve sadece sabır diliyorum güçlü olucam ..çok üzüldüm inan gözlerim doldu ne kadar kötü günler geçirdik ama yinede yüzümüz gülmedi Allah yardım etsin keşke dicem ama keşkelerde işe yaramıyor.
Bi daha tekrarlamazmış canım ya inşallah aynı acıları yaşatmasın Allah ım .. Kontrole gittiğimde sadece adet olana kadar bekle ilaç alma ama korun yinede dedi ilk adetten sonra gel kontrol altında hamile kalırsın dedi inşallah hemen olur .. Hiç korunma süresi vermediler yani ilk adetten aonra yumurta takibi yaptırıcam ..normal doğurmuşsun canım hiç korkma 3 ay sonra tekrar dene sorun olur mu diye korkma benim yakınımda da bebekte problem vardı çocuk yaşamaz dediler aldırdı şimdi bebeği var maşallahı var inşallah herşey gönlümüzce olur
inşallah canım öyleyse bencede hemen yap inşallah hayırlısı olurBi daha tekrarlamazmış canım ya inşallah aynı acıları yaşatmasın Allah ım .. Kontrole gittiğimde sadece adet olana kadar bekle ilaç alma ama korun yinede dedi ilk adetten sonra gel kontrol altında hamile kalırsın dedi inşallah hemen olur .. Hiç korunma süresi vermediler yani ilk adetten aonra yumurta takibi yaptırıcam ..
hangi şehirdesin ben elazığinşallah canım öyleyse bencede hemen yap inşallah hayırlısı olur
memlekette malatyahangi şehirdesin ben elazığ
Amin canım inşallah ..inşallah canım öyleyse bencede hemen yap inşallah hayırlısı olur
İstanbul dayım canım ben, memleket Karshangi şehirdesin ben elazığ
İstanbul dayım canım ben, memleket Kars[/
hangi doktora gideceksin diyecektim canım
Ben yine özel bi doktora gideceğim canım konusunda daha uzman birine ..[
Ben yine özel bi doktora gideceğim canım konusunda daha uzman birine ..
Canım geçmiş olsun.Bende malatya ya taşınma durumum var gebelik düşünüyorum ordaki doktoraın kötü ününü duydum ne yapacam gelirsem ya .Kysrideki doktorum çok iyi bende 2 düşük yaşadım anastezi oldum hiç birşey görmedim oldu bitti .
Canım geçmiş olsun.Bende malatya ya taşınma durumum var gebelik düşünüyorum ordaki doktoraın kötü ününü duydum ne yapacam gelirsem ya .Kysrideki doktorum çok iyi bende 2 düşük yaşadım anastezi oldum hiç birşey görmedim oldu bitti .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?