Doğuma Hazırlık genel anestezi ile sezaryan ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Makbussss

BT: 1.11.2018 BK: 62,6 GK: 60 HK: 55
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
1.580
2.110
108
34
genel anestezi ile sezaryan yapan arkadaşlar neler yaşadıklarını ve doğumdan sonra ne kadar süre sonra uyandıklarını anlatabilirler mi

eğer doktorunuz yapıyorsa belden uyuşturmalı sezeryanı öneririm. o anı ve sonrasını yaşamak çok özel ve çok güzel.

ben iki doğumumu da genel anestezi sezeryanle yaptım. çok memnunum şimdi olsa yine sezeryan olurum. çok yakın zamanda arkadaşım lokal anestezi ile doğum yaptı ama bel ağrısı çok fazla olduğunu söyledi. bence kesinlikle genel anestezi. zaten ameliyathane de uyandırıyorlar. kaçırdığın pek bişe olmuyo yani :)

teşekkür ederimm
ben iki doğumumu da genel anestezi sezeryanle yaptım. çok memnunum şimdi olsa yine sezeryan olurum. çok yakın zamanda arkadaşım lokal anestezi ile doğum yaptı ama bel ağrısı çok fazla olduğunu söyledi. bence kesinlikle genel anestezi. zaten ameliyathane de uyandırıyorlar. kaçırdığın pek bişe olmuyo yani :)
w

ben çok geç uyanmıştım saat sabah 11:00 da uyuttular 16:00 da zar zor uyandırabildiler

Bende genel anesteziyle oldum yarım saat anca sürdü benegim odaya geldi ben 10 dk sonra geldim hemen kucağima verdiler emzirdim yarî uyanıktım uyanırken ağrım oldu ki haliyle olacak zaten yarım saat icinde kendime geldim ağri kesici yaptılar ve ondan baska hiç agrım olmadı ne hastanede ne evde ayaga kalkarken biraz zorlandım ama ağrıdan degil ister istemez kasıyosun kendini dikislerim estetikti zaten pek belli degildi simdi dikisler kaynayinca sadece ince bi çizgi kaldı sormak istedigin bise olursa cevaplarım bu arada sezeryan bahsedildigi gibi kötü degil kisiden kiseye degisir tabi ama ben hic zorlanmadım ağrısız sızısiz bi dogum oldu tabi doktor da önemli herkese kolay dogumlar

Bende genel anesteziyle oldum yarım saat anca sürdü benegim odaya geldi ben 10 dk sonra geldim hemen kucağima verdiler emzirdim yarî uyanıktım uyanırken ağrım oldu ki haliyle olacak zaten yarım saat icinde kendime geldim ağri kesici yaptılar ve ondan baska hiç agrım olmadı ne hastanede ne evde ayaga kalkarken biraz zorlandım ama ağrıdan degil ister istemez kasıyosun kendini dikislerim estetikti zaten pek belli degildi simdi dikisler kaynayinca sadece ince bi çizgi kaldı sormak istedigin bise olursa cevaplarım bu arada sezeryan bahsedildigi gibi kötü degil kisiden kiseye degisir tabi ama ben hic zorlanmadım ağrısız sızısiz bi dogum oldu tabi doktor da önemli herkese kolay dogumlar
TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞIMM İÇİN BAKALIM 21 GÜNÜM KALDI

Bende genel anesteziyle oldum ameliyathanede uyandırdılar.. Ben odaya alındıktan sonra kızımı getirdiler.. Eemzirdim çok rahattı ağrım olmadı

Gercekten cok rahat cnm ama genel anestezi de çocuğunu da uyaninca goruyon ama epidural da çıkar çıkmaz gösteriyorlar bn öyle gördüm kizimi

Şimdi çoğu hastane lokali öneriyor.

Ben doğumumdan önce kesinlikle genel istiyorum, korkarım yapamam kocamda girsin o zaman (ki sokmadılar) vs dedim. Anestezi uzmanı bikaç tane mantıklı sebep söyledi lokal yaptım, inanılmaz mutluyum.

Lokal gerekçeleri;

1.Genel ans.de tüm vücut anestezi etkisine giriyor bebek bundan lokale göre daha fazla etkileniyor. Boşuna ilaçla bebeği kirletiyorsun onada geçmesine sebep oluyorsun. (öyle dedi onun yalancısıyım)

2. Aynı şekilde süt gelmesi genel ans.de daha geç olurmuş. Çünkü doğumdan sonra bebeğini kucağına veriyorlar ya bu sütün gelmesini hızlandırıyormuş. (bu doğru çünkü normal doğumda süt gelme hızı cidden çok hızlı. genel ans.de birkaç gün, lokalde yarım gün gibi bişeymiş. Tabi bunlar kişiye göre değişiyoır)

3. Lokalde ağrıları daha çok olma gibi birşey söz konusu değil. O da kişiden kişiye değişen bişey. Kimisinin ağrı eşiği çok düşüktür, ağlar sızlar ayy öldüm bittim der. O ağrı sizde olsa belki koşarsınız. O yüzden böyle bir bilgi doğru değil.

4. Abi çocuğunun doğum anını görüyorsun, ağlama sesi, yüzünü. Yanına koyuyorlar kokluyorsun. Bu anı kaçırmak bir anne için çok zor. Düşünsene sen kendine gelene kadar heskes bebişini senden önce görecek, 9 ay taşı kv kp cümle alem senden önce görsün bu haksızlııık :) :) O anı kaçırmayın derim.

Lokalden korkmayın bişey hissetmiyorsunuz, ağrı mağrı yok. Harika bişey normal doğum gibi bişey...

ben mecburiyetten gnel anestazi olacağım lokali asla olmaz dedi doktorum

Back
X