Genel anestezi Sezeryan

Scorpion 190390

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
60
18
88
Genel anestezi ile sezeryan olan arkadaşlar doğumdan sonra olası yaşanan şeyler nelerdir yada ne yapmak daha çabuk rahatlatır deneyimlerinizi yazar mısınız...

Ben genel anestezi ile oldum sezaryanimi. Daha önce birkaç arkadaşımdan dinlemiştim . uyanma anını ve ilk ayağa kalkma anını çok kötü anlatmışlardı. Ama benim sezaryenim mükemmeldi. Anlatılan hiçbir sorunu yaşamadım. Sana önerilerim bebeğine odaklan annelik içgüdülerine odaklan. O bebeğin senin olduğunı ve dünyada sadece senin yanında huzurlu olabileceğini düşün. Sen iyi ve güçlü hissetmelisin ki bebek de öyle hissetsin. Ben uyandığımda ameliyathanedeydim başımda bir kişi vardı burnuma doğru birşey getiriyordu. Bebeğim iyi mi diye sordum evet dedi. Güzel mi dedim cevap vermedi. Biraz daha dinlenin uyutalım dedi. Hayır istemiyorum dedim ve odaya geçirdiler. O anlarda sarhoş gibiydim değişik böyle boşlukta gibi. Sonra bebeğim geldi emzirdim ve hemen uyudu. Çok özel anlardı . Sonra beni kaldırmak için hemşireler geldiler önce biri karnıma bastırdı tüm biriken kan aksın diye. İyice temizleyip giydirdiler ve dediler ki şimdi ayağa kalkcağız biraz başın dönebilir ama aşağı bakma tam karşıya bak. Hiç başım dönmedi ve yavaş yavaş yürüdüm. Burda tavsiyem ilk ayağa kaldırdıklarında tam karşıya odaklan. Bunu geçirdiğim iki operasyonda daha yaptım ve işe yaradı. Mutlaka gecelik kullan kanaman olacağı için gecelik daha rahat oluyor. Sigara konusunda asla yalan söyleme çünkü anestezi dozunu ona göre ayarlıyorlar.

Bende.genel anesteziyle sezeryan oldum gayet guzeldi memnunum sezeryan gobegi diye birsey yok sut gelmez diye birsey yok hepsi fasa fiso ...
Cok heyecanliydim amelyathaneye gidip masaya yattigimda en ufak korkum yoktu mutluydum cok uyandigimda da aglayarak filan uyanmadim cogusu aglayarak yattim aglayarak uyandim der nasil uyursan oyle uyaniyorsun diyorlar o da dogru sanirim . Uyandim bi an cok asiri usuyordum elimi karnima koydum baktim bebegim yok hemen odama cikarip battaniye getirdiler ustume sonra bebegim geldi emzirme denemeleri kii hemen sutum gelmisti azdi coktu bilemem ilk zaman 1 cay kasigi sut bilr bebege yeter asla emzirdgm sure boyu sutum azaldi azalacak demedim hersey beyinde bitiyor .. ve ilk ayaga kalktigimda basim asiri.dondu oturup bekledik sonra tekrar kalktim biraz yuruttuler bayildim o an onun disinda zorlandgm bisey olmadi surekli dik bi seklde yurumek cok onemli bunuda eklemek isterim ... Allah saglikla kucagna almayi nasip etsn insallah

Ameliyata dair hiçbir ağrı sızı baş ağrısı hissetmedim üşümedim de kat kat battaniye örtmüşlerdi üstüme uyandığımda bebeğim iyi mi dedim? İyi dediler sonra odaya çıktık karnıma kum torbası koydular bebeğim geldi emzirdim sonra doktorum geldi karnıma bastırdı bir de gaz olayı önemli ona mutlaka odaklan benim gaz sancısı omzuma vurmuştu o felaket bir şey mutlaka çıkar çekinme bir de ödem oluştu korkma 1 haftaya iniyor onun dışında ne bir ağrı ne bir sızı şükürler olsun yaşamadım, gecelik giyin mutlaka hastende hemşireler wc ye çıkarabiliyorlar sizi kolay oluyor sizde sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

Çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatmışsıniz

Teşekkürler detaylı anlatımın için

Teşekkürler anlatımın için

Genel anestezi ile sezeryan olan arkadaşlar doğumdan sonra olası yaşanan şeyler nelerdir yada ne yapmak daha çabuk rahatlatır deneyimlerinizi yazar mısınız...
Beni aslında yarım sezeryana aldılar ama ben çok korkuyordum ve acı hissetmediğim halde ameliyat sırasında bağırmaya başladım kalp atışlarım hızlandığı için beni tamamen bayılttılar bana da çok kötü anlatmışlardı yok bağırarak uyanıyosunda ve berbat bi acı oluyo da bilmem ne bilmem ne uyandığımda şarhoş gibiydim o kafa öyle güzel ki zaten ameliyathane de uyandım ama rüya gibi hatırlıyorum hiçte acı hissederek bağırarak uyanmadım sonra odaya indirmişler bebeğimi gördüm falan bi süre sonra iyice ayıldım sadece çok üşüyordum o kadar onun dışında uyuşukluk yavaş yavaş geçmeye başladı o zamanda öyle ay öldüm bittim gibi bir acı değil sadece karnımda ağırlık varmış gibiydi çok kolay atlattım çok şükür gene çocuk yapsam gene sezeryanı seçerim Allah güzel doğumlar nasip etsin

Birde yazmayı unutmuşum bazı hastaneler hala dışarıdan dikiş atıyorlar sonrası gidip aldırıyorsun bence onuda srun başından en güzeli estetik dikiş

Hayirli.olsun bebegin. Iki dogum yaptim biri genel digeri spinal anestezi ile genel olarak yaptigimda daha rahattim acilari hissetmem uzun zaman aldi hatta agri diye hissettigim bas agrimdan bile hafifti sadece uyanirken sacmalamaktan baska kotu bi anim olmadi. Hic korkmayin hayirli saglikli dogumlar diliyorum

Ben de ilk doğumumu genel anestezi ile yaptım.Herşeyin iyi gidip gitmeyeceği endişesi hariç bir sıkıntı yaşamadım.Ağır geçen bir gripten daha kötü değil.Sadece ameliyattan sonra çok üşüdüğümü hatırlıyorum.Bir de sonda sıkıntı vermişti biraz.Onun harici iyiydi.Ben daha önce dış gebelik ameliyatı olmuştum onunla karşılaştırdığımda çok daha iyi geçtiğini söyleyebilirim.

Teşekkürler anlatımıniz için...

Teşekkürler bilgiler için

Teşekkürler bilgiler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…