Genel bir fikir almak istiyorum

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Eşiniz sizin yüzünüzden ailesi ile arasını açtı.Ufak tefek tartışmalar yaşadılar kendi aralarında.Kırdılar birbirlerini...

Siz hiç görüşmeme kararı aldınız eşinizin ailesi ile bu durumlardan sonra.

Eşinizi de kendi haline bıraktınız.Senin ailen ister görüş ister görüşme, ama beni zorlama diye?

Nasıl olacak böyle bi evlilik sizce...Çok etkileyecek mi bundan sonraki hayatınızı?

Birkaç kere yaşadım ama asla görüşmem demedim.Mesafeli hale geldik.O annesine seninle asla görüşmüycem dedi,bana da istersen görüşmeyebiliriz dedi.Ama zamanla düzeldi.Çok uzun sürmedi.Çünkü mecburen görüşülüyor.Konunun ne olduğu çok önemli tabi.Bizde ki annesinin patavatsız konuşmalarıydı.Çok büyütmemeye çalıştım.Eşim arkamda olunca kendi tavır koyunca ben de uzatmadım.

konunun ne olduğu çok önemli. geriye baktığınızda unutulmayacak büyük sözler söylenmişse hiç önemli değil görüşmeseniz de olur.
yada en azından eşiniz bi süre sonra görüşmeye başlar ama mesafeli olur sizde ona uyarsınız.

Bence etkiler.
Şimdi değilse bile ileride sorun olur.

Eşim annesiyle çok sorun yaşamıştı evliliğimiz öncesinde... Kayınvalidem beni istememişti evin içinde tek kelime konuşmuyorlardı... Ben hiç görüşmem demedim... Konuya dahilde olmadım kendi aralarında çözmeye çalıştılar... Evlendikten sonra biz normal görüştük... Çok samimi sayılmayız ama görüşüyoruz... Ben gitmesem bile eşimin gitmesini isterim ben sonuçta annesi... Biz sorunu aştık şükür...

Etkiler.
Ne olmuş olursa olsun bir süre sonra ailesine karşı aldığınız tavır eşinizi rahatsız eder.

evet zamanla düzeleir çok kişi gibi bende yaşadım ama mesafeliyiz sadece,sonuçta eşinin ailesi emin ol bu durumu erkeler çok çabuk unutuyo,eşimde o çabuk unutanlardan ,hatta ona kalsa bişey olmamış gibi mesafeyi ben koruyorum o da ısrarcı olamıyor,az görüşüyoruz görüştüğümüzdede genelde suskun oluyorum sormadan konuşmuyorum,yemekler ,pastalar vs.. yapıp götürüyorum,sessiz kalıyorum yani kısaca onların istediği gibi iyi gelini oynuyorum:)) eşiminde artı olarak isteyeceği bişey kalmıyor susarakta hata yapmıyorum vay gelinde şunu dedi dedirmiyorum anlayacağın.bana geldiklerindede aynı çok güzel ağırlıyorum ama sohbetlerine katılmıyorum susuyorum iyi bir dinleyici oluyorum....önceleri öylemiydi ben onları kendi ailem gibi görüyordum onlarınd beni kızları gibi gördüğüne inanıyordum bazı olaylar sonucu gerçekleri gördüm,ağzımın payını aldım ve onların istediği gibi artık sadece el kızıyım ....böyle çok daha mutluyum

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için.

Bizim de zaman zaman ufak tefek tartışmalarımız oluyordu ama ilk kez dün havada hakaretler,ağır sözler uçtu.Bende de hata var.Susamadım,dayanamadım,patladım....Taaaa düğünden girdim,şimdiden çıktım.

Annesi değil,ablası ile...O da çok ağır sözler söyledi.Allah belanı versin dedi bana.Senin çoktan vermiş zaten haline bi baksana,çıldırmışsın,gözlerinden ateş fışkırıyo deyip çıktım.En son sözümüz bu oldu.

Eşim de beni korumuş daha sonrasında.Kırmış biraz onları anlattığına göre.Görüşmeyiz olur biter gibi şeyler söylemiş.

Ben görüşmem.Hiç de umrumda olmaz yıllarca görmesem.Önceki konularımdan neler yaşadığımı okuyabilirsiniz.İyi de oldu hatta benim için.Artık bitmeyen tükenmeyen laflardan yorulmuştum çünklü.

Ama eşim için kafam karışık.Nasıl olacak bundan sonrası.Ailesiyle mutsuz olması,bizi de etkileyecek mi? Yarın bayramda seyranda ben gitmediğimde tartışmalar yaşanacak mı aramızda?Korkuyorum açıkçası

Bundan sonra nasıl bir çizgide yürümem gerekiyor?

Fikirlriniz çok öneml benim için

1. esim benim yüzümden ailesiyle kötü olsun asla istemezdim.
2. benim yüzümden kötü olduysa eger, sonradan asla kendi haline birakamazdim, ailenle asla görüsmem diyemezdim...ailesi ile barismasini tesvik ederdim, sonra da hic gecinilmiyorsa mesafeli davranirdim ama gerektiginde görevimi yerine getirirdim esimin hatri icin...evliligimin etkilenmemesi icin...sonradan bir gün "hep senin yüzünden ailemle kötü oldum" dememesi icin...

cünkü 3. bir erkek ailesiyle ne kadar iyi olursa, o kadar mutlu olur, ilerde kendi aile yapisina o kadar deger verir bence...

yani sürekli kavgali, mesafeli ve tedirgin yasamaktansa, bu konu her acildiginda bize ve evliligimize zarar verecekse, (zor da olsa) "baris" icinde yasamayi tercih ederdim...

Son düzenleme:
Keşke sinirlerine hakim olmaya çalışssaydın,uymasaydın onlara ama insan bir susuyor iki susuyor sonunda patlıyor.Ben yerinde olsaydım eşime böyle olmasını istemezdim,seni bu durumda arada kaldığını biliyorum derdim.Ve ailesi hakkında bundan sonra evin içinde tek kelime olumsuz birşey söyleme,ailendir sen görüş de.Böyle yap ki top senden çıksın.Asla eşini suçlama.Onlar eşini doldursa bile o sizin hakkınızda hiç bir şey söylemiyor diyebilsin.Sakin ol ve biz ailenle birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama sen oğullarısın sen arada kalma de.BEn hep öyle yapıyorum ve inan ki bana tavır alamıyor.Sen çok olgunsun ne desen haklısın diyor.

geri adım atma yani eşinle birlikte gidersiniz ama sakın özürdileme ,gidincede hiçççç konuşma ,oturup gel,ben önüme yemek koyduklarında bile iki lokma alıp kalkıyorum,en azından niye oturmadı sofraya diyemiyolar bende eski ben yokum bunu bilsinler diye böyle yapıyorum.ama erkekler çok unutkan heleki durum aileleriyse onun için eşinle bu konuyu hiççç açmayın yada konuyu açan sen olma,o gidelim drse gidin sessizce otur ,konular tekrar ederse hiç muhattap olma zaten eşin gereken cevabı verir,ama eşine gitmeyeceğiz,asla falan deme ,sonuçta teklif ve öneri ondan gelsin,ee ayıbı yapan eşinin ailesi arayı bulmak istiyorsa bu onun problemi.dediğim gibi konuyu çok dillendirip dırdırcı durumuna düşme erkekler bişekilde hallederler emin ol.sonrasında suçsuzken suçlu duruma dümemek için eşinde olsa seni şimdi haklıda bulsa yarın da böyle kalacak değil ondan önerimi dinlemeni isterim...zaten bundan sonra hiçbirşey eskisi gibi olamaz,için atmaz yani gitmeyi,mecburiyet olur sadece,bu mecburiyetide işkence haline getirme kendi adına.ben dahada sinir ediyorum onları bu halimle..görümce derdi bendede var 2 de elti ıyyy....onları deli ediyorum,eskiden giderken eşofmanları çekip saçımı toplayıp giderdm yanlarına,şimdi inadına her gidişimde yeni bir kıyafet giyorum,kuaföre mutlaka uğruyorum,makyajımı yapıyorum,adam yerinede koymayıp susuyorum muhattasp olmuyorum,bir soruyolar iki soruyolar 3.de benden soru gelmeyince kudurup oturuyolar...

Offff bugün daha kendime gelemedim.Ruhum daralıyo resmen aklıma geldikçe.

Annem sormuş eşime sabah benden geç çıkıyor eşim evden.Ne oldu yine,ekes bişey anlatmıyor,karışmış yine ortalık demiş.

Eşim de Arada üzüntüden öldürecekler beni anne.Olduğu bu demiş.

Ona da çok üzülüyorum.Keşke yaşanmasaydı diyorum ama herkes zaten patlamaya hazırmış.Bu da dün oldu işte.

ben eşımın aılesı ıle senelerdır görüşmem. sadece kucuk görümcemle görüşüyorum..

dıgerlerı ıle görüşmem senelerdır cok mutluyum, eşımle oglumla, eşım arada sırada gıder yoklar gelır, bı sorun yok hayatımızda

İnşallah bizimde böyle olur.Ama kendimi koyuyorum yerine.Yani ben aileme gidip gelsem ama eşim hiç gelmese kötü olurum.

Kafam karışık galiba.Bana yakışmayan sözler sarfettiğim için biraz vicdanen de rahatsızım.

Evet etkiler..

Samimi olmak zorunda değilsiniz ama eşinizle birlikte giderseniz siz kazanırsınız.. Eşiniz size belli etmese bile tek gidip gelmekten ( belki de orda dolduruşa gelmesi ) ve sizin ailesi ile konuşmuyor olmanızdan hep bi huzursuzluk duyacaktır..

bu kocanın kişiliği ile ilgili daha çok yani ailesine düşkün bir yapısı varsa mutlaka etkiler şimdi senin yanında gibi görünse de ilerde senin yüzünden kötü oldum ailemle aram açıldı diyebilir bence ne olursa olsun eşle ailesinin arasına girilmemeli gerekirse ailesine mesafeli dur az görüş fazla muhabbete girme ama tamamen bağları koparma derim

Bundan sonrasını sormuşsunuz ;

Hiç gitmeseniz , haklı iken haksız duruma düşeceksiniz.. Her zaman ' ah bu gelin de vicdan yok , o geldi oğlumu benden aldı ' vs. diye sağda solda dram yapacaklar..

Sadece eşiniz gitse ah oğlum seni çok özledim ' ama o karın yok mu ' ile başlayan bir sürü gereksiz muhabbetler ve eşinizin başının şişmesi ile birlikte soluğu evde alması..

Çocuğunuz var mı bilemiyorum ama ileri de olacaksa bile sizin muhatap olma şekliniz nasıl olursa olsun ' O onların torunu , canlarından bir parça ' olduğu için onları torunlarından mahrum etmemeniz açısından ve kişisel tartışmalarınıza da çocuğunuzu dahil etmemeniz için..

Bence en iyisi

Sık sık olmasa da arada bir eşinizle birlikte gidin.. Bi bayram ziyaretinde görünün mesela , o bile yeter.. Canımlı cicimli annecimli olmaya gerek yok.. Samimi de olmaz zaten bundan sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…