• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genetik araştırma yaptırmak istiyorum

hally

Guru
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
897
677
323
merhabalar doğumdan bir gün sonra bebeğimizi kaybettik prematüre doğdu elinde ayağında şekil bozukluğu vardı ve kalp sıkıntılarıda olabilir dediler 9ay geçti tekrar hamilelik düşünüyorum ama öncesinde geneteik problem olup olmadığına emin olmak istiyorum üniversite hastanelerine başvursak yapılır mı?

evet ankaraya gönderiyor birçok hastane zaten. Benim 4'lü tarama testim riskli çıkmıştı. Amniyosentez yaptırmıştım. Çok şükür kötü bişey çıkmadı Nur topu gibi maşallah:nazar:

öncelikle sizlerede geçmiş olsun inşallah genetik sonuçlarınız ii çıkmıştır sormak istediğim genetik testlerde nelere bakıyorlar ve kesin sonuç söyleyebiliyorlarmı şu sebebten dolayı olmuştur falan diye bi de ne kadar ücrete tabi tutuluyor bu işlemler sonucu teşekkür ederim

merhabalar doğumdan bir gün sonra bebeğimizi kaybettik prematüre doğdu elinde ayağında şekil bozukluğu vardı ve kalp sıkıntılarıda olabilir dediler 9ay geçti tekrar hamilelik düşünüyorum ama öncesinde geneteik problem olup olmadığına emin olmak istiyorum üniversite hastanelerine başvursak yapılır mı?

geçmiş olsun. benim de 2 hafta önce 36w doğan bebeğim 1 gece yaşadı ve öldü.henüz lohusayım ama toparlanınca ben de genetik test yaptırmak istiyorum. ne yapmak lazım acaba?bir dahaki bebek te de aynı şeyi yaşamak çok zor olur:1no2:

slm herkeze benim d 1 37 haftalık ama pramatüre bebeğim 3 gün yaşadı ve öldü birde düşüğüm var 6 haftalık ve tüp bebekle gebe kalabiliyorum dr.genetik test istedi 1 ay sonra ücret olayını bilen var mı teşekkürler....

gülzari çok geçmiş olsun sen 2hafta deyince kendi doğumum geldi aklıma Rabbim kimselere yaşatmasın böyle acılar. genetik araştırmayı siz neden istiyorsunuz bebeğinizde bir sıkıntı varmıydı fiziki olarak? birde bişey daha sormak istiyorum bebeğinizi kaybettikten sonra size bebeğinize otopsi yada o zaman zarfında genetiğinde bi sıkıntı olup olmadığını araştırılması gerektiğini söylemediler mi?(şahsen bize söyleyen olmadı ve o an insanın aklına acısından dolayı hiçbirşey gelmediği için bizim için de çok geç olmuştu. umursamazlıklarından dolayı hakkımı helal etmiyorum şimdiki aklım olsaydı şikayet etmek isterdim bu durumdan sorumlu herkesi)

slm herkeze benim d 1 37 haftalık ama pramatüre bebeğim 3 gün yaşadı ve öldü birde düşüğüm var 6 haftalık ve tüp bebekle gebe kalabiliyorum dr.genetik test istedi 1 ay sonra ücret olayını bilen var mı teşekkürler....

mersenemcım genetık temmuzdan ıtıbaren calısanlara ucretsız oldu ben konya selcukta ucretsız yaptırdım bı arastır ıstersen

Ankara'da Özel HRS Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde Genetik Tanı Merkezi açılmış.Duyduğuma göre SGK lı hastalardan fark alınmıyormuş.

merhabalar herkeze başinıs sağolsun ben de tüp bebek yaptırdım 32haftada sancim oldu hastaneye gittik serum oksijen verdiler nst bağladılar ve eve gönderdiler alınsaymış bebeğim hiç birşey olmazmış ama malesef alınmadı 2 hafta daha beklediler ve geç kaldılar evlyadım anne karninda havale geçirmeye başlamış apar topar sezeriana alındım ve bebeğim emme refleksi olmayarak dünyaya geldi doktorda suçunu kabul ediyor ama ne halya evlyadım canım çok çekti önce ağzından hortum miğdesine indiriyorduk oyle besliyoduk sonra kalıcı hortum 15 günde 1 değişen burnundan takıldı en son 7aylıkken karnında delik açildı ve orai hortum koydular makinalara bağlı yaşadı yemek gece gündüz damla damla miğdeye gidiyordu 15 ay ben süt hep sağdım onu hayatta tutmak için sürekli aspire ediyordum başka bir hortumla akcigerlerinden balgam çekiyodum öksürüp yütsaydı ama yok yapamıördu tıkanıyordu oksijen veriördum evimiz hastaneden farksızdı musafir almıyorduk enfeksion kapmasın diye böyle 15ay yaşatabildim evlyadımı canımı alparslanımı ama maalesef 15 aylıkken kaybettik.bunu neden yazdım biliyormusunuz her kayip zoordur ama böyle yaşaması dağa mı iyi evet çok ağladım 15 ay değil hayatım boyunca baksaydım ama bizden çok evladım çok acı çekiyordu ölüm onun için bir kurtuluş ruyamda gördüm bana ne söyledi biliyormusunus anne ben burda çok mutluyum hiç birerim acimıyor oyun oynuyorum arkadaşlarımla orada bunları yapamıyordum sen ağlama yoksa benda üzülüyorum seni öyle ağlayarak görünce ondan sonra ben ağlamıyorum tekrar tüp bebek yaptım 10 hafta hamilelikte kalbi durdu genetik tarama dediler ama istanbulda hangi laboratuar ve ya hastane bunu yapıyor bilmiyorus yaşim geçiyor 39 oldum mart ve ya nissan tekrar düşünüyorus bir an önce bu testi ben ve eşim yapmamız gerekiyor bilgi verirsenis seviniris allaha emanet olun ve işallah allah bize hepimize hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip eder:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

hally
genetik araştırma için bence en iyisi üniversite hastaneleri...
hem sgk ile hiç ücret ödemeniz de gerkmiyor...
ben bütün testlerimi üniv hastanesinde yaptırmıştım...
maşallah eşimde de bende de problem yoktu...
maddi açıdan probleminiz yoksa bazı büyük laboratuarlarda bu testleri yapıyor...

benim 3 tane 6-7 haftalık birde 4 aylık olmak üzere 4 kaybım var...
4 aylık olan bebeğimi hiç bize sormadan direk patolojiye gönderdiler...
o zamn göndermek istemiyorum demek çok istedim ama belki dedim bir çözüm bulunur...
ama galiba patolojiye göndermek farklı genetik araştırma yaptırmak farklı birşey...
açıkcası bende tam bilmiyyorum...
ben 1 hafta sonra vazgeçtim bebeğimi alamak için hastaneye gittim ama artık olmaz dediler...
ancak rapor çıktıktan sonra vereceklermiş...
rapor da 3 ayda çıkacak daha yaklaşık 2 ayımız var...
inanın bunun üzüntüsü hiçbirşeye benzemiyor
ne olursa olsun bebeğimi orda bıraktığım için içim yanıyor...
sizin bebekte bazı problemler olduğu ortadaymış zaten...
birde neden genetiğe vermedim diye dert edip sıkıntı yapmayın...

inş yaşadığınız bu acı son olur allah yardımcınız olsun....

hally
genetik araştırma için bence en iyisi üniversite hastaneleri...
hem sgk ile hiç ücret ödemeniz de gerkmiyor...
ben bütün testlerimi üniv hastanesinde yaptırmıştım...
maşallah eşimde de bende de problem yoktu...
maddi açıdan probleminiz yoksa bazı büyük laboratuarlarda bu testleri yapıyor...

benim 3 tane 6-7 haftalık birde 4 aylık olmak üzere 4 kaybım var...
4 aylık olan bebeğimi hiç bize sormadan direk patolojiye gönderdiler...
o zamn göndermek istemiyorum demek çok istedim ama belki dedim bir çözüm bulunur...
ama galiba patolojiye göndermek farklı genetik araştırma yaptırmak farklı birşey...
açıkcası bende tam bilmiyyorum...
ben 1 hafta sonra vazgeçtim bebeğimi alamak için hastaneye gittim ama artık olmaz dediler...
ancak rapor çıktıktan sonra vereceklermiş...
rapor da 3 ayda çıkacak daha yaklaşık 2 ayımız var...
inanın bunun üzüntüsü hiçbirşeye benzemiyor
ne olursa olsun bebeğimi orda bıraktığım için içim yanıyor...
sizin bebekte bazı problemler olduğu ortadaymış zaten...
birde neden genetiğe vermedim diye dert edip sıkıntı yapmayın...

inş yaşadığınız bu acı son olur allah yardımcınız olsun....

benimde bebegim 17 gün yaşadı otopsi yaptılar kan alıp genetik test yapılmadı şimdi doktorlar soruyo iş işten gecti bizede zar zor test verdiler yok öyle bişi deyip çogu yerden baştan saldılar çapada yaptırcam gün alamıyosun alsanda ilk çocukta yapmıyolar des devlet hastaneleri özele gittim verdi test dışarda yaptırmakta pahalı kaldım öyle bakalım ne olcak

benimde bebegim 17 gün yaşadı otopsi yaptılar kan alıp genetik test yapılmadı şimdi doktorlar soruyo iş işten gecti bizede zar zor test verdiler yok öyle bişi deyip çogu yerden baştan saldılar çapada yaptırcam gün alamıyosun alsanda ilk çocukta yapmıyolar des devlet hastaneleri özele gittim verdi test dışarda yaptırmakta pahalı kaldım öyle bakalım ne olcak

başınız sağolsun...rabbim o acıyı bir daha yaşatmasın...
çapadan randevuyu gece tam 12 de deneyeceksiniz 3-4 dk sayfayı yenileyerek en son güne almayı devamlı deneyin...
araştırma infertilite bölümünde oluyor yani randevuyu oraya alırsın...

canım benım de cocugum rahatsızdı vefat ettı tanısmak ısterım mutlaka uzerıne 2 dusuk yaptım benım yasımda 36 tanısalım ıstanbuldayım cok ısterımmmmm yanlış anlamayın lutfen benı gulcınnnınaaaaaaa

Son düzenleme:
merhabalar herkeze başinıs sağolsun ben de tüp bebek yaptırdım 32haftada sancim oldu hastaneye gittik serum oksijen verdiler nst bağladılar ve eve gönderdiler alınsaymış bebeğim hiç birşey olmazmış ama malesef alınmadı 2 hafta daha beklediler ve geç kaldılar evlyadım anne karninda havale geçirmeye başlamış apar topar sezeriana alındım ve bebeğim emme refleksi olmayarak dünyaya geldi doktorda suçunu kabul ediyor ama ne halya evlyadım canım çok çekti önce ağzından hortum miğdesine indiriyorduk oyle besliyoduk sonra kalıcı hortum 15 günde 1 değişen burnundan takıldı en son 7aylıkken karnında delik açildı ve orai hortum koydular makinalara bağlı yaşadı yemek gece gündüz damla damla miğdeye gidiyordu 15 ay ben süt hep sağdım onu hayatta tutmak için sürekli aspire ediyordum başka bir hortumla akcigerlerinden balgam çekiyodum öksürüp yütsaydı ama yok yapamıördu tıkanıyordu oksijen veriördum evimiz hastaneden farksızdı musafir almıyorduk enfeksion kapmasın diye böyle 15ay yaşatabildim evlyadımı canımı alparslanımı ama maalesef 15 aylıkken kaybettik.bunu neden yazdım biliyormusunuz her kayip zoordur ama böyle yaşaması dağa mı iyi evet çok ağladım 15 ay değil hayatım boyunca baksaydım ama bizden çok evladım çok acı çekiyordu ölüm onun için bir kurtuluş ruyamda gördüm bana ne söyledi biliyormusunus anne ben burda çok mutluyum hiç birerim acimıyor oyun oynuyorum arkadaşlarımla orada bunları yapamıyordum sen ağlama yoksa benda üzülüyorum seni öyle ağlayarak görünce ondan sonra ben ağlamıyorum tekrar tüp bebek yaptım 10 hafta hamilelikte kalbi durdu genetik tarama dediler ama istanbulda hangi laboratuar ve ya hastane bunu yapıyor bilmiyorus yaşim geçiyor 39 oldum mart ve ya nissan tekrar düşünüyorus bir an önce bu testi ben ve eşim yapmamız gerekiyor bilgi verirsenis seviniris allaha emanet olun ve işallah allah bize hepimize hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip eder:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım yazdıklarını yeni okudum yaşadıkların çok zor benim kuzum bir hafta yattı küvezde günlük görmeye gittik eşimle her gördüğümde bir yerlerine hortum takıyorlardı çok zordu onu öyle görmek canım sen bunu 15ay yaşamışsın Rabbim gösterdiğin sabrın karşılığını hem dünyada hem öteki tarafta verir inş. GENETİK TAHLİLLERİ YAPTIRDINMI BİLMİYORUM AMA Bİ HASTANEİN GENETİK UZMANI İLE GÖRÜŞSEN İİ OLUR

merhaba canım öncelikle başın sağolsun;bende 16 haftalıkken düşük yapmıştım ama araştırılmamıştı.rahimde doğuştan şekil bozukluğu çıktı ayrıca 2 senedir hamile kalamadığım için tüp bebeğe başvurunca antalya memorial hastanesinde doktorum istedi.bu testler üniversite hastanelerinde yapılıyor canım,bizde gittik ama bize uzak tarih verdikleri için biz tıpta yaptırmadık ve memoriale gidip yaptırdık.benim ve eşimin genetik,ayrıca yine benden başka bir test ve hormon testleri istedimişti doktorum hepsine 2350 tl verdim.ama senin acelen yoksa üniversite hastaneleri yapıyor canım.Allah bir an önce sağlıklı bebekler versin isteyen herkese.

bu arada benim testlerde bende kan pıhtılaşması çıktı.

Son düzenleme:
merhaba canım öncelikle başın sağolsun;bende 16 haftalıkken düşük yapmıştım ama araştırılmamıştı.rahimde doğuştan şekil bozukluğu çıktı ayrıca 2 senedir hamile kalamadığım için tüp bebeğe başvurunca antalya memorial hastanesinde doktorum istedi.bu testler üniversite hastanelerinde yapılıyor canım,bizde gittik ama bize uzak tarih verdikleri için biz tıpta yaptırmadık ve memoriale gidip yaptırdık.benim ve eşimin genetik,ayrıca yine benden başka bir test ve hormon testleri istedimişti doktorum hepsine 2350 tl verdim.ama senin acelen yoksa üniversite hastaneleri yapıyor canım.Allah bir an önce sağlıklı bebekler versin isteyen herkese.

bu arada benim testlerde bende kan pıhtılaşması çıktı.

ben de de aynı canım senın nelerde sorun cıktı kan pırtılaşması ıle ılgılı topıkımız var beklerız bılemıyorum sen varmısın orada cok kalabalık bır topık

konuyu açalı çooook olmuş ben kendi genetik problemimizi yeni öğrendiğim için paylakşmak istedim üniversite hastanelerinde biryere kadar yapılan tahliller bebeklerimi kaybetme sebeine götürmediği için artık özele başvurmak zorundaydık maddi olarak sınırları aşsada sonuca ulaşmak istiyorduk Ankara da volkan baltacıya gitmeye karar verdik saolsun bize yardımcı oldu ve yıllarca bulamadığımız genetik problemi bir ay içerisinde buldu kadın doğumcular aspirin kullan gel derken bize volkan bey olurmu öyle şey demişti ilk görüşmemizde Allahıma şükürler olsun vesile kıldı bize ve şimdi tedavimize başladık bile buraya bakanlar olur okuyanlar olur diye yazıyorum umarım faydam dokunur sizlerede

Back
X