Genetik Taramalı Tüp Bebek Yaptıranların dikkatine!!!

moonselame

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2025
40
9
1
41
Genetik taramalı tüp bebek yaptıranlar!!!!lütfen buraya…
Öncelikle merhaba ..ben 12 buçuk haftalık hamileyim geçen hafta Fetal dna testi yaptırdım temiz çıktı bu hafta ense kalınlığı 4.3 ölçüldü oldukça yüksek dendi CVS yapıldı onunda ön raporu temiz çıktı şimdi asıl raporu beklemekteyim artı Microarray de yapıldı sonucu beklenmekte..Genetik taramalı tüp bebek yaptırıp böyle bi sonuçla karşılaşanlar varsa lütfen yazabilirler mi?

Son düzenleme:
Merhaba bir şüphe sebebiyle mi fetal dna yaptırdınız acaba? Ben de genetikli tüp bebek yaptım ama fetal dna yaptırmayı düşünmüyorum diz neden gerek duymuştunuz

Merhaba bir şüphe sebebiyle mi fetal dna yaptırdınız acaba? Ben de genetikli tüp bebek yaptım ama fetal dna yaptırmayı düşünmüyorum diz neden gerek duymuştunuz
Hayır şüpheden değil doktorum önerdi yaptırdık temiz çıktı sonra serklaj için İstanbul’daki doktorumuza geldik ense kalınlığını 4.3 olarak ölçünce perinatoloğa yönlendirdi bedensel ve iç organlar herşey normal dedi ..ense kalınlığı için CVS ve microaarray diye testler yapıldı.CVS in ön raporuda temiz çıktı

İşin şok edici tarafı biz tüp bebek için geldiğimizde bize genetik taramalı tüp bebek tedavisi önerdi daha garanti olur sağlıklı bi bebek için dedi.. tüp bebekte bile risk fazla döllendirilip transfer ediliyor inceleme falan yok şansına ne çıkarsa ama genetik taramalı tüp bebek tedavisi öyle mi embriyolar genetiğe gönderiliyor inceleniyor sağlıklı olanı transfer ediliyor dedi bizde öyle yaptık ama sonuç bu

Anlarım umarım raporunuz da temiz çıkar

Yazınızı okudum şok oldum, hangi merkezde yaptırdınız pgt yani hangi merkezde tedavi görüyorsunuz, benim ilk gebeliğim trizomi 12 yüzünden sonlandı, kalan embriyolara ngs yaptırdık yarın transfer olacam ama bunu duyunca şaşırdım gerçekten

Tek gen hastalıklarındada olabiliyormuş ense kalınlığı

Eklentiler

• IMG_2619.webp
    44,3 KB · Görüntüleme: 113
Temiz çıksada sınırlı..kesin sonuç vermez amniyosentez bile yapılsakeşke normal tüp bebek yapsaydım en azından bozuk çıktığında vücut otomatik atıyor onu kanamayla birlikte düşük oluyo yani
Anlarım umarım raporunuz da temiz çıkar

Ama sizin nipt yani fetal testinizde temiz çıkmış neden öyle oluyor acaba

MEMORİAL Ataşehir ..umarım sizinki sağlıklı olur hayırlı olsun içinizi ferah tutun kolay gelsin

MEMORİAL Ataşehir ..umarım sizinki sağlıklı olur hayırlı olsun içinizi ferah tutun kolay gelsin
Çok teşekkür ederim, sizinde bence hiç sorun yok çünkü tüm testlerinzi temiz gelmiş, sağlıkla ilerlesin inşallah, bende şişli memorialdayım

Ama sizin nipt yani fetal testinizde temiz çıkmış neden öyle oluyor acaba
İlk oğlum doğal yolla oldu sağlıklı yani bunlar bizde varsa bozuk bi kromozom nasıl bulup genetiğe gönderip temiz denip transfer edildi samanlıkta resmen iğne bulmuşlar demek oluyor bu

ya bu ense kalınlığı olayı çok tuaf bazen bebeklerde haftasına göre kalın olup sonra normal ola biliyormuş . Ngsli embriyo transferi oldum çarşamba günü fetal dna vereceğim bende

Sizde kaç ölçüldü peki?
Sınır 3..dolayısıyla 4.3 çok fazla bu bi tür genetik hastalık habercisi..çok çeşitli genetik hastalıklar var tüm testler yaptırmama rağmen yine de bu testler tüm genetik hastalıklarını kapsamıyor..ayrıca kalınlık azalsada ilerki gebelik ayların gelişim geriliği veya başka türden aksaklıklar çıkabiliyormuş veya doğduktan sonra yani geçsede bile şuan neden olduğu araştırılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…