geniş aile

terraroza

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
268
99
318
Gümüşhane
kısaca anlatmaya çalışıcam ve bana yardımcı olun ..
geniş bir aileyiz 3 kuşak aynı evde yaşıyoruz ve büyükler çok aksi annemin evleneliden beri burnundan getirmişler hayatı..annem sinir hastası ve ben bakıyorrum şimdi o büyüklee annemin eltileri var ama kimsenin umrunda degil ben bekarım ama evin bütün yükü bende yıllardır.evlenmeden evli gibi sorumluklarım var ama artık çok zorlanıyorum büyükler şimdi uyusal tabi eskiye göre uyusal hala çok can sıkıyolar şuanda bile sinirliyim sadece onlara degil umursamaz eltilerine annemin..çok karışık oldu biliyorum ama benim duruumda olanlar çok iyi anlarlar beni psikolojim çok bozuldu doktora gidip ilaç kullanmak istemiyorum yan etkileri çokmuş..kendi kndime halletmeye çalıştım bitki çaylarıyla falan ama olmuyo herşeye sinirleniyorum biri adın ne dese sinirlenir hale geldim şimdi sizden istegim sizce doktora gidip ilaç kullanıp tedavi olmalımıyım çünkü artık etrafımdakilere bagırır hale geldim bagırıncada vicdan azabı çekiyorum daha çok sıkılıyorum şiddete yöneldim neredeyse artık

İlaç kullanmak istemiyorsan bir psikologdan yardım alabilirsin.En azından fikir verir.

canım bir doktora danışmalısın ama benim anladığım kadarıyla sen yaşadıklarından dolusun ve sinirlisin.... başka fizyolojik bir sorun yoksa ilaç sadece bastırır çözüm olmaz. senin psikoterapi alman daha iyi olacaktır. daha masraflı, daha uzun ama aşman için daha iyi... ilaçla bastırısın o anlık sonra bırakınca gene aynı şeyleri yaşayacaksın... senin kendini savunmayı, başkalarını çok takmamayı.... vb. öğrenmen lazım. terapist bu konuda sana yardımcı olabilir.

ama kesinlikle pskiyatriste de danış. o önerirse psikoloğa gidersin.

evet haklısınız hepiniz zaten ilaç kesin çözüm olmadığı için hep tereddütteyim ilaç konusunda ama malesef maddi açıdan da terapiste gitmem mümkün değil kendi kendime telkinler veriyorum ama olmuyo

Ilac kullanmani tavsiye etmiyorum, kullanan tanidiklarim var ve ilacin sürekli sersemlettigini, sürekli uyku istegini olusturdugunu anlatmislardi bana, hatta bir iki kez denedikten sonra onlarda ilaci biraktilar. Benim sana tavsiye edebilecegim tek sey bir uzmandan yardim alman.. Allah yar ve yardimcin olsun..

Allah razı olsun evet ilacı bende düşünmüyorum ama bazen öyle anlar oluyoki yutayım ne olursa olsun rahatlıyım diyorum ama sonra mantıklı düşünmee başlıyorum ama tekrar sinileniyorum böyle bir döngü işte

Bir evin içinde kaç kişi oturuyorsunuz siz ve sen kaç yaşındasın?

23 yaşındayım aslında evde kaç kişi yaşadığımızın önemi yok önemli olan evdekilerin tutumu ve öyle bir hal aldı ki artık ben sinirlenince evin havası degişiyo herkesin morali bozuluyo bu seferde benim canım sıkılıyo herkesi üzdüğüm için

Ilac alinca rahatliyacaginimi saniyorsun O ilaclar insani rahatlatmaktan cok sersemletiyor..Sinirlendigin zaman cik disari yürü biraz, derin derin icine cek temiz havayi, ve herseyin daha iyi olacagi günlerin cok yakin oldugunu düsün Bu gibi durumlarda kendi kendinin doktoruda olmayi bilmek gerek:114:Emin ol hersey daha iyi olacak, seni daha güzel ve mutlu günler bekliyor, yeterki sen inancini kaybetme ve sabirli ol

Sorun eltilerde değil canım sorun annende. Nasıl eltiler kayınvalide kayınpederle oturmayı kabul etmediyse o da kabul etmeseymiş anlaşamıyorsa. Paylaşılmasını önerseymiş veya ayrı ev tutulmasını. Ben eltilerde suç göremiyorum kimse kaynana kayınpederle oturmak zorunda değil.Bak annene kimse madalya mı takmış sonuçta kendi sağlığından olmuş.

Son düzenleme:
bence doktora ilaca falan ihtiyacın yok.
senin yerinde kim olsa sinirleri bozulurdu. bağırırdı. kendini hiiiç suçlu falan hissetme.
kendini düzeltmek sakinleşmek istiyorsan yapacağın tek bir şey var. avazın çıktığı kadar bağır. sinirlendiğinde heyheyler geldiğinde aman üzülmesinle aman moraller bozulmasın falan diye hiç düşünme. bağır çağır. bir şeyleri kır dök. kapıları çarp.
bunlar normal tepkiler çünkü. sinirlerin bu denli bozulduysa bunları yapacaksın : hakkın.
o kadar da hakkın olsun değil mi. bu yaşta sana bunları yaşatıyorlarsa isteyerek yada istemeyerek, sonuçta bunları yaşıyorsun, gülücükler saçıp şakımanı beklemesinler.
hem inan alışırlar bu haline. önce moralleri bozulur sonra alışırlar.
rahatladıktan sonra da gider öpersin yanaklarından. olur biter.
içinden gelen bağırmaksa içinden gelenin on misli daha fazla bağır. etkiye tepki. norma olan budur.
kedini kötü hissetme. ilaç falan da alma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…