• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genis ailem :) ve kafamdaki soru isaretleri

sweety92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
474
142
48
32
ben esimin ailesiyle birlikte oturuyorum durumdan rahatsiz degiliz tam bir genis aileyiz bir dedemiz yok birlikte oturmakta suan icin en onemlisi anne ve babasi yaslaniyor ve ilgilenebilecek biz variz diger cocuklarindan biri kendiyle zor ilgileniyor biri ise baska sehirde ama kv dem ve kayinbabam cocuk hic yapmayacakmisiniz bir ev alinsa krediyle bile odenir diyor ama ben calismiyorum is basvurularimdan sonuc alamiyorum bir turlu birde baska sehirdeyim tutturamadim bir is herneyse biz esim ile kendileriyle birlikte oturmaktan yanayiz ki baska eve de ciksak yine gelcez buraya saglikdurumlari kotulesti mmi bazen acaba cocugumuz olsa neolur diye dusunuyorum suan onun icin oda mevcutvdegil evde ama buyudugunde kv dem kesinlikle bir oda bosaltabilir torunuicin birde dusuncem varki kiraya mi ciksak belki birlikte yasamak istemiyorlardir bizimle diye siz bu durumda olsaniz ne yapardiniz ben ayri evden ziyade onlari dusunuyorum coktan cikmistim yoksa ama gel gelelim anne baba ilgi ister yakinlarinda bile olmamiz onlari mutlu ediyordur

:KK9::KK9::KK9::KK9:
aynı evde oturma fikrinize hayran kaldım.
yaşlılık her insanın bşaına gelicek bişey.
ama biz bayanlar yolum ayrı olsun. evimin düzenini bileyim düşüncesindedir.

onlara yakın ayrı eve cıksanız. cocuk büyüklerin yanında cok şımarık büyütülüyor ne yazıkki.
onlardan cok yüz alıyolar. kendi terbiyenle yetiştirmen mümkün olmayabilir.

anlamadım ki
birlikte oturuyorsunuz mutlusunuz
çocuğunuz olursa bir oda boşaltırız diyorlar

sorun ney ?

bakın madem bu kadar iyi insanlar yapın çocuğunuzu, ev için ertelemeyin bence..
bu arada merhametinize hayran kaldım maşallah..

ben esimin ailesiyle birlikte oturuyorum durumdan rahatsiz degiliz tam bir genis aileyiz bir dedemiz yok birlikte oturmakta suan icin en onemlisi anne ve babasi yaslaniyor ve ilgilenebilecek biz variz diger cocuklarindan biri kendiyle zor ilgileniyor biri ise baska sehirde ama kv dem ve kayinbabam cocuk hic yapmayacakmisiniz bir ev alinsa krediyle bile odenir diyor ama ben calismiyorum is basvurularimdan sonuc alamiyorum bir turlu birde baska sehirdeyim tutturamadim bir is herneyse biz esim ile kendileriyle birlikte oturmaktan yanayiz ki baska eve de ciksak yine gelcez buraya saglikdurumlari kotulesti mmi bazen acaba cocugumuz olsa neolur diye dusunuyorum suan onun icin oda mevcutvdegil evde ama buyudugunde kv dem kesinlikle bir oda bosaltabilir torunuicin birde dusuncem varki kiraya mi ciksak belki birlikte yasamak istemiyorlardir bizimle diye siz bu durumda olsaniz ne yapardiniz ben ayri evden ziyade onlari dusunuyorum coktan cikmistim yoksa ama gel gelelim anne baba ilgi ister yakinlarinda bile olmamiz onlari mutlu ediyordur
Oğullarının ayrı eve çıkmasına teşvik eden kaynana kayınbaba ülke tarihinde nadirdir çok şanslısınız :-)Birde onların açıısından düşünmek istedim ki sanırım biraz yalnız kalmak istiyorlar ...bence uygun bir eve geçip yakın yatırımı olabilen,gerek görüldüğünde ilerde yanlarına gidebilirsiniz..ya da daha büyük bir eve dubleks olabilir toptan geçebilirsiniz..

anlamadım ki
birlikte oturuyorsunuz mutlusunuz
çocuğunuz olursa bir oda boşaltırız diyorlar

sorun ney ?
Oda bosaltabilecegini ben dusunuyorum sadece kafama takiliyor biz duzenlerini bozmuyoruzdur umarim diye kimseyi rahatsiz etmek istemem ben gorumcem de burda yasiyor evlenmedi hicbirseylerine karismam onlarda pek karismazlar kendi eviniz olsa derken kendimi kotu hissettim fazla mi geldik diye tuhaf oldum halen kafama takildi yanlis birsey mi yaptim diye oturup konusamiyorum eskisi gibi cekingenlik olustu birden

Oda bosaltabilecegini ben dusunuyorum sadece kafama takiliyor biz duzenlerini bozmuyoruzdur umarim diye kimseyi rahatsiz etmek istemem ben gorumcem de burda yasiyor evlenmedi hicbirseylerine karismam onlarda pek karismazlar kendi eviniz olsa derken kendimi kotu hissettim fazla mi geldik diye tuhaf oldum halen kafama takildi yanlis birsey mi yaptim diye oturup konusamiyorum eskisi gibi cekingenlik olustu birden

Fazla alıngansınız.
Sorun yok.
Dert edecek bişey yok..

Oğullarının ayrı eve çıkmasına teşvik eden kaynana kayınbaba ülke tarihinde nadirdir çok şanslısınız :-)Birde onların açıısından düşünmek istedim ki sanırım biraz yalnız kalmak istiyorlar ...bence uygun bir eve geçip yakın yatırımı olabilen,gerek görüldüğünde ilerde yanlarına gidebilirsiniz..ya da daha büyük
bir eve dubleks olabilir toptan
geçebilirsiniz..
Yakin evlerin fiyatlari 1bucuk ve 2bin tl arasi gitsek herhafta annesi arayacak bunuda biliyoruz haftada 5gun kalcagimi bi eve cikmak sacma geliyorkibayri eve ciksamda ben gelcem buraya habire tek evler ayri olucak uyumaya giderim onada

Her aileyi beraber yasamak mutlu etmez.
Ornek : Kayinvalidem. Ayni bahce icindeki evlerde yasasak bile, aksam oldugunda yatmaya gidecegimiz ayri evimiz, duzenimiz olsun, ben surekli dipdibe yasamayi sevmiyorum der.

Odayi bosaltir diyorsunuz ama ev kayinvalidenizin bosaltmazsa tepki gostermeye hakkiniz olmaz, uzulursunuz.
Illa aklim kalacak diyorsaniz yakinlarda ayri eve cikin, kafaniz rahat olsun.

bakın madem bu kadar iyi insanlar yapın çocuğunuzu, ev için ertelemeyin bence..
bu arada merhametinize hayran kaldım maşallah..
Cocugu ertelemiyoruz ama cocugunda odaya cikmasi bizim sanki eve daha cok yayilmamizi gosterir gibi olucak diye kendi evlerinde torunlari olursa bunu dert mi ederler bilemedim ogullarini cok seviyorlar bi yemege gec kalkalim butun aile kapimizda bitiyor uyanin diye

Yakin evlerin fiyatlari 1bucuk ve 2bin tl arasi gitsek herhafta annesi arayacak bunuda biliyoruz haftada 5gun kalcagimi bi eve cikmak sacma geliyorkibayri eve ciksamda ben gelcem buraya habire tek evler ayri olucak uyumaya giderim onada
o zaman tek çözüm elde avuçta ne varsa birleştirilip büyük geniş bir dublekse çıkmak..hem biraz bağımsız biraz özerk bir bileşim olur..siz zaten memnunsunuz bu durumdan kayınvalideniz de memnun kalabilir..hani bir oda toruna boşaltır derken kayınvalidenize sordunuz mu diye sormak istiyorum..Yani bilemedim şu an kayınvalideniz açısından düşünmeye çalışıyorum okey şikayetçi değilsiniz iki tarafta iyi anlaşıyor çok güzel ama kayınvalidenizde böyle düşünüyor mu ben oraya biraz takıldım..Hani siz kötüsünüz demiyorum kesinlikle yanlış anlamayın mesela benim annemde bir kayınvalide 47 yaşında genç yani bi özel hayatı var şahsen bizimle yaşamak istemez..

Eğer ekonomik durumunuz el verecekse bahçe içinde iki küçük ev düşünebilirsiniz. Hem çocuğunuz olursa onun için iyi olur bahçeli bir evde büyümek hem de yaşlılar rahat ederler.

bencede yapın bir çocuk kv krediyle ev alınıır diyorsa evi al borcu ödersin çocuk küçükken para biriktirmek kolay ama büyüyünce malesef olmuyor

Allah uzun ömürler versin cümlemize...

Belkide gerçekten yalnız kalmak istiyorlardır bir diğer açıdanda düşünüyorlardır belki..
Biz ön ayak olalım belki çıkmak istiyorlarda çıkamıyorlar belki diye için rahat etsin diye dile getirmişlerdir..

Birde nebilim hayat hep filmlerdeki gibi olmazda Allah sevdiklerimizle yaşlanmayı nasip etsin
Hani filmlerde izleriz ya ton ton nineler dedeler el ele diz dize oturup iç geçiriyorlar birbirine baka baka ahh bey ahh hanım çocuklarımızıda büyüttük torunlarımızda oldu daha ne isteriz biz diye:D:D

Benimki çok mu pembe hayal oldu:KK51:

Yaşlılığımızda bile Allah böyle olmayı nasip eder inşAllah:nazar::nazar::nazar:
sirintarifler_1326120700187.jpg

kk da yazılan örneklerin aksi bir durum.
gelin olarak sen beraber yaşamaktan memnunsun ama kv nin rahatsız olabileceğinden endişelisin.
uyum içerisinde yaşayabilmeniz çok güzel doğrusu.
ama belki kv yine sizi düşündüğü için yani kendinize ait bir eviniz-düzeniniz olsun diye teşvik etmeye çalışıyordur ayrı ev fikrine.
evlendikten sonra direk kv lere yerleştin sanırım.kendinize ait eşyalarınız sınırlıdır o evde muhtemelen bir yatakodasıdır.
bu açılardan düşünüyor olabilir belki de.
ben şahsen beraber yaşayabilecek karakterde birisi değilim yeri geliyor kendimi zor taşıyorum.sizin bir de görümce de varmış ama sorunsuz insanlar diyorsun demek ki bir uyum yakalamışsınız aranızda.
yakın da olsa ayrı bir eviniz olsa daha iyi olmaz mı gelecek adına?

o zaman tek çözüm elde avuçta ne varsa birleştirilip büyük geniş bir dublekse çıkmak..hem biraz bağımsız biraz özerk bir bileşim olur..siz zaten memnunsunuz bu durumdan kayınvalideniz de memnun kalabilir..hani bir oda toruna boşaltır derken kayınvalidenize sordunuz mu diye sormak istiyorum..Yani bilemedim şu an kayınvalideniz açısından düşünmeye çalışıyorum okey şikayetçi değilsiniz iki tarafta iyi anlaşıyor çok güzel ama kayınvalidenizde böyle düşünüyor mu ben oraya biraz takıldım..Hani siz kötüsünüz
demiyorum kesinlikle yanlış anlamayın
mesela benim annemde bir kayınvalide 47
yaşında genç yani bi özel hayatı var şahsen
bizimle yaşamak istemez..
Kv dem de buyuk bir eve gecmeyi dusunuyor ama biraz daha beklemeliymisiz kayinpederim icin bnde dusundum bahceli siteler oluyor dubleks arkadas edinir buralarda arkadas cevresi var ama gidip muhabbet etmek icin iniyor bi bakiyorum yuzu asik gelmis ben iki aile de rahat etsin istiyorum ayri eve ciktik mi yasli insanlar gidip marketlerdeki genclerle mi dertlessinler bizle dertlessinler bir cok yasli goruyorum disardaki insanlarla konusmak icin firsat kolluyor biz varken bu insanlarin baskalarinin ilgisine muhtac olmalarini istemiyorum ayri eve cikmasi basit onemli olan gonullerimiz bir olsun ki ben ayri eve cikip calisirsam esim calisirsa para pul konulari devreye girerse para kazanip ayri evimde oturcam diye gonul kazanmak yeterli bence

Kv dem de buyuk bir eve gecmeyi dusunuyor ama biraz daha beklemeliymisiz kayinpederim icin bnde dusundum bahceli siteler oluyor dubleks arkadas edinir buralarda arkadas cevresi var ama gidip muhabbet etmek icin iniyor bi bakiyorum yuzu asik gelmis ben iki aile de rahat etsin istiyorum ayri eve ciktik mi yasli insanlar gidip marketlerdeki genclerle mi dertlessinler bizle dertlessinler bir cok yasli goruyorum disardaki insanlarla konusmak icin firsat kolluyor biz varken bu insanlarin baskalarinin ilgisine muhtac olmalarini istemiyorum ayri eve cikmasi basit onemli olan gonullerimiz bir olsun ki ben ayri eve cikip calisirsam esim calisirsa para pul konulari devreye girerse para kazanip ayri evimde oturcam diye gonul kazanmak yeterli bence
ya ben size hayran kaldım gerçekten çok iyimsersiniz keşke sizin gibi olabilsem:KK22:

kk da yazılan örneklerin aksi bir durum.
gelin olarak sen beraber yaşamaktan memnunsun ama kv nin rahatsız olabileceğinden endişelisin.
uyum içerisinde yaşayabilmeniz çok güzel doğrusu.
ama belki kv yine sizi düşündüğü için yani kendinize ait bir eviniz-düzeniniz olsun diye teşvik etmeye çalışıyordur ayrı ev fikrine.
evlendikten sonra direk kv lere yerleştin sanırım.kendinize ait eşyalarınız sınırlıdır o evde muhtemelen bir yatakodasıdır.
bu açılardan düşünüyor olabilir belki de.
ben şahsen beraber yaşayabilecek
karakterde birisi değilim yeri geliyor
kendimi zor taşıyorum.sizin bir de görümce
de varmış ama sorunsuz insanlar diyorsun
demek ki bir uyum yakalamışsınız aranızda.
yakın da olsa ayrı bir eviniz olsa daha iyi olmaz mı gelecek adına?
Ayri ev esya olcak evet ama duvarlarla mi konusucam bnm fikrimi kv dem biliyorda kayinpeder bilmiyor o da muhabbet etmedim bikac gundur kendisiyle ben ogun galiba ayri ev konusunu acip kalbini kirdim kizin demis esime esim bilmiyorum demis ev falan konusu acildimi ben ses cikartmamaya calisiyorum bnm icin onemli olmayan seyleri baskasi konu edinince uzuluyorum yemeklere bile cikamiyorum odadan cok alinganlik ettim galiba kendimi fazla gormeye basladim kucuk bir cumlr buna neden oldu para pul dunya mali bu konulari kaldiramiyorum

Back
X