Genital Siğil ?

simayayay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
2
0
1
35
Merhabalar..
Dün doktora gittiğimde 1 adet siğilim olduğunu söyledi ( birkaç yıldır var olduğundan emin olduğum çoğalmadığı için ve kahverengi olduğu için de et beni zannettiğim şey, üstelik internetteki siğil fotoğraflarına da benzemiyordu :( )
Öyle söyleyince cok panik yaptım açıkcası, hemen alabiliriz istersen dedi ben de kabul ettim, önce iğne yaptı uyusturdu sonra cekip aldı, patolojiye gidicek şimdi. Patoloji sonucları 1 hafta sonra cıkacakmıs benim icim icimi yiyor :(
Özel kadın doğum merkezinde yaptırdım bunu, sizce doktor işlem yapıp fazla para almak icin yapmıs olabilir mi? Hiç şüphe duymadı direk kondilom dedi :( Patolojiden olumsuz sonuc gelebilir mi? Bilgisi olan varsa cok sevinirim

Ben de ayni sikayetle gitmistim fakat benimki pembe gibiydi. Ilk dedi ki bu sigil deil. Istersen temizleyeyim. Ben de yok dedim once patalojiye gonderelim. Sonra smear yapti parca gonderdi hpv miyim die daha onun sonucu gelmedi ama smear sonucum geldi. Smearda cin 1 cikti. Iyi ki temizletmemisim yoksa dagilabilirdi. Ama senin doktorun sigil oldugunu dusunmus demek ki dagitmadan dikkatli islem yapmistir diye dusunuyorum. Smear yapmadi mi

Cevap icin cok tesekkürler..
Yapılan uygulamanın ismi ne bilmiyorum, benim o parçayı komple cıkardı patolojiye gidicek dedi baska da bir şey söylemedi

Human Papilloma Virüs (HPV)’ün genital bölgede neden olduğu siğile (verrükaya) verilen isimdir. Dünyada cinsel ilişki ile en sık bulaşan enfeksiyon olan HPV enfeksiyonu, ilk cinsel deneyimini erken yaşta yaşayan ve cinsel partner sayısı fazla olan bireylerde daha sık görülmektedir. HPV genital siğillerin enfeksiyon yapma potansiyeli oldukça yüksektir. Genital siğil çoğunlukla oral, anal ve vajinal cinsel temasla bulaşır. Partnerler arasında bulaşma oranı yaklaşık %60'tır.Yüksek bulaşma oranı nedeni ile cinselliğin aktif olduğu bireylerde hayat boyu genital siğil görülme oranı %50'ye ulaşmıştır.tıbben tam çözümü yoktur bizzat kendim yaşadım 3 yıl kurtulamadım farklı bir yöntemle kurtuldum herseke sağlıklı gunler dilerim

ADRESİNE mail atarsanız elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım

Son düzenleyen: Moderatör:
mail yalnış oldu doğru olan budur

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X