Kızlar oğlum Ekim'de 3 yaşını doldurucak. Geniz eti ameliyatı olmasına karar verildi. Durum her sene gittikçe ciddileşiyor. Geçen sene berbattı, bu sene şimdiden geçen seneye kıyasla daha kötü, ilaçlarına tepki vermiyor. Cumaya gün verdi doktor. Aslen bademciklerde biraz büyükmüş ama dokunmasakta olur ciddi değil dedi. Bizi ne bekliyor? Nasıl bi süreç olucak? Siz neler yaşadınız?
Benim yeğenim olmuştu oda 3 yaşında oldu, çok zor bir süreç değil aslında sadece tam anlamıyla iyileşene kadar ağzın aldığı sıvı gıdalar burnundan geri akıyordu çok olmasada birazı
Benim yeğenim olmuştu oda 3 yaşında oldu, çok zor bir süreç değil aslında sadece tam anlamıyla iyileşene kadar ağzın aldığı sıvı gıdalar burnundan geri akıyordu çok olmasada birazı
İstanbul'da özel hastanede yaptırdık devlette sıra sorunu olduğu için. Sadece geniz eti alındığı için çok daha kolaydı bademcikle birlikte olursa daha zor bi süreç aslında. Ağızdan girip burun arkasından yakarak alıyorlar aslında işlem basit ama boğaza bi müdahale olduğu için çok balgamı oldu. Sabah aç götürdük. En son önceki gece 9da yemişti. Yatış yapıldı, doktor bi muayene etti. Gitmeden yarım saat önce ameliyat kıyafetlerini getirdiler. 5 dakika önce de bi şırıngayla calpolle karışık sakinleştirici verdiler. Sonra ameliyathaneye indirdik. Kapıya kadar da eşlik ettik. Sonra olması gerekenden biraz geç çıktı meğer bahsettiğim balgam sorunu yüzünden, geniz etinden ötürü de önceden çok vardı zaten, öksürmekten tam nefes alamamış uyanma kısmında biraz sorun olmuş. Gözetim altında tutmuşlar. Odaya geldiğinde satürasyonu 80di düzelmiş hali. Baya öksürüyodu. Anesteziden uyanırken zaten huysuz oluyorlar baya ağladı ki giderken çok neşeliydi. Ağladıkça da öksürüğü nefes döndüremeyişi arttı. Hava falan vermek istediler huysuzluğundan kabul etmedi ağlıyor diye bıraktık uyudu. Bi noktadan sonra da artık uyanması lazımdı satürasyonu da düzeldi dinlendikçe. Ben bi de uzaktan hava verdim. Onu bile hissedip reddetti. 3 saat sonra süt getirdiler. Az bi kaç yudum aldı. Hatta birazını uyku arası vermeye çalıştım yemek kabul etmesi gerekiyodu, uyanması gerekiyodu çıkış için. Bi kaç yudumu kabul edip uykudan uyanınca o akşam çıktık. İlk 2 gün zordu diyebilirim. Sesi boğuk, pek konuşmak istemiyor, öksürüyor, antibiyotik vercen yemek yediremiyorum falan biraz sıkıntı oldu. İlk 3 gün sıvı, ılık, soğuk, yumuşak gıdayla beslenecek. Dondurma bu konuda çok yardımcı oldu. İtirazsız yediği tek şey oydu onu yiyip boğazı rahatlayınca az da olsa başka şeyler yemeye de başladı. Su içirmeye çalıştım sürekli, balgamı için çok önemliydi. 3. Gün akşama doğru benden köfte istedi o günü de geçiştirdim çorba falan 4. Gün normal köfte isteğini yerine getirdim. Daha ilk günden burun akıntısı kesildi, Yemesi daha akıcı oldu duraksayarak yiyodu, hareketliliği arttı daha aktif bi çocuk oldu, daha uzun süre koşuyor mesela dinlenmeden bi de koşarken kızarıyo yüzü dalak bölgesini tutup ağrıyo diyodu onun olmadığını farkettim nefesini iyi yönetemeyince o da sorun oluyodu, konuşmasındaki yuvarladığı kelimeleri daha güzel telaffuz etmeye başladı konuşurken daha az duraksıyo, uyku sırasında yaşadığımız horlama, hırıltı, uyku apnesi gibi sorunlar ortadan kalktı daha ilk geceden. Tabi bi hırıltı vardı balgamından ama 20 gün kadar sürdü tamamen geçti. Hatta hapşırmalarıda azaldı normalde doktor bunları etkilemez demişti öncesinde ama akıntı geçince hapşırmada büyük oranda azaldı. Burun kaşımalar bitti. Uykudan uyanmalar bitti. Kan gazı değerleri hep kötü gelirdi, solunumu yüzeysel kalıyodu onlarda düzeldi. Başka aklınıza gelen varsa sorun, hatırladığım her detayı anlattım