- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
bence gerçek dost yok melekcim. ya da en azından benim çevremde yok.. ber herkese yardımcı olmaya çalşırım herkesi dinlerim sorunu varsa halletemeye çalışırım ama benim küçücük bi problemimi olsun etrafımda kimse olmaz. ben depresyondayım ben sıkıntıdayım bunları duyarım ben yardımı dokunmaz kimsenin bana ben sinilenemem ben kızamam ben söyleyemem. bu yüzden arkadaş edinmiyorum ben edinmek istemiyorum çünkü en sonunda hep ben üzülüorum içimde dökmek istiyorum ama burda bile acamıyorum kendimii çünkü kendi içimde çok sıkıstım yoruldum. gerçek dost arama arakdaşım bence kendi kendine yetmeye çalış
Kızlar bugüne kadar mahalle arkdası çocukluk arkdası lise arkadasları kankalarımız oldu çoğumuzun halada olanı vardır negüzel :) ama artık bakıyorum ki gerçek dostluk arkadaslık yok... yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen insanlar kocayı buluyunca değişir gider nebiliyim çocukluk arkdaslarınız farklı çevre edinir gider... Neden ßilmiyorum ama ßen kimseyi unutamam yani çocukluk arkdasım benm için hala eskisi gibidr aslında oda böyle düşünse böyle olur ,yada başka arkdaslarım.. şimdikilerle zaman geçiyoruz eğleniyoruz tamam telefonlarda konusuyoruz saatlerce belki ama içten glmiyor nedense :) bazısıda içten olsada sadece telefonda kalıyor gelip gidilmiyor..
evet evlenince çocuğun eşin arkdasın oluyor ama dostluk çok başka:) her dakika çekinmeden arayp herşei anlatabilceğin evinee gidince akşama kadar otrup dertleşebilcein dolabını açıp ona sormadan bişiler yiyebilceğin:) gezip tozabilceğin mutsuzken bile onun mutluluğuna eşilk edebilceğinn:) ah ahhh hasret kalıyor insan... bu durumda olanlar varmı:) neden bilmiyorum ama yazmak paylaşmak istedim bazen budaki bayanlar bile daha candan daha yakın olabiliyorlar insana
Kızlar bugüne kadar mahalle arkdası çocukluk arkdası lise arkadasları kankalarımız oldu çoğumuzun halada olanı vardır negüzel :) ama artık bakıyorum ki gerçek dostluk arkadaslık yok... yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen insanlar kocayı buluyunca değişir gider nebiliyim çocukluk arkdaslarınız farklı çevre edinir gider... Neden ßilmiyorum ama ßen kimseyi unutamam yani çocukluk arkdasım benm için hala eskisi gibidr aslında oda böyle düşünse böyle olur ,yada başka arkdaslarım.. şimdikilerle zaman geçiyoruz eğleniyoruz tamam telefonlarda konusuyoruz saatlerce belki ama içten glmiyor nedense :) bazısıda içten olsada sadece telefonda kalıyor gelip gidilmiyor..
evet evlenince çocuğun eşin arkdasın oluyor ama dostluk çok başka:) her dakika çekinmeden arayp herşei anlatabilceğin evinee gidince akşama kadar otrup dertleşebilcein dolabını açıp ona sormadan bişiler yiyebilceğin:) gezip tozabilceğin mutsuzken bile onun mutluluğuna eşilk edebilceğinn:) ah ahhh hasret kalıyor insan... bu durumda olanlar varmı:) neden bilmiyorum ama yazmak paylaşmak istedim bazen budaki bayanlar bile daha candan daha yakın olabiliyorlar insana
yok be canım ne diye saçmalayasın bende aynı şeyleri düşünüyorum bazen ama elimizden gelen bişey yok maalesef. en komiğide şey oluyo bende ben şimdi bişey anlatmaya çalıyşorum bişey paylaşıcam hoop bi bakıyorum karşımdakinin derdini dinlimeye başlamışımhadi bakalım dön başa ağırgelmeye baladı arıtk bana zaten işim çok stresli bundan başka bi çok şeyle uğraşıorum bide hiç ilgi görememk ço çok kötü...
canım artık etraftakilerden duyduğumuzla, yaşadığımızla gerçek dostluğa inanmamaya başladık. bir şeylerimizi paylaşmak için güvendiğimiz eski dostlar da yok oluyor. belki de onlar başkalarının galeyanına geliyor.. ama artık sırlarımızı da anlatamıyoruz "acaba başkasından duyar mıyım" diye kurt düşüyor insanın içine. bu benim düşüncem belki de yakın zamanda yaşadıklarım hissettirdi bana bunları...
kimi kocayı! bulunca değişiyor :44: olabilir..
kimisi de onun nişanlısı ,kocası var artık diye uzak duruyormisal benim 10 yıllık arkadasım ,kardesim bildim bana böyle dedi."evlenince artık eskisi gibi olamazmışız!!"
bu dostluğa mani değil dedim. (bu mantık nerden cıkıyor bilmiyorum, hayatım nişanlıma ya da ileride kocama endeksli olmayacak ki)
hala konusuruz ama eski tat yok.
tercih onun.
yani artık gercek dostluk vs . inancım yok
bir de kocalarıyla iyiyken en yakın dostları onlar oluyor. artık paylaşabilecekleri arkadaşlarına ihtiyaçları kalmıyor. ama üfak bi sorun çıktığında hemen eski arkadaşlarını arıyorlar. evlenip ailesinden ayrılan 1-2 arkadaşımdan biliyorum . kendi ailelerine soorunlarını atarmak istemiyorlar. yani kötü güün dostu arıyorlar
Ha bu arada arkadaşlarım var tabii ama insan karşısındaki kişide aynı fedakarlıkları görmeyince o arkadaşlar sadece arkadaş olarak kalıyor, ''dost'' olamıyorlar maalesef...
Çok kişi ile arkadaş olunabilir ama dostluk bambaşka....
Dostum diyeceğimiz kişiyi dost olarak görmeden önce sadece bizimle ilgili yaklaşımlarına değil diğer insanlarla olan ilişkilerini de göz önünde bulundurmalıyız bence....
Art niyetsiz,sizin mutluluğunuzla gerçekten mutlu olabilen,hasetlenmeyen,mutsuz olduğunuzda sevinmeyen,yüzünüzü güldürmeye çalışan,yüzünüze başka,arkanızdan başka konuşmayan,içi dışı bir olan insandır dost olan....Kendi için ne diliyorsa sizin için de aynısını dileyen insandır dost olan......
Ama malesef sahte dost görünürler çok fazla etrafta..............
Dostluk gercekten apayrı bi konu..
Benımde bı cok ılkokul arkadasım coluga coccuga karısınca kendısını cektı, 4 bucuk yıllık bı ılıskım var hıcbı arkadasım değiştigimi soylemez cunku ben herkese yetişmeye calısıyorum sevgılımde bu konuda cok sukurkı cok anlayıslı unıversıtedeyken hergun beraberdık sevgılımle ve arkadaslarımla, hoş ben cok arkadasım olsun dıyen bı ınsan degılım az olsun oz olsun okuldan aşa yukarı 5-6 kısılık bı kız grubumuz var sevgılım onlarla goruscem zamanda saygı gosterır. Buyudukce dostluk kurmak gercekten zor oluyo , guvenmek falan ama en yakın dostlarımdan biride kadınlar kulubu sayesınde oldu. Nicki laloje, 2013 gelinleri topıgınde tanıdık bırbırımızıı, sonra ben keşana gıttım o bızım yazlıga geldı yaz tatılınde yanımdaydı yuzyuze gorustukce dahada baglandık bırbırımıze , hala 7/24 haberlesırız, hiçbir anımız ayrı geçmez, gectıgımız hafta nişanladık hatta onu her anında yanında olmak ınanılmaz guzel bı duyguyduu. Dostu bulmak zor degıl aslında dostlugu kurup devam ettırmek karsılıklı ozen gostermek zor gelıyo ınsanlaraaa. Belliki sende bizim gibi olan ınsanlardansın inşallah karsına senin gibi iyi yürekli bi dost çıkarır , bencillerden uzak tutar senii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?