- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
Yakın zamanıma kadar bi çok arkadaşımı dost sanıp fazla değer vermişim.
Benim gördüğüm anlamla onların kendini gördüğü bir değilmiş.
Tabi ben bunu hep sonradan fark eder oldum.
Benden mi kaynaklıdır nedir bi türlü anlayamadım gitti.
Liseyi beraber geçirdiğim dostlarım oldu, sonradan arkadaşa çevirdiler kendilerini. Bizzat benim çevirdiklerim de oldu tabi.
Liseye dair bi anım var anlatayım içimde kalmasın.
Hiç sevmem böyle durumları ama, apaçık yazıyorum.
3 seneyi beraber geçirdiğim bi kız vardı, her daim birlikteydik.Bu arkadaş alevi olduğu için bir çocuk arkasından konuşmuş, edilmeyecek laflar etmiş.
Haliyle arkadaşım çok üzülmüştü tabi. Bu arkasından laf eden çocukla da aram iyiydi. Hem sınıf, hem dersane arkadaşımdı, evlerimiz de yakın sayılırdı bazen aynı otobüsle de giderdik.
Çocukla çok iyi geçinmeme rağmen yaptığı terbiyesizlik yüzünden kızdım ona ve bi daha konuşmadım.
Çok sevdiğim kız arkadaşımsa iki gün sonra hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam etti, ve ben o anda sildim onu.
E salak, ben senin için gayet de yakın olduğum bi arkadaşıma kızıyorum, sana öyle davrandığı için konuşmuyorum, sen hangi akla hizmet hiç bir şey olmamış gibi konuşursn.
Bari gel bana de ki, boş ver, onun kendi hatası falan filan..
Tabi gururluyumdur, çocukla da konuşmadım bi daha, zaten o da yeltenmedi pek.
Bu kız arkadaşımla iletişimimi koparmaya başladığımda bana ''hayırsız'' bile dedi.
Geçenlerde facede bulmuş beni, tabi evlendiğimden falan haberi yok. Şaşırmış, hiç haber vermediğim için bozulmuş, üzülmüş bilmem ne olmuş. Çok da umrumdaydı
Üniversitede de, yine çok iyi anlaştığım kız arkadaşım kocamı ''o zamanlar nişanlımı'' abuk sabuk şeylerle itham edip durmuştu. Benim arkamda olup mutluluğumu paylaşacağı yerde yapmadığı surat kalmamıştı. Senle mi uğraşacam deyip kestirip attım, şimdi kocamla mutluyum, o geride kaldı
Bende kestirip atma huyu var biraz.
Böyle şeylere tahammül edemiyorum.
Tabi ki kusursuz insan olmaz, ama insan düşünecek.
Dostluk emek gerektiren bir şeydir. Herkes dost olabilmeyi beceremez.
Böyle dostum olacağına hiç olmasın daha iyi.
Hayatımdan çıkardığım zamane dostlarım şimdilerde yana yana beni arıyolar.
Neymiş, evlenmişim de haber vermememişim, o kadar güzel günlerimiz geçmiş. Ankaraya geldiğimde haber verecekmişim. Zamanında kıymetini bilecektin. Geçti borun pazarı. Bişeyler koptuktan sonra yerine koyulmaz.
Velhasıl, herkesi iyi bilmemek lazım.Temkinli olmak lazım bu konuda.
Dost görünüp de arkadan kuyu kazanlar çok olur.
ben yakın zamanlarda anladım ki yok artık aramıyorumda yani kabullenmeye çalışıyorum.
İnsanlar tarafından hakketiğin muameleyi göremiyosun her zaman.
En kötüsü de hiç birşeyin farkında dğeilmiş gibi davranmak salak değilsin görüyosun işte
baksan bir sürü arkadaşım dostum(!) var güya ama nerdeler pratikte kimse yok
Eğer bi gün insanlra hakketikelri gibi davranmayı gerektğinde sert kötü olmayı becerebilirsem
farklı olucak
umarım becerebilirsin ama zor onlar gibi olamıyoruz biz
son pişmanlık ney yarar tabii .. birde yapıp edip seni suçlarlar. ay anlatmşken bende naltym içimde kalmasn :) ßenimde liseden bir arkdasım vardı kıyafetlermiz aynıydı bütçemiz birdi. yer içerdik ailelerden sevgileilerden gizli grüşürdük . herşeyimiz ortaktık annesi annemdi annem ananesiydi :) derken derken 6 yılımız oldu bu birini buldu filan biraz uzaklştı o arada bu kızn kardeşide arkdşmdı ama 3 yas küçüktü. bu erkek arkdşyla yaptğı herşei abla bilip bana anlatırdı. ve bi gün çockla yatcanı söledi bana korktm arkdşmı aradım benden duydunu söleme ama böle böle ddim.. kızda ank dşında okuodu ... arkdşm pek oralı olmadı ve kız o gün gitti oğlanın yanına beni arayp o işin oldunu söledi. arkdşmı aradm sahp çkın bak filan dedm ama olayı sölemedim ailesi biraz despottu çünkü korktum kıza bişi yaparlar diye... ve sonra kötü olan ben oldum. arkdasım bana kardeşime neden gereksiz yere iftira atıyorsun dedi. arkdşmn annesi ablası bana yüz çevirdi :) ve kocaman bir dostluk bu yüzden bitti. buna rağmen ben düğününe gittim son vazifem diye. 3 ay önce nişanım oldu arkdşmı değil ama ailesini çağrdım yüzüüğümü babasına kestirmek için hakları çoktu . gelmedilerhala aklıma geldikçe üzülüp ağladığım oluyor
En iyisi kendi kendine yetebilmeyi bilmek,insanlardan beklentilerini en aza indirmek.....Etrafta iki yüzlü arkadaş müsveddeleri olacağına yalnız olmak bin kat daha iyidir...Bunu bilir bunu söylerim....
Öyle şeylere rastlıyorum ki...Bazı insanlar dost sandıkları ikiyüzlülerle beraberler .........
Söylesen bir türlü söylemesen bir türlü...............
amiin inşalah:) aay çok sevindim sizin adınıza gerçekten dostluk bambaşka ve heryerde karsına çıkabiliyor .. bazen öle bişeki senelerini verdiğin insan hiç birşeye değmezken şu netten tanıyıp grüşüp dostluk kurduğun insan sana can parçalıyor bende olmuştu burdan ama özel sebeplerden dolayı görüşemedik birdaha evliliği sarsılmasın diye . sorunlu bir kv vakası vardıAllah hiç bozmasın dostlunuzuu inşalahhh:)
kimi kocayı! bulunca değişiyor :44: olabilir..
kimisi de onun nişanlısı ,kocası var artık diye uzak duruyormisal benim 10 yıllık arkadasım ,kardesim bildim bana böyle dedi."evlenince artık eskisi gibi olamazmışız!!"
bu dostluğa mani değil dedim. (bu mantık nerden cıkıyor bilmiyorum, hayatım nişanlıma ya da ileride kocama endeksli olmayacak ki)
hala konusuruz ama eski tat yok.
tercih onun.
yani artık gercek dostluk vs . inancım yok
En iyisi kendi kendine yetebilmeyi bilmek,insanlardan beklentilerini en aza indirmek.....Etrafta iki yüzlü arkadaş müsveddeleri olacağına yalnız olmak bin kat daha iyidir...Bunu bilir bunu söylerim....
Öyle şeylere rastlıyorum ki...Bazı insanlar dost sandıkları ikiyüzlülerle beraberler .........
Söylesen bir türlü söylemesen bir türlü...............
Çok iyi omuş bu konuyu açman bende içimi dökerim rahatça:)) asıl sorun bu devirde arkadaşlık nedir?onu bilmiyor olmamız bence ve tabi ki de güvensizlik..aslında ben evlendim eski arkadaşlarım koptu yoksa değişen ben olmadım.sadece şehir değiştirdim zaten arkadaşlıklarım şehirler arasaydı benim(uzun hikaye) ve neredeyse bir çoğu çocukluk arkadaşım haa eskiden de hep ilgilenen ben olurdum:)evlenince onlar buna devam etmemi istediler (ya da tamamen kopmak istediler bilemedim) sadece aramadım ve karşı taraf maalesef hiç dönmedi belki bir kaç kişi onlarla da ay da yıl da bir telefonla görüşüyoruz.artık nasıl bi haldeyim siz düşünün:))
beş yıldır evliyim ve hiç bilmediğim bir yere gelin geldim şu zamana kadar sadece bir tane dost bulabildim(iyi ki var zaten olmasaydı kafayı yerdim ona da hep söylüyorum) ama o da evimin yakınların da diyil ay da bir kaç kere yüz yüze gelebiliyoruzm ama yetiyor çünkü dostluk böyle bir şey..Allah dan kocam uyumlu biridir gezdirir ee bir de oğluşum var yetiyor çok şükür artık eskisi kadar kafaya takmıyorum eski arkadaşlarımı size de tavsiye ederim.sana değer vermeyene sende vermiycen o kadar kazıktan sonra ben daha yeni anlasam da bu da bir başarıdır diyorum kendi kendime:))biraz uzattım hatta konuyu başka yere saptırdım ama içimi döktüm kusuruma bakmayın şimdiden...ama şuna eminim burada daha sağlam arkadaşlıklar kurulabilir...
yalnızlık Allah'a mahsus be canım ne kadar insanların bize zarar vermemesi için kendimizi geriye atarsak atalım içimizden bir ses yalnız olmayı sindiremiyor en azından bir kişi anlatacağın seni yargılamadan dinleyecek anlamaya çalışacak bir kişi olsun istiyor insan...
Ben iyice insanlardan izole bir yaşantıyı kastetmiyorum ki tatlım...Bu mümkün değil zaten..İnsan insana muhtaçtır sonuçta...
Sen de aynı şeyi diyorsun bak zaten...En azından 1 kişi...Ben de diyorum ki çevrende 10 tane insan olacağına bir kaç insan olsun,az olsun ama öz olsun.....
:)) o özleri bulmaktaa koca yourt içinde pirinç tanesini bulmak gibi :)
Deneme yanılma yolu o zaman...Kaldı ki çok dikkatli olursan bu tarz yamuk insanlar en başta kendilerini belli ediyorlar zaten tatlım...Söyledikleri ile yaptıkları bir olmaz,yalakadırlar,iki yüzlüdürler,samimiyetleri sahtedir....
artık okadar iişlerinin ehli olmşlarki :) anlamak mümkün değil :))
Sohbet edebildiğimiz herkesle arkadaş olabiliyoruz belki ama dostluk bambaşka...
İnsanlar öyle hale gelmişlerki kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Hoş 5 tane 10 tane dostum olsun derdin de değilim... 1 tane olsun adam gibi olsun diyenlerdenim. Ki o da bu topicte bahsetmiş benden, bizden ve o mükemmel dostluğumuzdan...
İnsan kilometrelerce öteden hisseder mi birinin sıcaklığını bu kadar? Bir derdim olduğunda çok mutlu olduğumda aslında her anımda "O" var.. Yani pufing :)
Melek gibi kalbi olan müthiş bir dost kendisi ki biz çok şanslıyız birbirimizi bulduğumuz için.
Defalarca kez yüzyüze görüştük, beraber uyuduk, uyandık biz dost değil KARDEŞ olduk... Gün 24 saatse biz 24 saat konusur olduk... Başım sıkıştığında her anımda ilk onu arar ilk ona söyler oldum biz bu bağı yavaş yavaş sabırla ve güvenle ördük...
İlerde eşlerimiz ve cocuklarımızla da kocaman bir aile olucaz inşallah.
Çünkü biz kopmayız, kopamayız
Allah dostluğunuzu daha da güçlendirsin
Sohbet edebildiğimiz herkesle arkadaş olabiliyoruz belki ama dostluk bambaşka...
İnsanlar öyle hale gelmişlerki kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Hoş 5 tane 10 tane dostum olsun derdin de değilim... 1 tane olsun adam gibi olsun diyenlerdenim. Ki o da bu topicte bahsetmiş benden, bizden ve o mükemmel dostluğumuzdan...
İnsan kilometrelerce öteden hisseder mi birinin sıcaklığını bu kadar? Bir derdim olduğunda çok mutlu olduğumda aslında her anımda "O" var.. Yani pufing :)
Melek gibi kalbi olan müthiş bir dost kendisi ki biz çok şanslıyız birbirimizi bulduğumuz için.
Defalarca kez yüzyüze görüştük, beraber uyuduk, uyandık biz dost değil KARDEŞ olduk... Gün 24 saatse biz 24 saat konusur olduk... Başım sıkıştığında her anımda ilk onu arar ilk ona söyler oldum biz bu bağı yavaş yavaş sabırla ve güvenle ördük...
İlerde eşlerimiz ve cocuklarımızla da kocaman bir aile olucaz inşallah.
Çünkü biz kopmayız, kopamayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?