• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçek dostlar azaldı mı

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.482
448
Bir kimse Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine
-Bu zamanda hakiki kardeşlikler azaldı. Nerde o Allah için olan kardeşlikler, dostluklar, demişti.

Cüneyd-i Bağdadi bu sözün sahibine şu karşılığı verdi:

-Eğer senin sıkıntılarına katlanacak, ihtiyaçlarını giderecek birini arıyorsan bu zamanda öyle bir dostu bulamazsın.
Ama kendisine Allah için yardım edeceğin, sıkıntılarına Allah rızası için katlanacağın kardeş ve dost arıyorsan böyleleri çoktur.

kendinizeiyi bir dost bulamıyorsanız iyi bir dost olmaya çalışın

mehmet dikmen'in ailemle her gün bir hayat dersi öğreniyorum kitabından alıntıdır

Son düzenleme:
Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz.Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.

Müslüman Müslüman’ın kardeşidir; ona zulmetmez, onu küçük düşürmez, ona hakaret etmez. -Buhari, Nikah, 45

Back
X