Gerçekçi Olduğunu İddia Eden Pessimist İnsanlar

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
53
Herkese merhaba. Hiç böyle insanlarla karşılaştınız mı? "Ben gerçekleri söylüyorum" minvalinde şeyler söyleyip aslında içten içe kötü şeyler, depresif şeyler söyleyen insanlarla?
Bu insanlara karşı nasıl davranmalıyız?
Bir de karma'ya inanıyor musunuz? Eden bulur mu?

Onu bilmem de ; sen cidden sıkılıyorsun..
Hemde çok..
Çok tuhaf şeylere takılıyorsun ?
Bir kaç konunu daha hatırlıyorum.
Zor olmuyor mu senin için ?

Onu bilmem de ; sen cidden sıkılıyorsun..
Hemde çok..
Çok tuhaf şeylere takılıyorsun ?
Bir kaç konunu daha hatırlıyorum.
Zor olmuyor mu senin için ?
Beni sadece açtığım konular kadar tanıyorsunuz. Eminim karşılıklı kahve içseydik bu düşünceleriniz değişirdi. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye, anlamadıklarımı anlamlandırmaya çalışıyorum. Sevgiler ❤

Eden bulani cok gördüm. Heleki bir kere korkutacak kadar birinin ahi tuttuguna sahit oldum. "Gercekciyim" deyip ama aslinda negatif sekilde duygularini kusan insanlardan uzak duruyorum. Bende gercekci oldugumu düsünüyorum. Gercekci olmak olumlu imkanlari olumsuz imkanlari kadar katabilmek. Cevreli düsünmek. Aksi takdirde sadece kendi ic karanligini dökmüs olursun

Herkese merhaba. Hiç böyle insanlarla karşılaştınız mı? "Ben gerçekleri söylüyorum" minvalinde şeyler söyleyip aslında içten içe kötü şeyler, depresif şeyler söyleyen insanlarla?
Bu insanlara karşı nasıl davranmalıyızdan ziyade bu insanlarla konuşmamayı seçerseniz sizin için daha sağlıklı bir yaşam olur :)

Eden bulani cok gördüm. Heleki bir kere korkutacak kadar birinin ahi tuttuguna sahit oldum. "Gercekciyim" deyip ama aslinda negatif sekilde duygularini kusan insanlardan uzak duruyorum. Bende gercekci oldugumu düsünüyorum. Gercekci olmak olumlu imkanlari olumsuz imkanlari kadar katabilmek. Cevreli düsünmek. Aksi takdirde sadece kendi ic karanligini dökmüs olursun
Kesinlikle katılıyorum. Teşekkür ederim

Ben her zaman kabullenmenin mutluluk getirdiğini düşünüyorum. Kötümser, her olaya negatif yaklaşan birini değistirebilir misiniz? Belki imkan dahilindedir ama çok zor bana kalırsa. Karşımdaki insan hayatımdan çıkaramayacağım bir insansa annem, babam ya da evladım gibi onu o şekilde kabul eder kendi doğrularımla yaşardım. Eş, dost, akraba ise, zorunda olduğum haller dışında görüşmez, hayatım hakkında negatif yorum yapabilecekleri kadar alan tanımam.

Kendilerindeki kusuru başkasına aktaran insanlardır bana göre.
Kendi yapamayacağı, cesaret dahi edemediği şeylere düşünen kişilere ‘o işler o kadar kolay değil’ le başlayan cümleler kurarak hevesi kursakta bırakan tiplet.
Enerji düşmanıdır onlar.
Bir önerisi ‘öyle değil de, şöyle bir yol izlesen nasıl olur’ la gelmiyorsa, bir boktan anlamadığı yüzüne vurulmalıdır.
Pesimist ise başka bir boyut zaten, eşim öyledir.
En ufacık şeyi bile kafa takar neden olmuyor ya da olmayacak mı diye?
Altı üstü park yeri ararız, kesin bulamayacağız diye cümleye başlar.
Neyse ki ben fazla geniş olduğumdan biraz dizginleyebiliyorum onu lakin ömür törpüsü olduğu gerçeğini kimse değiştiremez.

Ben de gercekciyim ama olumsuz düşünmem. Care bulmaya çalışırım akıl veririm hem kendime hem başkasına.
Kendimi kandırmam mesela. O an o durum kötüyse başta bir moralim bozulur sonra çözüm bulmaya çalışırım.
Bana da hep optimist ve gerçekten kaçan insanlar tehlikeli gelmiştir .İnsanın bu dünyada kendini kandirmasindan başka büyük bir kötülük yok bence .
Bir arkadaşım vardı babası vefat etmiş
O öldükten sonra hiçbir şeyi kafama takmayacagim demis.evet bir savunma yöntemi. Ama başına taş düşse çok şükür diyordu .Olumsuz olmamak adına her şeyi kabulleniyor mücadele etmiyordu.olsun mutluyum diyordu .Bu çok daha tehlikeli bir şey .

Bahsettiğiniz kişilerden biriyim. Dünya pespembe değil bunu söylemek dile getirmek neden yanlış olsun. Karakter olarak pesimistlik var ama bu hiç özel yasantimi arkadaşlıklarımi etkilemedi . İki kere ikiye on diyemeyiz gerçekleri kabul edip ona göre yaşamak gerekir. Bazı konular havadadir bu yüzden umut olur inançla beklemek olur ama bazı konular vardır ki aksi iddia bile edilemez kötü de iyi de olsa .

Evet ve inanılmaz fazlalar. Özellikle son açtığınız yaş konularında. Bir genç kızın psikolojisini bozmaya birebir söylemler malesef ama hiçbir gercekcilikleri de yok. Dünyamız değişiyor ve gerçekten hayat onların dar ve gerzek kalıplarına sığmıyor. Biraz kendinizi bu insanlardan salın ve etrafa bakin hayattan zevk almaya çalışın hayat güzel.

Ben insanlar motivasyonumu kıracak şeyler söylediğinde onları umursamiyorum ve açıkça söylüyorum.
Karmaya inanmıyorum.

Yani ben de kendimi çoğu zaman ‘karamsar’ olarak tanımlarım, gerçekçilikten çok farklı ama bunun insanıj çevresinden önce kendine zararı vardır zaten. Kimseye bir şey diyemeyiz ama rahatsız oluyorsan, enerjini aşağı çekiyorsa mesafe koy ya da kes at ilişkini kimse bizim ruh sağlığımızdan önemli değil sonuçta. Karma…. İnanmak isterim ama inanıyor musun desen tam değil sanırım. Karma ya da ilahi adalet, her neyse.. bide biraz zamanında tecelli etse mesela süper olur 🙃 insanların buna inanmaya ihtiyacı var yani, çoğumuz ondan inanmayı tercih ediyor sanki

Realistlik ile pesimistlik arasindaki ince cizgideyim Ben de. Insanlara gercek düsüncelerimi soylemem, duymak istediklerini söylerim boyle hayat daha güzel :)

İnsan etrafına kendisi gibi insanları çeker, bu bahsettiğiniz tipte insan hiç yok etrafımda, önce kendi iç dünyanıza bakın derim

Gerçek sadece olumsuz durumlardan negatif olaylardan oluşmuyor ki. Hayatta iyi güzel şeyler de yaşanıyor. Gerçekçilik adı altında sürekli olumsuz konuşan insanlar negatif kişilerdir, böyle insanları çevremizde barındırmamak gerekir dye düşünüyorum. Bir de fikri sorulmadan her ortamda herkese akıl vermeye çalışan insanlar da itici oluyor. Çok şükür herkesin kendine yetecek aklı var.

Eskiden bende daha negatiftim sanirim.. bu sadece olusabilecek olumsuz durumlra kendimi hazirlamak icindi..

Zamanla aslinda bunun bana birsey katmadigini farkettim. Zamanla dedigim bir kac ay degil emin ol, yillarimi almis olabilir😐😂

Sonra Allah buyuktur, Allahin dedigi olur demeye basladim. Ben dusunmesemde bir dusunen var, bir yola koymustur dedim…gercektende oyle bizi bizden daha cok dusunuyor sukurler olsun..

Buarada birde ben evrene gonderilen enerji ve mesaj olayina cok inaniyorum..deliye 40 kez deli demisler deli olmus hesabi.. ne kadar cok dillendirirsen olur diye inaniyorum..o yuzden hep olumlu seyler soylemeye calisiyorum…ha bu realist oldugum
Gercegini degistirmiyor.. tevekkulde ediyorum ayni zamanda..

Davranmamalıyız iletişimi kesmeliyiz herkes kendi içinde bozulsun banane diyip geçmeliyiz

Evet eski sevgilim, içimi dışımı gülen yüzümü kararttı.

Pollyanna değildim ama onun ince ince işlemeleri yüzünden pesimist oldum çıktım. Eski şen şakrak hayattan zevk alabilen moduma geri dönmek için çabalıyorum.

Back
X