Benim kayınvalidem en iyisi.Ama o bile arada laf sokar, üstüne vazife olmayan işlerimize karışmak ister ya da yorum yapar.İlk evlendiğimiz zamanlar eşim pek tepki vermezdi annesine.Ben yine bildiğimi yapardım o ayrı.Ama gerek bu huyumu artık bildiklerinden gerekse 14 yıl ve iki çocuktan sonra eşim de karıştırmıyor artık bir şeye.Yani zaten karıştırmazdı ama eşim tepki vermezdi.Ya da izin alır gibi söylerdi yapacağımız bir şeyi.Şimdi artık o da açıklama yapmıyor, yorum yaptırmıyor.Biraz da olgunlaştı galiba

Yani evet erkeklerin büyümemesi bir sebep kayınvalide sorunlarına.
Bir de benim kayınvalidem ve kayınbabam arasında çok resmî bir ilişki var.yani aşk sevgi yok gördüğüm kadarıyla.kayınvalidem çocuklarıyla iç içe senelerce dertleşmiş , kayınbabamdan saklı işlerini çocukları ile paylaşmış, yürütmüş falan.Komşu ,arkadaş ,akraba da yok etrafında.Görüşmez kimseyle .çok resmî.Bir çocukları onun için.o yüzden çocuklar ona o çocuklara çok düşkünler birbirlerine.Kendi her şeyini çocukları ile paylaştığı için istiyor ki çocukları da onunla paylaşsın.Ama çocukların artık kendilerine daha yakın olan eşleri var.Çocukları var.Kabul edemiyor.Her şeyden haberi olma isteği, her şeye bir yorum yapmaya alışmış.İşte bir sebep de bu.Eşiyle paylaşamadığı hayatını çocukları ile paylaşınca, eşiyle yapması gereken şeyleri büyüyünce çocuklarından bekliyor kadınlar.
Atıyorum geçen canım bir şeye çok sıkıldı.Çok ağladım.Eşim de dışarı çıkmayı teklif etti.öğlen saatleriydi.Klimada gezeriz boş ver çıkalım biraz açıl dedi.Kayınvalidemin telefonda dışarı çıkacağımızdan haberi oldu.Aman sıcakta ne işiniz var,akşam gitseydiniz oğlumlar.Nereye gideceksiniz, uzağa gitmeyinler filan.Yani çok büyük bir şey değil belki , belki gerçekten iyiliğine söylüyor.Ama bu bile olmamalı.Çünkü oğlu alınmaz ama ben varım yanında.Ne diyor ya bu kadın dedim içimden.
Yani en karışmayanı en iyisi benim.Gerçekten evime senede 1-2 o da zorla gelir.Aldığıma sattığıma karışmaz.Aramasam ,gitmesem bir şey demez.Çok resmidir.Ama işte adı kayınvalide .Hoh dese üstüme alınırım batar bana.Bir şey mi ima etti acaba diye.O da gelinleri için öyle düşünüyordur muhtemelen