gerçekten çaresizim :( ve yardımlarınıza ihtiyacım var!!

Canım ben de Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. 7. yılımı çalışıyorum. 4 yıl dirsek çürütüp okuyan, emek harcayan, hele hele kpss gibi acımasız bir sınavı başaran biri cahil ve bilgisiz değildir. Sen çok değerlisin, özelsin,teksin bir kere, senden başka bir sen daha yok. Önce kendini sevmeli, kendine güvenmelisin. Hemen hemen herkes ilk atandığında benzer sorunları yaşamıştır tatlım yaşadığın her şey, hissettiğin duygular normal. Ben sana konuları ezberle derse öyle gir demeyeceğim. Bol bol kitap oku. Turgut Özakman, Yusuf Halaçoğlu, İlber Ortaylı kitaplarıyla başlayabilirsin. Tek Adam serisini okumanı mutlaka öneriyorum. Herhangi bir tarih dergisine aylık abone olabilir, dergiyi takip edebilirsin.Tarihi belgeselleri izle, izlet ve anlat. ne kadar derin bir etki bırakıyor üzerlerinde anlatamam. senin de bildiğin gibi bizim branşımız yaşamla iç içe, derste bunaltma kendini arada sırada sohbet et onlarla. 5. ve 6. sınıflara her dersin başında bir masal anlatıyorum, dersin sonuna kadar merakla ve ilgiyle dinliyorlar beni.. Bunu da yapabilirsin. Bir de her derse hazırlıklı ve farklı materyallerle girmeni tavsiye ederim. Sen zaten başarılı bir öğretmensin ama zaman içerisinde nasıl daha donanımlı hale geldiğine inanamayacaksın, hepimiz yaşadık bunları, hepimiz incindik.. Lütfen kendine haksızlık etme ve bir harita al karşına, ben değil sen benden kork de, tüm cesaretini topla ve yarın dimdik çık çocuklarının karşısına.. ben senin yanındayım her zaman, lütfen kendine inan.. ben sana inanıyorum ^^

canım benım çocuklardan korkma biraz sevecen ol güler yüzlü ol onlara karşı. evde kendin ders çalış haritalara bak onlara bütün hafta ne alatcağını oku kendi kendine küçük kçük notlar al bir program hazırla önce sonra ödül sistemine geçmelisin artı eksi. 5 artı alana çikolata ne biliyim şeker böyle şeyler çocukları hem sana hem derse bağlar ve onlar sana bağlanınca gerçekten böyle bir zorluğu çekmiceksin ve 3 haftaya kalmaz kendine gliceksin benim nacizane fikirlerim bunlar umarım işine yarar :)

canım sonuçda 3 yıl ara vermişsin mezun oldukdan sonra ve mesleğe yeni başlamışsın doğaldır bu durum emin ol zamanla üstesinden geleceksin.Kendimi çirkin hissediyorum diyorsun birkere okula giyin süslen püslen git makyajını yap özen göster kendine dış görünüşünle ilgili güven gelirse kendinden emin olursun arkadaşlarında dediği gibi bir gece önce ertesi günün dersi ile ilgili özet çıkart çalış git takıldığın yerde özete bak sonuçda öğrencilerin en fazla lise öğrencisidir onlardanmı korkacak çekineceksin öyle düşün çoluk çocukdanmı korkacağım de özete bakarsan takıldığında sana hesap soracak olanmı var.Kendine güvenmeyi öğrenmelisin bunuda rapor alarak eve kapanarak sağlayamazsın dediğim gibi öncelikle fiziksel anlamda kendine güvenmelisin dış görünüşünü sevmelisin bunun için birşeyler yaparak başla işe

Eğitiminizi tamamlamışsınız, mesleğiniz var, atamanız olmuş, kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz... Türkiye'de bir kadın için bunun bir başarı hikayesi ve şans olduğunu unutmayın öncelikle.

Öncelikle özgüven açığı bu tarz durumlarda bilgi açığından kaynaklanır; yani okuyun, çalışın, değişik kaynaklardan beslenin... Her dersten önce notlar alın, hangi konudan bahsedeceğinizi kısa kısa notlar halinde bir deftere yazın... (zamanla defteri ezberleyeceksiniz...)

Tahta kullanımına özen gösterin, anahtar kelimeleri (veya sizin durumda) tahtaya yerleştirin...

Öğrencilerinize soru sorun, "sence neden?" "bu konuda ne düşünüyorsun?" vs vs gibi sorularla onları derse katın; ders sadece sizin değil, onların da performansı olsun...

Okulda size destek olabilecek arkadaşlar bulun, yalnız olmayın, tecrübeli öğretmenlere zorlandığınız durumlarda sorular sorun, akıl danışın, hoşlarına gidecek ve size yardımcı olmak için yarışacaklardır -doğru insanları seçerseniz...

Son olarak, eğer sahne korkunuz varsa -ki çok normal, bir sürü insanda vardır- zorlayın kendinizi ve sabrınızı bir tiyatro kursuna gidin, 3-5 hafta içinde sizi çok değiştirirler. Diksiyon kursunun da böyle etkilerinin olabileceğini düşünüyorum.

merhabalar.ben de öğretmenim.sizi o kadar iyi anlıyorum ki...merak etmeyin siz bahsettiğiniz gibi bir öğretmen değilsiniz.bu ruh hali nezle grip gibi bi şey geçecektir.

siz devlettesiniz.size tavsiyem dersane kitaplarından yararlanmanız öğrencilere bol bol defter tutturup sorular yazdırmanız internetten etkinlik bulup tahtada çözdürmeniz ürkek değil patron benim gibi davranmanız arada espriler sohbetlerle kendinizi ve onları eğlendirmeniz(daha da arttırılabilir bu örnekler tabi ki)

bunları yaptığınızda kitaba göz atmak unuttuğnuz yere bakmak tarzında yardımlar göze batmaz ve birkaç dersten sonra hepsi ezberinize yazılacaktır hiç merak etmeyin.

konuyu açalı baya olmuş.o yüzden çok uzatmıyorum belki de okumayacaksınız.umarım her şey yoluna girmiştir :)

Yaşadıklarınızı birebir şu an Ben yaşıyorum. Sizin yazdığınızın Üzerinden 8 yıl geçmiş ama umarım görüp dönüş sağlarsınız. Nasıl atlattınız bu süreci

Atanmışsınız - ki bölümünüz de ancak çok yüksek puan alırsanız atanıyorsunuz- bu zorlu engeli aşmışsınız bundan sonrasını mı yapamayacaksınız.
Bir insanın kendini yetersiz hissetmesi kötü değildir aksine kendini geliştirir. Siz bu kısmı eksik bırakıyorsunuz. Öğretmenlikle ilgili kitaplar okuyun youtube da dersler dinleyin kendinizi geliştirmezseniz ve tecrübeden kaçarsanız nasıl olacak?
Ayrıca psikiyatrist yerine bir terapiste gitmeniz bu duygunun kaynağını görmenize yardımcı olur.
Ve son olarak velevki bu korktuğunuz her şey başınıza geldi ? En kötü ne olur ki? Bunun cevabı çözümünüzün ilk adımı

Ben de aynı durumdayım konuyu nasıl işleyeceğimi bilemiyorum 3 hafta oldu başlayalı ama bomboş geçti şimdiye kadar hiçbir şey yaptırmadım. Istifa etmeyi düşünüyorum sürekli ama cesaret edemiyorum çok zor durumdayım

Kaç yıllık öğretmenim, bir konuyu bir sınıfa sıfırdan anlatacaksam oturur o konuyu çalışırım. Notlar çıkarırım. Gelebilecek muhtemel soruları tahmin edip onlara cevap hazırlamaya çalışırım. Hiç cevap veremediğim bir soru olmaz çünkü bu işin okulunu okudum ve karşımdaki öğrenci benim bildiğimin binde birini bile bilmiyor. Nasıl cevaplayamayacağım bir soru sorabilir ki? Ayrıca gerçekten çok alakasız bir şey sorarsa (mesela İzlanda’nın yüzölçümünü) “hadi birlikte bakalım birlikte öğrenelim, ben size öğreteyim siz de bana.” deyin. Veya açıkyüreklilikle “bunu şu an bilmiyorum/ tam olarak hatırlayamadım ama öğrenip sana döneceğim.” dersiniz. Öğrenci bunu gıcıklığına yapıyorsa “acaba ne, bunu sana ödev olarak veriyorum, araştırıp gel.” dersiniz.

Anlatımınızda boşluklar olduğunu düşünüyorsanız konuyu anlatın ve kendinizi videoya çekin. Videoyu izlerken eksiklerinizin farkına varırsınız. Aynı şey konu sınıfa anlatırken de geçerli. Sınıfa anlatırsınız ve konunun bazı yerlerinden soru gelir. Aynı konularda hemen hemen aynı sorular gelir zaten. Bir zaman sonra nerede soru soracaklar, nerede şaşıracaklar, nerede tekrar isteyecekler, nerede zorlanacaklar zaten çok iyi bilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.

Benimki sınıf öğretmenliği aslında daha minikler ama yine de anlatamıyorum. Evde ayarlayıp gidiyorum ama öyle olmuyor. Çıkmaza girmiş gibi hissediyorum kendimi sürekli. Ne yemek ne uyku hiçbiri yok. Her şeyi bırakıp gitsem kuş gibi hafifleyecekmişim gibi hissediyorum

Bu sizin konuyu anlatamamanızdan değil kendi içinizdeki çekirdek inançtan kaynaklanıyor. Ben ilkokul öğretmeni değilim ama eğer müfredatı görürsem sınıfa girer anlatırım. Bunu mesleğinizi küçümsemek için söylemiyorum. 7-8 sene önce dünyada olmayan çocuklar sizden daha iyi bilemezler. Eminim anlatabilirsiniz. Terapiye gidin, bol bol sosyal ortamlarda bulunun, yalnızken yüksek sesle kitap okuyun. Evinize bir küçük beyaz tahta alın ve onun karşısında sürekli yazarak ders anlatın. Yavaş yavaş olacak paniğe kapılmayın.

güzel kalpli olduğunuz için bu hisleri yaşıyorsunuz hemen herkes işinin ilk zamanları bu yaşadığınızı yaşar ama siz banane diyenlerden değilsiniz :) zamanla alışırsınız diye düşünüyorum :)

Ogretmenim zaten plan var siz plana gore ders isleyeceksiniz, ayni ogrenciler gibi oturup konuya calisacaksiniz sonra da anlatacaksiniz. 3 yil olmus tabi ki konulari unutursunuz, milyon tane bilgi var. Toparlanin, yetersizlik hissinden kurtulun hepimiz insaniz. Velev ki mufettis geldi azarladi en kotu ne olabilir? Neden sizi azarlasin zaten haberli geliyolar.

Ogretmensiniz diye herseyi bilmek zorunda degilsiniz "bilmiyorum, beraber bakalim" deyin ne olacak.

Hayırlı olsun atamanız öncelikleDoktora da gitmissiniz muhtemelen mükemmeliyetçi bir kisiliginiz olduğundan kaygı bozukluğu yaşadığınızı soylemistir. Anlattıklarıniz o kadar tanıdık ki benim için. Emin olun geçiyor ama evde olmaz. Okula gidip işinizi yapabildiğinizi gördükçe o duygudan yavaş yavaş kurtulacaksiniz.İlaclarinizi kullanmaya devam edin, bir iki hafta daha kendinize zaman verin ve işinize dönün derim ben. Kpss, mülakat sizden kacamamis öğretmenliğin de hakkını vereceğinize eminim.Zumrelerinizden yardım istemekten cekinmeyin. Burada ismini veremem sanırım birkaç site var size çok yardımcı olacak olan, onları öğrenin bütün sınıf öğretmenleri bilir. Derslerinize önceden hazırlanın, plan yapın ve derin bir nefes alıp sınıfıniza girin. Müfettişler size rehberlik etmeye, varsa eksikleriniz tamamlamanız için size yol göstermeye gelecekler, adaysiniz siz, korkmayın. Denetlemeniz bittiğinde size yapmanız gerekenleri söyler, bu esnada not alın ve bir sonraki denetime kadar bunları tamamlayın, bitti gitti. İşinize dönmeyi ne kadar ertelerseniz o kadar zorlanırsınız,yetersizlik hissiniz artar, bunu yapmayın kendinize.kolayliklar diliyorum

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim çok iyi geldi Inşallah söylediğiniz gibi olur

Ben yeni atandım ben hortlattım kendimi çıkmaza girmiş gibi hissediyorum. Sürekli ağlıyorum 3 hafta oldu hicbjr şey veremedim çocuklara bomboş geçirdim dersleri. Anlatma yeteneğimin olmadığını düşünmeye başladım. Derslerde ne yapacağımı kestiremiyorum nasıl işleyeceğimi kestiremiyorum.

Merhaba oncelikle rahat olun .sinifta teksiniz ve sizi kimse gormuyor.
Cok bilgim yok ama fikir olarak dusundum. 1. Sinif konu anlatimlari diye girseniz YouTube da vardir. Onlar gibi anlatsaniz nasil olur E Ea2606

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…