- 31 Ağustos 2016
- 616
- 288
- 53
- Konu Sahibi keskelerveben
-
Goturuyorum surekli havalar guzel oldukca yazin hic durmuyorduk evde surekli dsarda oyun parkindaydik ayrica zaten surekli kendi anneme gidiyorum haftanin uc gunu evdeyiz :)O zaman cani sikiliyor
Babayla cok vakit gecirirmi ?biz gun boyu yalniziz oglumla esim oglen 12 gece 12 ye kadar calisiyor yok gibi yani hayatimizda o yuzden bizimki ayrilmiyor benden
Cok zor anliyorum sizi yasitiyla bulusturun bari haftada 2 gun filan 1 gunde avm gezisi arada akrabalar ne bileyim acilir belki azbiraz
Soyle bir durum var annmle aramda 5 dk mesafe var haftanin 4 gunu gidiyorum ogle 1 gbi aksamda 9 - 10 gbi geliyorum bazi gceler akrabalara gidiyoruz yani yagmur yagmadikca evde yokuz hic durmayiz ama haftanin 3 gnu evde durmaya katlanamiyor bazen diyorum annmlerde kalabaliga alistigi.icin mi evde durmak istemiyor ?Asil sorun yanliz olusunuz,Genel olarak buyuk ailede yasayan cocuklar daha mutlu oluyorlar,anneanne,teyze,hala,dede vs.. sevgisi goren cocuklarin ozguvenide artiyor. Eger akraba iliskileriniz yoksa kendinize cevre edinin ,altin gunu felan yapin .Mutlaka insanlarla oldugunuz zamanlar olsun haftada 1 gun mutlaka gezin ,cocugunuz degisecektir
Cok sagolun :)Benim oğlum su anda 6 yaşında daha bir senedir kendi kendine oynuyor oyun kuruyor.
Yazacaklarım tamamen kendi gözlemlerim.bu donemler oyun arkadasi istedikleri donemler oncelikle.
Biz oğlumla çok oynadik, ben çalışıyorum eşimle dönüşümlü baktık gün içinde.Cok oyun oynadık o hareket li oyunlar oynattı parka çıkardı vs ben eğitici oyunlar, etkinlikler vs.yaptim.Bu nedenle oğlum hep oyun hep ilgi istedi ve ben de çok zorlandim.
Krese de zor alıştı Çünkü evdeki oyunlar eğlenceliydi üstelik kuralları çoğunlukla o belirliyordu.Annesi boyama hamur gibi pek çok faaliyet i yaptırmıştı zaten.Okul onu cezbetmedi.Kresi 4 yaşında yarıda bırakmak zorunda kaldı.Tabi ben de uyandım.Peyderpey oyunları azalttık.Oyunlarda geri planda kaldık . Kararli bir şekilde meşgul olduğumuzu söyledik.Sonrasinda oynamaya başladı.
Gerçekten şunu anladım ki -uzmanlarin dediği gibi-uzun süreli değil ama kaliteli zamanmis esas olan.Yavas yavaş azaltin.Kararli ses tonu biz de ise yaradı hep.Kisa ve net cümleler."Ben yemek yapıyorum.Sen kendin oynamalisin"gibi
Ağlamasıni sorun etmeyin.Hayir diyebilin.Zamanla alışır.boyasi fazla olan bir şekerden ısrarla istemişti.Cok ağladı almadım.Alternatif sundum yine ağladı balon aldım ağladı yine.Aglayabilirsin seni hasta edemem dedim bir saat ağladı.Ama anladı ve öğrendi zamanla.Rezil olduk dışarda demedik hiç.Oglumuzun bunu öğrenmesi daha önemliydi.
Bir de Akrani olan arkadaşınız komşunuz varsa bir araya getirebilirsiniz.arkadassiz olmaz yeni yeni sosyalleşiyor çünkü.
Son olarak mükemmel anne yoktur mükemmel insan da yoktur.Kendinizi sorgulamayin, yüreğinizi ferah tutun.Cok iyi bir annesisiniz.
İşte ikinci çocuk istememin en önemli sebebi buydu . İlerde ben ona yetemicem ve oğlumu tvye teslim etmek istemiyordum . Şimdi biri 27 aylık biri bir aylık :)Hepinize evlatlarinizla huzur dolu bir omur diliyorum ve konuya giriyorum ; sizce mukemmel anne var mi ? Varsa mukemmel anne ne demek ? Benim 4 yasinda bir kizim var bu sene kayitlar doldugu icin veremedim krese ee haliyle surekli benimle beraber hava guzel oldukca dsari cikariyorum parka gidiyoruz her gun istisnasiz masal okuyoruz saklambac ebelemece vs yarim saat oynuyorum ama surekli bir canim sikildi anneeee modunda kizim yaa ben cok merak ediyorum bu birtek benim kizimda mi var yoksa benim gbi olanlarda var mi ? Ben yetemiyormuyum cocuguma diye surekli sorguluyorum kendimi ve bunalima girmis durumdayim vicdan azabi cekiyorum kizim bna sikildim anneee deyince kendime 1 saat ayiramiyorum gun icinde hep dipdibeyiz egitici oyuncaklar aldim boyama kitaplari yazi tahtasi ilgi cekici hersey elinde kizimin ama yok yok.bir turlu memnun olmayan bir cocuk surekli yakama yapisip agliyor tv bile izleyemiyorum 5 dk yaa 5 dk dsari cikariyorum surekli bir aglama modunda onu istiyor bunu istiyor her gordugunu istiyor ben napiyorum nerde yanlis yapiyorum duzeltmem greken ne ? Bir yardimci olun yaa valla deliricem artik hicbir sekilde memnun edemiyorum siz napiyorsnuz nasil vakit geciriyirsnz evlatlarinizla ? ( Bir aktiviteye yzdr falan diyen olursa diye yaziyorum yasadigim yer kucuk bir ilce yok oyle bir yer arastirdim ama yokyarim gunluk kreste yok hep tam gun zaten dolu oldugu icin almiyorlarda kardesi de yok kizimin acikcasi bir cocuk daha istemiyorum napicam ben
Ne güzel bilgi vermişsiniz teşekkürler. Ben de bakayım. 14 aylık kızım için de erken mi peki?Oğlum henüz 1 yaşında bu nedenle size sadece bir eğitimci olarak öneride bulunabilirim. Evladınızın zihinsel gelişimin en uç noktasındasınız. Hem çok meraklı hem çok istekli hem çok hareketli vs... Her şeyin “en çok”u bu yaş grubunda gerçekleşiyor. Size tavsiyem montessori modelini araştırın. Özellikle 3-4 yaş grubu için oldukça önemli olan ince-kaba motor becerilerini canı sıkılmaksızın ilerletebileceği bir model bu. Çocuklarımız bu model sayesinde kendi kendine beceriler kazanırken ebeveynlere de kendilerine ait zaman yaratma konusunda yardımcı oluyor. İnternette bu konuyla ilgili pek çok makale var ve fb’de de bununla ilgili pek çok grup var hem aktivite öğrenip hem işin felsefesini öğrenirseniz çok verimli olacağını düşünüyorum.
Rica ederim ne demek.Ne güzel bilgi vermişsiniz teşekkürler. Ben de bakayım. 14 aylık kızım için de erken mi peki?
Hımm anladım tekrar teşekkür ederim. Peki şu an ne tarz oyunlar oynuyor. Farklı ne yapabilirim merak ediyorum.Rica ederim ne demek.
Benim oğlum da 13 aylık oldu bizim çocuklarımız için biraz erken malum henüz oral dönemi atlatamadılar. Etkinlik materyallerini alıp ağızlarına atabilirler. Montessoride çocuğun kendi kendine başarması hedeflendiği için küçük çocuklar adına bazen tehlike oluşabiliyor biraz daha zamana ihtiyacı var kızınızın. Hem dilsel gelişimi ilerlemeli hem de oral dönemi atlatmalı.
Yorumlara bakamadım neler yazıldıHepinize evlatlarinizla huzur dolu bir omur diliyorum ve konuya giriyorum ; sizce mukemmel anne var mi ? Varsa mukemmel anne ne demek ? Benim 4 yasinda bir kizim var bu sene kayitlar doldugu icin veremedim krese ee haliyle surekli benimle beraber hava guzel oldukca dsari cikariyorum parka gidiyoruz her gun istisnasiz masal okuyoruz saklambac ebelemece vs yarim saat oynuyorum ama surekli bir canim sikildi anneeee modunda kizim yaa ben cok merak ediyorum bu birtek benim kizimda mi var yoksa benim gbi olanlarda var mi ? Ben yetemiyormuyum cocuguma diye surekli sorguluyorum kendimi ve bunalima girmis durumdayim vicdan azabi cekiyorum kizim bna sikildim anneee deyince kendime 1 saat ayiramiyorum gun icinde hep dipdibeyiz egitici oyuncaklar aldim boyama kitaplari yazi tahtasi ilgi cekici hersey elinde kizimin ama yok yok.bir turlu memnun olmayan bir cocuk surekli yakama yapisip agliyor tv bile izleyemiyorum 5 dk yaa 5 dk dsari cikariyorum surekli bir aglama modunda onu istiyor bunu istiyor her gordugunu istiyor ben napiyorum nerde yanlis yapiyorum duzeltmem greken ne ? Bir yardimci olun yaa valla deliricem artik hicbir sekilde memnun edemiyorum siz napiyorsnuz nasil vakit geciriyirsnz evlatlarinizla ? ( Bir aktiviteye yzdr falan diyen olursa diye yaziyorum yasadigim yer kucuk bir ilce yok oyle bir yer arastirdim ama yokyarim gunluk kreste yok hep tam gun zaten dolu oldugu icin almiyorlarda kardesi de yok kizimin acikcasi bir cocuk daha istemiyorum napicam ben
Yani sizce arkadassiz kaldigi icin mi surekli sıkıldım diyor hircinligi tek kaldigi icin mi ?
Şu an yeni yeni yürümeye başladığı için ortalık karıştırmak en büyük eğlencesiHımm anladım tekrar teşekkür ederim. Peki şu an ne tarz oyunlar oynuyor. Farklı ne yapabilirim merak ediyorum.
AynenŞu an yeni yeni yürümeye başladığı için ortalık karıştırmak en büyük eğlencesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?