Gerçekten haksız mıyım? Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

yok kardeşim gidip beraber olmaz o konuda eminim

ama çocuk onların her tartışmasında bana msj atıyo,ben ablada olsam banane?

dedikoducu işte...elde var bi kötü huy

dahası 30 yaşında adam,off bilmiyorum

kardeşim foruma gelse,bunları anlatsa tepki görür eminm ve daha çok çıldırır

haklısın canım ama baştan bilemedim.bilseydim size sorardım

onun kavgasını yapamıyo ya başka şeleri bahane ediyo.yok yemek yemiyosun,öf yeter falan

dedim gerçek derdin neyse onun için kavga et,bahane bulma

evet ukala görüyor,her şeye kulp bulyomuşum.kulp var ki buuluyorum:63:küçük kardeşimde gitti eskiden onla ben arasında eşitlerdi öfkesini şimdi ben

bende çatlatıyorum kavga etmiyorum ohh:1:

haklısın donlum benim derdim bana yetiyo,banane de mi:59:bi daha bu konu hakkında yorum yapmam

Bence emin olmak yerine temkinli olmalısın.Her gün neler neler duyuyoruz.İnsanoğlu ne yapacağı belli olmaz.Kendimize bile güvenmemeliyiz.
İnşallah hayırlısı olur.
Sevgilerimle:69:

siz çok dogru düşünüyosunuz ama anladıgım kadarıyla kardeşiniz bunu anlamıcak ne kadar anlatmaya çalışsanızda :50: yaşıda küçük değil engel olamazsınız malesef :68: bence şimdilik suyuna gidiyomuş gibi yapın
tmam tanıyın birbirinizi 3-4 ay sonra söz önümüzdeki yaz nişan yaparız diyin :97: ama okulunu bırakmama şartı koşun tabi siz degil bunu babanız yapmalı :69: umarm iki gün tanıdıgı adam için okulunu bırakmaz :17:
en azından bu seneyi bitirse son sene okulu bırakmaz gibime geliyo :78:

Bence emin olmak yerine temkinli olmalısın.Her gün neler neler duyuyoruz.İnsanoğlu ne yapacağı belli olmaz.Kendimize bile güvenmemeliyiz.
İnşallah hayırlısı olur.
Sevgilerimle:69:
inşallah canım hayırlısı olur
siz çok dogru düşünüyosunuz ama anladıgım kadarıyla kardeşiniz bunu anlamıcak ne kadar anlatmaya çalışsanızda :50: yaşıda küçük değil engel olamazsınız malesef :68: bence şimdilik suyuna gidiyomuş gibi yapın
tmam tanıyın birbirinizi 3-4 ay sonra söz önümüzdeki yaz nişan yaparız diyin :97: ama okulunu bırakmama şartı koşun tabi siz degil bunu babanız yapmalı :69: umarm iki gün tanıdıgı adam için okulunu bırakmaz :17:
en azından bu seneyi bitirse son sene okulu bırakmaz gibime geliyo :78:

söyledim,hııı tamam diyor.babama geliince yolar kardeşimi.kardeşim vern kaçarım dese verir mecburen

Bence de haklısın. Her bilinçli abla senin gibi yapardı. Daha 2 kere çıktığı adamla evlilik kararı alıp okulu bırakacağım diyen bir kardeşe iyi aferin çok güzel yapıyorsun denmezdi...

Kardeşin yaşının olgunluğunda düşünüp hareket etmiyor. Yalnız sevdiği adamdan etkilenip okulu bırakma kararı aldığını sanmıyorum. Hali hazırda bahane arıyormuş bu da denk gelmiş gibi geldi bana. Sen yeteri kadar uyarmışsın hatta kötü bile olmuşsun ona göre. Yaşasın ve görsün bundan sonrasını sonuçta kendi hayatı.

Zaten iş ciddiye bindiğinde ailende devreye girer. Belki uzun bir nişanlılık dönemi olur, okulunu bitirir, rayına oturur bu durumlar. Sevdiği adam edebiyat öğretmeni olan galiba o da herhalde okulu bırak demez bir eğitimci olarak...

Bencede haklısınız..
benim kardeşimin erkek arkadaşıda her tartışmalarında bana anlatır..Yada kardeşim telefonunu açmayınca beni arar ama ben açmıyorum artık sanki sekreterleriyim yaa!! öyle hissetmeye başladım artık..

Kardeşiniz 24 yaşında ama olgunlaşamamış malesef..Siz kardeşinizdeolsa o kadar tiribi bağırmayı kaldırmak zorunda değilsiniz..Bence karışmayın artık..Üstünüze düşeni yapmıssınız..Birde demişssiniz ya evlenseler biliyorum 2 günde çocuğu bıktırır diye..Emin olun bıktırmaz onların derdi bizle.Bende kardeşime derim sen bu kafayla 2 günde eve gelirsin diye.
Ona size davrandığım gibi davranmam ben der. Öyle..
Biraz uzaktan izleyin artık bana kalırsa..

cnm kankam benım tabıkı sen haklısın sonuna kadar ama o senı dınleme yaşını coktan geçmiş kendıne göre
24 yaşında ama nedense pek mantıklı düşünemıyorum sanırım
2 günde tanıdığı bir erkek için geleceğı olan okulunu bırakması :53:pek hayra alamet değil
bence o senı dınlemez ve sen ne dersen de yanlış anlıycak ve kıskanıldığını düşünecektır
sen bırak ne halı varsa görsün:63:abla olarak gerekenı yapmışsın
sen asla kendını üzme zaten üzülmemen lazım
evlılık konusunda kardeşinle artık ailen konuşmalı
madem bu kadar cıddıler barı okulunun bıtmesını şart koşsunlar
karşıdakı ınsanda bir eğıtmen en azından o bunun farkına varmalıydı

üzülmesın benım kankam herşey olacağına varıyor çünkü bakalım zaman ne gösterecek :54:

Kesinlikle haklısınız.Sizin yerinizde olsam aynı hisleri taşırdım.
Ama yaşı küçük değilmiş ve malesef ki ne kadar uyarırsanız uyarın yaşayacağını yaşayacak önemli olan yara almadan sonuçlanması.
Ama hepimiz hayatın biryerinde yara almışızdır.Yoksa büyüyemiyoruz sanırım.Tecrübeler bir sonraki tercihlerimizin işine yarıyor.

Madem olanları değiştiremiyorsanız aranızı kardeşinizle iyi tutun derim.
En azından gelişmeşlerden haberdar olursunuz, kriz anında doğru müdahale-yardım etme şansınız olur.

onun o beye ilgisini kullanarak yönlendirmeye çalışın.
meslek sahibi ol bak onun işi gücü var ileride seni ezerse ya okulunu bitir gibi vs.
elin ekmek tutsun daha ferah yaşarsınız evlenince gibi.
etrafınızda ikiside meslek sahibi çalışan aile varsa örnek olarak onları gösterin.
evlenmenin okumaya engel olmadığını söyleyin.
aklına kuşkuyu sokun.
"tamam iyi bir insan olabilir ama bilemeyiz ya birden değişirse. seni ortada bırakrısa. sen okulu bıraktığınla kalırsın. pişman olursun" vs diyin.
belli ki aklına takmış onu. tersledikçe daha çok bağlanır.

Son düzenleme:
Bence de haklısın. Her bilinçli abla senin gibi yapardı. Daha 2 kere çıktığı adamla evlilik kararı alıp okulu bırakacağım diyen bir kardeşe iyi aferin çok güzel yapıyorsun denmezdi...

Kardeşin yaşının olgunluğunda düşünüp hareket etmiyor. Yalnız sevdiği adamdan etkilenip okulu bırakma kararı aldığını sanmıyorum. Hali hazırda bahane arıyormuş bu da denk gelmiş gibi geldi bana. Sen yeteri kadar uyarmışsın hatta kötü bile olmuşsun ona göre. Yaşasın ve görsün bundan sonrasını sonuçta kendi hayatı.

Zaten iş ciddiye bindiğinde ailende devreye girer. Belki uzun bir nişanlılık dönemi olur, okulunu bitirir, rayına oturur bu durumlar. Sevdiği adam edebiyat öğretmeni olan galiba o da herhalde okulu bırak demez bir eğitimci olarak...
okulunu btirse zaten benim sinirimi bozan bu

ve öğretmende sanırım okulu bırak gel burda dgsye gir,burayı kazan demiş

ne bilim yatay geçiş felan diyo bi de...daha tanıyalı noldu
Bencede haklısınız..
benim kardeşimin erkek arkadaşıda her tartışmalarında bana anlatır..Yada kardeşim telefonunu açmayınca beni arar ama ben açmıyorum artık sanki sekreterleriyim yaa!! öyle hissetmeye başladım artık..

Kardeşiniz 24 yaşında ama olgunlaşamamış malesef..Siz kardeşinizdeolsa o kadar tiribi bağırmayı kaldırmak zorunda değilsiniz..Bence karışmayın artık..Üstünüze düşeni yapmıssınız..Birde demişssiniz ya evlenseler biliyorum 2 günde çocuğu bıktırır diye..Emin olun bıktırmaz onların derdi bizle.Bende kardeşime derim sen bu kafayla 2 günde eve gelirsin diye.
Ona size davrandığım gibi davranmam ben der. Öyle..
Biraz uzaktan izleyin artık bana kalırsa..
dünden beridir buz gibiyim.bugün çok uğraştı ama devam ediyorum; çünkü ben haklıyım

evde de konuşaca kimse yok çatlıyorum:97:

evet bize öyle davranıyolar.el oğluna yapmazlar

cnm kankam benım tabıkı sen haklısın sonuna kadar ama o senı dınleme yaşını coktan geçmiş kendıne göre
24 yaşında ama nedense pek mantıklı düşünemıyorum sanırım
2 günde tanıdığı bir erkek için geleceğı olan okulunu bırakması :53:pek hayra alamet değil
bence o senı dınlemez ve sen ne dersen de yanlış anlıycak ve kıskanıldığını düşünecektır
sen bırak ne halı varsa görsün:63:abla olarak gerekenı yapmışsın
sen asla kendını üzme zaten üzülmemen lazım
evlılık konusunda kardeşinle artık ailen konuşmalı
madem bu kadar cıddıler barı okulunun bıtmesını şart koşsunlar
karşıdakı ınsanda bir eğıtmen en azından o bunun farkına varmalıydı

üzülmesın benım kankam herşey olacağına varıyor çünkü bakalım zaman ne gösterecek :54:
kankam,haklısın ben söyleyeceklermi söyledim daha da söylemem

hep şey diyo işte herkes hayatını kurdu ben kuramadım,acelesi bu heralde

artık aileler girsinşartları neyse o olsun.malum ablayım ya kıskanç durumuna düşürmesinler daha fazla:5:
Kesinlikle haklısınız.Sizin yerinizde olsam aynı hisleri taşırdım.
Ama yaşı küçük değilmiş ve malesef ki ne kadar uyarırsanız uyarın yaşayacağını yaşayacak önemli olan yara almadan sonuçlanması.
Ama hepimiz hayatın biryerinde yara almışızdır.Yoksa büyüyemiyoruz sanırım.Tecrübeler bir sonraki tercihlerimizin işine yarıyor.

Madem olanları değiştiremiyorsanız aranızı kardeşinizle iyi tutun derim.
En azından gelişmeşlerden haberdar olursunuz, kriz anında doğru müdahale-yardım etme şansınız olur.
evet tabi tecrübe etsin, ama evlilik çok büyük bi karar

yara alsın istemiyorum

hatasını da anlasın artık. bağırıp çağırmayla çözemeyeceğini blsin o yüzden küsüm ona

yoksa tamamen koparamam bağları
onun o beye ilgisini kullanarak yönlendirmeye çalışın.
meslek sahibi ol bak onun işi gücü var ileride seni ezerse ya okulunu bitir gibi vs.
elin ekmek tutsun daha ferah yaşarsınız evlenince gibi.
etrafınızda ikiside meslek sahibi çalışan aile varsa örnek olarak onları gösterin.
evlenmenin okumaya engel olmadığını söyleyin.
aklına kuşkuyu sokun.
"tamam iyi bir insan olabilir ama bilemeyiz ya birden değişirse. seni ortada bırakrısa. sen okulu bıraktığınla kalırsın. pişman olursun" vs diyin.
belli ki aklına takmış onu. tersledikçe daha çok bağlanır.

evet bunu bende söyledim. hayat zorlaşıyor bak okulun ne güzel,bitir her şey iyi olacak

anlamıyor...hala yok zor,sevmiyorum v.s. diyor

dersleri zorda değil istemiyor işte

Zibincim şimdi gördüm mesajını canımcım,nasıl şimdiki durumlar ikna edebildinizmi bari kardeşini yeni tnımaya başladığı bir insanla nasıl hemen evlenmeye karar veriyorki çok yanlış yapar sende aişlenle beraber karşına alıp konuşacaksınız kardeşinle bir yanlış yapmasın en azından.Okulu çok öncelikli şimdilik bir okulu bitsin okulu sevmemek ne demek sonradan çok pişman olacağı şeyleri yapmasın.Sen ablası olarak alıp karşına konuşacaksın hayatım artıları eksileri anlatacaksın

ablacım konuşuyorum ama soğuk bi şekilde

bi şeyde söylemedi,gidip geliyor ünv.ye

o kadar çok söyledim ki hıhı diyip geçiyor

kaç gündür sormadım,yorumda yapmadm

beklemek en iyisi :31:

kardeşin çocukca davranıyor keşke seni dinlese ama görünen o ki evliliği kafasına koymuş vazgeçmeyecek:50:en azından okulunu bitirmesi konusunda ısrarcı ol.bunu tatlılıkla yap zıtlaşırsan seni hiç dinlemez.umarım azıcık gözünü açar mantıklı düşünmeye başlar kardeşin:31:

Back
X