Gercekten sosyal medyada göründüğü gibi çoğu insan mutlu ve sorunsuz bi hayat mı yaşıyor?

Ay sende gizli

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2021
271
270
23
28
İnsanlara bakıyorum sosyal medyada herşeye sahipler ve mutlu kareler yanlış anlaşılmasın kimsenin mutluluğunda gözüm yok.Sanki bir ben mutsuz ve sorunluyum dertlerim bitmiyo.Sorunları düşünmekten sabaha karşı ezan sesine uyandım bi an aklıma çok düşünüp aklını yitiren oldu mu acaba bende öyle olurmuyum diye bi his geldi aniden sonra korktum bian.Hayatımda bana dertlerine üzülme gecicek yada hafifletcek bişey söyleyen kimse yook.

Bunu o kişileri yakindan tanimadikça bilemezsiniz. Kimisinin gercekten derdi yoktur, kimsinin ufak tefek dertleri vardir, kimisi de cok dertlidir belli etmez.

Siz sabaha kadar dertlerinizi dusunurken fotografinizi çekip ustune de "bugun de efkardan sabahladim aklimi kaciracagim" diye yazıp stori atiyor musunuz ki insanlardan ne bekliyorsunuz

sosyal medyanın amacı bu zaten..
insanların başkalarının hayatlarına önce imrendirip sonra herkesi hayatında hiç dert yokmuşçasına paylaşım yapmaya davet etmek..
çok yakın arkadaşlarım kocalarıyla birbirlerini öldürmek üzere olduklarını bilmeme rağmen öyle paylaşımlar yapıyorlar ki lan bunlar dün boşanıyorlardı diye altına yorum yapmamak için kendimi zor tutuyorum.
şunu bil ki derdin sağlık dışında bir şeyse asla kafaya takmaya değmez.. hatta sağlığını bile kaybetmene neden olur..
akışına bırakmayı öğrendiğin zaman daha huzurlu olacaksın..

Ördek sendromuyla açıklandı bu. Herkes hayatını mükemmel gösterme peşinde, kimse mutsuzum ben diye paylaşmıyor. Marka eşyasını kameraya soka soka gösteriyor. Altınlarını yine aynı şekilde kameraya sallıyor. Yüzüğünü taktığı eli ne hikmetse hep suratında oluyor fotoğraf çekinirken.
Herkesin mutsuzluğu var ama bazıları göstermiyor.

Hemen bugün kendimden örnek vereyim.
Hikaye attım günaydın diye kendimi güzel, daha iyi hissetmek için.
Tabi o hikayedeki fotoğrafta görsen pek bir güzelim, makyaj yapmışım, saçlarım fönlü gayet mutluyum he bir de filtrem var.
Arka fon da bel ağrım, gece iyi uyuyamadım, gözlerimin feri kaçmış, çalışmak istemiyorum diye bağırıyorum.

Ben çok küçük bir örneğim, gerisini sen düşün

Sorunsuz, dertsiz insan olabilir mi? İmkansız. Herkesin ama büyük ama küçük sıkıntıları mutlaka vardır. Sosyal medya sahne gibi, kimse mutsuzluğunu göstermez ki. Gösterse kimse takip etmez. Bu hepsinin çok mutsuz olduğu anlamına da gelmez elbette. Ama dertsiz olduklarını da düşünmeyin.

Kimse dizi çıkmış pijamalı ve ağlamaktan gözleri şişmiş halini atmıyor oraya. Hastanede canıyla cebellesirken serum fotisi atanlar da var tabi. Çoğu zaten link verme peşinde,maksat keseleri dolsun. Dertsiz olan da vardır elbette. Yada para sıkıntısı olmayan ama manevi problemleri olanlar ama onlarinda zaten sağlıklı hayat yaşadığını düşünmüyorum şahsen. Kadın gece yarısı 3 attığı foto beleşe yollanan kar botu tanıtıyor,evli ve çocukları var. Bunlar nasıl sağlıklı karı-koca hayatı yaşıyor sasiriyorum

eğer bir sıkıntınız varsa, bunun cevabı başkalarının da bir sıkıntısı olup olmadığında değil. herkes hasta olsa, sizin hastalığınızın acıları dinecek mi? ya da herkeste hastalık var diye kendj hastalığınıza artık üzülmeyecek misiniz? siz kendi ağrı kesicinizi, kürünüzü bulmaya odaklanın.

sorunun cevabı ise değişiklik gösterir. sosyal medya çoğunlukla "bakın ben de ne var" sergisine döndü bir nevi. insanlar da bunu gösteriyor. kimisi gerçek ve mutlu, kimisinin sergisi de külliyen sahte, yakininiz olmadıkça bilemezsiniz

Sabah kocasıyla kavga eder akşama kocişim ile kahve keyfi diye Snap atar. En çok ben mutluyum yarışı mı ne bu anlamadım . Çoğu gerçek değil diye düşünüyorum. Gerçek olsa sokakta herkesin suratı sirke satmaz

Gecenlerde haberlerde görmediniz belki. Kendini böyle mutlu söyle asik ciftiz diye gösteren bir cift vardi. Adam kadini öldürdü. Baska örnekler de var. Mesela hep cocugula mutlu pozlar verip kamera arkasinda siddet uygulayan ebeveynler. Böyle örnekler cok. Benim tanidiklarim var. Borc icindeler ama instagrama baksaniz gezmedikleri yer yok. Yani hicbirsey göründügü gibi degil. Moraliniz bozuksa baskalarinin hayatina degiö, sizin kendinizi gelistirmeye katki saglayacak sayfalar takip edin.

Yorumunuz ne güzel

Herkesin kendine göre dertleri var. İnsanlar sosyal medya aracılığı ile kafa dağıtıyor o kadar. Ben de gittigim gezdiğim yerleri mutlu anlarımı paylaşırım ama elbette kötü zamanlar da oluyor. Sadece mutluluklar paylaşılıyor, üzüntüler değil. Çünkü herkes iyi gün dostu

Benim sosyal medyam yok. Rahatım.
Akşama kadar Trendyol, Dolap, Amazon gibi siteleri geziyorum. Almasam bile bakıyorum. Daha mutluyum yav. Tabi fiyatları görünce biraz mutsuz oluyorum. Ama "sahibindende" gezen işsiz dayılara benzedim iyice.
He bu arada zaten genel olarak herkes mutsuz. Zenginler hariç.

Sosyal medya kullanmıyorum tek kullandığım yer burası
Watsupta görüyorum arada
Laf sokmalı sözlerde oluyor ama kim kime ne dıyor ben anlamıyorum bana da diyolarsa boşa çünkü gercekten anlamıyorum
Mutluyum çok şükür bunu paylaşma gerekiği duymuyorum
Ama mutsuz olduğum bir konu var soğukta sokakta kalan sokak hayvanları ve artan mama fiyatları
Ezan sesiyle uyanıp balkon kapısını acıp tek düşündüğüm ve üzüldüğüm konu bu
Mutsuz olmanıza ne sebep oluyorsa çözüm bulursunuz insallah

İnanın çok pozitif bakmaya çalışan biriyim ama aşamıyorum bazen

Hiç bişey sosyal medyada göründüğü gibi değildir, buna bizzat şahit oldum kadın eşinin doğum gününü kutlamak için bir video hazırlıyor, tüm tanıdıkları video da şöyle diyor atıyorum , Mehmet doğum günün kutlu olsun karın seni çok seviyor , video da belki 40 kişi adamın doğum gününü kutluyor ama hepsinin son cümlesi ( karın seni çok seviyor) akşamı tabi pastalar kafede eğlenceler , eşiyle kadın danslar ediyor öpüşüyor ,bizde canlı yayında ve fotoğraflarda görüyoruz , sonra mı ne oldu ? kadın bir ay sonra başka adama kaçtı , kocasını çocuklarını bıraktı megersem yıllardır yasak ilişkisi varmış, ama sosyal medyada profiline baksan sorunsuz bir hayat , mutlu giden bir evlilik görürdün .

Sosyal medyada takip alanınızı değiştirin, yardım sayfalarına ve hayvanseverlerin paylaşımına yönelin, her gün ne dramlar var, bazen açmıyorum moralim çökmesin diye.

İnanın çok pozitif bakmaya çalışan biriyim ama aşamıyorum bazen

Bu normal bir durum degil mi? Hicbirimiz her gün ayni pozitif enerjiyi tutturamiyoruz. Böyle durumlarda ama bakisimizi disari degilde iceriye dogru yönlendirmemiz gerekir. Cünkü genelde olumsuz hislerimizin ve düsüncelerimizin bir sebebi var. Yani böyle durumlarda kendinize sevkat ve sabir gösterin. Arkadaslarimizdan veya sevdiklerimizden biri gelip derdini anlatsa ona asla "ama bak, xy ne kadar mutlu, basarili, becerikli" demeyiz, ama bunlari kendimize söylemek cok kolay. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…