bir dis kapinin mandalisin havasi
Köylü milletin efendisidir demiş Kanuni Sultan Süleyman. Atatürk sormuş; bu milletin efendisi kimdir diye. Sonra da cevabı kendi vermiş. Türk köylüsüdür diye.Cahilce demeniz yeterliydi. Bu forumda köylü gibi, köyden gelmiş gibi nitelendirmelerini okudukça üzülüyorum. Sizin bahsettiğiniz davranışlar köylülük değil cahillikkoylu vari cahilce
Bu arada birazdan köylü güzellemesiyle cahillik övülecek. Ne kastettiğiniz aşikar olmasına rağmen linç edileceksiniz.Evleneli bir sene oldu es ailesiyle ailem cok farkliydi gerek kultur gerek yasanti.biz esimle severek evlendik,istemede olsun nisanda sozde hep bir oglumuz istedigi icin aliyoruz havasi vardi.hatta biraz geri kafali olduklari icin konusmamizi bile garipsediler görücü usulune alisiklar koylu vari cahilce yaşantıları dusunceleri var.ne zaman birlessek densiz densiz konusup imada bulunuyorlar canimi sıkacak bir durum illa oluyor sesiz kaliyorum herseye cevap versem bir olup hepsi bisey demeye kalkiyor hep bir agizdan kucukten büyüğüne bir dis kapinin mandalisin havasi.esime diyorum insanlari değiştiremezsin laflarin seni üzdüğünü biliyrm diyor koruycagni soyluyor sonuc hep ayni uzulen ben.gelin olduk diye mi yani bu hizmetçi gibi goruyorlar her isde bulunmam gerek gibi tavir aliyorlar.sizce sesiz kalmakmi cozum nasil bir yol izlemeli..
Köylü cahillik mi demek ki ?Bu arada birazdan köylü güzellemesiyle cahillik övülecek. Ne kastettiğiniz aşikar olmasına rağmen linç edileceksiniz.
Anadolu'yu yeme içme peşinde olan sunuculardan öğrenince birlikte yaşamak nasıldır bilmiyorlar tabii. Aldırmayın.
Hayır lakin kavramlar karışacak diyorum.Köylü cahillik mi demek ki ?
Siz o programları çok izlemekten konu sahibinin yergisini anlamamışsınız ama neyse. Bir kere bile izlemedim ama konu sahibinin köylü vari derken ne demek istediğini anlıyoruz. Annem babam köyde büyüdüğü için o kültüre çok çok hakimim. Babaannemler de anneannemlerde asla cahil insnalar değildi. Dedem iki farklı dil daha biliyordu. Babaannem hergün sayfalarca kitap okurdu. Köylü olmayı beraber yaşamakla bağdaştırmakta ne bileyimBu arada birazdan köylü güzellemesiyle cahillik övülecek. Ne kastettiğiniz aşikar olmasına rağmen linç edileceksiniz.
Anadolu'yu yeme içme peşinde olan sunuculardan öğrenince birlikte yaşamak nasıldır bilmiyorlar tabii. Aldırmayın.
Ah be güzelim ..keşke kursunun öne atmasaydin kendiniBu arada birazdan köylü güzellemesiyle cahillik övülecek. Ne kastettiğiniz aşikar olmasına rağmen linç edileceksiniz.
Koyluden koyluye fark var demek ama nedense istisnalad kaideyi bozmuyor kendileri ve cevreleri de kaba saba agizlarina gelen kufuru dedikoduyu yapabilcek insanlar sehir kulturunde hersey daha insancil sehir ve koy kulturu kesinlikle cok farkliSiz o programları çok izlemekten konu sahibinin yergisini anlamamışsınız ama neyse. Bir kere bile izlemedim ama konu sahibinin köylü vari derken ne demek istediğini anlıyoruz. Annem babam köyde büyüdüğü için o kültüre çok çok hakimim. Babaannemler de anneannemlerde asla cahil insnalar değildi. Dedem iki farklı dil daha biliyordu. Babaannem hergün sayfalarca kitap okurdu. Köylü olmayı beraber yaşamakla bağdaştırmakta ne bileyim
Biraz evvel de anlattım kavram kargaşasını.Siz o programları çok izlemekten konu sahibinin yergisini anlamamışsınız ama neyse. Bir kere bile izlemedim ama konu sahibinin köylü vari derken ne demek istediğini anlıyoruz. Annem babam köyde büyüdüğü için o kültüre çok çok hakimim. Babaannemler de anneannemlerde asla cahil insnalar değildi. Dedem iki farklı dil daha biliyordu. Babaannem hergün sayfalarca kitap okurdu. Köylü olmayı beraber yaşamakla bağdaştırmakta ne bileyim
Toptancılıktan bezdim artık. Ne anlatıldığı o kadar belli ki oysa.Ah be güzelim ..keşke kursunun öne atmasaydin kendini
kesinlikle oyle gelini hizmetci gormek kotu gormek ailesini. Yaklastirmamakda bu kultrde ne yazikkiBiraz evvel de anlattım kavram kargaşasını.
Kendi ailenizden yola çıkarak bütün Anadolu insanına bu bilgeliği mal edebilir misiniz?
Yaşanan olaylar oratayken.
ÖLdürülen, kaybolan çocuklar.
Şiddetin her türlüsüyle iç içe kadınlar.
Üç kağıtçılar, din sömürücüleri.
Bunları da övünç kaynağı bir haklılıkla yaparlar.
Sesiz kalmadgm buyuk bir karsi cikisla karsi karsiya kaliyorum sindiriliyorsun her turlu haklida olsan cogunluga karsi laf yetişmiyorEşinız, sizin kıymetli olduğunuzu, onun için dış kapının dış mandali olmadiginizi ailesine hissettirse canınızı sıkacak şeyler yapamazlar sürekli.
Onu yapamıyorsa, olabildiğince az görüştür, onlar öyle diye gecirtirmez bu konuyu.
Madem o yapmıyor, siz sessiz kalmayın ve çok sıkta biraraya gelmeyin.
Eşiniz ne yapıyor o esnada? İş kendisinde bitiyor çünkü.Sesiz kalmadgm buyuk bir karsi cikisla karsi karsiya kaliyorum sindiriliyorsun her turlu haklida olsan cogunluga karsi laf yetişmiyor
Hic bisey korumasi gerektgni soyluyrm ama yokEşiniz ne yapıyor o esnada? İş kendisinde bitiyor çünkü.
Anadolu yu sunuculardan ogrenmedim. Anneannemler dedemler o bahsedilen köylülerdendi. Köylü vari yaşantısı diye kimse asagilansmaz!Bu arada birazdan köylü güzellemesiyle cahillik övülecek. Ne kastettiğiniz aşikar olmasına rağmen linç edileceksiniz.
Köy insani sabah kuşağına çıkarken, şehir insani da uzaya mekik gönderiyor sanirim.Hayır lakin kavramlar karışacak diyorum.
Bilgelik ya da cahillik kişilerden toplumlara yürür.
Burada bilge bir köylüye cahil dendiğini düşünmüyoruz herhalde.
Sırf "köylü" kelimesini kullandığı için linç gelecek diyorum.
Kişisel fikrimi soracak olursanız Anadolu insanını çok da bilge bulmam. O eskidenmiş.
Şimdi mi? Sabah kuşaklarında görüyor olmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?