Het koylu bir degil cogunluk oyle bu bi gercek iyi insan koylude olsa sehirlide olsa iyidir ama köylülerin cogu iyi izlenimden uzak dag adami hasta eder sag adami diye bir laf var ya oyleKöy insani sabah kuşağına çıkarken, şehir insani da uzaya mekik gönderiyor sanirim.
Cahil demesi yeterliydi. Işte böyle küçük gaflar insanların arasını buz gibi yapıyor. Patavatsizlukta cahillik kadar tehlikelidir iletişimde
Neden kzdınız ki ben sadece sordumHayır lakin kavramlar karışacak diyorum.
Bilgelik ya da cahillik kişilerden toplumlara yürür.
Burada bilge bir köylüye cahil dendiğini düşünmüyoruz herhalde.
Sırf "köylü" kelimesini kullandığı için linç gelecek diyorum.
Kişisel fikrimi soracak olursanız Anadolu insanını çok da bilge bulmam. O eskidenmiş.
Şimdi mi? Sabah kuşaklarında görüyor olmalısınız.
Rica ederim, asla kızmadım.Neden kzdınız ki ben sadece sordum
Bende kadının önemsediği, kızların okutulduğu çok nadir köy gördüm ne yazık ki.H
Koyluden koyluye fark var demek ama nedense istisnalad kaideyi bozmuyor kendileri ve cevreleri de kaba saba agizlarina gelen kufuru dedikoduyu yapabilcek insanlar sehir kulturunde hersey daha insancil sehir ve koy kulturu kesinlikle cok farkli
Yaşamadan anlaşılmaz. Sabah kuşaklarından izleniyor sadece bir de gözünüzün önünde olsun bu olaylar var yaa... Ohoooo yani. İşte o zaman anlaşılır gayet net bir şekilde.Hayır lakin kavramlar karışacak diyorum.
Bilgelik ya da cahillik kişilerden toplumlara yürür.
Burada bilge bir köylüye cahil dendiğini düşünmüyoruz herhalde.
Sırf "köylü" kelimesini kullandığı için linç gelecek diyorum.
Kişisel fikrimi soracak olursanız Anadolu insanını çok da bilge bulmam. O eskidenmiş.
Şimdi mi? Sabah kuşaklarında görüyor olmalısınız.
köylülerin cogu iyi izlenimden uzak dag adami hasta eder sag adami diye bir laf var ya oyle
Bende kadının önemsediği, kızların okutulduğu çok nadir köy gördüm ne yazık ki.
NADİR yazdım zaten Türkiye de 18 333 köy varmış sizin saydıklarınız Benim gördüklerim taş çatlasın 1000 tanedir sizce bu nadir değil mi? ne güzel sizin ve aileniz adına sevindim keşke tüm kadınlarımız okusa ama ben konu sahibine yazmadım konuşma arasındaki bir konuya değindimÖyle mi
eşimin bütün kuzenleri okumuş
Doğu'nun "Ayy oralara tayinin mi çıktı, tüh tühhh" denilen köylerinde
Karadeniz'in köylerinde okumuş halen de okuyan bir çok genç kız var
Fen lisesi okuyor bir tane bildiğim mesela 4 kardeş okuyorlar
Bursa'da dağ köylerinde okutulmayan nice kızlar da okutmak için çaba gösteren insanlar da
öözetle genellemeler sağlıklı değil
okumasın ne gerek var diyen de bizim gerçeğimiz, oğlum gerekirse taş taşır ama kızım okusun da hayatını kurtarsın diyenler de
lakin konu bu değil
konu sahibinin kendisini değerli görme arzusu
istenen gelin olma isteği
bunlar da olağan değil
kv beni ister mi sorsan istemez belki ama bana ne
ister istesin ister istemesin
herkes yerini bilsin diyememek
bu arada köyde büyümüş okuma yazma bilmeyen kv dem ingilizce üniversite mezunu annem var
yani uçurumun iki ucu ama hiç bu tarz sorunlarım olmadı
Eğer kayinvalideniz yanında da konuşurken bu tarz gaflar yapıyorsanız sizi istememeleri çok normal.Het koylu bir degil cogunluk oyle bu bi gercek iyi insan koylude olsa sehirlide olsa iyidir ama köylülerin cogu iyi izlenimden uzak dag adami hasta eder sag adami diye bir laf var ya oyle
Doğrudur bazen beni de anlamıyorlarRica ederim, asla kızmadım.
Yazı dili işte. :))
Sanırım daha sık koymam gerekiyor ifade işaretlerini. :)
Farklılıklar, farklı düşünceler çok güzeldir, kızmak ancak dar görüşlülük olur.
Mutlaka. Az önce başka bir konuya da yazdım, eğitim durumu ne olursa olsun yerinde saymayan; öğrenmeye ve gelişime açık insanlara çok saygı duyuyorum.Doğrudur bazen beni de anlamıyorlar
Ben beverim farklı görüşleri ama bu konda katılıyorum yani.. benim ailemde köyden geldi.. Ben köyde doğdum mesela.. Şehirde büyüdüm.. İnsanın kendisini geliştirmesi önemli olan.. benim babam annem kız çocuklarının okumasının daha önemli olduğunu savunur mesela.. Birşey olduğunda konuşmayı tercin eder.. gelişm önemli olan
Insanları küçük görmeyi bırakarak çok şey yapabilirsin mesela..hatta biraz geri kafali olduklari icin konusmamizi bile garipsediler görücü usulune alisiklar koylu vari cahilce yaşantıları dusunceleri var.
Gelşen bir toplumda olması gereken de o zatenMutlaka. Az önce başka bir konuya da yazdım, eğitim durumu ne olursa olsun yerinde saymayan; öğrenmeye ve gelişime açık insanlara çok saygı duyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?