- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi queenofhaters
yatırımımız yok değil, var. yaşadığımız şehirde olmayan evimiz, arabalarımız ve çalıştığımız ofisimiz var. Ama işin aslı şu ki, bunların hiçbirini ben almadım. Ya babam aldı ya da eşim. Aslına bakarsan ben sadece ayakkabı satın almak dışında hiçbir işe yaramıyorum ve çoğu şeyi de ziyan ediyorum.Esiniz de calisiyorsa yani bu parayla hala da birikim ya da yatriminiz yoksa gercekten üzüldüm halinize.
Iyi kullanamadiktan sonra ne kadar kazandiginin da önemi kalmamis. Gercekten eve iki maas giriyorsa ve giderleriniz misal kira geliriniz de yüksek degilse cok biriktirmemis olamaniza sasirdim dogrusu.
Ben calismiyorum esimin maasinda türk lirasi ile 2,500 lira civari para bankadan otomatikman biriktirmeye gider her ay. Böyle ayarladik. Sen daha az kazaniyormus gibi yasa ve paranin bir kismini görmezden gel. Genel giderleri cikarim aylik harclik siniri koy ve parani direk biriktirme hesabina aktar.
Faturalarla fislerle ben de usrasmiyorum. ay sonu karta baktigimizda ak koyun kara koyun cikiyor ortaya.
Bu sebepten ötürü bu konuyu açtım. eşimle gelirlerimiz ortak değil. İkimiz de eve belirli bir miktar ayırıyoruz. Kalan parayı istediğimiz şekilde tasarruf ediyoruz. Ama o parasını biriktirebiliyor kenara atabiliyor. Ben atamıyorum.