Gerektiğinde insanları tersleyebilmek. Hakkını aramak, hazırcevap olmak...

Üni.1 sınıftayım insanlardan tiksindim.Öldürdüler içimi yemin ediyorum.
Daha yok valla eskisi gibi olucam,sert,tavizsiz,kimseye güvenmeyen,sinirli birisi olucam.Öyle olunca saygı duyuyorlar,çekiniyorlar iyice anladım bunu.

Ben de sakin olmak istiyorum mesela.
Bazen istemsizce laf sokuyorum.
Ama amacım o değil yani.
Dışarıdan da çok sakin ılımlı, sevimli, bir tipim.
Eskiden böyle değildim.
Ne olduysa ünv. den sonra oldu.
Çok yordular,kırdılar,incitiler.
Bu da sonuç.:KK61:

Ben de tam tersi olmak istiyorum.
Herseyi insanın yüzüne yüzüne, gözlerimi pörtlete pörtlete söylüyorum:(

Bana da cok saygısız davranıyorlar meslegım geregı x hanım demelerı gerekırken senlı benlı oluyorlaf uyarınca ds dunysnın en kötu ınsanı oluyorum ,ezmeye calısanlar,odadan kovanlar terbıyesızler ıste.Ben de salak gıbı cevap veremıyorum keske dıyorum sonradan soyle yapsaydım.

Ben de yasca kucuk de olsa, sen diye hitap etmem uygun da olsa herkese siz diye hitap ediyorum. Insanlari topluluk icinde asla rencide etmiyorum, sesimi de yukseltmem. Huyumu bilen 'eski' arkadaslarim genelde arkadas ortaminda beni azarlamaya ya da sinirimi bozmaya calisirlar. Sanirim korkak, silik bir tip oldugumu ispatlamaya calisiyorlar.
Ben siz deyince sen diye karsilik verip ya da kucumser gibi davranarak komplekslerini disa vuran insanlarla da ilgilenmiyorum. Zaten tek istekleri ilgi odagi olmak.
Buyuk magazalar ya da cafe tarzi yerlerde saygisiz calisanlarla karsilastim ama baska kimsenin huzuru kacmasin diye olayi buyutmedim. Galiba bu biraz da tabiat meselesi.

Ben de eskiden senin gibiydim ama öyle olunca insanlar seni sindirebileceklerini düşünüyorlar. Ben ciddiyetten pacayi kurtarıyorum sanırım. :-) Bir de milleti umursamam hic :-)

Biraz önce dışarıdan geldim ve market sırası tam bana gelmişken genç kadının biri araya resmen kaynak yaptı. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Tam tersleyecektim ki yanımda kardeşim olduğu için vazgeçtim. Benim terslemem karşılığında o kişi de ters bir cevap verse olay büyürdü çünkü. Altta kalan biri değilim. Bu davranış erken yaştayken kazanabilmenin mümkün olduğu bir davranış bence. Ben üniversiteye başlamadan önce biri bana saygısızlık yapsa ya da haksızlığa uğrasam bile bişey demezdim. Üniversiteye başladım, yurt hayatı sayesinde bu tarz işlerin uzmanı oldum neredeyse. Herhangi bir durum karşısında da hiç öyle şu lafı edeyim, bunu söyleyeyim tarzında düşünmem, bir anda yükselirim. Gerçekten o anda sinirimin yükseldiğini hissediyorum yani. Bir de en sevmediğim şey laf sokmaktır. Laf sokmam, rahatsızlığım neyse direkt söylerim. Bana laf sokulduğu zaman genelde üzerime alınmam. Laf sokmakla uğraşmam yani. Kibar insanları ve kibar davranışları çok seviyorum çünkü ben de kibar yetiştirildim, bana kaba bir insan olmak öğretilmedi. Ama haksızlığa karşı gelmek ya da bir duruma itiraz etmek kaba birşey değil. Biri sana bişey derse elbette karşılığını vereceksin. Ama bizim insanımızın çoğunluğu gerçekten kaba. Durduk yere kaba.

Başlığı okudumda bır adımı yazmamışsın kı benımde ozguven problemım olmasına ragmen . :D

Ben de sakin olmak istiyorum mesela.
Bazen istemsizce laf sokuyorum.
Ama amacım o değil yani.
Dışarıdan da çok sakin ılımlı, sevimli, bir tipim.
Eskiden böyle değildim.
Ne olduysa ünv. den sonra oldu.
Çok yordular,kırdılar,incitiler.
Bu da sonuç.:KK61:
Üni. gerçekten hep böyle mi Allah aşkına abla ya ,yeminle saykoya bağlıcam artık

çok düşündüğün için hazır cevap veremiyorsu sanırım. eğer haklı olduğuna eminsen insanlar ne der diye düşünme aklına ilk geleni söyle hiç kimseden çekinme.

Ben de de fazlasiyla mevcut bu durum kardimdaki nefret ettigim bi insana onu yansitamam laf sokar duymazdan gelirim asla laf dalasina giremem aslinda guzel bi huy gibi ama degillll cunku icten ice kendimi yerim ben niye o kisiye sunu sunu diyemedim ne acizim diye kendimi suclarim ama istemedigim biseyi sevmedigim insani bi olaydan rahatsizligimi belli edemem icten sayar soverim disardan bakinca sanki halimden memnun gorunurum derkennn bu kafayala yillarim gecti sonra dert sahibi oldum bi dolu hastalikla mucadele ediyorum oyle bi hale geldim ki kac zaman daha yasarim belli degil canimin derdine duscegim yerde hala o niye bana oyle dedi yok su kisi bunu niye dusunemedi diye yiyorum kendimi..kime yapiyorum peki karsidaki fark bile etmezken ben öluyorum

boşverin ya fevrilik iyi birşey değil keskin sirke küpüne zarar derler bende mezun olduktan sonra iş hayatında sıyırdım kafayı birkaç iş yerinde ezik şekilde çalıştıktan sonra baktım olmuyor hep zarar gören ezilen ben madem zarar görücem karşımdakide zara görsün mantığıyla kaybedecek hiçbirşeyim yok moduna geçtim artık çalıştığım yerde ilk günden dişimi gösterip ben yeni geldim kaybedecekte birşeyim yok imajını veriyorum daha sonra kafam rahat ediyor ama piskolojik olarak insanı bitiren durum sürekli tetiktesin özellikle insan ilişkilerinde çok zararı var ailemde çok uyarır ama yapacak birşey yok artık aslında saygıyı çok severim kibarımdır ama biri bana kaşını kaldırıp ters konuştuğu zaman gözüm dönüyor herşeyin bir adabı var demi

İnsanlar beni çok yoruyor
kafaya takıyorum çünkü
'amaaaan boşvereyim' diyemiyorum
ben mükemmel miyim elbette hayır
özgüven problemim var
ama kibar bir insanım ben, insanlarla tartışmaya girmek, sürtüşmek tarzım değil. rahatsızlık duyuyorum bundan
dolmuşta, işte, avmde, hastanede gittiğimiz her yerde
yani insanın olduğu her yerde bir sorun cıkıyor
ben de düşünce gücümle çekiyorum sanırım, bana çok denk geliyor
gerektiğinde çıkışmak, terslemek lazım insanları yoksa hakkınız aramayan, silik biri olarak kalıyorsunuz.
ama ben o anda hem böyle bir duruma düşmek istemiyorum, hem de donuyorum zaten. o anda donuyorum tek kelime edemiyorum. Pasif kalıyorum. suratımda aslında cazgır da bi tip var ama içim naif napiym:)))
dün yaşadığım bir olayı örnek vereyim. bir dükkana gittim.
kadın bişey getirecekti bana.
ordaki görevli de oturun isterseniz dedi
oturuyorum, kadın gelmiş, görmedim cünkü o yöne dönük oturmuyordum.
aramızda tam 2 metre var. oraya çiviyle çakılmış gibi durmuş. yüksek bir sesle hanfendi buyrun dedi. robot gibi poşeti uzatır vaziyette duruyor.
ben de hemen kalktım aldım poseti ama o anda şimşekler çaktı. yahu aramızda 2 metre kalmış zaten yanıma gelip versen nolur yani. o duruşu görmeliydiniz ama, sanki benim olduğum yerde bomba var da sınırı geçemiyormuş gibi. güya aklınca ayağıma kadar getirmemiş oluyor.
ya da hastanede sekretere bişey soruyorum. cevap yok. sonra elime kağıdı sıkıştırıyor. ama tek kelime yok. bu ne anlamadım diyorum. neyi anlamadın diyor. bir de senli benli. Ne yapıcam açıklarmısınız diyorum. kağıtta ne yazılıysa o, anlamıycak bişey yok diyor. ve ben sinir küpü olmuş vaziyette çıkıyorum.
Yemin ediyorum artık insanlar beni yoruyor. içimde kaldığı için içim içimi yiyor. şuan hala dünkü kadının tavrını düşünüyorum.
Nasıl aşılır bu durum
suratıma anında yansıyor. ölçüsünde iğneleyici tepki veremiyorum ama.
yardım istiyorum
Bu konuda çok iyiyimdir asla sessiz kalmam gerekirse bağırırım.Okulda bir gün kartımı unutmuşum turnikiden giriş yapamıyordum güvenlikte kayıt açtırıp öyle gricekken güvenlik bana sözde azarlar gibi laf çarptı dönüp ona bağırdım ve ardından ekledim 'g*erizekalı' diye.pişman değilim yine yaparım haketti.bunun gibi çok olay yaşadım ve hiç susmadım çok şükür ki hakkını savunmalısın yoksa ezerler

Bende kimseye cevap veremezdim kerci çevremdeki insanlara hala vermiyorum kibar davraniyorum bakıyorum onlarda değişiyor ama kayinvalideme 1,5 yıl dayandım ne söylediyse yuttum baktimki sonu yok bide siritarak ben gelinime her istediğimi söylüyorum bana alınmıyor dedi sen misin her istediğini söyleyen o söylüyor bende gulerek lafın cevabını veriyorum ohhh çokta iyi ediyorum dinsizin hakkından imansiz gelirmiş bazıları gerçekten hakediyor

Gecen gun bende bebegimle bi magazaya gittim. Bi elbise sordum direk oturdugu yerden eski sezon o outlete bak. Bu tavirlar nedir yaa seytan elime geleni at suratina al sana outlet de dedi de insanligima geldi bozmadim.

Ağızlarının payını verdikten sonra bu kez eve gelince acaba kaba mı davrandım, alttan alsam daha mı iyi olurdu, ne düşünecek acaba vs vs sorularla kendini yiyip bitirme ihtimali de var. Çok ince düşünmekten kurtulmak lazım önce.

Tavsiye etmiyorum ya
Çok cazgırımdır bende
Mesela geçen gratise gittik annemle,annem bana hediye almış.
Değiştircektik,beğenmedim iade edelim dedim,kız bana edemiyoruz hanımefendi dedi sen misin edemeyen.
Madem edemiyorsunuz anneme niye söylemediniz uyarmanız gerekirdi bu nasıl bir yer diye bi saydırdım annem şok kızlar şok:KK45::KK45::KK45: Ben hiddetle çıktım:KK45::KK45::KK45:
-Geçende metrobüste biriyle tartıştım yer yüzünden nolacak halim:KK45::KK45::KK45:
Ama ben çok saftım ve iyidim cidden,üniversite hayatımda fevkalade piştim:KK51:

Back
X