Gergin olmamak sizce normalmi

Ben yemege cagirmadimki sadece dpgum gunu kutlmasi ve ozellikle kayinvalideme aksam 8 gibi gelirsiniz bizde yemegi yemis oluruz zaten demistim bir gun onceden konusunca.

O zaman sınırlarini tekrar belli edeceksin. Inan herkes dahada saygi duyar. Oncaa stresin yerine şunu deseydin "anne biz daha önce konuştuk, saat 20de herkes çağirimdi. Yemek felan hazirlamadim. Ben kaynimi arayip durumu anlatirim"

Gerçekten o sinir strese değer değil, sirf etrafa karşi iyi olmak için.

Bir anda oldu evet bir gun onceden karar verildi ben kutlamayacaktim
Ben konuyla baglantili ama daha genel olarak sizde bir kararsizlik sezdim
Cabuk manipule ediliyor gibisiniz

Kalabalik cagirmaniz da problem degil plan belli olmaliydi bir gun oncesi karar verilmisse bile
Cagirdiginiz herkesi bir pasta kesecegiz diyerek cagirmaliydiniz
Biri nohut yapiyor biri kuru fasulye kimsenin kimseden haberi yok
Cocuk huysuzlanmis ev dagiliyor bir taraftan
Bu tabii ki herkesi gerer

Kararinizi sabahtan bildirecektiniz
Kv kaynin yemege geliyormus deyince oyle bir planim yok diyecektiniz
Neden mecbur hissediyorsunuz ki
Azicik kiymetinizi bilin

Mutlaka icinizde kalacaksa da baska bir gune ayarlayalim yemek yetistiremeyecegim diyecektiniz

Ne kendinizi ne de cocuklarinizi boyle uzmeyin
İciniz rahat etmemis bir de kvyi arayip adeta ozur dilemissiniz, sebep?
Cocukla misafir agirlamak ozellikle de o gun kotu bir anina denk geldiysek cocuklarin, cok cok zordur
Asil onlar size anlayis gostersin, yazik yoruldun, yemek de surda kalsin, sen iyi bir annesin deyiversinler

Bu davranis ve tepkilerinizin altinda baska birsey yatiyor bence. Daha cok " yetersizim, yapamam, herseyi kendim yapip kendimi baskalarina ispatlamaliyim, mükemmeliyetcilik vs" yatiyor bence...

Bende önceleri böyleydim. Kendimi yetersiz görürdüm ve her söylenen söze alinirdim.
Siz kendinizi kendi gözünüzde nasil görüyorsunuz? Hic bisey yapamamis becerememis olarak mi? Bi sarma sarmayi da beceremeyip cocugna bakamamis , güzel bir dogumgününü huzurlu bir sekilde gecirememis yetersiz bir anne olarak mi? Aydica baskalarina sucu atmaniz da bunun ispati... kaynanam begenmedi, son anda geliverdiler, esim sormadi.... bunlar sorun olacak seyler degil. Inanin sizi cok iyi anliyorum bende bu yollardan gectim.
Degisim sizle basliyor. Yeterlisiniz. Beceriklisiniz. Ve iyi bir annesiniz. Yardim istemek kötü bisey degil. Dörtdörtlük olmali degil hersey🥰 ekmek zeytine bile yense ama siz huzurlu güler yüzlü olsaniz inanin daha cok iyi olur. Cocuklar da gerilmemis olur, esiniz mutlu olur , hatta aileniz misafirleriniz dahi memnun kalir. 🤍
Böyle devam ederseniz hem kendinize yazik edersiniz hemde cocuklariniz bu davranislari miras olarak alir sizden.... cünkü böyle görmüs böyle büyümüs olacaklar. Yapmayin nolur😊 sakin olun ve kendinize dönün . Böxle durumlar sizi neden geriyor?
Yetersizlik duygusu nerden kaynakli? 🤍

Ben konuyla baglantili ama daha genel olarak sizde bir kararsizlik sezdim
Cabuk manipule ediliyor gibisiniz

Kalabalik cagirmaniz da problem degil plan belli olmaliydi bir gun oncesi karar verilmisse bile
Cagirdiginiz herkesi bir pasta kesecegiz diyerek cagirmaliydiniz
Biri nohut yapiyor biri kuru fasulye kimsenin kimseden haberi yok
Cocuk huysuzlanmis ev dagiliyor bir taraftan
Bu tabii ki herkesi gerer

Kararinizi sabahtan bildirecektiniz
Kv kaynin yemege geliyormus deyince oyle bir planim yok diyecektiniz
Neden mecbur hissediyorsunuz ki
Azicik kiymetinizi bilin

Mutlaka icinizde kalacaksa da baska bir gune ayarlayalim yemek yetistiremeyecegim diyecektiniz

Ne kendinizi ne de cocuklarinizi boyle uzmeyin
İciniz rahat etmemis bir de kvyi arayip adeta ozur dilemissiniz, sebep?
Cocukla misafir agirlamak ozellikle de o gun kotu bir anina denk geldiysek cocuklarin, cok cok zordur
Asil onlar size anlayis gostersin, yazik yoruldun, yemek de surda kalsin, sen iyi bir annesin deyiversinler
Ben kv ye kuru fasulyem var yaprak sarayim dedim saat 2 gibi konustuk hicbana yemek getirecegim demedi nohut. Ozaman bana demesi gerekirdi ben ne yapacagimi soyledim.

Son düzenleme:
Ben kv ye kuru fasulyem var yaprak sarayim dedim saat 2 gibi konustuk hicbana yemek getirecegim demedi nohut. Ozaman bana demesi gerekirdi ben ne yapacagimi soyledim.
Kuru fasulye var diyen insana da nohut yemeği götürmek nasıl bir akılsa........

Sizin de o hengamede sarma yapmanız inanılır gibi değil. Daha el oyalayıcı bir şey bulamazdınız zaten.
Kuru fasulye pilav var, ille bir şey daha yapacaksanız sarma yerine fırına tavuk falan atsaydınız hem yorulmazdınız hem de uyumlu olurdu.

Gereksiz stres olmuş gercektende.
Kardeşleriniz gelmiş, KV delerinde gelecegini
Biliyormuşsunuz. Okadar kişi geliyor madem daha planlı bir menü olusturabilirdi.

Böyle bir durumda o curcuna da sarma sarmak yerine pide veya lahmacun yaptırsaydınız niye canınızı sıktınız ki,hazır birde tatlı tamam. Son dakika haber veren misafir bu kadarını öpsün başına koysun.

Böyle bir durumda o curcuna da sarma sarmak yerine pide veya lahmacun yaptırsaydınız niye canınızı sıktınız ki,hazır birde tatlı tamam. Son dakika haber veren misafir bu kadarını öpsün başına koysun.
Evet ama disardan cok masraf olacakti yakinlarda ev yemegi yapan da yok belki onu yaptrrdim

Evet ama disardan cok masraf olacakti yakinlarda ev yemegi yapan da yok belki onu yaptrrdim

Dışarıdan ev yemeği tarzı daha masraflı olurdu. İlla ekonomik olsun diyorsanız sarmayla uğraşmak yerine yarım kilo ya da 1 kilo kıymadan iç yapıp fırına götürseniz dünya kadar pide/lahmacun çıkardı.

Yine evde de 1 kilo kıymadan köfte yapıp İzmir köfte gibi bi yemek yapabilirdiniz. Sarma sarılacak vakitte dünya kadar yemek yapılırdı.

Başka zaman böyle kalabalık bi misafir falan ağırlayacak olursanız dolapta durabilecek olanları birkaç gün önceden yaparsınız, zeytinyağlılar ya da sütlü tatlılar gibi şeyler mesela. Önceden börek sarıp, köfte şekil verip buzluğa atabilirsiniz, çıkarıp pişirirsiniz hemen. Sarmayı keki kurabiyeyi de pişirip dondurabilirsiniz.

O güne de sadece son hazırlıklar kalır, strese girmemiş olursunuz.

Bunu yansitmaniz kotu olmus eve gelen misafire hem uzak akraba değiller keske yardim isteseydiniz ben olsam öyle yapardım kv,elti beraber girisirdik yemege
Son dakika olduğu için de kimse 4×4 luk bekleyemez

Çocuğunuzun doğum günü planladınız bunun için misafirleriniz geliyor ve hazırlıksız mı yakalandınız? Kardeşleriniz gelmiş bi kutlama yaptınız. Akşamına da eşinizin ailesi gelip ayrı bir kutlama mı yapacaktınız? Yok siz çağrısıysanız o kadar insanın ikramlanması gerektiğini düşünmeniz gerekirdi. Madem kendiniz yapamıyorsunuz küçük çocuklarla zor olabilirdi tabi ki kardeşlerinize annenize kayınvalide elti görümce hem kimse söyleseydiniz birer tabak birşey yapıp getirilmelerini rica etseydiniz. Ayrıca kurabiye sarma bir pilav bir çorba basit bir et sote gibi yemeklerden daha uğraştırıcı. Birde önceki misafirlerinizi neyle doyurdunuz?

Dar vakitte sarma gibii zor bi yemeği neden seçtin? Son seçenek olarak bile aklıma gelmezdi 😃 bi tencere çorba, fırına tavuk atsaydın, salata, pilav tamam. Sonra kayınvalideni arayıp nedn k.bakma diyosun ki ben hiç anlamadm seni

Yapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ayri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam:KK43:
Ben ortada iğneleme göremedim. Ses tonunda varsa da dile gelmeyeni düşünüp kendinizi yormayın. Sizin derdiniz size yetiyor zaten. Çocuklar büyüsün ne sofralar donatırsınız. Bunlar geçici zamanlar

Planlamanız hatalı olmuş saat 2 de geleceklerini öğrendiyseniz akşama kadar dünyanın yemeği yapılır.

Sarma bu dar zamanda yapılacak en son yemek.

İç harcını hazırlayıp fırında pide yaptırırdım. Yanına da mercimek çorbası, salata, ayran bitti gitti.

Veya kuru fasülye ve pilavın yanina kızların dediği gibi çorba yapar, fırına da tavuk verirdim.Salata ve ayranla 10 numara olurdu.

Durduk yere stres olmuşsunuz.

Yapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ayri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam:KK43:
Eski zamanların en çokta gerçek anlamda misafirliğini özlüyorum. O zamanlar yemekmiş ikrammış bunlar çok önemsenmezdi yeter ki muhabbet olsun denirdi. Gelende boş gelmez ya da yardım ederdi. Şimdi misafir çağırmaya korkuyorum ön sipariş verecek diye. Bana sürekli '' naz sen tiramisuyu çok güzel yapıyorsun bana da yapsana, naz sen soğuk kahveyi harika yapıyorsun ben anlamıyorum yapsana '' ayağına sipariş veriyorlar :D Tabi ki ben gelen misafir aç gönderecke değilim ama şunu yap bunu yap denmesi cidden ayıp ya ben böyle şeyler beklemem gittiğim yerde ama bana söylediğine göre kendi yapsa keşke kendilerini bir beceriksiz vasıfsız gösteriyorlar ki anlatamam :) Annem eve dünya insanı sığdırırdı sinir olurdum hatta çocukken ama en azından o yengemler bir taraftan yardım eder işin ucundan tutardı şimdi geliyorlar asla tuvalet haricinden yardım etmeyip yedikleri gibi kalkıyorlar bu yüzden artık kimse eskisi gibi birbirine gitmiyor :) Misafir umduğunu değil bulduğunu yer de sende şakayla karışık :)

Planlamanız hatalı olmuş saat 2 de geleceklerini öğrendiyseniz akşama kadar dünyanın yemeği yapılır.

Sarma bu dar zamanda yapılacak en son yemek.

İç harcını hazırlayıp fırında pide yaptırırdım. Yanına da mercimek çorbası, salata, ayran bitti gitti.

Veya kuru fasülye ve pilavın yanina kızların dediği gibi çorba yapar, fırına da tavuk verirdim.Salata ve ayranla 10 numara olurdu.

Durduk yere stres olmuşsunuz.
Aynen canim ben boyle durumlarda resmen donakaliyorum

Merhaba; son anda emr-i vaki yaparak yemeğe gelen kişi umduğunu değil bulduğunu yer. Bu kadar basit

Back
X