Gergin olmamak sizce normalmi

Oldu olası emrivakilerden hiç hoşlanmam...önce eşime cemkirirdim niye evet dedin diye ..sonra madem öyle der dsardan soylerdim hiçte yemek yapmakla ugrasmazdim

yemege cagirmadimki sadece dpgum gunu kutlmasi ve ozellikle kayinvalideme aksam 8 gibi gelirsiniz bizde yemegi yemis oluruz zaten demistim bir gun onceden konusunca
Yemeği sizde yiyeceklerine göre ve siz 1 gün öncesinde davet ettiğinize göre beklenmedik bir durum yok ki. Biri bana bunu deseydi karnımı doyuracağım bir masa beklerdim. Pis boğazlılık böyle bir şey :KK48:

Ben bu konularda hiç kasmıyorum artık o kadar alıştılarki benim rahatlığıma hemen bi mısır çorbası yapıyorum bir de tavuklu pilav salata bitti gitti ya da domatesli makarna yapıyorum ortaya cacık bitti gitti eltiymiş görümceymiş amaan onlar önce kendi kapılarının önünü süpürsün anca böyle çok hazırlıklı olmam lazım süper şeyler yapmam için. Kasamam kendimi geçen görümcem laf soktu ilk defa bi şöyle olamadık anasını satayım dedi bende yo yo öylesin mutfakta yemek yedirdin bize hiç özenmedin dedim mortingen oldu 😀 takılma bu kadar

Aile olduğunuz insanlar yemeğe geliyor diye bu kadar gerilmeniz bana normal gelmiyor.

Ben olsam yemeğe geleceklerini öğrenince kayınvalideyi arar “annecim yetişemem sen bi çeşit yemek getiriver hayrına” deyip ardından elti görümce ne varsa onları da arayıp kek kurabiye vs. yaptırır evdeki yemeklerle de takviye yapar neşeli eğlenceli yorgunluktan da bayılmadan bir aile toplantısı düzenlerdim.
En olması gerekeni yazmışsınız. Aile olmak böyle bişey değil mi zaten onca yılda bazı şeylerin aşılmış, herkesin birbirinin şakasına, gerginliğine, koşuşturmasına ayak uydurmuş olması lazım. Normali bu.

En olması gerekeni yazmışsınız. Aile olmak böyle bişey değil mi zaten onca yılda bazı şeylerin aşılmış, herkesin birbirinin şakasına, gerginliğine, koşuşturmasına ayak uydurmuş olması lazım. Normali bu.
Valla bizde öyle. Görümcem balığa çağırır mesela, ben mezeler benden derim, ablam salataları ben yaparım der, diğer görümcem ben bişey yapamam gelirken tatlı alırım der. Böylece kimse yorulmadan mükellef soframızı kurar keyif yaparız. Ne gerek var aile içinde bu kadar kasmaya? Arkadaşlarıma bile soruyorum ne getireyim diye ya da senin şu şeyin güzeldi yapıp getirsene diyorum.

Kardeşleriniz kaç yaşında? Allah aşkına ne kadar abartmışsınız. O kadar kişi 2 tencere yemek yapamadınız mı? Araya sarmayı sıkıştıracağınıza yemek yapsaydınız doğru düzgün. Kardeşleriniz ilkokul çağında falan mı? Ben gerçekten anlamadım bir sürü yetişkin nasıl ortaya sofra çıkaramaz 🤷‍♀️ yemekleri ocağa koyunca kendi kendine pişiyor zaten.

Bunca darlik icinde sarmadanbaska daha pratik bisey bulamadinizmi? Yemege gelmeleri cok sorun degil ben olsam bi corba yaprdim lahmacun ayran soylerdim al sana yemek. İkramliklari bir gun onceden halketmeniz gerekirdi. Sanirim aliskin degilsiniz vede pratik dusunemiyorsunuz. Kvde gelirken yemekte getirmis dusunmus iate benimkide getirir sagolsun iyi tarafindan bakin gerilecek ne var bunda

Yapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ayri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam:KK43:
Sakin olun biraz, sanki protokol yemeğe geliyor. Ben olsam makarna yapardım 2 çocukla sarmayla mı uğraştınız. Arayıp kusurs bakmayın da demezdim kusurluk bir şey göremiyorum ortada.

Aslında fasulyeyi çıkarmasanız ortaya bir hazır sarma, bir hazır zeytinyağlı koysanız fırına da poşet tavuk fln atsanız olur bitermiş. Ben hiç öyle misafire sarma fln sarmam. Bizim ailemiz de kalabalık. Doğumgünlerine 15 kişi gelirler hiç öyle yormam kendimi. Fırına bir şeyler atar hazır meze fln alırım. Bilemedin rende kereviz havuç fln gibi salataya abanırım. Ne canımı sıkıp yoracağım.
Stres olup gerilmek size zarar. Bir daha emrivaki yapıldığında hazır koyun geçin.

İşte ben bu yüzden bi pasta alıp milleti de piknik alanına doldurup bir iki balonla süsleyip kutlamayı düşünüyorum.

Valla bizde öyle. Görümcem balığa çağırır mesela, ben mezeler benden derim, ablam salataları ben yaparım der, diğer görümcem ben bişey yapamam gelirken tatlı alırım der. Böylece kimse yorulmadan mükellef soframızı kurar keyif yaparız. Ne gerek var aile içinde bu kadar kasmaya? Arkadaşlarıma bile soruyorum ne getireyim diye ya da senin şu şeyin güzeldi yapıp getirsene diyorum.

Arkadaşlarımla, eşimin ailesi ile böyleyiz. Ama kendi akrabalarım mesela sürekli ayıp ararlar o yüzden ciddi bir mesafemiz vardır. Düğün bayram doğum ölüm hesabı.. Şu eksik sen getirir misin desen bir sürü dedikoduya malzeme olursun. O sebeple her ailenin dinamiği çok farklı.
Ben ilk evlendiğimde kendimi eksik bir şey olunca çok kötü hissediyordum. 3 seneden sonra daha yeni yeni aşar oldum.

Arkadaşlarımla, eşimin ailesi ile böyleyiz. Ama kendi akrabalarım mesela sürekli ayıp ararlar o yüzden ciddi bir mesafemiz vardır. Düğün bayram doğum ölüm hesabı.. Şu eksik sen getirir misin desen bir sürü dedikoduya malzeme olursun. O sebeple her ailenin dinamiği çok farklı.
Ben ilk evlendiğimde kendimi eksik bir şey olunca çok kötü hissediyordum. 3 seneden sonra daha yeni yeni aşar oldum.
Yani işte o benim pek umurumda olmuyor açıkçası. Güneydoğulu bir ailem var, altın değil boncuk takıyorum diye bile arkamdan konuşabilirler. Hepsini düşünsem ohoooo... Bi de ben daha çok rahat olduğum insanlarla görüşmeyi tercih ediyorum sanırım. Çağırdığım için yaptıklarıma laf edeceklerine çağırmadım diye arkamdan konuşsunlar diyorum. 🤪 öyle de konuşuyorlar böyle de. Ben yorulmamış olurum.

Gerilmekte haklısınız, dusuncesizlik etmişler. Bitti gitti diye bakın ve eşinizi de uyarın.

Kayinvalideler nedense gelini robot gibi görüyorlar. Bir hafta önce benim başımdan da başka bir versiyonu geçti bu olayin. Görümcem benim minigi görmeye geleceklerini yazdı. Anne baba kayın görümce dörtlüsü. Ama dedi, oturmayacagiz, senin malum biri daha yeni iki çocuğun var, görüp gideceğiz dedi. Ben de buyurun gelin dedim. (Ev dandini dastana) Börek, kek vs hazırladım, evin üstünden gectim. Ama nasıl, bebegi emzir, bebeği oyala, beş yaşındakini yedir içir arkasını topla derken geldiler. Biraz oturduk, cay koymaya kalktım. Hazırladım yaptığım ikramliklari, yediler içtiler baktım bunlar oturuyor : ) aha dedim geliyor gelmekte olan.

Akşam oldu...

Kayınvalideme verdim bebeği, ben yemek yapmaya başlayayım dedim. Kayinpederim dediği şeye bakın "bir yemek bir çorba yeter". Tamam dedim, hallederim. Ama nasıl kızıyorum içimden. Beş dakika oturacağız demelerine rağmen, bir sürü şey hazirladim. Akşam yemegi de hazırladım üstüne. Baştan yemeğe geleceklerini bilseydim, onlar yerine yemek yapardım. Eşim de bozuldu benim el kadar bebekle mutfaktan cikamamama ama babası, ne diyebilir ki?

Uzun lafın kısası, bunlar hep böyle.

Bence biraz fazla abartmışsınız ne var ki zaten 1 gün önceden belliymiş gelecekleri
Kurabiye poğaça kek filan yapsaydınız akşamdan
Kayınvaliden aradığında da bir lahmacun verseydin fırına yanına ayran yeşillik miss gibi yemek o kadar kişiye sarma mı yeter Allah aşkına saatlerinizi alır

Doğum günü partisi yapıyorsanız yanına ekstra birşeyler hazırlamış olmanız lazımdı. Ben olsam sarmayla uğraşana kadar dolma doldururdum. Yanına da poğaça kurabiye yapardım al sana menü 😃

2.seçenek

Niye stres yapıyorsunuz ki eşinize deseydiniz lahmacun içi hazırlatıp fırında yaptırsaydı, sizde bir çorba salata yapardınız, yanına da ayran oh miss ♥️

3.seçenek

Zaten kuru fasülye pilav yapmışsınız, bir tane de tavuk fırına atıp salata içecek koysaydınız. Tavuk pişene kadar siz de halledilmesi gereken işleri yapardınız.

Bazı insanlar hiçbir işin içinden çıkamıyor, acaba sizde öyle misiniz? Eşimin teyzesi, bebeğinin 1 yaş doğum gününe çağırdı. Gittik saat 9 gibiydi, pastayı bile bitirmemişti. Masayı hazırlamamıştı, çocuğu giydirmemişti. Aaa neden yetiştiremedin, haber verseydin yardıma gelirdim dedim. Yaa biz geç uyanıyoruz, saat 1 de uyandık kahvaltıyı da 2-3 gibi ancak yapabildik. Oyüzden ne temizlik ne hazırlık yapamadım dedi. Akşam yemeği bile yememişlerdi. Sdece yaş pastayı yapmaya çalışmış. Hem uykusundan feragat etmiyor 1 gün bile olsa, hem yetiştiremiyor, hem de parti yapacam diye milleti topluyor 😃 bazı insanlar çok rahat. Saat 9 da gitmişiz, üstüne pastayı biz tamamladık. Masasını kurduk, çayı koyduk. Saat 11 i geçiyordu tüm bunlar olurken... Ben olsam o pastayı çoktan yaptırmış, temizliğimi yapmış, masamı hazırlamış çocuğumu giydirmiş hazır ve nazır bekliyor olurdum. Hem hızlı hem pratik olmak gerekiyor. Bazı insanlar çok mıymıyy

Son düzenleme:
Valla ben nezaman bir doğum günü organizasyonuna kalkışsam kayinvalidemin terası var gider orda yaparim hem ev batacak telaşına girmem hemde çoluk çocuk teras geniş olduğu icin daha çok egleniyo sonra misafirlerimiz dağılınca temizleyip çıkıyoruz yemek zaten dert değil birileri olsada olmasada o tencere her halükarda kaynicak zaten... Size düzgün yardım edebilen böyle durumlarda çekip çevirebilen bir yardımcı lazım en başta iki küçük çocukla organizasyon işleri pekte kolay değil...

Gerilmekte haklısınız, dusuncesizlik etmişler. Bitti gitti diye bakın ve eşinizi de uyarın.

Kayinvalideler nedense gelini robot gibi görüyorlar. Bir hafta önce benim başımdan da başka bir versiyonu geçti bu olayin. Görümcem benim minigi görmeye geleceklerini yazdı. Anne baba kayın görümce dörtlüsü. Ama dedi, oturmayacagiz, senin malum biri daha yeni iki çocuğun var, görüp gideceğiz dedi. Ben de buyurun gelin dedim. (Ev dandini dastana) Börek, kek vs hazırladım, evin üstünden gectim. Ama nasıl, bebegi emzir, bebeği oyala, beş yaşındakini yedir içir arkasını topla derken geldiler. Biraz oturduk, cay koymaya kalktım. Hazırladım yaptığım ikramliklari, yediler içtiler baktım bunlar oturuyor : ) aha dedim geliyor gelmekte olan.

Akşam oldu...

Kayınvalideme verdim bebeği, ben yemek yapmaya başlayayım dedim. Kayinpederim dediği şeye bakın "bir yemek bir çorba yeter". Tamam dedim, hallederim. Ama nasıl kızıyorum içimden. Beş dakika oturacağız demelerine rağmen, bir sürü şey hazirladim. Akşam yemegi de hazırladım üstüne. Baştan yemeğe geleceklerini bilseydim, onlar yerine yemek yapardım. Eşim de bozuldu benim el kadar bebekle mutfaktan cikamamama ama babası, ne diyebilir ki?

Uzun lafın kısası, bunlar hep böyle.
Ayyyy okuyunca nasil sinir oldum nasil

Öfff en sevmediğim annelik tipi .
Hesapta çocuklar icin, çocuğun gününü kutlamak için bir etkinlik / davet organize ederler. Gözleri çocuk görmedikleri gibi stresten,evdeki gerginlikten etkilenen yine çocuklar olur.
Yani o çocuk, kendisiyle ilgilenilmemis, ona özel bir şey yapılmamış, anne sinir küpü, akrabalar gerilmiş... Ne kadar keyif almıştır ki bir mum üfledi diye. Keşke kimseyi davet etmeseydiniz , akşam çocuğa bisküvili pasta ufletip güle eğlene kutlasaydiniz.
Benim annem de çok stres olurdu misafir gelmeden önce, koltukları çeker,arkasını temizler,camları siler, bin çeşit yemek yapar...heder ederdi kendini. Arada o stresle bize de bagirirdi , dağınıklığimiza falan. Mesela bir priz yuvasından çıkmış, 'biiin kere dedim takmadiiiinnn!!' diye babama da carlardi.
Kismeye carlamasa bile o stresi yeterdi. Beni mesela misafirden soğutan annem olmuştur (şükür artık öyle değil,ben cocukken öyleydi) .
Bir de yemek çıkarmışsin, gelenin karnını doyurmussun, daha ne demeye özür telefonu açıyorsun.
Bir de kadın sana "sarma yapmışsın ya kizim" demiş, güzellikle geçiştirmis. Bunu bile laf soktu diye algilamissin. Madem kadınin en ufak hareketi zaten size batıyo,yanlış anlamaya meyillisiniz o zaman ne demeye bir de özür için ariyosunuz ki?
Resmen hayati kendinize zehir etmek için yaşıyorsunuz. Böyle giderse erkenden yaşlanır, çokersiniz, demedi demeyin.

Ve son olarak kaç yıllık evhanimisiniz, 5 yaşında çocuğunuz var. Bilmiyor musunuz ki en pratik lezzetli ne hazırlanır. Tutup da geniş vakitte yapılınca bile insanı yoran, zor yapılıp iki lokmada biten ve insanı doyurmayan bir şey seçtiniz . Lahmacun almaya bütçeniz yoksa 2 firin poşeti içine patates,arpacık soğan, sarımsak,biber, havuç, tavuk koyun, baharatları sosunu hazırlayın poşetleri fırına atın.
Oldu bitti,kaç dakikanızı alır ki?

Öfff en sevmediğim annelik tipi .
Hesapta çocuklar icin, çocuğun gününü kutlamak için bir etkinlik / davet organize ederler. Gözleri çocuk görmedikleri gibi stresten,evdeki gerginlikten etkilenen yine çocuklar olur.
Yani o çocuk, kendisiyle ilgilenilmemis, ona özel bir şey yapılmamış, anne sinir küpü, akrabalar gerilmiş... Ne kadar keyif almıştır ki bir mum üfledi diye. Keşke kimseyi davet etmeseydiniz , akşam çocuğa bisküvili pasta ufletip güle eğlene kutlasaydiniz.
Benim annem de çok stres olurdu misafir gelmeden önce, koltukları çeker,arkasını temizler,camları siler, bin çeşit yemek yapar...heder ederdi kendini. Arada o stresle bize de bagirirdi , dağınıklığimiza falan. Mesela bir priz yuvasından çıkmış, 'biiin kere dedim takmadiiiinnn!!' diye babama da carlardi.
Kismeye carlamasa bile o stresi yeterdi. Beni mesela misafirden soğutan annem olmuştur (şükür artık öyle değil,ben cocukken öyleydi) .
Bir de yemek çıkarmışsin, gelenin karnını doyurmussun, daha ne demeye özür telefonu açıyorsun.
Bir de kadın sana "sarma yapmışsın ya kizim" demiş, güzellikle geçiştirmis. Bunu bile laf soktu diye algilamissin. Madem kadınin en ufak hareketi zaten size batıyo,yanlış anlamaya meyillisiniz o zaman ne demeye bir de özür için ariyosunuz ki?
Resmen hayati kendinize zehir etmek için yaşıyorsunuz. Böyle giderse erkenden yaşlanır, çokersiniz, demedi demeyin.

Ve son olarak kaç yıllık evhanimisiniz, 5 yaşında çocuğunuz var. Bilmiyor musunuz ki en pratik lezzetli ne hazırlanır. Tutup da geniş vakitte yapılınca bile insanı yoran, zor yapılıp iki lokmada biten ve insanı doyurmayan bir şey seçtiniz . Lahmacun almaya bütçeniz yoksa 2 firin poşeti içine patates,arpacık soğan, sarımsak,biber, havuç, tavuk koyun, baharatları sosunu hazırlayın poşetleri fırına atın.
Oldu bitti,kaç dakikanızı alır ki?
Sonuna kadar haklisin. Iste stres oldum sacma sapan gerildim ama bida evde zor kutlarim dogum gunu falan ayrica dedigin gibi herseyi takip zehir ediyorum hayat kendime of off

Back
X