Hoşgeldiiin
Z
zerema
Çok sevindim gelmene buraya.Benim de şöyle bir sorum var.Gelecek ve belirsizliğin verdiği kaygıyı nasıl atlatabilirim?Kahve falı atmamak için zor tutuyorum kendimi.Yeni mezun oldum ve çok şükür tezimi de verdim AA ile :))Artık mevzu geldi iş bulmayaa. İş bulma kaygısından çok aslında benim yeteneğime uygun beni tatmin edecek o işi bulacak mıyım soruları beynimi kemirmekte.Ay ne dertlendim anam.Bu konuda içimde dır dır konuşan bi ses var hiç sorma.
Baldan tatlı bir hafta dileğiyle öncelikle.
Yeni aya girmiş bulunuyoruz; güzelliklere, yeniliklere açık bir hafta bizi bekler. Bugün işe gelirken bu fal mevzuunu düşündüm. Geçmişte epey baktırıyordum ve karşımdaki kişinin 2 dudağının arasından çıkacak kelimelerin, hayatımı şekillendirmesine izin veriyordum. Artık buna ihtiyaç duymadığımı fark ettiğimden beri de ( yaklaşık 1 yıl) çok nadir baktırıyorum.
Gelecek ve belirsizliğin sebebi netlik olmaması. Bu biraz da tabi zihnin sürekli olarak konuşmasından kaynaklanıyor. Geveze zihin. Netliğe kavuşmak için ihtiyacınız olan nedir? Yeni mezunsanız iş başvurularına başladınız mı? Hareket, motivasyondan önce gelir. Birden fazla alternatif sağlayın kendinize. Çalışmak isteidğiniz yerleri belirleyin, başvurularınızı yapın. Hayattaki en büyük mutsuzluk; tek bir şansın olduğuna dair olan inançtır. Tek bir kişi yok, tek bir iş yok.. Bunun idrakında olmak yardımcı olabilir belki.
Sizin yeteneğinize uygun, sizi tatmin edecek işe sahip olmak neler yaratır? Bunun için neler mümkün ve bunun önünde duran, olmasını engelleyen her ne varsa yıkıp yaratımını iptal eder misiniz lütfen? Yeteneğinize uygun bir işte çalışmanın, kendini en doğru şekilde ifade etmenin, keyfle ve neşeyle birlikte olmanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misiniz?EVETTTTTTT!!
Sorular alan açar. Sorun! Sıkıştırmayın kendinizi ama. İnanın çok enteresan şeyler yaşıyorum ve keyf alıyorum bu hayattan. İkamet ettiğim sokağın başında bir ev vardı. Üst katta da bekarlar yaşıyor, o kadar rahatsız edici bir tavırları ve halleri vardı kı anlatamam. Karşı yoldan geliyorum mesela, hepsi cama yıkılıyor acayip sesler çıkarıyor ve bir iki üç derken artık bu durum beni aşırı derecede rahatsız etmeye başladı ki kendime yeni yollar aramaya başladım. Öyle böyle derken, dedim ki allahım bunlardan kurtulmam için neler mümkün? Yardım et. Aradan bir süre geçti ve ne oldu tahmin edin? Binayı yıktılar, kentsel dönüşüm sebebiyle. Bundan daha iyi nasıl olur?
Tesadüf yoktur, talep edin. Ve görün.. Direnmeyin tekrar tekrar yazıyorum. Kabul edin hayatı. Her ne varsa yaşamaya, iyiye, kötüye gönüllü olmalıyız. Çok dövüyoruz kendimizi. Niye, neden, nasıl diye. Başkalarıyla kıyaslıyoruz. Oysa her birimiz biriciğiz. Kimse benzemiyor birine. Kendimizi değerli yapalım. Özenli olalım.