Geri gelmeyen tabak

Ben bir gün artık kadının tabağını nereye koyacağımı şaşırdım, hamileyken midem de bulanıyordu birşey de yapamıyordum. Eşimi gönderdim şekerpare tatlısı aldırdım, içine koyup eşimle yolladım kapıdan. Hazır mı değil mi hiç sormadı, tabak da gitmiş oldu işte.

Yaa keşke kimse tabagiyla bisi getirmese yemin ederim yıldım artık milletin tabağına ne koyup geri vereyim diye düşünmekten.. Ben birine bisey vereceksem aliminyum folyoya sarıp veriyorum sarilmicak birşeyse de vermiyorum..

Bi kutu baklava al götür tabağımı sanırım boş gördermemek için veremediniz bu baklavadan koyun da verin lazım tabak deyiverin

Unutmus olabilir. Gidin isteyin geri verir, dert yapacak ne var bunda anlamadim Bende bazen annemin tabagini unuturum haftalar sonra veririm :)

Cok yaptigim bir sey degil. Yeni tasindi diye incelik olsun istedim. Zaten oturduğum apartmanda komsuluk yok. Kendisi bana ugramak istediğini soyleyince ben de nezaket olsun diye gotureyim dedim.

Cok yaptigim bir sey degil. Yeni tasindi diye incelik olsun istedim. Zaten oturduğum apartmanda komsuluk yok. Kendisi bana ugramak istediğini soyleyince ben de nezaket olsun diye gotureyim dedim.
Kapıyı çalıp isteyin gerçekten çok memnun olur, keşke benden de kapıyı çalıp isteseler de kurtulsam diorum ..

Unutmuştur büyük ihtimal bilerek olmadığına eminim açıkçası niyeyse .Bence bu sefer kağıt tabakta bisey götürün guleryuz ile öbür tabağıda isteyin ayıp olmaz sevimlice olur hemde

Ne insanlar var ya, en sinir olduğum şey. Ben bir arkadaşımdan kalem ödünç almıştım iki gün oldu denk gelemedik veremedim diye içim içimi yedi. Aman ne önemi var bir kalem ya da bir tabak diyen olabilir ama çok önemi var. Sonuçta başkasının malı.

Çok utandım şuan Bende komşuların tabağını evimde unutanlardanım. Eğer o da benim gibiyse kötü niyeti yoktur. İsteyin tabağınızı. Muhtemelen utancından sizden nasıl özür dileyeceğini bilemeyecektir

Bizimde gümüş tepsimiz kaybolmuştu, bulamadık birkaç sene.
Annem de severek kullanırdı, misafir gelince onunla servis yapardı.
Neyse yan komşumuza oturmaya gittik bir gün. O komşumuzda bir şeyler yapınca birbirimize ikram ettiğimiz kişiler.
Annem gelişigüzel konu konuyu açınca bizimde tepsimiz yok dedi.
Bunun üzerine kadın aa bizde bir tane tepsi var sizin mi acaba dedi çıkardı vitrinden.
Yani, Bir Mevlüt zamanı istemiş vermişiz. Annem hatırlamıyor, sende hatırlamayabilirsin ama insan hiç demez mi bu bizim değil bir komşulara sorayım diye ?
Aradan yıllar geçmiş.
Vitrinden çıkardı bir de.
Sevmem bu tarz şeyleri.
Emanet malın gözü yolda olur.
Alınca da verene kadar rahat edemem.
Bazı şeyler bu kadar zor olmamalı.

Böyle durumlardan hoşlanmadığım için biri bana birşey verdiğinde hemen tabağını boşaltıp veririm. Kendim birşey vereceksem de boşaltıp vermesini söylerim. Birşey verdiğinizde tabağınızı geri isteyebilirdiniz. Hala da geç değil tabak takımım bozuldu, sizde kalmış sanırım deyip isteyebilirsiniz.

Ben de unutuyorum ya, en son 2 ay bende kaldı belki hamileydim yemek zor yapıyordum, bir gün hazır kurabiye aldırdım koydum gönderdim artık afiyet olsun benim tabakların arasına karışmış şimdi buldum kusura bakmayın dedim bir de

Ben genelde set olmayan tabaklardan veririm. Gelirse gelir gelmezse tabak peşine düşmek zorunda kalmayayım diye.
Elim boldur gelene geçene dağıtırım. Kaç tabağım gitti öyle bilmiyorum. Canları sağolsun. Güle güle kullansınlar.

Ben kaşık çikolata ya da bir paket bisküvi falan koyuyorum boş götürmemek için, evde her zaman bir şey olmuyor ki, temizce hallediyorum.

Benim bi komsu var kadıncagiz tamam iyi niyetli ama yaptığı ikramliklar veya yemekler Allah gunah yazmasin hic benlik degil apartmanda bazen hoslanmadigim bi yemek kokusu oluyor lutfen bana tabak getirmesin diye dusundugumu bilirim tak zil caliyor elinde tabak Sag olsun iyi niyetli ama iste Bikac sefer o bana tabakla bisey verir vermez bikac saat icinde icine bisey yapip verdim tabagini anlasin diye. Cok sukur artik getirmiyor
Ben cok sevmiyorum ya bu tabakta bisey verme olayini. Birinin bende varsa icine bisey koyar götürürüm ama kendim baslatmam pek. Hoslanmiyorum

Misafir falan gelecekti diyerek nazikçe isteyin bilerek degilde unutmuştur büyük ihtimal canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…