Geri gelmeyen tabak

Doldurcak zaman bulamamıştır bu nedenle getirmemiştir.lazım olduda kusura bakmayın deyip isteyin.birine birşey götürünce tabağı bekleyin.bana da yemek geliyor bazen stres oluyorum geri vermem lazım insanların tabağı bende kaldı diye.şu tabakları hemen kendi tabağımıza aktarıp geri vermek lazım.

En gerildigim konulardan biri.
Insanin zamani olmuyor veya unutuyor.. aklina gelince de birsey hazirlamamis oluyorsun ki tabagi dolu dolu geri verebilesin.

Bence lazimsa geri isteyin.. insanlik hali sonucta.

Bazen evde bişey yoksa, sırf tabağı boş vermeyim diye kendimi bişey yaparken buluyorum. Böyle alışmışız işte. Boş verince kendimi kötü hissediyorum..çoğu zaman dolu götürürüm tabi...tekrar pasta börek gibi bişey yapın onu verirken geçen günkü tabagida isteyin. Muhtemelen unutmuştur. Yanlış anlaşılacak bişey yok bunda.

BENce tabak kırıldı

Uygun bir zamanda kapısını çalıp isteyip tabağınızı
İlaveten evde kağıt tabak bulundurun, komşulara bir şey vereceğiniz zaman onları kullanın, hem geri gelme derdi olmuyor, hem de insanların geri getireceği tabağı doldurma sorunu olmuyor

Benimde başıma gelmişti inanın daha fazla zaman geçmişti tatlı yaptım komşuya verdiğim tabağın tekine koyup gördüm bu tabaktan birkere daha vermiştim unuttunuz galiba alabilirmiyim dedim aa evet bende bu tabak nerden geldimi diyip kaldırdım demisti

Birgün komşumdan bir ikram almıştım
Araya tatil falan girdi gitti iki ay yoktu bi ayda ben yoktum
Evlerimize döndüğümüzde
Kadının tabağına bende birşeyler koydum gönderdim
Aradan iki gün geçmedi aynı tabakta gene bir ikam geldi
Ertesi gün araya zaman girmesin diye tekrar bişey koydum göderdim
Oda 3 gün sonra gönderdi aynı tabağı ikramla
Bende bende bileşler gönderdim
Aramızda 1 ayda aynı tabak 20 kez gitti geldi
Sıkıldım ben bundan evde koyacak bişey bulamıyorum artık
Turşu koydum
Baktım gene gelince
Tatlı aldım bi kutu tabağıda üstüne koydum verdim
Kadın tatlıyı aldı
Tabağı soruyor
Ne yapayım bu tabağı diye
İçine bişey mi istiyorsun kabusunda bakıyor bana
Yok canım senin tabağın belki lazım olur dedim
Bu benim değil demesiyle istemsiz bşr kahkaha attım
Ben sizin zanediyordum
Yok yok benim değil deyişi hala kulaklarımda
Evde başka bir yabancı tabak daha vardı teyzemin bu tabak onunmuş meğer
Sonkez tabağına ilram koydum gönderdim bi daha ikramlaşmadık

Offf çok güldüm buna

Evimde başkasına ait tabak çanak bulundurmaktan hiç hoşlanmıyorum. Yeri geliyor adam bahçedeki elmasını koyup veriyor ben ona börek çörek yapmaya mı uğraşayım Her seferinde? Eğer verecek bir şey yoksa boş gönderiyorum.
Kendim bir şey veriyorsam da sırf bu dolu getirme muhabbeti olmasın diye kapıda bekler tabağımı alır öyle dönerim.

Vermeyişinin sebebi belli o evde yemek pişmiyordur, boş vermek istemiyordur, kültürümüz gereği dolu veriliyor ya, açık, açık isteyin sizde
Bu bekarlar yemek pişirmiyorlar evlendiklerindede zorlanıyorlar tabi

Yurtdisinda yasiyorum.
Bi aralar türk bir komsumuz vardi, bize arada kendi yaptiklarindan yollardi bizde ona.

Tabagi geri yollarken (mesela 1-2 gün sonra) genelde cikolata, bisküvi gibi seyler koyardi annem, komsumuzda öyle. Yani kendilerine göre bi sistem olusturmuslar.
Ben bunu normal saniyordum :))
Tamam, bos geri vermek olmazda, illa ki ev yapimi birsey mi olmasi gerekiyor?
Bence yazdigim iyi bir cözüm

Benim canım eski komşum da sürekli bana pasta, börek getirirdi. Bir çocuk, bir de hamile halimle, işler güçler de derken, tabağı da boş göndermek istemediğim için bir ayı geçkin o tabak öyle durdu dolapta. Sonra geri götürürken, tabak sizi özlemiş, artık evine dönmek istiyor diye dalga da geçmiştim, sonrasında buna benzer vukuatlarım da sıkça oldu. Neyse ki dünya tatlısı bir insandı da beni pastasız, böreksiz bırakmadı. =)) Bence tabağı boş vermek istemiyor ama bir şey yapmaya fırsatı da olmamış. Gidin tıklatın kapısını, misafir gelecek, o takımı kullanacağım, kusura bakmazsan alabilir miyim deyin, ne olacak?

Isteyin

Bir kere komşum uzun süre getirmedi böyle aynen.
Ben de bir gün oraya gitmiştim kapıdan çıkarken de tabağı istedim, aklıma gelmiş gibi yapıp.
Baktı,bulaşık makinesinde olduğunu söyledi veremedi.
Kullanıyormuş demekki
Sonra akşam getirdi.
Kızdım ama.
Emanet denen şey önemli benim için.
Sorumsuzluk bu.
Hiç mi insanın evinde hazır kurabiye bile bulunmaz?
İlla birşey bulunur verilir. Ki bence boş da verilir ama gelenek olmuş işte.

İsteyin bana kalırsa. Ayıp değilki istemek.

Alt komşum bir tabağimi çiçek altlığı yapmış sesimi çıkarmadım neyse dedim Allah tan bir tane kalmıştı. Birgun de baktım ki benim tabağa birşeyler koyup masasında servis yapıyor. O zamandan beri tek kalmış, solmuş tabaklarimdan yollarım, gidin isteyin bence

Pastaneden hazır birşeyler alıp koyabilirsin bence

Ayyy banada çok tabak gelip gider. Geçen sene evde yabancı bir tabak var. Bişeyler yapıp karşı komşuma götürüyorum tabağı. İki gün sonra aynı tabak geri geliyor. Ben götürüyorum o getiriyor. Artık dedim ki “canım ya ben diyetteyim yiyemiyorum” komşumda “ama geri boş vermek olmaz ye bişey olmaz” dedi. Tabağı ikimizde birbirimizin sanarak aylarca getir götür yaptık Wp grubundan sorunca ortaya çıktı meğer başka komşununmuş Bence içini boş göndermemek için bekletiyordur. Benimde içine bişeyler koymak için beklettiğim tabaklar oluyor.

Son düzenleme:
Bir komşum üç tane takım servis tabağımı tam beş ay sonra getirmişti. Dolabın bir yerlerinde unutmuş meğer. Dahası başkasının tabakları da varmış bunlar senin mi diye de sormuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…