Geri gelmeyen tabak

Allahım komedi filmi gibi yarim saat güldüm bu olaya

Bende yurt dışında yaşıyorum,yan komsum polonyalı kocasıda ingiliz..Tatil dönüşü Turkiyeden gelirken her zaman bize özgü birşeyler getiririm onlara. Bir seferinde tatlı getirmiştim ama kutusuna aktığı için tabağa boşaltıp verdim..o tabak 1 ay gelmedi geri. Bende düşünüyorum hani bizim türkler gibi değildir içine ne koyayım da vereyim derdi de yok niye getirmiyor ki diye.
Birgün bir baktım içine polonyaya özgü bir yemek koyup getirmiş. Meğer onlarda da tabağı boş göndermeme adeti varmis. Baya sasirmistim))

Bizim romanyali komsuda bilir bunu.. pogaca vermistik. Noelde pasta yoladilar

ahahaha dün akşamda benim oğlum dolapta gördüğü tabak için anne bu tabak komşumuzun neden geri vermiyorsun dedi oğlum boş tabak gitmez götürebileceğimiz bir şey yapınca vereceğim dedim.
ama anne neden gitmesin ki belki tabağı yoktur başka lazım olur götürelim dedi

Valla canım bende sen gibi komşuya ramazan ayında yemek götürdüm düşün tabak onundu ama tepsi bizimdi. Hemde iyi birleşik markası idi. Kadın ha verecek de verecek köye gitti yaz tatili için. Neyse Kasım ayı gibi ben olursa olsun isteyeceğim dedim istedim kadın verdik dedi. Bizde tepsi yok dedi. Hem aşırı sinirlendim hem yediremedim kendime. Aşırı gıcık aldım.

İsteyin tabağınızı. Lazım oldu deyin. Bunda utanacak sıkılacak bir şey yok. İhmalkar ya da düşüncesiz biri bu konularda demek ki.

Siz de tabağa mevsim meyvelerinden yada kuru incir, kayısı biraz çerez karıştırıp koyun.Ben de çalıştığım için gelen tabakları genellikle böyle iade ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…