Geri Kalmışlık Hissi

Ben de bu şekilde hissederek gittim, ama daha ağırdım. Banyoyu bile niye yapayım ki? Diyordum. Sonra psikoloğum hiç bir şey yapmak istemiyorsan yapma, bu dönemi de böyle evde yatarak geçir dedi. Her zaman yaz olmaz, bazen de sonbaharı yaşar insan dedi. Ben haftalarca uyudum, uyandım, yemek yedim. Bir yerden sonra sıkılıyorsun, market gezeyim bari diyorsun, farklı bir meyve suyu bulayım sıkıldım oluyorsun. Ve kabuğundan çıkıyorsun. Halen arkadaşlarım gibi gezmekten asla zevk almam, ama temizlik yapıp, duş alıp, tv de dizi izlemeye bayılıyorum. Sinemadan ne anlarlar bilmem ama tiyatro zevkli geliyor. Yani kendini dinle, canın hiç bir şey yapmak istemiyorsa kal öyle, doğan seni yönlendirecektir, sevgiler..

Hiç bir şey yapmak istemiyorsan yapma, bu dönemi de böyle evde yatarak geçir.

Her zaman yaz olmaz, bazen de sonbaharı yaşar insan.

Kendini dinle, canın hiç bir şey yapmak istemiyorsa kal öyle, doğan seni yönlendirecektir, sevgiler..

Cok guzel bu cumleler. Bayildim.

:KK9: :KK9: :KK9:

Bazen içinden gelmese bile harekete geçmen gerekir. Hareketsizlik hareketsizlikleri doğurur. Gücünüz olmadığını hissetseniz bile o geri kalmışlığı düşündüğünüz faaliyetleri yapmaya çalışın. Mesela bu hafta sonu bir film izleyeceğim ve burayı gezeceğim diye hedefler belirleyin, içinizden gelmese bile bunları yapmaya çalışın belki aşarsınız bir süre sonra bunları. Bunları yaparken tabii ilk başlarda zevk almak gibi bir beklentiniz olmasın. Çünkü böyle bir beklentiye girince ve beklentiniz karşılanmayınca daha kötü olma durumu oluşur. Zamanla o kabuğu kırdığınızı fark edeceksiniz. Son olarak tüm bunları da yapmayacağınızdan eminseniz her gün düzenli olarak 1 saat yürüyüş yapın. Ama bu yürüyüşün tek amacı yürüyüş yapmak olsun. Mesela okula, işe giderken ki yol mesafesini bu yürüyüşe katmayın. Yürüyüşün insanlar üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmalar mevcut.

Back
X