Geri verilmeyen borç

Kapısına gitsin sürekli yüksek sesle ama güzel dile borcunu istesin rezil olmamak için bir yolunu bulup verir merak etme o utanmıyor vermemeye kardeşinde utanmasın gitsin hergün kapıya

50 bin mi? Baya yüksekmiş. Allah yardımcınız olsun sizinde.
Geçmiş olsun . Bende 2015 te 35000 verdim ve alamadım . Battı arkadaşım her yere borç .
Çok dar bir zamanımda bana yardımcı olmuştu . Ödedim geri. Ama alamadım . Biliyorum ki olunca verir. Ama zararım büyük . TL verdim .Eşimin haberi yoktu . Sonra öğrendi. Sorun yapmadı ama . Gırtlağıma çökecek hali yok ...

Evet dedi, ver paramı zor durumdayım. Araba masrafım falan var dedi. Işte yok diyo. Rlime geçince ilk seninkini vercem demiş. Bi yerden beklediğim para var diyomuş. Müdürle bi konuşayım diyormuş. Sallıyor yani.
Sizde keşke param eksik deseydiniz.
İlk seninkini vercem?
Demek ki birden fazla borç aldığı insan var.
Valla ticaret yapan bir insan değil ki para gelcek olsun
Bildiğin memur maaşı gününde yatan.
Bide öğretmen mi bu tip? Yazık.
Ben olsam söylerdim eşine.
Hamile nasıl söyleyelim diye bir olay yok.
Nice hamileler ne olaylar yaşıyor üzülüyor Allah esirgesin. Kadın en azından bilsin haberi olsun.

Geçmiş olsun . Bende 2015 te 35000 verdim ve alamadım . Battı arkadaşım her yere borç .
Çok dar bir zamanımda bana yardımcı olmuştu . Ödedim geri. Ama alamadım . Biliyorum ki olunca verir. Ama zararım büyük . TL verdim .Eşimin haberi yoktu . Sonra öğrendi. Sorun yapmadı ama . Gırtlağıma çökecek hali yok ...
35 000 mi? Çok çok fazla ya. Allah yardımcınız olsun

Birkaç ay diyorsunuz ve 6 ay olmuş. Bence biraz sabırsız davranmışsınız. Ben de birine para verdim ve söylenen tarihten 3 4 ay gecikti. Ödeyecekkerini bildiğim için hiç sıkıltırmadım. Siz adama güvenmiyorsunuz. Keşke vermeseydiniz.

Bu arada eşi hamile de ölümcül hastalık demiyorsunuz. Borcunuz var ödeyin diyeceksiniz. Kadın ona göre para biriktirir en azından. Kavga etmeyin bu arada sakince konuşun. Gerisi onlara kalmış.

dava açmayı düşünüyorsanız, normal şartlarda böyle bir alacağı davaya konu etmek için aralarında yapılmış yazılı bir belge olması lazım. ama sizde yok belki bu dediklerim işe yarayabilir :para bankadan çekilip verilmişse dekontlar, şahitler varsa şahitler, mesajlaşmalar belki. bi avukatla görüşebilirsiniz

Ben de tövbeliyim . Artık kimseye borç vermeyeceğim . Kimseye hayra geçtiği yok zaten .

Bitmez evliliği falan
Söyleyin eşine el mahkum versin
Ne demek paranın üstüne yatmak telefonlara cevap vermemek

Özellik şu dönemde çoğu kişi maddi sıkıntı içindeyken ne borç veririm ne de alırım. İki kişi de memurmuş, düzenli maaşları var en azından birinin maaşından bir kısmını verebilirlerdi. Eşine söylememe olayı da saçma, insanlar 35-50 bin lira borç vermişler 1000 euro bunların yanına devede kulak yani eşinin haberi olursa dünyanın sonu olmaz. Ya biraz daha bekleyin ya da kesin ve sert dille bu paraya acil ihtiyacınız olduğunu söyleyin, sık sık aramaktan da çekinmeyin. Hep söylerim;ya hiç vermeyip kötü olun, ya da sizi zorlamayacak meblağ verip borcu unutun çünkü hiçbir borç tam tıkır geri gelmiyor, tecrübeyle sabittir.

Back
X