Gestasyonel diyabet olup diyet yapanlar var mı?

mylittleangel

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
3
0
6
Ankara
Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum, 24. haftada gestasyonel diyabet tanısı alıp diyete başladım. Şu an 25+4 haftalık hamileyim, diyet yapmak zor oluyor, aynı durumda olanlar var mı, diyetiniz nasıl gidiyor?

Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum, 24. haftada gestasyonel diyabet tanısı alıp diyete başladım. Şu an 25+4 haftalık hamileyim, diyet yapmak zor oluyor, aynı durumda olanlar var mı, diyetiniz nasıl gidiyor?
Sanirim benimde diyet yapmam lazim ama elimde bir liste yok sende oyle bir şey var mi sende beni bilgilendirirsen sevinirim

Sanirim benimde diyet yapmam lazim ama elimde bir liste yok sende oyle bir şey var mi sende beni bilgilendirirsen sevinirim

Bire bir uyduğum bir diyet yok açıkçası. Sadece ekmek, un, şeker, çikolata, bisküvi, poğaça yemiyorum, süt, peynir, yoğurt, domates, salata, et, balık, çavdar ekmeği,elma yiyorum, yürüyüş yapıyorum,alıştım sayılır, zor olsa da. Basit karbonhidratlardan uzak durup çavdar,tahıl, kuru baklagiller gibi komplex karbonhidratlar almak gerekiyor. Bol su içmek gerekiyor. Bana verilen listeye uysam açlıktan ölürüm,o yüzden ben listeye göre yemiyorum.Diyet listesi vermediler mi sana?

Hayır vermediler.sadece beyaz un seker pirinç makarna tatlinin hicbir türlüsü yok dedi drum diyet sütlü tatli falan dedim o daha zararli dedi e bunlari cikartincada sanki geriye hicbirsey kalmıyor gibi

Hayır vermediler.sadece beyaz un seker pirinç makarna tatlinin hicbir türlüsü yok dedi drum diyet sütlü tatli falan dedim o daha zararli dedi e bunlari cikartincada sanki geriye hicbirsey kalmıyor gibi

Alışıyorsun zamanla, başta zor oluyor ama sonra kolay oluyor. Sabah kahvaltısında 1 bardak süt, beyaz peynir, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 domates, 1 salatalık, 5-6 zeytin yiyorum, öğlen yumurta haşlama veya salata tarzı akşam da tavuk haşlama, et ya da köfte ya da balık tarzı şeyler yiyorum. Beni ekmek ve şekerli çay çok zorluyor, çünkü öncesinde bol bol tüketiyordum ikisini de. Bize serbest olan yiyecekleri yemeye alışacağız canım başka çare yok, hamilelik bitince düzeliyor zaten ama gestasyonel diyabetlilerin % 50'si 5 yıl içinde tip 2 diyabet olabiliyormuş, yani aslında hayatımızın sonuna kadar dikkat etmemiz gerekiyor, kuzucuklar iyi olsun da geri boş, sana kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…