Ben siz derim, hatta oğlunuz da demem eşimin adını söylerim de burda yazmadım işte
Ben böyle mevzuları konuşmayı sevmiyorum, siz konuşmak isterseniz X ile konuşun diyeceğim.
Çünkü daha yeni duydum anneme bile sormuşlar yani, bizim taraf çocuk soruyo diye..
Sizin taraf kim pardon ? Benim çocuğum doğunca onlar mı bakacak nedir ?
Herkes kendi çocuğuna baktı da benim ki eksik sanki
Allah kolaylık versin canım sana.
Zor hakikaten böylesi ile uğraşmak, ama neyseki sen gereken cevabı gerekli yerde veriyorsun.
Onların işine gelmiyorduk anlamak... Boşver sende, hangi dilden anlıyorlarsa o dilden cevap verirsin.
Neyseki benim eşimin teyzeleri ve kayınvalidem hiç çalışmamışlar ömürlerinde.
O yüzden çalışana saygıları büyük, fakat onlarda da şöyle bir söylem var
"Çocuğun olunca sen çalışmasın artık, bak bizim gelin (diğer teyzenin gelini) çalışıyodu çocuk olunca kıyamadı dönemedi işe" para b.. afedersiniz, ben olsam bende çalışmam yani...
Yani onlarda da bir dayatma var, bende onlara cevabımı verdim zamanında şimdi ikinciye birşey diyemiyorlar
"maddi durumum yerinde olursa çalışmam tabii ki canıma minnet, kimse bana gelip ekmeğimi verecek kiramı ödeyecek değil herhalde, bunları yapar bir de sigortamı öderlerse, evde otururum" dedim. Çuk sustular
Bende fenamışım yaw... :26:
Bizimkiler bi hoş
Beni istemeye geldiklerinde şu meşhur anneanne ne dese beğenirsiniz
Benim kızım ( kayınvalidem ) çalışıyo , çocukları olursa artık sen bakarsın dünür dedi anneme
Şok olduk biz
Daha söz takmadık 'doğmamış çocuğa don biçmek' diye buna deniyo herhalde dedik.
Geçen aynı muhabbette işte biri dedi ki bakar kayınvaliden çocuğuna, çalışıyo kendisi dedim
Olsun bakarım canım o zaman işten bile çıkarım ben dedi
Bende sorun birinin bakması değil zaten, yoksa benim de annem bakarım diyor da daha vakti var..
Ben toplum içinde böyle şeyler konuşmayı sevmem
Çocuk konusunda da eşim hariç kimsenin fikrine açık değilim, konuşup dururlar en fazla böyle
Ağzı olan konuşuyor işte laf olsun gündem de konu olsun. Evlilik bi sorumluluk zaten, birde hemen çocuk olunca hangisine alışacaksın ki
Tabi maddi boyutu var bide işin. Bizim zamanımız gbi değilki 2 yaşındaki çocuğun oyuncağı olmuş Ipad, laptop v.s.
Bekarsan evlen derler, evlenirsin çocuk sonra ikinici, nasıl bir toplum olduk sürekli soru sorma halindeyiz, utanmasak yaşlılarada ne zaman ölceksiniz diyeceğiz tövbe yarabbi.
Ağzı olan konuşuyor işte laf olsun gündem de konu olsun. Evlilik bi sorumluluk zaten, birde hemen çocuk olunca hangisine alışacaksın ki
Tabi maddi boyutu var bide işin. Bizim zamanımız gbi değilki 2 yaşındaki çocuğun oyuncağı olmuş Ipad, laptop v.s.
Bekarsan evlen derler, evlenirsin çocuk sonra ikinici, nasıl bir toplum olduk sürekli soru sorma halindeyiz, utanmasak yaşlılarada ne zaman ölceksiniz diyeceğiz tövbe yarabbi.
Valla bana öyle baskı yaparlarsa alacakları cevap net, bir iki sefer "çocuk düşünmüyor musunuz" lafı geçmişti, verdiğim cevap sabittir zaten "bakacaksan hemen yarın, ama bakamayacaksan vakti ne zamansa o zaman olur zaten" demiştim. 2. ye soramadılar
İyi yapmışsın
Hayır yani ben krediye girmiş bi insanım
Artı yeni evliyim, evliliğim değilse de borçlar taze yani
Akıl var mantık var
İlle de milletin içind ebunları mı ifşa edeyim
Onlar da sizin kıza ( görümceme ) aynısı mı yapsın ?
Nedir yani
Azıcık oturmayı kalkmayı konuşmayı bilseler iyi olurdu ama bu yaştan sonra da çok zor
benim kv de istemeyi geçtim daha tanışmaya gelmişler,açtığı muhabbet şu: ben yün yataktan başka yatakta yatamam hazırlatıyorum şimdiden
dangıl dungul laflar, dur bakalım kız evindesin daha istememişsin bile ki babam vermeyedebilir dimi,uzun süre çıktıkya nasıl olsa verecekler diye düşünüyolar güya
Çocuk konusunda sora olu ise ben de taviz vermem cevabım nettir gıcık olurum karışanlara..
Benim ailem sormaz onun aileside sormuyor hatta eşim annesi gitmeden takıldı bebek olacak nereye gidiyorsun kim bakacak falan diye kv nin cevabı "siz daha gençsiniz sizin fikriniz ama çalışı gezin tozun sonra isteyin aceleniz ne" oldu çok tebrik ettim kendisini bazen iyi şeyler söylüyo sağolsun
Amaaannn takma canım kafana, böyle densiz konuşan çok olur.
Bir de hadi kayınvalide - kayınpederi geçtim, torun özlemi dersin bebek sevmek isterdersin, evladının çocuğunu görmek ister dersin... Dersinde dersin...
Diğerlerine ne olur onu anlamam yani... Sanki bağırlarına basacaklar da, her gün göreceklerde....
Ayda yılda bir çocuğu göreceği zaman olur o kadar, ama nedense onlarda bir gaz verme telaşında olurlar..
Onu anlamam yani....
benim kv de istemeyi geçtim daha tanışmaya gelmişler,açtığı muhabbet şu: ben yün yataktan başka yatakta yatamam hazırlatıyorum şimdiden
dangıl dungul laflar, dur bakalım kız evindesin daha istememişsin bile ki babam vermeyedebilir dimi,uzun süre çıktıkya nasıl olsa verecekler diye düşünüyolar güya
gelin ata binmiş ya kısmet demiş lafını unutuyorlar yaaa:26:
Çocuk konusunda sora olu ise ben de taviz vermem cevabım nettir gıcık olurum karışanlara..
Benim ailem sormaz onun aileside sormuyor hatta eşim annesi gitmeden takıldı bebek olacak nereye gidiyorsun kim bakacak falan diye kv nin cevabı "siz daha gençsiniz sizin fikriniz ama çalışı gezin tozun sonra isteyin aceleniz ne" oldu çok tebrik ettim kendisini bazen iyi şeyler söylüyo sağolsun
Böyle gelmiş böyle gider onlar canım, belli bir yaşı aldıktan sonra ne huy ne karakter değişir.
O yüzden sen kendine bunları stres etmeyip, kendi hayatına bakacaksın.
Yeri geldiği zamanda hem eşini uyaracaksın, hem de lafını söyleyeceksin ki sınır - mesafe bilsinler.
Ya en basitinden annemle konuştum geçende, anlatmıştım galiba, telefondayız.
Cebim çaldı kayınvalidem arıyor "ay evi aradımda meşguldü, ondan aradım" bu arada hala annemle telefondayım.
Dedim annemle konuşuyorum, ay bende açık mı bıraktın teli, unuttun mu sandım, nasılsın napıyosun diye muhabbete giriyor.
Utanmasa ne konuşuyorsunuz diye soracak.... Alem kadın ya...
Şu meşhur kuzen vardı ya , herşeye karışıpta insan içine çıkmayan şahıs onun annesi işte..
Bu ikisi ailenin mikseri gibi
Gelin yok ortada
Biri abim evlenirse ben çok görümcelik yaparım diyo
Annesi de gelin şunu yapar, şunu etmeli diyo
Ben diyorum bunlara gelecek gelin yandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?