Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Ben biraz inadım ve çabuk sinirlenen bir tipim.
Eşim mesela mutfakta bana çok güler "resmen strech film ile kavga ediyorsun sakin ol biraz" diye.
Acelem varsa, veya birşey olmuyosa gelirler bana o an... Kendi kendime söylenirim, ama söylenirim yani...

Yani diyeceğim o ki, o kadar bir koşuşturma içerisindeyiz ki,
bazen olmasın deyip kestirip atıveriyorum.
yani bir sene içerisinde bir çocuğum olmazsa, inadım tutar bir daha çocuk sahibi olmam.
bundan da eşim adına korkuyorum tabii ki, o mutlaka bir çocuk ister olmasını.
benim de inadım tutarsa ikna edilmem çok zor...

Son düzenleme:
Ay napalım... Bende sıkıntıdan patlıyordum, iyiki geldiniz...
Kabak çekirdeğine sarmıştım o kadar yani...

Yok kesinlikle haklısın o konuda canım.
Bunun bir standardı yok ki...

Cips olaydı iyiydi

Hayırlısı olsun herkes için, nasip biraz da tabi
Tamam hadi çocuğum olsun dediğinde de hop diye olmuyo bu işler maalesef günümüzde

Cips olaydı iyiydi

Hayırlısı olsun herkes için, nasip biraz da tabi
Tamam hadi çocuğum olsun dediğinde de hop diye olmuyo bu işler maalesef günümüzde

Çok haklısın canım, enteresan hakikaten, eskiler daha başkaymış.
Bir deyim vardı sende hatırlarsın "ceketimi atsam hamile kalacak"
nerde kaldı öyleee, artık eskisi gibi hemen hamile kalınmıyor malesef...
Hormonlardan mıdır yediklerimizden midir nedir bilmiyorum ama...
yeni nesilin bünyesi çok farklı....

ne kadar çok benziyoruz bende aynı sen gibiyim..
zamanla kavgam sürekli..bir şeyler yetiştirme telaşı..

Allah ım en hayırlı zamanda içimize düşürsün onları

Puhaha

Bence yediklerimizden artık..

Olips attım şimdi ağzıma da, aklıma reklamı geldi...
Erooooolllll olipsini aldın mı çocuğum

[video=youtube_share;soY10rkVwL4]http://youtu.be/soY10rkVwL4[/video]

Allah aratmasın evlat isteyen herkese istediği zaman nasip etsin, eminim güzel bir duygudur ama acele alınmaması gereken bir karar.
Sadece anne olma duygusunu yaşamak için dünyaya çocuk getirmenin bencilce olduğunu düşünüyorum. Maddi manevi hazır olmak lazım.

Ben ama müdahaleye hiç gelemiyorum
Anlatmıştım size
Bi kere pat diye çocuk mevzusunu açmıştı kayınvalidemler toplum içinde
Ben orda da gerekli cevabı verdim ama
Böyle şeyleri eşim yokken yapıyorlar nedense

Bi daha olursa, ben bu tarz konuşmalar sevmiyorum yok illa isteyecekseniz de oğlunuzdan isteyin diyeceğim. Ciddiyim

Hayır yani birileri iki agucuk yapacak diye çocuk doğuramam ben

Banada 1 - 2 zarf attılar bende mahalle baskısıyla çocuk yapacak değilim dedim.

ben olsam şöle derim eminim..

anneeee ya da -nasıl hitap ediyorsan- neden kocam yokken açıyorsun bu mevzuyu..o varken hep birlikte bir istişare edelim.
ama zaten o da biliyor henüz erken olduğunu .. işgüzarlığı sevmiyorum yaa:26:

Çok haklısın canım, senin sorumluluğun olacak neticede.
Kesinlikle katılıyorum sana, bu anne ve babanın ortak vermesi gereken bir karar.
Aile büyüklerini pek ilgilendiren bir mevzu değil, ha çocuk olursa annane - babaanne dede olurlar o kadar yani...

Banada 1 - 2 zarf attılar bende mahalle baskısıyla çocuk yapacak değilim dedim.

Bizim de şöyle oldu
Biz hepimiz görümcemin dünürlerine gitmiştik bohça götürmeye
Kayınvalidem ve iki kız kardeşi yan yana oturuyorlardı

Bizim çocukta büyüdü dedi eşimin teyzesi, 4 yaşında oğlu..
Kayınvalidem de artık o büyürse dedi güldü bana baktı müracat edeceğimiz yer belli dedi
Öteki teyze de Kader'e müracaat ederiz dedi gülüştüler

Bizde böyle ulu orta milletin içinde ve cümbür cemaat dayatma ile konuşulmaz bu işler, ayıptır ve benim fikrim önemlidir
Annem bile benle böyle konuşamaz yani

Bende farklı bi toplum içindeyiz diye ortam gerilsin istemedim aynen onlar gibi gülerek ;
'Başkalarının müracaatı ile olmuyor bu işler, hem biz çalışıyoruz' dedim
Anlayan anlar ama anlamak işlerine mi gelmiyo ille de konuşmak için mi konuşuyorlar bilmiyorum
Kayınvalidemden çok kardeşleri konuşuyo bu şekilde, biz de çalışıyoduk çocuk yaptık dedi
Bende o sizin probleminiz dedim..

Çalışıyorum dediğini anlatayım hemen, kapıcılık yapmışlar yani eşi yapmış bu oturmuş yani çıksa çalışsa çıktığı da iki merdiven uzaklıkta çocuğuna..
Şimdi çocukları büyük, biri evlenmek istiyo.. Dedim gelin yandı ben söyliyim şimdiden

Valla bana öyle baskı yaparlarsa alacakları cevap net, bir iki sefer "çocuk düşünmüyor musunuz" lafı geçmişti, verdiğim cevap sabittir zaten "bakacaksan hemen yarın, ama bakamayacaksan vakti ne zamansa o zaman olur zaten" demiştim. 2. ye soramadılar

Ben siz derim, hatta oğlunuz da demem eşimin adını söylerim de burda yazmadım işte

Ben böyle mevzuları konuşmayı sevmiyorum, siz konuşmak isterseniz X ile konuşun diyeceğim.
Çünkü daha yeni duydum anneme bile sormuşlar yani, bizim taraf çocuk soruyo diye..
Sizin taraf kim pardon ? Benim çocuğum doğunca onlar mı bakacak nedir ?
Herkes kendi çocuğuna baktı da benim ki eksik sanki

Allah kolaylık versin canım sana.
Zor hakikaten böylesi ile uğraşmak, ama neyseki sen gereken cevabı gerekli yerde veriyorsun.
Onların işine gelmiyorduk anlamak... Boşver sende, hangi dilden anlıyorlarsa o dilden cevap verirsin.

Neyseki benim eşimin teyzeleri ve kayınvalidem hiç çalışmamışlar ömürlerinde.
O yüzden çalışana saygıları büyük, fakat onlarda da şöyle bir söylem var
"Çocuğun olunca sen çalışmasın artık, bak bizim gelin (diğer teyzenin gelini) çalışıyodu çocuk olunca kıyamadı dönemedi işe" para b.. afedersiniz, ben olsam bende çalışmam yani...
Yani onlarda da bir dayatma var, bende onlara cevabımı verdim zamanında şimdi ikinciye birşey diyemiyorlar
"maddi durumum yerinde olursa çalışmam tabii ki canıma minnet, kimse bana gelip ekmeğimi verecek kiramı ödeyecek değil herhalde, bunları yapar bir de sigortamı öderlerse, evde otururum" dedim. Çuk sustular
Bende fenamışım yaw... :26:

Ağzı olan konuşuyor işte laf olsun gündem de konu olsun. Evlilik bi sorumluluk zaten, birde hemen çocuk olunca hangisine alışacaksın ki
Tabi maddi boyutu var bide işin. Bizim zamanımız gbi değilki 2 yaşındaki çocuğun oyuncağı olmuş Ipad, laptop v.s.
Bekarsan evlen derler, evlenirsin çocuk sonra ikinici, nasıl bir toplum olduk sürekli soru sorma halindeyiz, utanmasak yaşlılarada ne zaman ölceksiniz diyeceğiz tövbe yarabbi.

Bizimkiler bi hoş
Beni istemeye geldiklerinde şu meşhur anneanne ne dese beğenirsiniz

Benim kızım ( kayınvalidem ) çalışıyo , çocukları olursa artık sen bakarsın dünür dedi anneme
Şok olduk biz
Daha söz takmadık 'doğmamış çocuğa don biçmek' diye buna deniyo herhalde dedik.

Geçen aynı muhabbette işte biri dedi ki bakar kayınvaliden çocuğuna, çalışıyo kendisi dedim
Olsun bakarım canım o zaman işten bile çıkarım ben dedi
Bende sorun birinin bakması değil zaten, yoksa benim de annem bakarım diyor da daha vakti var..

Ben toplum içinde böyle şeyler konuşmayı sevmem
Çocuk konusunda da eşim hariç kimsenin fikrine açık değilim, konuşup dururlar en fazla böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…