bide buna bak beybi dün yaptımm ..
Canim super yaa ellerine saglik.harika gorunuyor.gecen gun konusulan tarif degilmi bu.ganaj mi jole mi falan diye.
İnsanın kendi işinde çalışması pek keyiflidir canım ben el işinde çalışıyorum ama haftanı iki günü börek siparişi alıyorum ve ondan gelen para benim için daha tatlı oluyor.. bi giriyorum mutfağa saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum tatlı bir yorgunluk oluyor benim içinn..Aynen canim valla evde bosuna oturmusum onca zaman zaten kendi isimiz gecen cok komik bisi oldu oldum gulmekten ya fasoncu bizim bir abimiz var dedi bana kendi maasini aliyomusun dedi bende yok dedim ee ozaman sen bedavaya calisiyon dedi onada yok dedim ee nasil oluyo bu is dedi abi dukkan bizim kasayida ben tutuyom aksammpara benim banka hesabima geciyo ee ben kendime maas alirsam kocamada vermek zorunda kalicam en iyisi bole dedim adam diyo kadin milletinden korkulur
evt canım o tariff üstündeki çilek sos ama tadıda bir güzel neler var yaa. yeterki yapsın insann..
Kolay gelsin canımmmZaten mutfaga severek girip zevk alarak yapinca kotu bisey cikmasi mumkunmu canim.Ellerine saglik tekrar. Hadi ben kacar ev isleri beni bekler.
Cabuk gecmıstır ama ınsanın evı gıbıde yok haklısın:)Evet canim dun geldim.
Paylasmayin yaa canim cekiyo hele birde diyetteykenbide buna bak beybi dün yaptımm ..
Paylasmayin yaa canim cekiyo hele birde diyetteyken
Ben mi sürüdüm kiHiç gelmezdim sabahları İyiyim canım sen nasılsın
Eve mi gelcen dışarda mı buluşalım, ona göre adamı evden yolluycamGitmem derse dışar da buluşuruz artık.
Günaydın canım. "Günaydın"ı kopyaladım
hamdolsun sen nasılsın canımGünaydınn yavruuu.. nasılsınnn sende geldin kadro dolmak üzere.. oldu..
günaydın keyifler yerinde maşallahsana da günaydın
canım sipariş olan börek izmirin meşhur boyoz böreğii. biraz zahmetli ama bir o kadar lezzetli ben haftada 2 kere 4 tepsi yapıyorum..hazır yufkadan oluyor asıl elinde açıyorsun ama ben çalıştığım için hazır yufkadan yapıyorumm..Kakao ( bu arada arkadasın dedgı gıbı kakaokokulu yapabılırsın nıckı:)
Pastan super olmus elıne saglık ayrıca pastanın ve yaptıgın boregın tarıfını alsak hıc fena olmaz:)
Adranın boregıde superdı bayılıyorum su boregıne:)
Komsunun elıne saglık...
İyilik canım senden ne haber? Yok yorulmadım canım ilk defa sabah bu kadar kalabalık oldu ona şaşırdımbugün yazmaktan yoruldun mu maşallah bugün hrkesler burda nber canım
hamdolsun sen nasılsın canım
günaydın keyifler yerinde maşallah
Canım buna alıntıdır diye belirtcanım sipariş olan börek izmirin meşhur boyoz böreğii. biraz zahmetli ama bir o kadar lezzetli ben haftada 2 kere 4 tepsi yapıyorum..hazır yufkadan oluyor asıl elinde açıyorsun ama ben çalıştığım için hazır yufkadan yapıyorumm..
oyoz Tarifi
Yalancı Boyoz Tarifi
(16 oy, puan: 4,81)
Puan verebilmek için üye girişi yapmalısınız.
Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
reklam
- 6 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için:
İçin için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- Lor peynir + yağlı peynir karışımı (miktarları tercihinize kalmış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 şişe maden suyu (200 ml)
- 1 adet yumurtanın sarısı
1492’de Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına yerleşmiş olan boyoz, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. Yufka ile yaptığımız bu tarif gerçek boyozun tadını aratmadı. Kesinlikle deneyin derim.
Bu ölçüler ile 24 adet boyoz çıkıyor.
Yufkanın biri düz bir zemine serilir. Yufkanın yarısına 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımından 7 yemek kaşığı kadar dağıtılır. (Fırça yardımıyla sürebilirsiniz.) Sonra diğer yarısı kapatılır. Büyük bir D şekli elde edilir. Kapattıktan sonra şekildeki gibi 4’e bölünür. Ve uzun tarafa peynirli içten koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği şeklinde sarılır. Sarıldıktan sonra gül böreği şeklinde dolanır. Bütün yufkalar için aynı işlemler tekrarlanır.
Sarma işlemi bittikten sonra tüm boyozlar, büyük boy borcama sıkıştırılarak yerleştirilir. 24 boyozun tamamı yerleştirilecek.
Daha sonra üzerine önce yarım su bardağı sıvı yağ ve su karışımı eşit bir şekilde dökülür.
Ardından 1 şişe maden suyu eşit bir şekilde dökülür.
Ardından tepsi tamamen doluncaya kadar (tam ölçü isterseniz iki maden suyu şişesi ölçüsünde) su dökülür.
En son üzeri streç filmle kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. 1 gün bekletilir. (Ben akşamdan yapıp sabaha kadar bekletiyorum, yeterli geliyor.)
Sabah, içerisindeki tüm suyu çeken (çoğunu çekmiş dibinde az miktarda su kalmış oluyor) boyozlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir. Ben iki tane büyük (siyah) fırın tepsisine 12 şer tane gelecek şekilde yerleştirdim.
Üzerine yumurta sarısı dizilerek 200 derece fırında pişirilir.
işte tarif canım bende bu siteden almıştım önce kendi evimde denedim sonra eniştemin cafesi var ona yapıp getirdim iki tepsi bak bakalım satabilecekmisin dedim..ve çok beğenildi şimdi oraya haftada 4 tepsi yapıyorum unutma patatesliside oluyorr.püh noktası buzdolabında bir akşam beklet .bu suyu nasıl çekicek diye korkma çekiyor ertesi sabah tepsiye diz ve yumurta sarısı sürr.
iyiim kızımı aşıya götürüp geldim ateşi çıkmazsa daha iyi olcamİyilik canım senden ne haber? Yok yorulmadım canım ilk defa sabah bu kadar kalabalık oldu ona şaşırdım
Pastanın tarifide budur canımm.. ben biraz değişikler yaptımm.ortasına muz değilde büskivi ve bitter çikolata rondada kıydım onu bolca koydumm..birde kalp kalıbım yoktu yuvarlak yaptımm.. üstünede vişne sos değil çilek sos yapıp döktümm..Kakao ( bu arada arkadasın dedgı gıbı kakaokokulu yapabılırsın nıckı:)
Pastan super olmus elıne saglık ayrıca pastanın ve yaptıgın boregın tarıfını alsak hıc fena olmaz:)
Adranın boregıde superdı bayılıyorum su boregıne:)
Komsunun elıne saglık...
aaa bilmiyodum dur belirteyimmCanım buna alıntıdır diye belirt
Geç geldinSelam
Maşaallah ne kadar çok kaynatmışsınız
Evet geç kaldımGeç geldinSen gelene kada bi sürü kaynattık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?