Yöresel Tarif Gezelim Görelim Yöresel Yemekleri Öğrenelim - Oylama Anketi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

En Başarılı Bulduğunuz Tarif?

• Ankete Katılan
    182
  • Anket Kapalı .
Tariflere şöyle bir baktım Konya ve Karadeniz ağırlıklı...
Babacığım Konyalı anneciğim Trabzonlu..Samsun da tanışmışlar Ankara da evlenmişler bende Ankara doğma büyümeyim
Çok karışık çok
Yapılan tüm tarifleri biliyorum oylama çok zor olacak

Trabzonlu demek oh oh oh

Şimdilik tarifler Karadeniz ve Konya Diğer yörelerden kimse tarif bilmiyormuş

Tam çikolata rengine benzetemedimÇilekler yansımamı yapmış
O zaman ganaj tarifini senden alalımGerisi yapılır zaten
Ganaj da parlak olabiliyor canım..
Ganaj için krema ve bitter kuvertür ya da sütlü kuvertür tercih ediyorum..
Kuvertür marketlerde yok o yüzden kakao oranı yüksek çikolatalardan alınabilir.
Normalde pasta kaplamak için 1 e 1 yani 200 ml kremaya 200 gr çikolata koyuyorum ama bu resimdeki tarifte daha cıvık olması lazım sos gibi yapılmış bu anladığım kadarıyla..kremayı artırmak gerekiyor...çikolatayıda sütlü olanından kullanmak lazım..Tam ölçü veremem resime göre...Ganaj yaparken kremayı kısık ateşte ısıtıyoruz kaynamaya yakın alıyoruz ocaktan ve içine çikolatayı ekleyip kremanın ısısı ile karıştırarak eritiyoruz.Homojen olması için mikserle çırpılabilir.

Çok teşekkür ederim canımBu tür kaplamalar özel pastalar için değil miPeki donma süresi sıcaklığı nasıl oluyor?Hemen hazırlanan krema buna boşaltılabilir mi?

İstanbuldamısın sen
Kızlar bilmiyorlar mı yoksa hasret giderirdiniz diye düşünüyorum yoksa gizli saklımı geldin Türkiye ye

Yok canim ya soylemedim kizlara.daha gecenlerde bulustular ya.benim icin bidaha biraraya gelceklerini dusunmedim acikcasi.herkesin isi gucu var diye demedim de bisey.ozledim aslinda valla gorsem super olardii

Çok teşekkür ederim canımBu tür kaplamalar özel pastalar için değil miPeki donma süresi sıcaklığı nasıl oluyor?Hemen hazırlanan krema buna boşaltılabilir mi?

Butik pastalarda ganaj tercih ediliyor özellikle dış kaplama için şeker hamurunun altında ganaj oluyor..
Ganaj yapılınca dolaba konuyor kaplama yapılacaksa biraz kıvam alması bekleniyor ve öyle pasta üzerine sürülüyor tekrar dolaba konup dışının sertleşmesi bekleniyor sonra şeker hamuru ile kaplanıyor.Bu tür sos şeklinde kullanılacaksa daha fazla krema eklenmeli ya da daha az çikolata konabilir..Sos ılıyınca üzerine dökülüp dolaba konur katılaşması beklenir kalıptan çıkarmadan..Resimi inceliyorum tam olarak anlamak için sanki puding gibi de geliyor bana..Normalden biraz daha katı yapılıp dökülmüş de olabilir..

Yok canim ya soylemedim kizlara.daha gecenlerde bulustular ya.benim icin bidaha biraraya gelceklerini dusunmedim acikcasi.herkesin isi gucu var diye demedim de bisey.ozledim aslinda valla gorsem super olardii

Heee doğru dedin hepsi koşturma ve kendi hallerindeler zor oluyor bir araya gelmekte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…