Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Başka bir topiğe yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum daha fazla insan görsün , öğrensin diye ...

Çok endişeli şekilde günlerdir bilgisayar başındayım, uyku uyumuyorum desem yeridir... Kuzenim taksimde oturduğu için olayları birinci ağızan duyuyordum , Cumartesi günü olanları gördükçe artık yeter dedim eşime bizde gitmeliyiz İstanbul'a bir şekilde yardım etmemiz lazım. Eşim eczacı olduğu için ilaç hazırladı götürmek içn hatta biber gazı için bile antiasit karışım yaptık.

Ve gittik gece 4 te bindik otobüse , sabah direk soluğu taksimde aldık. Polisler çekilmişti tabi haberlerini twitterdan okuyordum. Çok az kişi kalmıştı Gezi Parkı'nda, gitmiş çoğu insan .Tabi artık günlerin yorgunluğu, bu kadar direndikten sonra boş bırakılmasaydı keşke dedik. Makine Mühendisleri Odası masa oluşturmuş tıbbi yardım malzemeleri topluyor ilaçlarımızı oraya teslim ettik , çok mutlu oldum bazı insanlalra yardım edebilecek olduğumuz için.

İnsanları görmeniz lazım , oradaki manzara gerçekten bir harika herkez elinde çöp torbası parkı temizliyor... Parkı bitirdiler çevresini temizlemeye başladılar. Saat 2 'ye doğru artık insanlar toplanmaya başladı ve öyle büyük bir kalabalıktı ki , öyle coşku vardı ki adeta şenlik havasındaydı Taksim Meydanı... Gezi Parkı kısmı ayrı kalabalık... çimlerde oturacak yer yok ... Sağın solun sanatçı dolu zaten , herekes birlik beraberlik içinde, gerçekten büyük bir dayanışma var orada. Bedava yiyecek içecek satan standlar kurulmuş insanlar için. Eğer uyuyorsan hemen başının altına yumuşak birşey verebilirim diyen bir ses duyuyorsun yada yemek yiyen biri etrafındakilere sizlerde istermisiniz diyor.

Bunları internette takip ediyordum ama gözlerimle görmek çok başka idi gerçekten. Şuan anlatabildiklerim bu kadar.

Sizlerle paylaşmak istedim.

Çok endişeli şekilde günlerdir bilgisayar başındayım, uyku uyumuyorum desem yeridir... Kuzenim taksimde oturduğu için olayları birinci ağızan duyuyordum , Cumartesi günü olanları gördükçe artık yeter dedim eşime bizde gitmeliyiz İstanbul'a bir şekilde yardım etmemiz lazım. Eşim eczacı olduğu için ilaç hazırladı götürmek içn hatta biber gazı için bile antiasit karışım yaptık.

Ve gittik gece 4 te bindik otobüse , sabah direk soluğu taksimde aldık. Polisler çekilmişti tabi haberlerini twitterdan okuyordum. Çok az kişi kalmıştı Gezi Parkı'nda, gitmiş çoğu insan .Tabi artık günlerin yorgunluğu, bu kadar direndikten sonra boş bırakılmasaydı keşke dedik. Makine Mühendisleri Odası masa oluşturmuş tıbbi yardım malzemeleri topluyor ilaçlarımızı oraya teslim ettik , çok mutlu oldum bazı insanlalra yardım edebilecek olduğumuz için.

İnsanları görmeniz lazım , oradaki manzara gerçekten bir harika herkez elinde çöp torbası parkı temizliyor... Parkı bitirdiler çevresini temizlemeye başladılar. Saat 2 'ye doğru artık insanlar toplanmaya başladı ve öyle büyük bir kalabalıktı ki , öyle coşku vardı ki adeta şenlik havasındaydı Taksim Meydanı... Gezi Parkı kısmı ayrı kalabalık... çimlerde oturacak yer yok ... Sağın solun sanatçı dolu zaten , herekes birlik beraberlik içinde, gerçekten büyük bir dayanışma var orada. Bedava yiyecek içecek satan standlar kurulmuş insanlar için. Eğer uyuyorsan hemen başının altına yumuşak birşey verebilirim diyen bir ses duyuyorsun yada yemek yiyen biri etrafındakilere sizlerde istermisiniz diyor.

Bunları internette takip ediyordum ama gözlerimle görmek çok başka idi gerçekten. Şuan anlatabildiklerim bu kadar.

Sizlerle paylaşmak istedim.

tebrik ediyorum seni arkadaşım, ben şu an hamileyim birde kızım var katılamıyorum, yardım edemiyorum ama en yakınların ankara'da, izmit'te izmir'de benim adıma devam ediyolar mücadeleye devam edeceklerde, bende can atıyorum ama çok kötü geçiriyorum o yüzden ancak elimden geldiğince burdan destek olmaya çalışıyom becerebiliyosam

siz birbirinizle yazışın, neden bu kadar rahasız oldunuz ki... neyse biz burda polemikle uğraşmıyoruz, j-hakkımızı arayanlara destek oluyoruz... siz bildiğinizi yapın.
Bence şu an tek polemik yaratan sensin çünkü aynı tarafta olmamıza rağmen saldırı içindesin:34:
O kişi tayyipçidir değildir kimseye hakaret edemez aba altından sopa gösteremezsin.
Herkes insan gibi fikrini söylemekte özgürdür ve bunu yaptığı sürece isteyen istediği yerde yazar, kimse sana soracak değil:34:

bu olayın unutulması mümkün değil , unutulmayacakda...Hiç de ayrılmayacaklar göreceksiniz , benim artık umudum var.

ayni sekilde mavi marmarada unutuldu, gecenki patlamada...neden? cunku yenisi geldi...

umarim umutlarin bosa cikmaz...

tebrik ediyorum seni arkadaşım, ben şu an hamileyim birde kızım var katılamıyorum, yardım edemiyorum ama en yakınların ankara'da, izmit'te izmir'de benim adıma devam ediyolar mücadeleye devam edeceklerde, bende can atıyorum ama çok kötü geçiriyorum o yüzden ancak elimden geldiğince burdan destek olmaya çalışıyom becerebiliyosam

Biz o işe yaramaz genç nesil bilgisayar başından dünyayı ayağa kaldırdık , sende internetten paylaşımlar yaparak yardımcı olabilirsin hiç üzülme canım

Olay iki ağaç meselesini çoktan geçti , hala iki ağaç için diyorsunuz... İnsanlar ehh yeter artık diyor. Bu kadar baskının , yasakların , diktatörlüğün getirdiklerine tepki gösteriyor. Diğer şehirlerdeki insanlar niye eylem yapıyorlar heryerde Gezi Parkı mı var ?

arkadaşım biz istediğimiz kadar anlatalım,diyorum ya herşey karşı tarafın anladığı kadardır.biz diyoruz ki ağaç meselesi değil, onlar diyo ki iki ağaç yerine binlerce koyarız...ah arkadaşım, kaç fidan gitti zamanında hani yerine ne koydular... anlamayacaklar...

Bence şu an tek polemik yaratan sensin çünkü aynı tarafta olmamıza rağmen saldırı içindesin:34:
O kişi tayyipçidir değildir kimseye hakaret edemez aba altından sopa gösteremezsin.
Herkes insan gibi fikrini söylemekte özgürdür ve bunu yaptığı sürece isteyen istediği yerde yazar, kimse sana soracak değil:34:

aynen oyle...

birde burda su mantigi anlamiyorum biri yazmis..mantik disi postlara cevap vermeyin diye..bu nasil bir mantiktir asil soyler misiniz bana???

burasi KK, kadinlarin paylasim alani...suna cevap verelim buna vermeyelim denemez...mantikli ve edepli yapilan tum yorumlara yorum yaparim.

birde senle polemige giremem yok sana cevap veremem deyipte alttan alttan laf sokarlar...

ya normal bir sekilde cevap yazarsiniz ya da postu gormezden gelirsiniz, bu kadar basit. bu konuyu burda bile konusamayacak miyiz? :ssz:

arkadaşım biz istediğimiz kadar anlatalım,diyorum ya herşey karşı tarafın anladığı kadardır.biz diyoruz ki ağaç meselesi değil, onlar diyo ki iki ağaç yerine binlerce koyarız...ah arkadaşım, kaç fidan gitti zamanında hani yerine ne koydular... anlamayacaklar...

Anlamıyorlar yada anlamak istemiyorlar...

link burada:
https://www.facebook.com/photo.php?v=664101170283724

Ayrıca bir olay daha: Meclis bu hafta Milli Parklar'ı imara açmayı görüşecek.. Koruma kaldırılacak, yatırıma açılacak.

Ne ülkeymiş yaa sat sat bitiremedi adam :47::47: madem bu kadar petrol arama yerlerimiz var niye bizim ülkemiz aramıyor..Tabiiii herşey senin menfatinede ondan ...

bunuda anlamiyorum, neden bu adam Ataturkle kiyas ediliyor??? ben Ataturkle ayniyim diyor mu hic? neden daha once gelen basbakanlar vs Ataturkle kiyaslanmadida bu adam kiyaslaniyor...

sirf bu insanlar yuzunden insanin zorla Tayyipci olasi geliyor :ssz:

bu arada takan olmasa o adam 11 yildir o koltukta olamazdi, demekki sanildigindan cok takiliyor bu adam.

Adam kendini padişah ilan ediyor artık,

Ülkede gelinen durum şu ki..

Atamzı bile bu adamın karşında korumak zorunda kalıyoruz,

Tayyibin bu lafı söylemesi sıkar biraz,niyemi kıyaslanmadı hiç bir hüküğmet dönemindde bu kadar din tartışması olmadı da da ondan..

Bakınız erbakan bile tayyip kadar ileri gitme cüretini göstermemiştir..

haklısın canım..bırakın insanlar konuşsun hükümete kızarken aynısını biz yapıyoruz bazen bu başlıkta..eğer hakaret yoksa herkes fikrini savunabilir bence.

kardeşim ankara da yaşıyor,4-5 gündür eylemdeydi elinden falan yaralandı baya gaz yedi bugün işe başlamış artık..daha yeni ulaşabilmiş iş yerine bir çok kişi de yollarda kalmış öyle diyor..tam teli kapatırken tüh ya maskemi unutmuşum dedi..ne maskesi dedim abla işe gelirken gaz maskesi alıyoruz burası hala çok fena dedi..

o yüzden başbakanı poh pohlayanlar yürü be aslanım arkandayız diyenler olayların vehametini göremeyenler açsın artık gözünü durum bu...

sende polemiği ateşleyensin o zaman yada arkadaşın savunucusu, beni ilgilendirmez tabi kim olduğu ne olduğu, sadece kıyas olayına kızıyorum ben, orda kıyas yok arkadaşım onu anlatıyorum. kim neyi desteklerse desteklesin ,ben sadece doğruların ve hakkın yanındayım.

bence ya diyor zaten ben başa gelemeyeceğim bir sonraki seçimlerde benle birlikte Akp 'de batsın , çünkü partidekilerle de görüş ayrılıkları yaşıyor, ya da bu adam başkanlık sistemine geçmeye çalışıyor ki bu düşüncem ağır basıyor. Zaten büyük şehirlerin artırılması da bunun bir parçası olabilir !!!

Cüneyt Erkmen Özbayır
Bu yazıyı paylaşmak istedim. Ama Kaldırılmış.. Ben de kopyalayarak paylaşıyorum. Yazının sonlarına doğru gözlerimden süzülen gözyaşları ve boğazımda kocaman bir yumruk düğümlenerek...

Bu Direnişin Lideri Kim?

Bunu bulmaya çalışıyor iktidar. Adını bir koyabilseler rahatlayacaklar. Chp’ye attılar suçu, kimse yemedi. Sonra “bir kaç çapulcu” dediler ama onları yöneten kimdi?
Bu yazı iktidara ve rte’ye yardımcı olmak için hazırlandı.
İhanet ediyorum ve direnişin liderini açıklıyorum;
Kardeşlerimden özür dilerim.

Bdp başkanı Selahattin Demirtaş dedi ki “bizim tabanımız ne yaptığını bilir, ırkçılarla, ulusalcılarla beraber eylem yapmaz.”
Desteğe herkesten önce Bdp İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder geldi. Kepçenin önünde durdu, yerlerde sürüklendi.
Bu direnişin lideri odur.

*

Bahçeli “polisi suçlamayın” falan filan diye geveledi.
Bu esnada gezi parkı’nda direnen ülkücüler namaz kılarken, direnişin geri kalanı Onları polisten koruyordu.
Bu direnişin lideri onlardır.

*

Kılıçdaroğlu cumartesi günü yapacağı parti mitingini iptal etti; milletvekilleriyle birlikte bayraksız, rozetsiz gezi parkına direnişe katıldılar.
“biz bu eyleme parti olarak değil birey olarak katılıyoruz, bu örgütsüz bir eylemdir” dedi.
Bu direnişin lideridirler.

Gümüşsuyu Askeri Hastanesi’nde bir er gördük.
Polis mezalimindan yüreyecek hali kalmayan direnişçilere gaz maskesi dağıtıyordu,
ve aynı erler polisin, tomanın dönmesi için açılmasını istedikleri hastane kapısını açmıyorlardı.
Ve direniş askeridir.

*

Mersin’de, İzmir’de, Ankara’da, Ordu’da, Londra’da, Berlin’de, Teksas’ta. Hemen her şehirde, her sokakta, her sıçan deliğinde:
“her yer taksim, her yer direniş” diyenleri gördük.
direnişin baş müsebibidirler.

*

İnsanları boğulmaya terk eden rixos’u, güllüoğlu’nu, ttnet’i, burger king’i, starbucks’ı, alkım kitapevi’ni gördük. ama onlar bizi bir daha dükkanlarının içinde göremeyecekler.
Ve mado’yu gördük, bizlere su bile vermeyen ama polise çay servisi yapan mado’yu.
Sabah‘ı, Cnntürk’ü, Ntv’yi, Habertürk’ü gördük; “nasıl haber kanalı olunmaz”ın kitabını yazdılar.
Ve Halk Tv’yi gördük, imkansızlıklar içinde “haber vermeye” çalıştılar.

Okan Bayülgen’i, Mehmet Ali Alabora’yı, Şafak Sezer’i, Erdal Beşikçioğlu’nu, Halit Ergenç’i ve daha nicelerini yanımızda gördük.
Bir daha bu sistemden iş alabilir miyiz diye düşünmediler.
Gaz maskelerini taktılar; ve maske, onların gerçek kimliğini saklamak şöyle dursun, iyice ortaya çıkardı;
Ünlü değil, halk oldular.

*

Provokatörleri gördük:
“direnişçiler başörtülü katılımcılara saldırıp dövüyorlar” diyorlardı.
ilk cevap “devrimci müslümanlar”dan geldi: “polis dışında kimse kimseye saldırmıyor, biz kardeşlerimizle, kardeşçe direniyoruz!”
Bu direnişin lideridirler.

*

Yemekler yapıp yataklar hazırlayarak, direnişçilere evlerini açan anneler, anneneler, babaneler gördük.
Giriş katındaki camlarının pervazından çiçekleri kaldırdılar;
yerlerine sirke, süt, limon ve su koydular.
Direnişin lideri oldular.

İki gün önce birbirinin boğazına sarılan taraftar gruplarını gördük.
Çarşı grubu‘nun Beşiktaş’ta polis işkencesi çektiğini duyan Fenerbahçe ve Galatasaray‘ın taraftar grupları Beşiktaş’a girdi.
Hep bir ağızdan “beşiktaş sen bizim her şeyimizsin!” diye bağırıyorlardı.

*

Osmanbey’de bir halk otobüsü şöförü gördük,
velinimetini, cehennem gibi olan caddenin ortasına yan park ederek polis tomalarının girmesini önledi.
Adı mı? Adını bilmiyoruz.
Ama bu direnişin lideri odur.

Her sokaktan, her mahalleden, her şehirden yüz binleri gördük.
Ellerinde tavalar, kepçeler, düdükler;
Daha güzel bir Türkiye’ye inananların “gayrık yeter!” deyişini gördük.
Bir insan, ömründe bundan daha güzel çok az şey görebilir.
Bu direnişin tek lideri onlardır.

*

Bağdat caddesi’nde, 70’lerinde ve elindeki destekle zar zor yürüyen bir kadın gördük.
Etrafındakilere “taksim’e kadar yürüyeceğiz değil mi?” diye soruyordu.
Provakatör, marjinal grup, çapulcu odur.
Bu direnişin lideri odur.

*

Ve Ataşehir’de küçük bir market gördük.
İçeri genç bir kız girdi. Taksim’i temizleyen direnişçiler için çöp torbası alıyordu; Çantasının ucundan Türk bayrağı göründü.
Marketin sahibi sordu: “taksim’e mi?”
“evet”
“araban var mı?”
“var”
“bekle biraz” dedi.
Faraş, kova, eldiven, çöp poşetleri, içecekler.
Bir güzel paketlendi.

“Bunları da götürür müsün çocuklara? çünkü ben gidemiyorum” dedi.

Adını bilmiyoruz; ama bu direnişin lideri odur.

Türkiye’nin tüm meydanlarındaki bu direniş,
Ataşehir’deki o market sahibinin iradesi sayesinde, tüm zulme ve faşizme karşı ayakta dimdik durmaktadır!

Eğer tepemizdeki diktatör, bu direnişe hemen bir son vermek istiyorsa önce direnişin liderini yok etmelidir.
Polise tavsiyem, müdahaleye önce Ataşehir’deki o marketten başlaması.
ve sonra geri kalan milyonlarca lideri tek tek yakalayabilirler.

Mersin'de 3. gün falandı sanırım pkk sloganları atılıyordu, kuzenim orada yaşıyor telefonla dinledik:53:
Şimdi durumun böyle olmasına çok sevindim.
şaşırdım ben görmedim öyle bir sahne, ama bunu yapanlar provokatörlerdir eminim.
biz şiddetten yana değiliz, dünde hiç böyle olay yaşanmadı bir iki kendini bilmez yüzünden genellememek lazım.
millet sesini yükseltince onlarda çoşageldiler galiba

Son düzenleme:
Ne sokaklara dökülen direnişçiler , ne Başbakanın bahsettiği o sokağa salınmayı bekleyen % 50 ne de bu olayları fırsat bilen tüm provakatörler , ki bunlar her telden var ; iktidar yanlısı , muhalif , komünist ,radikal islamcı ve terör yandaşı ...

Bir sessiz kısım var , ne direnişi desteklemek de , ne de direnişe cevap veren Başbakanı .
Bir sessiz kısım var ki , bu KARŞILIKLI gövde gösterisinden son derece rahatsız !
Kim ne zaman geri adım atacak diye beklerken , ülkenin al-i menfaatini hiçe sayan ve yakıp yıkan , içindeki nefreti sokaklara dökenlere prim verenlere , ne zaman duracaksınız diye bekleyen !Bir sessiz kısım var ki , 3-5 çapulcu meclisin aldığı kararı fesh ettiremez i gösterme pahasına ülkesine bu iç şavaşı reva gören iktidara , ne zaman ILIMLI konuşacaksın diye bekleyen !

Mehmet öldü , Abdullah öldü ...

Dün akşam arkadaşlar evlerinize çekilin , sokak provakötörlere bırakılsın demeye başladınız nihayet.Nihayet dedi bunu bir kısmınız , bir kısmınız hala direnmekte.Sağında solunda , beraber slogan attıklarının kendi eylemi ile uzaktan yakından alakası olmayan bölücülerin ,gözü dönmüş şahısların sokakların bu zaafından yararlandığını bile bile hala sokakta.

Evet demokrasinin bi zati içinde vardır , halk sokağa dökülebilir , eylem yapıp hayır ! diyebilir ama hiç mi görmüyorlar , bu eylemin artık kime hizmetE başladığını.Hala bu hizmet edişin yanında ,Türk bayrağı sallamak ironik görülmüyor mu ?

Dün hadi artık asker nerede müdahale etsin diyenlerin bu mu ülkesine reva gördüğü ?
3 gün sonra sokaklar temizlenecek , insanlar evlerine girecek , ne hükümet devrilecek ne başka bir süpriz..Hepsi bittiğinde ,
3-4 Temmuzda Olimpiyat seçim raporlarında , ülkenin güvensizliği bahane edilecek yine,
Bu yaz turizm dibe vuracak yine,
İleri değil , geri gideceğiz , sonra yine toparlanmak için süre isteyecekler!!!O süre seve seve daha büyük bir şevkle verilecek hem de.
Ülkeyi sevmek bunları görmektir,bunları görüp sessiz kalacağı zamanı bilmektir.
Ne direniyoruz haklıyız diye sokakları bu vahşete hazırlayacak ortama zemin hazırlayarak , sonra da biz onlardan değiliz onlar provakatör demektir ne de çıkıp direnişleri dövmeye geliyoruz ya Allah demektir.
Hele ki , hep aynı hava ''problem değil , halledilir '' diyerek sırıtmak hiç değildir !
Bu zamanı milli mücadele ile kıyaslamayın hele ki..Orada halk birlikti , omuz omuza ...Burada halkın büyük çoğunluğu bu direnişe destek vermezken , demokratik bir ülkede bu bir milli mücadeledir , halk bunu istiyor naraları atmak ne kadar doğrudur ?
Bugün sizin direndiğinizin tam karşıtı bir ideoloji , 1000 lerini toplayarak sokağa dökülse , eylemlerine börek yiyerek başlasalar ama sonrasında olaylar iç şavaş oluşturacak şekilde çığrından çıksa , o zamanda bu bin türlü bela okuduğunuz ideolojinin savunucularının eylemi haklı bulabilecek misiniz?
Yoksa her birini coplayan polisi , yeter artık bastırın şu direnişi diye destekleyerek mi izleyeceksiniz ?

Sağduyu...
Lazım olan bu .
Evlere çekilerek , sokaklardaki fırsatçı vatan hainlerine meydan vermemektir sağduyu...
Halkın bir kısımının istediğine boyun eğmeyeceğim diye umursamaz görünmek yerine gidip onlara kulak vermektir yönetim adına sağduyu...
Ama şimdi herkes geri adım atmama derdinde.Bu vatan sevgisi değil ! Herkesinin kendi derdinde olduğu bir vatan sevgisi olmaz , olamaz.

Eğer sokaklar direnişçiler tarafından boşaltılır ve '' bu savaşa istemeyerek de olsa zemin oluşturduysak , biz geri çekilmesini de biliriz '' derlerse alkışı alırlar .
Eğer hükümet '' bu savaşa istemeyerek de olsa bir zemin oluşturduysak , biz geri adım atmasını da biliriz ''derse alkışı alır.

Bakalım şu unutulan ve sessiz çoğunluğunun alkışını (buradaki alkışının mecazi olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım ) almayı kim akıl edecek ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X