• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eğer doğru anladıysam size kul hakkının affedilmeyen tek günah olduğunu söyleyen kuranın okunmasının çokta gerekmediğinden mi bahsettiniz?
eğer fikriniz buysa katılmıyorum ama saygı duyuyorum sizin fikrinizdir.

hemen bişiler yazıp kaçayım.
arkadaş orda Allahü Tealanın Kuranda bahsettiği onun affetmeyeceği günahlardan birinin Kul hakkı olduğunu anlatmaya çalışıyor.
Dindar bir insan bilir ki kul hakkı ve fitne hariç bütün günahların affı Rabbime , sayılan iki günahın ise işlenen kişilerden affına sığınılacak.
Ve son cümlesi bunları bilmek için Kuranı okumaya gerek yok , vicdan sahibi bir insan ne fitne yapar, ne de kul hakkı yer demek istiyor.
Bunları yapmamak için illa müslüman olmaya gerek yok demek istiyor , insan sıfatını taşıyan herkes bu eylemlerden korkmalı.

GEZİ PARKININ KENDİ AÇIMDAN KİŞİSEL SONUÇLARINI YAZIP İŞİME DEVAM EDEYİM ;

1-Uzun zamandır ara verdiğim orucumu bu yıl kesintisiz tutmayı düşünüyorum
2-Unutmaya başladığım duaları (3 yıl Kuran Kursuna gitmiş bi kız çocuğum ben) tekrar ezberleyip 5 vakit namazıma başlıyorum.
Bunları sağlayan gezi parkında bulunan anti kapitalist müslümanlardır.
Direniş ve dindarlığın bir arada olabileceğini olduğunu bana hatırlattılar.
Burası vesilesiyle binlerce kez teşekkür onlara.
3-Gençlerimin apolitik değil cevval olduğunu anladım , cocuk annesi değilim ama 4 tane yeğenim var , onları gözü pek yetiştirmek için elimden geleni zaten yapıyordum , ama bu olaylar umud oldu ve daha istekliyim.
4-Bu ülkenin ayrışmaları red edebileceğini Sunni-alevi-inanmayan, solcu-sağcı, laz-kürt-çerkez,ksk-göztepe-fb-bjk-gs tek yürek olabileceğini gördüm.
5-Yanında kadını dövseler sesini çıkmayacağını düşündüğüm toplumum bana yanında polis müdehalesine uğrayan hiç tanımadıkları insanlara yardım ederek , insanlığın ölmediğini ve ülkem için hala umut oldugunu hatırlattır.

tatlım uydu görüntüsüde var ben hangi birini yayınlayım burda...
ayrıca yüksek oy almış bir partinin 1 milyon toplaması olası bir durum olur şaşırtıcı değildir ama bu mitingde yoktu diyorum...
ayrıca diğer siyasi partilerden gelmeleri gibi bir durumuda asla kabul etmiyorum göstermelikti onlar akp mitingi adı altında bayrakları heryerde olan bir mitinge diğer siyasi partiler iştirak edemez MHP zaten dava açtı bunun için ortaya çıkaracaz bu oyunu dedi bahçeli...ayrıca geçen gün açıkladım ben ÇARŞI gurubunu bile gündeme getirdiler kazlı çeşmede şaka gibi çarşı açıklama yaptı bizden biri asla orda olamaz dedi ispatıda çok açıktı...
Dünyanın neresine gidersen git ÇARŞI nın A harfi aşağıda benim imzamdaki gibi kullanılır bayrak pankart duvar yazıları heryerde aynı şekildediler ve Çarşı mensubu herkes bunu bu şekilde kullanır aksi halde ne çarşısı bu denebilir bizi ifade etmez yani diğer çarşı yazım şekilleri..Ama kazlıçeşmede olan bayrak nasıldı onuda görmüşsünüzdür şaka gibi gerçekten beyaz uzunca bir kumaşa sadece çarşı yazılmış şaka gibi yani gördüğüm an gülmeye başladım yok artık dedim...bir sürü hikaye var anlat anlat bitiremem..dedim ya herkes görmek istediğini görüyor...

helikopterlerde canlı yayın yaptılar,valla oraya ne amaçla gidildiği belli herkes nasıl anlamak isterse öyle anlıyor SP.BBP,MHP mhp olup olmadığı belli değil velevki mhp olsa n'olacak ki ne var amaç milli iradeye saygı değil mi?
bu bayrakmıydı canım ben göremedim uzun bayrak resmini varsa resmini koyarmısın? $fft16_mf3380340.webp

partiler tarafından kiralanan otobüsleri dedin herhalde canım ,zaten böyle mitinglerde genelde partiler duyuru yapar falanca gün miting var şu gün şurda otobüsler kaldırılacaktır diye.

Salihli CHP, Aydın'a Ücretsiz Otobüs Kaldırıyor

not:linki örnek olarak verdim kimse yanlış anlamasın lütfen

hemen baktım linke ve ben daha önceki seçim süreci vs..bu tür şeylere dek geldim zaten... burdaki durum farklı bu sincan ve kazlıçeşme mitingleri hassas bir dönemde asıl halk burda eyyyyy dünyaaaa buraya bakın demek için yapıldı sonra seçim için start verdik deyip ağız değiştirildi...ilk açıklamalar gerçek fikirleriydi neydi o düşünceleri siz bilmem kaç bin toplarsanız biz mislini toplarız siz ses çıkarırsanız bizim sesimiz daha çok çıkar mitingleriydi zaten mitingleri baştan sona izlediyseniz herkes bu amaçlarla yapıldığını görür (görmek isteyenler)... meydandakiler herhangi bir partinin örgütlemesiyle orda değillerdi eğer chp nin bu kadar gücü olsaydı saniyesinde milleti sokağa dökme istediğini yaptırma gücü olsaydı şu an iktidar olurdu.. hükümet kendi imkanlarını kullandı insanları topladı bu seçim için yapılan ya da sıradan bir miting değildi o nedenle herkes otobüsle vs..taşınmasına insanların tepki koydu...

Son düzenleme:
partiler tarafından kiralanan otobüsleri dedin herhalde canım ,zaten böyle mitinglerde genelde partiler duyuru yapar falanca gün miting var şu gün şurda otobüsler kaldırılacaktır diye.

Salihli CHP, Aydın'a Ücretsiz Otobüs Kaldırıyor

not:linki örnek olarak verdim kimse yanlış anlamasın lütfen

Mitinge katılan kişi sayısından bağımsız olarak soruyorum ; halkın vergisiyle halka hizmet eden iett otobüsü , özel halk otobüsü ,şehir harları vapuru , metro ,tramwavy ,füniküler gibi ulaşım araçları siyasi partiler tarafından kiralanabilir mi ? Bu kiralama ücretleri halka paylaştırılacak mı? Diyelim ki kiralandı , mitinge gitmek istemeyen ,şehrin herhangi başka bir yerine gitmek isteyen insanlar hangi ulaşım araçlarını kullanacak ?

helikopterlerde canlı yayın yaptılar,valla oraya ne amaçla gidildiği belli herkes nasıl anlamak isterse öyle anlıyor SP.BBP,MHP mhp olup olmadığı belli değil velevki mhp olsa n'olacak ki ne var amaç milli iradeye saygı değil mi?
bu bayrakmıydı canım ben göremedim uzun bayrak resmini varsa resmini koyarmısın?Eki Görüntüle 739007

aynen bu bayraklar bi de beyaz yazılı olması lazım 3 tane idi..
siyah beyaz ve çarşı yazıyor ÇARŞI nın yazımı asla öyle olmaz litfen bakınız aşağıyaaaa imzama...
eylemler sırasında tomaların üzerine bile çarşı yazarken o telaşta aynı imzamdaki gibi yazmış keratalar:9::9::9:
bu konuda hassasız biz ve bu bayraklar bizim değil uleennnnn:9::9::9::9:
ayrıca beşiktaşlı biri tabikide akp ye oy verebilir ama kendisine lütfen çarşıdanım demesin o başka birşey:40:

Mitinge katılan kişi sayısından bağımsız olarak soruyorum ; halkın vergisiyle halka hizmet eden iett otobüsü , özel halk otobüsü ,şehir harları vapuru , metro ,tramwavy ,füniküler gibi ulaşım araçları siyasi partiler tarafından kiralanabilir mi ? Bu kiralama ücretleri halka paylaştırılacak mı? Diyelim ki kiralandı , mitinge gitmek istemeyen ,şehrin herhangi başka bir yerine gitmek isteyen insanlar hangi ulaşım araçlarını kullanacak ?

ben bunları baştan aşağı savunmuyorum bir yerden yapılırken diğer yandan insanlar mağdur oluyor geçen benim eşimin işi vardı gitmişti eve gelecek unkapanından kasımpaşaya kadar resmen yürüdü o sıcakta,peki onlarca aracın yakılıp yıkılması ve yerine yenilerin gelmesi bunların paraları daha pahalı ve nerden çıkacak.

hemen bişiler yazıp kaçayım.
arkadaş orda Allahü Tealanın Kuranda bahsettiği onun affetmeyeceği günahlardan birinin Kul hakkı olduğunu anlatmaya çalışıyor.
Dindar bir insan bilir ki kul hakkı ve fitne hariç bütün günahların affı Rabbime , sayılan iki günahın ise işlenen kişilerden affına sığınılacak.
Ve son cümlesi bunları bilmek için Kuranı okumaya gerek yok , vicdan sahibi bir insan ne fitne yapar, ne de kul hakkı yer demek istiyor.
Bunları yapmamak için illa müslüman olmaya gerek yok demek istiyor , insan sıfatını taşıyan herkes bu eylemlerden korkmalı.

GEZİ PARKININ KENDİ AÇIMDAN KİŞİSEL SONUÇLARINI YAZIP İŞİME DEVAM EDEYİM ;

1-Uzun zamandır ara verdiğim orucumu bu yıl kesintisiz tutmayı düşünüyorum
2-Unutmaya başladığım duaları (3 yıl Kuran Kursuna gitmiş bi kız çocuğum ben) tekrar ezberleyip 5 vakit namazıma başlıyorum.
Bunları sağlayan gezi parkında bulunan anti kapitalist müslümanlardır.
Direniş ve dindarlığın bir arada olabileceğini olduğunu bana hatırlattılar.
Burası vesilesiyle binlerce kez teşekkür onlara.
3-Gençlerimin apolitik değil cevval olduğunu anladım , cocuk annesi değilim ama 4 tane yeğenim var , onları gözü pek yetiştirmek için elimden geleni zaten yapıyordum , ama bu olaylar umud oldu ve daha istekliyim.
4-Bu ülkenin ayrışmaları red edebileceğini Sunni-alevi-inanmayan, solcu-sağcı, laz-kürt-çerkez,ksk-göztepe-fb-bjk-gs tek yürek olabileceğini gördüm.
5-Yanında kadını dövseler sesini çıkmayacağını düşündüğüm toplumum bana yanında polis müdehalesine uğrayan hiç tanımadıkları insanlara yardım ederek , insanlığın ölmediğini ve ülkem için hala umut oldugunu hatırlattır.

Doğru ifade edebilmişim kendimi o zaman :34:
Kendi adınıza çıkarımlarınız da çok isabetli değinmeden geçemiycem,özellikle 5 numaralı maddeyi bizzat yaşamış olmak benim de inancımı büyütmeme neden oldu açıkçası :46:

Müslümanlığı ben babamdan öğrendim ,tek bir cümleyle öğretti bana ; kızım asla kimseye haksızlık etme !!!
Bu kadar.İnancı fazla olan veya inanmayan herkes biliyor ki ; islam dininde kul hakkı affedilmeyecek tek günahtır .Bana bu yetiyor , benim hakkıma ve başkasının hakkına tecavüz eden herkesin karşısındayım. Azıcık vicdanı ve ahlakı olan bi insanın çok da kuran okumasına ,islam eğitimi almasına gerek yok bence...

siz neyin derdindesiniz bilmiyorum hangi dine mensupsunuz. yahudi olsanız tevratı okursunuz hıristiyan olsanız incili okursunuz müslümansanız kuran-ı kerimi okursunuz. kulaktan dolma din öğrenirseniz daha önce bahsettiğim kimsenin kimseye saygı göstermediği duruma geliriz. haksızlık etmemek sadece müslümanlıkta yoktur. müslümanlık tek bir cümleyle açıklanmıycak kadar geniş kapsamlı ve hoşgörü dinidir.
ayrıca kimseye kuran öğrenin okuyun araştırında demedim fakat bir konuda ahkam kesecekseniz o konuyla alakalı bilginiz olsun.

aynen bu bayraklar bi de beyaz yazılı olması lazım 3 tane idi..
siyah beyaz ve çarşı yazıyor ÇARŞI nın yazımı asla öyle olmaz litfen bakınız aşağıyaaaa imzama...
eylemler sırasında tomaların üzerine bile çarşı yazarken o telaşta aynı imzamdaki gibi yazmış keratalar:9::9::9:
bu konuda hassasız biz ve bu bayraklar bizim değil uleennnnn:9::9::9::9:
ayrıca beşiktaşlı biri tabikide akp ye oy verebilir ama kendisine lütfen çarşıdanım demesin o başka birşey:40:

bende çarşıdanım üleeeeynn:1::1::1:
şaka ben bildiğimiz çarşıdanım ve birazdan çıkmam gerekiyo gelince görüşmek dileği ile egunal allah için söyleyeyim farklı görüşlü olsakda sevdim seni :4::4::4:?
:29::29: :1::1::1:

bişi daha dicem..
Ankaraya geldiğinde sayın başbakanımız ilk konuşmasını havalanında yaptı hatırlarsanız otobüsün üzerine çıkarken bu arada sunucu şunları anons ediyordu fenerbahçe burdaaaaaa beşiktaş burdaaaa galatasaray burdaaaaa vs....nedenmi bunu yaptılar bir iki gün önce taraftarlar taksime toplu şekilde yürüdüler onlara gönderme yapıldı gerçi konuşma yapılan alanda bir tek Melih Gökçeğin Ankaragücü sü vardı:9::9::9::9::9:Sayın emine erdoğanın elinede bir tane atkı tutuşturulmuştu...farklı takımlardan kesimlerden herkes oy verebilir vermiştirde konu bu değil konu toplu hareket edilmemektedir toplu halde beşiktaş çarşısı o mitingte yoktu bir kaç beşiktaşlı vardır...mülferit olaylar bunlar:9::9::9:ben çok detaylara dikkat eden bir tipim gözden kaçan çok şeyi yazabilirim ama yoruldum valla işim gücüm kaldı:9::9::9:

Kimse bişey unutmadı ,siz sadece kendi mağduriyetiniz üzerinden yorumluyorsunuz . Ben sadece kendi mağduriyetim için özgürlük savaşı vermiyorum ,hala anlamadınız hep kendi açınızdan bakıyosunuz.İlk soruşturmamı türban savunması yüzünden yedim ben ,hala mı anlamıyorum sizi ,1998 de üniversitedeydim ben , hem de İzmir İstanbul değil , Erzurum'da ,diğer illere göre muhafazakar diyebilceğimiz bir ilde , dekan sınıftan türbanlı arkadaşlarımızı atmak isteyince biz de onlarla çıktık ve onlarla birlikte soruşturma açıldı bize ,peki türban sadece onların davası mıydı , hayır ,hepimizin özgürlük davasıydı. Hala mı anlamıyorum sizi ?

Peki siz bir kez olsun szinle ilgisi olmayan bi haksızlık için eylem yaptınız mı ,sokağa çıktınız mı ,sadece türban sorunu için mi çıktınız ? Mesela ,3. köprü yapılacak burda, Sarıyer'de ,burnumun dibinde , kentin kalan en yoğun ormanları talan edilecek ,bu sizi rahatsız ediyor mu ? Ya da ben alkol kullandığım için başbakan bana ayyaş/sarhoş ağzına ne gelirse söylüyor , bu sizi rahatsız ediyor mu ? Ya da her konuşmasında "benim sünni vatandaşım ,benim başörtülü bacılarım" diyor , sünni olmayan ,müslüman olmayan , başörtülü olmayan insanları ötekileştirdiğini , kendi yandaşlarına hedef haline getirdiğini düşünerek rahatsızlık duyuyor musunuz ?

aman onlara göre ne var akp cemiyeti ve nurcu cemaatine mensup insanlar refah içinde yaşasınlarda gerisi teferruat istisnalar vardır belki ama çoğunluğun zihniyeti bu
ister içki içerim ister namaz kılarım ister dekoltemi açarım ister türban takarım ister 3tane doğururum ister kürtaj olurum şunu anlayın artık bunlardan hiçbirisi beni diğer vatandaşlardan eksik yada fazla yapmaz benimle beraber sizide

ben bunları baştan aşağı savunmuyorum bir yerden yapılırken diğer yandan insanlar mağdur oluyor geçen benim eşimin işi vardı gitmişti eve gelecek unkapanından kasımpaşaya kadar resmen yürüdü o sıcakta,peki onlarca aracın yakılıp yıkılması ve yerine yenilerin gelmesi bunların paraları daha pahalı ve nerden çıkacak.

O bambaşka bişey ama , ordan bakarsanız ben de size sorarım ; yakılan araçlarla kaç kişinin canını ödeyebilirsiniz ? 4 kişi öldü bu olaylarda biliyosunuz hatırlatmama gerek yok. Bu başka bi bakış açısı....

Başka yöne saptırmanıza gerek yok , miting alanının kalabalıklığı üzerinden konuşuyosunuz başka bir arkadaşla ve araçlar bedava değil kiralandı dediğiniz için sordum sorumu .Her seçimde miting araçları kiralanır evet ama özel araçlar kiralanır bildiğim kadarıyla değil mi , kamuya ait araçlar değil.

bende çarşıdanım üleeeeynn:1::1::1:
şaka ben bildiğimiz çarşıdanım ve birazdan çıkmam gerekiyo gelince görüşmek dileği ile egunal allah için söyleyeyim farklı görüşlü olsakda sevdim seni :4::4::4:?
:29::29: :1::1::1:

saol canım benim bende sevdim seni valla billa:9::9::9::9::9:
ben bi de gerginim sanırım bugün direk daldım topiğe azcık döktüm içimi:9::9::9:
görüşmek üzereeeee iyi çarşılar sana:3::3::3:

Son düzenleme:
Egunal çarşının yazımı farklı açıklama yapmışlar bizle ilgisi yok diye seninde dediğin gibi.
Dün de bizzat tv de Bahçeliyi dinledim . Dedi ki : Bizle ilgisi yoktur orada olanlar bizden değildir bizi siyasi emellerinize alet edemezsiniz.
Aklı sıra insanları kullancaklar işte .

Son düzenleyen: Moderatör:
Egunal çarşının yazımı farklı açıklama yapmışlar bizle ilgisi yok diye seninde dediğin gibi.
Dün de bizzat tv de Bahçeliyi dinledim . Dedi ki : Bizle ilgisi yoktur orada olanlar bizden değildir bizi siyasi emellerinize alet edemezsiniz.

mhp'li olup olmadıkları ile ilgili soruşturma açıldı canım belli değil.
ayyy neyse dedim ya elini veren kolunu kaptırıyo ben kaçar.

Kimse bişey unutmadı ,siz sadece kendi mağduriyetiniz üzerinden yorumluyorsunuz . Ben sadece kendi mağduriyetim için özgürlük savaşı vermiyorum ,hala anlamadınız hep kendi açınızdan bakıyosunuz.İlk soruşturmamı türban savunması yüzünden yedim ben ,hala mı anlamıyorum sizi ,1998 de üniversitedeydim ben , hem de İzmir İstanbul değil , Erzurum'da ,diğer illere göre muhafazakar diyebilceğimiz bir ilde , dekan sınıftan türbanlı arkadaşlarımızı atmak isteyince biz de onlarla çıktık ve onlarla birlikte soruşturma açıldı bize ,peki türban sadece onların davası mıydı , hayır ,hepimizin özgürlük davasıydı. Hala mı anlamıyorum sizi ?

Peki siz bir kez olsun szinle ilgisi olmayan bi haksızlık için eylem yaptınız mı ,sokağa çıktınız mı ,sadece türban sorunu için mi çıktınız ? Mesela ,3. köprü yapılacak burda, Sarıyer'de ,burnumun dibinde , kentin kalan en yoğun ormanları talan edilecek ,bu sizi rahatsız ediyor mu ? Ya da ben alkol kullandığım için başbakan bana ayyaş/sarhoş ağzına ne gelirse söylüyor , bu sizi rahatsız ediyor mu ? Ya da her konuşmasında "benim sünni vatandaşım ,benim başörtülü bacılarım" diyor , sünni olmayan ,müslüman olmayan , başörtülü olmayan insanları ötekileştirdiğini , kendi yandaşlarına hedef haline getirdiğini düşünerek rahatsızlık duyuyor musunuz ?

ben sonuna kadar saygılıyım ama hala siz tavırlısınız anlamaya çalışmıyosunuz.
valla kusura bakmayın daha geçen hafta hangi ülkeydi unuttum belden aşağı pantolon giyilmemesi için kanun çıkartacaklardı. İÇKİ YASAĞI UYGULANAN ÜLKELER

* İNGİLTERE: İrlanda’da olduğu gibi sokakta içki içme yasağı bulunuyor. Devlete ait kanallarda içki reklamı yayınlamak yasak

*FİNLANDİYA:18.00-9.00 arası satış yapılmıyor. Cuma günleri 20.00’ye kadar satış yapılıyor. Pazarları ise satış yapılmıyor

*NORVEÇ: Pazartesi-Çarşamba: 10.00-17.00, Perşembe-Cuma 10.00- 18.00, Cumartesi: 10.00- 15.00 arası satış yapılıyor. Pazarları satış yok.

*RUSYA: 23.00-8.00 arasında içki satışı yasak.

*İSRAİL: Bar ve Restorantların dışında 23.00 ile 06.00 arasında içki satışı yasak

*İSVEÇ: 19.00-10.00 arası satış yapılmıyor. Cumartesi 15.00’e kadar satış yapılıyor. Pazarları ise alkol satışı yok.

*İSVİÇRE: Gece 22.00-06.00 arasında market ve büfelerde alkollü içki satışı yapılmıyor.

*ALMANYA: Sokakta içki içenlere para cezası uygulanırken, bazı bölgelerde gece saatlerinde içki satışına yasak getirilmiş durumda.

*FRANSA: Birçok kentte saat 21.00′dan 05.00′a kadar sokakta alkol tüketimi belediye meclisi kararıyla yasak.

*KANADA Ontario Eyaleti’nde 09.00-22.00 arası satış yapılıyor. Pazar günüyse 11.00-18.00 arası satış yapılıyor.Kanada’da alkollü içki satışları (bira dışında) devlet tekelinde. Satış saatleri yasayla değil devletin sahibi olduğu dükkânların açık olduğu saatlerle sınırlı. Daha merkezi yerde bulunan dükkânlar 1 ile 2 saat arasında daha uzun açık kalıyor. Kanada ve ABD’de alkol satışıyla ilgili kurallar eyaletten eyalete farklılık gösteriyor.

*ABD: New York Eyaleti’nde bira 24 saat satılabiliyor. Yüksek alkollü içkiler pazartesi cumartesi 09.00-24.00 arası satılıyor. Pazarları ise satış saatleri 9.00-21.00 ABD’de alkol satışıyla ilgili kurallar eyaletten eyalete farklılık gösteriyor. Hatta aynı eyaletteki farklı şehirler bazen farklı kurallara sahip olabiliyor.

buraya cevap yetiştireceğinize sorunlu olduğunuz konularda çok uzak değil googledan araştırma yaparsan belki bilgi sahibi olursun.

ayrıca size daha fazla cevap vermek istemiyorum. lütfen benden alıntı yapmayın.........................................

mhp'li olup olmadıkları ile ilgili soruşturma açıldı canım belli değil.
ayyy neyse dedim ya elini veren kolunu kaptırıyo ben kaçar.

Nasıl belli değil .
Arkadaşım sağdan soldan duyduğumu yazmadım farkındaysan
Dün MHP LİDERİ SAYIN DEVLET BAHÇELİ konuşmasında oradakiler bizden değildir bizi ve 3 hilalimizi siyasi emellerinize alet edemezsiniz dedi.
Daha ötesi var mı ?
Hala belli değil diyorsun .

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen canım mümkün değil çarşı öyle yazılmaz bunu herkes bilir ama o bayrağı sallayan kazlıçeşmede bu önemli detayı unutmuş Allah işte ortaya çıkacak bi şekilde:9::9::9: beşiktaşlı olabilir ona bişi diyemem...
Bahçeliyi dinledim bende çok gergin ve sinirli ben sincan mitingine gittim mhp bayrağını gördüm gerçekten ama çok saçma sincanın her yanı akp bayrakları ile donatılmış heryer akp koyuyor akıl var mantık var siyasi parti mitingine diğer siyasi partili gidermi ben buna inanamıyorum mümkün değil.ben gittim azcık bakayım gözlem yapayım diye hemen çıktım :9:

Son düzenleme:
siz neyin derdindesiniz bilmiyorum hangi dine mensupsunuz. yahudi olsanız tevratı okursunuz hıristiyan olsanız incili okursunuz müslümansanız kuran-ı kerimi okursunuz. kulaktan dolma din öğrenirseniz daha önce bahsettiğim kimsenin kimseye saygı göstermediği duruma geliriz. haksızlık etmemek sadece müslümanlıkta yoktur. müslümanlık tek bir cümleyle açıklanmıycak kadar geniş kapsamlı ve hoşgörü dinidir.
ayrıca kimseye kuran öğrenin okuyun araştırında demedim fakat bir konuda ahkam kesecekseniz o konuyla alakalı bilginiz olsun.

Hala mı anlatamadım ben ?????? Ama kendi memleketimizdeki sorunlardan bahsetmiyo muyuz ? Türbandan bahsetmiyo muyuz ? Dindar görünüp de günah işleyenlerden bahsetmiyo muyuz ? Ne ara küreselleştik ? Nasıl ve nerden din öğreneceğime ,hangi kitabı okuyacağıma karar verebilecek yetiye sahibim , bu nasıl bir üslup ?

İslamiyet değil sadece hiçbir din tek kelimeyle açıklanacak kadar basit değildir ama o en basit cümleyi atladıktan sonra ne kadar dindar olursanız olun benim nazarımda hükmünüz yoktur....

Farkındaysanız islamiyet veya herhangi bir dinle ilgili açıklamada /yorumda bulunmadım , kendi baktığım yönü söyledim...Hala hassasiyetiniz aynı ; kendi dininiz ,kendi müslümanlığınız ,kendi mağduriyetiniz ...

aynen canım mümkün değil çarşı öyle yazılmaz bunu herkes bilir ama o bayrağı sallayan kazlıçeşmede bu önemli detayı unutmuş Allah işte ortaya çıkacak bi şekilde:9::9::9: beşiktaşlı olabilir ona bişi diyemem...
Bahçeliyi dinledim bende çok gergin ve sinirli ben sincan mitingine gittim mhp bayrağını gördüm gerçekten ama çok saçma sincanın her yanı akp bayrakları ile donatılmış heryer akp koyuyor akıl var mantık var siyasi parti mitingine diğer siyasi partili gidermi ben buna inanamıyorum mümkün değil.

Sözde işte burda sadece akp bayrakları yok buda herkesimden insana açıktı demek.
Bahçeli çok güzel laf etmişti de aaslında unuttum şimdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X