eğer doğru anladıysam size kul hakkının affedilmeyen tek günah olduğunu söyleyen kuranın okunmasının çokta gerekmediğinden mi bahsettiniz?
eğer fikriniz buysa katılmıyorum ama saygı duyuyorum sizin fikrinizdir.
hemen bişiler yazıp kaçayım.
arkadaş orda Allahü Tealanın Kuranda bahsettiği onun affetmeyeceği günahlardan birinin Kul hakkı olduğunu anlatmaya çalışıyor.
Dindar bir insan bilir ki kul hakkı ve fitne hariç bütün günahların affı Rabbime , sayılan iki günahın ise işlenen kişilerden affına sığınılacak.
Ve son cümlesi bunları bilmek için Kuranı okumaya gerek yok , vicdan sahibi bir insan ne fitne yapar, ne de kul hakkı yer demek istiyor.
Bunları yapmamak için illa müslüman olmaya gerek yok demek istiyor , insan sıfatını taşıyan herkes bu eylemlerden korkmalı.
GEZİ PARKININ KENDİ AÇIMDAN KİŞİSEL SONUÇLARINI YAZIP İŞİME DEVAM EDEYİM ;
1-Uzun zamandır ara verdiğim orucumu bu yıl kesintisiz tutmayı düşünüyorum
2-Unutmaya başladığım duaları (3 yıl Kuran Kursuna gitmiş bi kız çocuğum ben) tekrar ezberleyip 5 vakit namazıma başlıyorum.
Bunları sağlayan gezi parkında bulunan anti kapitalist müslümanlardır.
Direniş ve dindarlığın bir arada olabileceğini olduğunu bana hatırlattılar.
Burası vesilesiyle binlerce kez teşekkür onlara.
3-Gençlerimin apolitik değil cevval olduğunu anladım , cocuk annesi değilim ama 4 tane yeğenim var , onları gözü pek yetiştirmek için elimden geleni zaten yapıyordum , ama bu olaylar umud oldu ve daha istekliyim.
4-Bu ülkenin ayrışmaları red edebileceğini Sunni-alevi-inanmayan, solcu-sağcı, laz-kürt-çerkez,ksk-göztepe-fb-bjk-gs tek yürek olabileceğini gördüm.
5-Yanında kadını dövseler sesini çıkmayacağını düşündüğüm toplumum bana yanında polis müdehalesine uğrayan hiç tanımadıkları insanlara yardım ederek , insanlığın ölmediğini ve ülkem için hala umut oldugunu hatırlattır.