Evet haklısınız, hırsızı masum göstermek olmaz, çoğu hazır para tatlı geldiğinden yapıyor ama arada gerçekten ihtiyaç sahibi olanlarda var, bu ülkede hamile bir kadın nefsi çekti diye bir kilo portakal çalmak zorunda kaldı ve yıllarca hapis yattı, baklava çalan çocukları da unutmamak lazım, onlarda tokluktan çatlamıyordu, enfes bir yemek sonrası tatlıyı bedavaya getirme derdinde değillerdi, şimdiki iktidar zamanı olan olaylar değil bu vak'alar ama ülkede süre gelen bir yoksulluk ve işsizlik gerçeği var.
Burun kıvırıp her işi beğenmeyenler müstesna, bu ülkede hamallık yapan, inşaatlarda hiçbir güvenlik önlemi olmaksızın üç kuruş para kazanıp memlekete göndermek için oldukça sağlıksız koşullarda çalışanlar var, sokaktaki insan, tarladaki çiftçi mutsuz, patates fiyatları bir anda fırladı, sebebi üretim yetersizliği, ben her hafta köy pazarında üretici köylüyle ve hal'den sebze meyve getiren pazarcıyla konuşan biriyim, gerçek onların anlattıklarında.
Ben ülkemi seviyorum, ülkem insanını da, ülkemden vazgeçmem benim ve burada yazan herkesin tek bir dileği var, ülkemiz kalkınsın, halk daha iyi şartlarda yaşasın, eğitim sistemimiz külliyen hatalı, üniversiteden mezun olup atanamayan, açıkta kalan iş bulamayan gençler mutsuz. Gelecekle ilgili hayaller kuramıyorlar çünkü geleceklerinden endişeliler, üreten bilim adamları beyin göçü sonucu yurtdışına gitti, sebep burada yeterli imkan tanınmaması, bilir misiniz hayalet uçak üretecek kadar muhteşem bir zekaya sahip bir bilim adamı vardı burada, patent vermediler, imkan sunmadılar adama, kendi hayalet uçağımızı üretme şansımızı teptik.
Bunlar şimdinin sorunları değil biriken sorunlar silsilesi, üretmek yerine tüketmemizi salık verdiler, çoğu şey ithal, bulun bana yerli koyun, yeraltı madenlerimi ben çıkaramıyorum neden?
Bor bizden çıkıyor, avrupada işlenip fahiş fiyatlarla bana satılıyor, ben niye işleyemiyorum?
Burada yazılanları tek bir iktidara yüklemedim hiçbir zaman benim hayıflanmam hepsine...
Dün biz burada kişi başı milli geliri irdeledik, Gabon denilen bir ülkeden bile daha az gelir olduğunu öğrenince bir of çektim, dış borç demişti Kazen, 1 trilyonu bulmuş, imf borcumuzu ödemişiz gözümüz aydın.