• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
burada bir hükümet degil hükümetlerin yanlislari gösteriliyor... akp tek basina hepsini yaoti denmiyor...Yani bence yanlisi yanlis bir sekilde savunmaktansa neden düzeltmek icin el ele verilmiyor ki....Bu vatan bizim degil mi, cocuklarimiz yegenlerimiz yok mu...Gelecegimiz ortak degil mi ki....

Aynen katılıyorum miamore .:42:

Daha benzer bir mesajı bir kaç gün önce yazdım .

Gelecekten korkmaya gerek yok , bizler aklı selim haraket eder ve aynı şekilde evlatlar yetiştirirsek , tedirgin olmak niye ?

Ama benim yazdığım ve senin son olarak alıntı yaptığın mesaj adrese teslimdi , genel bir eleştiri değildi yani .:34:

Burda bazı yorumlar kişilerin yorumlarını alt etmek tarzında, yaşadığımız ülkenin daha iyiye gitmesi adına fikir alış verişinde bulunmak şeklinde olsa daha iyi olmaz mıydı..

yaşadığımız ülkenin gelişmesi için avrupaya bakıcakmışız onların iyilerini görüp kendimizi geliştirecekmişiz canım

Son düzenleme:

O yok , bu yok , şu yok :53: ( bende pörtleteyim gözlerimi etkili olur belki )

Ne var peki Türkiye ' de ?

Ülkeme yabancı değilim hamdolsun .

Sosyal devlet projelerini mevcut hükümet gerçekleştirdiği için , sanırım gündemi takip etmekten uzağa düşüyorsunuz .

Redhack yazmıyor mu bunları :60:

Ben Türkiye Cumhuriyetini hiçbir hükümetin karalama kampanyası için ayaklar altına almam .

Fırsat eşitliği ve bireylerin muadil haklardan aynı şekilde yararlanması yani hepimiz kardeşiz edebiyatı , sosyalizm başka bir olgudur ; sosyal devlet başka bir olgu .

Sosyal devlet ile vatandaşın ekonomik ve sosyal hayatına denge getirilmez , vatandaşın bu eksiklikleri giderilmeye çalışılır.

Türkiye de bu yok diyorsanız , konuşmaya da gerek yok .

Eksikler , geride kalmışlıklar , geriden takipler maalesef geç kalmış politikaların bugünkü faturasıdır .

Sosyal devlet ile sosyalizmi kıyaslayan mı oldu?
Tüm vatandaşların sosyal haklardan faydalanması ile, hepimiz kardeşiz edebiyatının ilgisi ne?

Gündemi yakından takip ediyorum, hükümetin gerçekleştirdiği projeler sosyal devlet değil ancak tüccar devlet projesi olabilir.
Bunu sadece mevcut hükümet için söymek haksızlık olabilir.
Türkiye yakın tarihinde sosyal devlet olma gereğini hiç bir dönem gerçekleştirememiştir.

Redhacke her şeyi yazıyor, blog sitelerindeki belgelere bilare göz gezdirin:31:

Bir beni sevdiğini yazmadı, o da olur yakında hayırlısıyla:ssz:

miamore sen mapıs damlarında bebeğini doğuracan nur topu gibi, sonra bebek herşeyden uzak(hareketsiz yaşam) tatlımı tatlı ama göbüş büyümüş kilo vermeye çalışan bir bebekle çıkarsın artık:1::1::1:Eki Görüntüle 749559

ayy öyle deme nolurr,,, ben hic kilolu bebekleri sevmemmm:((( citi piti olsun :)))

hem doguma var daha o zaman coktan cikarim:)))

o zaman secme hakkimiz var.. Mahalle muhtarlarinda listeler var. O listelerden deneme yapabilirsiniz. Annem de ayni seyi her zaman söyler, ama ben kizamiyorum... Her insan bir olmuyor iste, eger yaptigin yardimin iyi yere gittigine inanmiyorsan baskasini sec.. Malesef secilecek o kadar cok kisi var ki....

mesela eskiden kurban bayramlarinda et almaya gücü yetemeyecek kimselere bölüstürüdük. Simdi ise kimse kurban kesemiyor... Hangi birine bölüstürelim...

ben şu anda çok güvenilir bir aile buldum. babaları 1 yıl önce vafet etti. 4 çocuk 4üde okuyor anne çalışmıyor küçük çocuklar var evleri kira. vicdanım rahat.

İnanın şu topik açıldığından bu yana deyim yerindeyse gırtlağım paralandı, ister iktidarı desteklesin ister eylemi desteklesin herkese ama herkese aynı şeyi anlatmaya çalıştım, tümüyle iyi veya tümüyle kötü demek yanlış, iyileri de dile getirelim takdir edelim, kötüleri de konuşalım ama nedense bildiğini okumaya devam edenler oldu, oluyor, iktidar denildiğinde bir kısım herşey muhteşem derken bir kısım herşey berbat dedi, gerçeklerden ziyade, görmek istediklerini yazdılar.
Malesef defalarca eleştirdim de hepsini, o kadar savunmaya odaklandılar ki objektif olamadılar, olamıyorlar.

Yineliyorum burada olumlu veya olumsuz şeyleri paylaşıyoruz ama geniş bakmak lazım, şimdi ben tüm suçu x partiye yüklersem haksızlık olur, yıllardır olanları dile getirmeye çalıştım çalışıyorum, bunlar bugünün sorunları değil, hatalar hataları doğurdu düzeltilebilir mi düzeltilir, temennim geç olmadan düzeltilmesi.

Konu parti bazlı ele alındığında kavga çıkıyor, oysa bugün x, yarın y partisi, sorunlar hep aynı.
maalesef dediğiniz gibi bişey söyleyecekken kırk kere düşünür olduk. hemen toparlayıp bi kılıfa sokuşturulur olduk ne yazık ki. Bu şekilde bişeyleri çözmekten çok birbirimizden ayrışıyoruz.ben burada olumlu bulduğum tüm yorumları beğendim kişisine bakmadan. kötü tepkiler alsamda inş ben böyle yapmayacağım da. herkesi buna davet ediyorum arkadaşlar. ben burada sahip olduğum bir görüş doğru bir şekilde çürütüldüğünde görüşümden vazgeçtiğim. doğrudur dediğim çok oldu.keşke herkes biraz daha geniş baksa.

Tam olark sosyal devlet değiliz bu dogrudur..Ama olma yolunda ılerlemelerımız var..

Bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışından bır vazgeçsek..Belkı bır çok şeyde duzelecek...

Ust komşumuz karısını mı dovuyor..Banane karı koca arasına gırılmez yerıne hemen ara polisi belkı bır can kurtarsın..

Ust komşun tatılde ve ses bır tıkırtı mı duydun bır bak belkı hırsız dır...

Bırbırımızden bır haber yaşıyoruz....

Kaymakamlıkların komur yardımı var şimdide ramazan yardımı..

Hak etmeyen bırının aldıgını mı gordun..Git şikayet et.....Birşey olmasada bır daha dagıtırken bıraz daha dıkkatlı olurlar..

Biz şikayet edıyoruz bırşey olmuyor demek yerıne ne kadar ısarı olursak o kadar daha dıkkatlı olurlar..

Komşun kaçak elektırık mı yakıyor hemen ara....Bızım vergılerımızden gıdıyor o para...

..Bu ülke hepımızın gelecegımız adına herşeyı devletten beklemek yerıne bızlerde yardımcı olursak ...

Herşeyı duzeltemeyız ama beklı bır çok konuda bırcok ınsana yardımcı oluruz..

Şikayet etmez olur muyuz ediyoruz da, da'sı var, karı koca kavga etti, daha doğrusu eski eş eski karısının evini bastı, çocukların velayeti annedeydi, babada haftasonları ya da istediği zaman görebiliyordu çocuklarını, amma adam eski karısının yeniden evleneceğini duyunca eşinin annesiyle yaşadığı evi bastı, eski eşini, eski kayınvalidesini dövdü, baldızının 3 yaşındaki çocuğunu önünden çekilsin diye fırlattı, polis geldi aile içi sorun konuşup anlaşın dedi:ssz:
Hee adam 2 çocuğunu bağırta bağırta aldı, hala velayet annede ama çocuklar babada.

O yok , bu yok , şu yok :53: ( bende pörtleteyim gözlerimi etkili olur belki )

Ne var peki Türkiye ' de ?

Ülkeme yabancı değilim hamdolsun .

Sosyal devlet projelerini mevcut hükümet gerçekleştirdiği için , sanırım gündemi takip etmekten uzağa düşüyorsunuz .

Redhack yazmıyor mu bunları :60:

Ben Türkiye Cumhuriyetini hiçbir hükümetin karalama kampanyası için ayaklar altına almam .

Fırsat eşitliği ve bireylerin muadil haklardan aynı şekilde yararlanması yani hepimiz kardeşiz edebiyatı , sosyalizm başka bir olgudur ; sosyal devlet başka bir olgu .

Sosyal devlet ile vatandaşın ekonomik ve sosyal hayatına denge getirilmez , vatandaşın bu eksiklikleri giderilmeye çalışılır.

Türkiye de bu yok diyorsanız , konuşmaya da gerek yok .

Eksikler , geride kalmışlıklar , geriden takipler maalesef geç kalmış politikaların bugünkü faturasıdır .

Mevcut hükümetin gerçekleştirdiği, sosyal devlet projelerine bir iki örnek verebilirmisiniz? Rica etsek!
Ayrıca kimse Türkiye Cumhuriyetini eleştirip, karalama kampanyası yapmıyor, böyle bişey kimsenin haddine düşmez zaten. BUrda sadece, Türkiye Cumhuriyetini yönetmeye çalışan hükümetler eleştiriliyor.

ahahahahah bence sakincasi yok da, Med ne der bu duruma bilemem:))

Benden iyi yoldaş olur:ssz:

Zaten parkilerin eküri ne diyordu? "kutumda büyük hissediyorum"
Tam olarak bu hissi yaşıyorum şu an:ssz:

Son düzenleme:
ben şu anda çok güvenilir bir aile buldum. babaları 1 yıl önce vafet etti. 4 çocuk 4üde okuyor anne çalışmıyor küçük çocuklar var evleri kira. vicdanım rahat.

yani biraz caba , arastirma lazim.. Bende yoldan gecen dilencinin ne oldugunu bilemem..Ama zaten yüreginde yardim istegi varsa basarirsin.. Eger benim cevrem de yok diyorsaniz " zihinsel engelliler" yurtlari aciliyor anadoluda. Kiyafet yemek yardimi kabul ediyorlar, para da tabii. ama ben para yardimi yapmamayi ögrendim. Ermenek ( Karaman) de bir tanesini biliyorum. arastirin bakin.

ayrica param yok kendime yetiyorum ben diyorsaniz, bazi yaslilar yurdunda mavi melek olabilirsiniz. Yaslilar ile vakit gecirip kitap okuyorsunuz...Ayrica ahstanelerde refakjatcisi olmayan kimsesizler var. yani arastirmak lazim...

Avrupa da özellikle Almanya da yaşam şartlarını Türkiye ile kıyaslamış arkadaşlar.
Şimdi özenti damgası yerim ama ben yine de yazmadan geçemeyeceğim.
Ben bu ülkedeki siyasilerle,ekonomiyle falan pek ilgilenmem.
Önce eğitim benim için.Eğitimi düzelteceksniz ki geleceğiniz için endişelenmeyeceksiniz.
Almanya ve Türkiyenin eğitim politikalarını karşılaştıralım.

PISA -Uluslararası Öğrenci Başarısını Belirleme Programı

PISA araştırmaları “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü” (OECD) üyesi olan 31 ülkede ve OECD ortağı gelişmekte olan ülkelerde uygulanan eğitim sistemlerinin durumu hakkında karşılaştırmalı bilgi vermek amacıyla her üç yılda bir yapılıyor. PISA Programı, üye ülkelerdeki 15 yaş grubundaki öğrencilerin zorunlu eğitim sonunda, katılacakları bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlara ne ölçüde hazırlıklı yetiştirildiklerini belirlemek amacıyla geliştirilmiştir. Ölçülmeye çalışılan nitelik, öğrencilerin okulda müfredat kapsamında ele alınan konuları ne dereceye kadar öğrendikleri değil; gerçek hayatta karşılaşabilecekleri durumlarda sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilme yeteneği, öğrencilerin düşüncelerini analiz edebilme, akıl yürütme ve okulda öğrendikleri fen ve matematik kavramlarını kullanarak etkin bir iletişim kurma becerisine sahip olup olmadıklarıdır.

2003 2006 2009

1. Finlandiya 1. Güney Kore 1. Güney Kore

2. Güney Kore 2. Finlandiya 2. Finlandiya

3. Kanada 3. Kanada 3. Kanada

4. Avustralya 4. Yeni Zellanda 4. Yeni Zellanda

5. Lichtenstein 5. İrlanda 5. Japonya

6. Yeni Zellanda 6. Avusturalya 6. Avusturalya

7. İrlanda 7. Polonya 7. Hollanda

8. İsveç 8. İsveç 8. Belçika

9. Hollanda 9. Hollanda 9. Norveç

10. Hongkong (Çin) 10. Belçika 10. Estonya

11. Belçika 11. İsviçre 11. İsviçre

12. Norveç 12. Japonya 12. Polonya

13. İsviçre 13. İngiltere 13. İzlanda

14. Japonya 14. Almanya 14. ABD

15. Macau (Çin) 15. Danimarka 15. İsveç

16. Polonya 16. Avusturya 16. Almanya

17. Fransa 17. Fransa 17. İrlanda

18. ABD 18. İzlanda 18. Fransa

19. Danimarka 19. Norveç 19. Danimarka

20. İsland 20. Çekoslovakya 20. İngiltere

21. Almanya 21. Macaristan 21. Macaristan

22. Avusturya 22. Lüksenburg 22. Portekiz

23. Letonya 23. Portekiz 23. İtalya

24. Çekoslovakya 24. İtalya 24. Slovenya

25. Macaristan 25. Slovakya 25. Yunanistan

26. İspanya 26. İspanya 26. İspanya

27. Lüxemburg 27. Yunanistan 27. Çekoslovakya

28. Portekiz 28. Türkiye 28. Slovakya

29. İtalya 29. Meksika 29. İsrail

30. Yunanistan 30. ABD 30. Lüksenburg

31. Slovakya 31. Avusturya

32. Rusya 32. Türkiye

33. Türkiye 33. Şili

34. Uruguay 34. Meksika

35. Tayland

36. Sırbistan

37. Brezilya

38. Meksika

39. Endonezya

40. Tunus

Malesef Türkiye Hep sonlarda bu başarı değerlendirmesinde.
Almanya nın durumuda pek parlak değilmiş 2000 yılında.
Türkiye de bu araştırma sonuçları malesef hiç yankı bulmazken Almanya da ilk 5 ülke nin eğitimi gözden geçirilip eğitime yeni bir yön verilmiş.

PISA 2000 ve 2003 sonuçlarının açıklanmasından sonra Almanya’da yapılanlar:

Okullarda öğretmenler kurulları bu konuyu değerlendirdi. Her okul kendi içinde yapabileceklerini konuştu, tartıştı, yeni yöntemler araştırdı. Bütün düşünceler tutanaklara geçti. Öneriler ilgililere sunuldu. Okullar arasında bilgi akışı hızlandırıldı. Örneğin okuma becerisi ve okuma alışkanlığını geliştirmek için araştırmalar yapıldı. Bulunan yenilikler internet ortamında diğer okulların bilgisine sunuldu.

* Eğitim bakanlıkları sorunu araştırmak için bilim kurulları oluşturdu. Eğitim fakülteleri ve diğer bilimsel kurullar Finlandiya gibi ülkelerin eğitim sistemlerinden öğrenmeye gitti.

* Öğretmenlere meslek içi geliştirme kursları sunuldu.

* PISA araştırma sonuçları ve alınacak önlemler hakkında makaleler, kitaplar, raporlar, konferans sonuçları yayınlandı. Almanya’nın ciddi bilimsel araştırma enstitüleri sorunu didik didik ettiler. Onlarca bilimsel araştırma yayınlandı. Bu bilimsel araştırmalar değerlendirildi; varılan sonuçlara göre federal ve eyaletler düzeyinde eğitimle ilgili bakanlıklar, kurumlar, Eğitim Bilim Sendikası önlemler, yeni öğretim metotları geliştirmeye ve uygulamaya başladı.

* Kimse eğitim gibi önemli bir işi basit, günlük parti çıkarlarına indirgemedi. İndirgeyenleri de kimse ciddiye almadı. Bütün bunlar yapılırken kimse düşüncesinden dolayı kınanmadı. Düşüncesinden dolayı hiçbir öğretmen ceza almadı. Özgür, demokratik, barışçı ve çözümleyici bir ortamda mesele ele alındı. Bu konuda konuşan, yazan, düşünce üreten, araştıran öğretmenler desteklendi, teşvik edildi. Konuşan değil; susan, “bana ne?”ci tembel öğretmenler, sendikacılar, dernekçiler, politikacılar yadırgandı.

* Öğretmen yetiştiren pedagoji enstitüleri, eğitim fakülteleri sonuçlardan kendilerine görev çıkardılar. Ders programları, eğitim yöntemleri geliştirildi ve yenilendi.

* PISA 2000, 2003 sonucunda ilkokullarda kademeli olarak hızla tamgün eğitim uygulamasına başlandı.

Hiç bir ülkenin özentisi olmamak konusunda hemfikiriz sanırım,ama hangi ülke olursa olsun doğru yapılanları örnek almaktada fayda var diye düşünüyorum.

tabiki örnek alabiliriz ama abartmadan onlar şöyle biz değiliz onlar böyle biz değiliz diyerek değil kendi ülkenin doğrularını gözardı ederek değil,neden bizim doğrularımız anlatılmıtor onlarda bizden örnek alsın ozaman başta kendine güveneceksinki üstüne bişey katabilesin gelştirebilesin

ahahahahahahahah. Gellll cok güzel mapusluk oucakkk:))

Yine gülüyor yahu, senin ceza puanın kaçtı:ssz: bebeni diyorum mapus damında doğuracaksın diyorum kardeş:51:
Birde arkasından adam sürüklüyor:ssz:

Soralım turizmci arkadaşlara Türkiye'ye gelen turistler

bunlardan hangi statüsü Türkiye'ye tatile geliyor ve 5 yıldızlı ultra lüks otellerde kalıyor ?

ben biliyorum bakalım gelen cevap ne olacak ?

Kazen Maldivler Miami Havai İbiza gibi yerlere gidiyorlar ben sana söyliyim

bizim ülkemize gelen turistlerde en alt sınıfta var orta sınıfta
ama en üst sınıf gelmiyor

anlamadımki neyin tartısması bu

Türkiye vatandaslığından banlanıcam diye düşünmeye basladım
sizin gözünüzle ülkemiz mükemmelden de öte olabilr ama gelgelim öyle değil
ülkemi sevmem baska eleştirmem baska
ben ikisini de yapabiliyorum
yürürken sakız da çiğneyebiliyorum

ergen genclerin ıphone almasını elestirdim diye vatan haini ilan edilicem nerdeyse
siz doğru buluyor olabilirsiniz ama ben maasının bir iki katı olan bir telefonu altı üstü bir telefonu bu kadar cılgınca alınmasını doğru bulmuyorum

Mapusa düşenler mi olacak yine don yollanır sarma sarılır cigara isteyene kartonla yollarız :ssz: aman dikkat hanımlar mapısa düşmeyin orada klimada yok havasız bir yer zaten :27:

Yine gülüyor yahu, senin ceza puanın kaçtı:ssz: bebeni diyorum mapus damında doğuracaksın diyorum kardeş:51:
Birde arkasından adam sürüklüyor:ssz:

30... ama ama ama ben bak geyige sardim... biraktim ciddi konulari... ortaligi yumusatiyorumm. Hem mapusluk yalnizlik nasil bisi, gecen seferde yanimda sadece med vardiii:)) iyi geyik ceviriyor ne yalan söyleyim:)))

ahahahahahahahah. Gellll cok güzel mapusluk oucakkk:))

Yok mapıslık güzel olmuyor hiç :58:

Şimdi planı açıkıyorum, sen muneyi lafa tutuyosun, ben arkadan çok özlemiş gibi sarılırken mapıs anahtarlarını çaktırmadan çalıyorum:ssz:

Kazen Maldivler Miami Havai İbiza gibi yerlere gidiyorlar ben sana söyliyim

bizim ülkemize gelen turistlerde en alt sınıfta var orta sınıfta
ama en üst sınıf gelmiyor

anlamadımki neyin tartısması bu

Türkiye vatandaslığından banlanıcam diye düşünmeye basladım
sizin gözünüzle ülkemiz mükemmelden de öte olabilr ama gelgelim öyle değil
ülkemi sevmem baska eleştirmem baska
ben ikisini de yapabiliyorum
yürürken sakız da çiğneyebiliyorum

ergen genclerin ıphone almasını elestirdim diye vatan haini ilan edilicem nerdeyse
siz doğru buluyor olabilirsiniz ama ben maasının bir iki katı olan bir telefonu altı üstü bir telefonu bu kadar cılgınca alınmasını doğru bulmuyorum

Müne hanim bu yorumun bir yerine gülebilir miyim? cok zekice bir espiri var??:)

Mapusa don gönderecek yardımsever arkadaşlar, miamore'nin doğacak kızına da minik don gönderin şöyle dantelli fırfırlı şipşirin bir don olsun:emir_bebek:
Hatun kararlı kızı mapusta doğuracak, o içerdeyken birkaç kişiyi daha yollayalım bebenin doğumuna yardım ederler:ssz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X