Geziyoruz ama

1-2 kere olsa helali hoş olsun der, içimden gelir yaparım. Bir nevi misafirperverlik gibi yani. Ama bu bir rutine bağlandıysa herkes elini cebine atmalı artık. Benzin de ucuz değil, insan düşünür karşısındakini, madem habire arabasında geziyorsun, biraz katkıda bulunursun. Sen gezeceksin diye başkasına niye maddi yük bindiresin...

Geçenlerde yakın arkadaşım bana 1 haftalığına misafirliğe geldi. Her gün tüm gün arabamla gezdik. Hem şoförlük yaptığım, hem de benziniydi, park parasıydı masrafa girdiğim için altta kalmamaya çalıştı. Bazen yemekleri o ısmarladı, bazı park parasını o verdi vs. Bence doğrusu da bu.

1-2 kere olsa helali hoş olsun der, içimden gelir yaparım. Bir nevi misafirperverlik gibi yani. Ama bu bir rutine bağlandıysa herkes elini cebine atmalı artık. Benzin de ucuz değil, insan düşünür karşısındakini, madem habire arabasında geziyorsun, biraz katkıda bulunursun. Sen gezeceksin diye başkasına niye maddi yük bindiresin...

Geçenlerde yakın arkadaşım bana 1 haftalığına misafirliğe geldi. Her gün tüm gün arabamla gezdik. Hem şoförlük yaptığım, hem de benziniydi, park parasıydı masrafa girdiğim için altta kalmamaya çalıştı. Bazen yemekleri o ısmarladı, bazı park parasını o verdi vs. Bence doğrusu da bu.
Bence de.ben karşılık beklemezken 100 lirayı bozmayayım deyince beynimde şimşek çaktı desem yeri.

Aslında onlar sizden önce şöyle demeli: 'senin arabanla geziyoruz , biz de yakıtını alalım ya da yemekler de bizden olsun ' diye... Ya basta anlaşın ya da gitmeyin derim, zamanla kendinizi enayi yerine konulmuş hissedersiniz arkadaşlarınızı öyle alıştırmayın sonuçta onlarında paraları var, ekmek elden su gölden yaşamasınlar..
Haklısınız ben mazot ya da herhangi birşey beklemiyordum en başında .ama bazı noktalarda yaşanan hesaplar yüzünden onların aynı fedakarlıkta olmadıklarını gösterdi bana.ben de sinir olmaya başladım.mesela arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemedi diye onun parasını ödemedi ve en son otopark ücreti,alınan hediyenin ücreti vb.

Bızımde arkadaslar var 20 dk uzaklıkta bır okula sınav görevıne gıdıyoruz arabası olan dıger öğretmen sınav görevı ıcın zaten para alıyor ve bız gıtsekte gıtmesekte o gıdecek zaten 2 kısıyız ıkımızden de 10 lira alıyor bu da cok sacma tamam teklıf edıyoruz fakat beklentı ıcıne gırmelerı bence ayıp.Semınerlerde de aynı 5 kısı bınıyoruz hepımızden 10 lıra toplanıyor 50 lıra 15 dk yola hemde karını fazla fazla cıkarıyor özel taksı mısalı ben olsam almam ya ayıp olurmu öyle sey derım bunlarda hıc utanma yok hemen elını uzatıyorlar .Sızın kı baya gezme olmus bu cok ayrı hakkınız tabı ama bızım olay bana ayıp gelıyor 10 -15 dk nın yol hesabı yapılıyor.
Arkadaşınızın ayıp ettiğini düşünüyorsanız siz neden arabasına biniyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum

sizde keske basta desydiniz ben konusulmasindan yanayim ... hersey ortak olmali... dayimin arabasini aliyoruz bazen acil durumda baska sehire giderken benzinini aliyoruz ... herseyin yakisigi vardir ben ortak vermiyorlarsa gitmezdim..salatayi yemedi diye parasini vermemk ciddi hesap pesinde oldugunu gosterir takilmam oylesiyle

Bir keresinde yemek yedik ortak salata söyledik arkadaş yemedi diye ödemedi yani öyle ısmarlamada olmadı
Yani nebileyim. Benim arkadaşlarımla aramada sorun olmaz böyle şeyler. Bi arkadaşım var mesela araba süremiyor,hep ben onu alırım biyere gideriz evine bırakırım falan hiçte düşünmedim yakıtı.. bazen o bana ısmarlar bazen ben ona tamamen akışına göre. İnce hesaplar bana göre değil.

1 kerelik biseyse ok, ama her zmn sen oduyosan yakiti bence sorun:) o zmn otobusle gelsinler sen gene ayni yakiti verirsin.. ama salak yerine konmazsin en azindan

Ben sizi çok iyi anladım.. bende kimseden benzin parası beklemem ama onlarda bunu yelafi etmeliler.. benim de çok kere başıma geldi.. arkadaşlarıma karşı çok fedakar oldum ama baktım karşılığı yok(karşılık için yapmadım tabi) ilişkimi kesmekte buldum çözümü.. bide ben hesabın bölüşülmesini de hiç sevmiyorum açıkçası .. garson beklerken ben be yedim ne kadar tuttu hesabı yapmak beni çok utandırıyo :(

Valla hem arabası olup herşeyi göze almış düzenli bir gelire sahip olan kişilerin üçün beşi hesaplayarak takılması bana da komik geliyor .. o zaman tek başına gezeceksiniz yada toplu ulaşıma bineceksiniz onlar bir nevi misafiriniz sizin .. bakıyorum da çoğu insanın arabası var sorsan cebinde beş parası Yok sırf hava olsun diye alanlarda çok garip ..

merhaba sevgili bayanlar okuyanlardan yorum bekliyorum ama yorum yaparken öncelikle kendinizi benim yerime koymaya çalışın lütfen.biz 3 öğretmen arkadaş gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz.yakın veya uzak yerlere eşlerimiz olmadan gidebiliyoruz.sorun şu benim aracım var onların yok yada araba süremiyorlar.sorun şu mesela dün baya uzak bir yere gittik arabayı otoparka park ettik.neyse 4-5 saat kaldı araba otoparktan çıkarken biri bende 5 lira çar sesi diğeri benim 100 tl var dediler bozmayayım.neyse 10 lirayı ben verdim.5 lirası olan arkadaş Pazartesi ben sana yol parası veririm dedi diğeri bişey demedi .ya ben mi kötüyüm ya da para gözüm böyle birşey için para pazarlığını sevmem ama beraber geziyorsak herkeste birşeyler katmalı değil mi.gittiğimiz mesafe gidiş dönüş 90 km filandır.ya en başında bende geziyoruz güzel zaman geçiriyoruz almadım zaten ama onlarda aynı fedakarlığı göremedim .örneğim ön arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemeyince onun parasını ödemedi vb.
Benzini çekiyorsunuz otopark parasını ödüyorsunuz siz bu cimrileri niye çekiyorsunuz

Valla hem arabası olup herşeyi göze almış düzenli bir gelire sahip olan kişilerin üçün beşi hesaplayarak takılması bana da komik geliyor .. o zaman tek başına gezeceksiniz yada toplu ulaşıma bineceksiniz onlar bir nevi misafiriniz sizin .. bakıyorum da çoğu insanın arabası var sorsan cebinde beş parası Yok sırf hava olsun diye alanlarda çok garip ..
He cnm misafir her haftaysa biraz abarti degil mi? Olanin olmayana borcu var gibi :) asil ucun besin hesabini yapan konu sahibinin arkadaslari.

Benzin parasi oduyosun park parasi.. ee araban km yapiyor onuda hesap etmek lazim aslinda:) birde herseyi goze almak ne demek :)

Bu Arada arabanız olmasa kimse o kadar rahat gezemez çok irite edici davranmışlar, bir daha gezmek isterlerse kızlar bu ara sıkıştım mazot almak lazım arabaya diyin bakalım ne yapacaklar. Alışmışlar sizin ödemenize misafir değil ki bunlar misafir bir ağırlanır iki ağırlanır siz birlikte gezmeyi seven bir grupsanız bir zahmet sizi enayi yerine koymasınlar

Yahu herşeyi göze almış dediğiniz kişiler öğretmen. Sanki ceo maaşı alıyorlar gibi konuşmuşsunuz. Ayrıca misafir değil birlikte gezmeyi seven bir arkadaş grubu bunlar. Arabamız var diye su mu yakıyoruz, bir yere gidiliyorsa destek atılır, hem benzin alma hem otopark parası ödeme hem de cebinde 5 tl ile dolaş. Hayırdır derler adama??bu beleşçiler yüzünden bende arabada benzin yok diyorum hepsi çil sürüsü gibi kaçışıyor.

L

Lafını etmiyorum pek çok kere almamışımdır.ama karşı tarafların 3-5 i hesap ettiğini görünce kendimi kötü hissettim.
Onlar üçün beşin hesabını yapıyorsa sizin de gözünüze batıp kendinizi kullanılmış hissediyorsanız bunun neresi arkadaşlık ben anlamadım. Karşılıklı şunları bi kere düşündükten sonra herşeyi ortak ödeseniz samimiyet hissedebilecek misiniz ki. Bana bi arkadaşım gidişte ben kart bastık dönüşte sen bas dedi bi keresinde ondan sonra onunla zorunlu hallet dışında görüşmedim içime sinmez yani

Ne guzel arkadassiniz,arabaniz var,benzini koyan siz,otopark parasini odeyen siz,masaya gelen salatayi ye veya yeme odeyen siz. Sizi resmen keriz yerine koymuslar. Bir daha beraber gitmeyin bir yere derim. Ayip yaptiklari. Zaten ayda yilda bir olsa kimse ne otopark parasi bekler ne benzin ama rutine binmis artik. Belesciler

Back
X