Geziyoruz ama

Valla hem arabası olup herşeyi göze almış düzenli bir gelire sahip olan kişilerin üçün beşi hesaplayarak takılması bana da komik geliyor .. o zaman tek başına gezeceksiniz yada toplu ulaşıma bineceksiniz onlar bir nevi misafiriniz sizin .. bakıyorum da çoğu insanın arabası var sorsan cebinde beş parası Yok sırf hava olsun diye alanlarda çok garip ..
arabalar suyla mı çalışıyor? Benzin fiyatlarından haberiniz var mı? Arabası olan herkes Ağaoğlu sanki
konu sahibesinin arkadaşları ortaya gelen salatadan yemedik diye ödemiyormuş bile , yuh. Bu kadar üçün beşin hesabını yapan bi de yolu beleşe getiren insanlarsa ben de düşünürdüm enayi gibi hissederdim

Haklısınız ama bende sizin gibiyim bişey diyemem böyle şeylerde onların düsünmesini beklerim,
Ama şu 100 lira bozulmasın sacma bi mevzu öylede böylede harcayacak zaten o parayı,
En iyisi önceden konusup öyle gitmek,
Yemeklerde herkes kendi yedigini ödesin en temizi.

1-2 seferlik bir durum olsa benzin masrafını düşünmeniz hoş olmazdı ama sık sık gezi söz konusu anladığım kadarıyla.
Siz söylemeden onların düşünmesi gerekir.
Benzin ücretini paylaşmasalar bile otopark, yemek, kahve gibi masraflarınızı karşılamaları gerekir, düşünceli insan olmak bunu gerektirir.
Ama arkadaşlarınız 10 tl park ücretini ve yemediği salatanın ücretini ödemekten imtina eden tiplermiş, tek çözüm onlarla takılmamak.

Gerçekten benzin parasını bölüşmek hoş değil ama onların bi şekilde telafi etmesi lazımdı... bi daha gitmeyin beraber gezmeye ...

gitme o zaman diyenleri anlamıyorum anlamayacağım kusura bakmayın...
inceliktir bu arkadaşlar ben şahsen utanırım bir kere olan bir şey olsa sıkıntı değil
ama rutine binmişse olmaz aynı kişiler otobüsle filan gitmez zaten merak etmeyin
aynı şeyi yaşadım 3-4 kişilik arkadaş grubu yazın denize gittik mesafe 20dk filan
arkadaşımıza benzin olarak değilde plajda ki şezlong ya da aldığımız ıvır zıvırı ödetmedik ki
bir daha gitmeye de yüzümüz olsun değil mi ama :halay:

merhaba sevgili bayanlar okuyanlardan yorum bekliyorum ama yorum yaparken öncelikle kendinizi benim yerime koymaya çalışın lütfen.biz 3 öğretmen arkadaş gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz.yakın veya uzak yerlere eşlerimiz olmadan gidebiliyoruz.sorun şu benim aracım var onların yok yada araba süremiyorlar.sorun şu mesela dün baya uzak bir yere gittik arabayı otoparka park ettik.neyse 4-5 saat kaldı araba otoparktan çıkarken biri bende 5 lira çar sesi diğeri benim 100 tl var dediler bozmayayım.neyse 10 lirayı ben verdim.5 lirası olan arkadaş Pazartesi ben sana yol parası veririm dedi diğeri bişey demedi .ya ben mi kötüyüm ya da para gözüm böyle birşey için para pazarlığını sevmem ama beraber geziyorsak herkeste birşeyler katmalı değil mi.gittiğimiz mesafe gidiş dönüş 90 km filandır.ya en başında bende geziyoruz güzel zaman geçiriyoruz almadım zaten ama onlarda aynı fedakarlığı göremedim .örneğim ön arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemeyince onun parasını ödemedi vb.
Benzin parasına katkı yapmaları gerekir. Bunun hesabını sizin yapmanıza gerek yok az biraz vicdanı olanın akıl etmesi gerek.

Hayatta böyle beleşçiler çooook ne yazık ki :)
Yemek parasını ödemeden arkadaşlarına kitleyen mi dersin, kahve al şunu al bunu al diyip ödemeyip sonradan ben sana ödemiştim ayağı yapan mı dersin.
Bunlar her yerde anacım işte sonra sana sen beleşçisin diyor bunlar kişi kendinden bilince işi :)
Uzun lafın kısası bu beleşçileri atın sırtınızdan ikisi birlikte gezsinler :)

Bu araba mevzusu cidden sorun oluyo.aynı konumda olduğun aynı maaşı aldığın insanlar,birlikte proğram yapılıyorsa ve bu sürekli yapılan etkinlikse,konuşulup yol masrafları paylaşılmalı.Benzin,otopark ücreti hesaplanıp kaç kişiyse ona bölünmeli.Zaten araç sahibi şöförlük yaparak ve arabası km yaparak fazladan emek sarfediyor.Araç sahibi kendisi teklif etse karşılık beklemez zaten.Mazotun benzinin bu kadar pahalı olduğu bi zamanda,öğretmen birinin o kadar para ödemek istememesi normal,heleki karşısındakiler aynı maaşı almalarına rağmen 3 kuruş hesabı yapıyorken.Aynı durumu bende yaşadım bir arkadaşımla her buluştuğumuzda kendisini eve bırakıyordum,evi yolumun üstü olmamasına rağmen,onu bırakıp tekrar aynı yolu dönüyordum.Bir gün farkında olmadan 1 kahve parasının hesabını yaptı,ağzından kaçırdı yani,ondan sonra bende kibarca bahaneler üreterek evine bırakmamaya başladım.Hem zaman kaybım oluyordu,hemde onun hesap ettiği kahve fiyatının 2 katı benzin harcıyordum.aynı yolu dolmuşla gitse kahve parası kadar para vermesi gerekiyordu,taksiyle en az 3 katı :) arabamız varsa kendi konforumz için var başkasının konforu için neden ekstra para,zaman ve enerji harcayalımki?tabi bu başkası haketmiyorsa.Bence bir dahaki proğrama arkadaşlar geçen sefer bana masraflı oldu bundan sonra otobüsle gidelim deyin,yada araba kullanmak yordu bu sefer sizin arabanızla gidelim dönüşümlü olsun deyin.Siz söylemesenizde karşınızdakilerin düşünmesi gerekir ayıbı eden onlar

Nasil desem benim arkadaslarim dedigim insanlar genelde ortam arkadasidir ve iyi vakit geciriyorum diye de surekli benden olmazdi olmaz da. Dostlarimsa iyi ki varlar hepsi cok fedakar

Kendi adıma bu şekilde sürekli kimseyi gezdiremem.
Tamam benzinimi alabiliyorum kimseye muhtaç değilim ama teklif edilmezse ,10 lira otopark parasını vermekten imtina edilirse bende rahatsız olurum.
Yani dese ki "arkadaşım geziyoruz tozuyoruz ama bir dahakine benzini biz alalım,hep sana yük olmayalim"amenna. Yine almam o parayı ama kullanılmadığımı da bilirim.
Ama kalkıpta 10 lira vermemek için 100 liram var bozamam,5 liram var yetmez derlerse rahatsız olurum.
Kendi adıma birinin arabasıyla yolculuk yapsam ,benzini teklif ederim,kabul etmiyorsa hesabı öderim,altta kalmam yani. Yeter ki insanın niyeti olsun her türlü telafi eder.
Bu her konuda böyledir. Geçenlerde arkadaşım güzel börek yapiyor,tarifini istedim,kız da sağolsun ben yufkacıdan alıyorum yufka, market yufkasıyla olmaz sanada alıyım beraber yaparız dedi. Tamam dedim,gitmiş almış birde hamileyim uğraşmayayım diye hazırlamış börekleri getirdi. Parasıni tabiki teklif ettim kabul etmedi,bende tepsisini vermedim,içini doldurdum çocuklarının sevebileceği birşeyler öyle götürdüm.
Çok yakınımdır,severiz birbirimizi,aramızda lafıda olmaz ama mahçup,borçlu hissederim kendimi ne gerek var. Mecbur değildi sonuçta ama iyi niyetli yapmış. Ben üstüne yatamam yani.
Ha onun ihtiyacı olur koşar gider ne gerekiyorsa yaparım zaten o ayrı ama bu durumda bende gereğini yaparım zamanını beklemeden.
Olması gerekende budur.

Ben en çok arkadaşlıkta para muhabbetinden rahatsız olurum. Ama siz haklısınız madem sizinle geziyorlarsa ellerini ceplerine atmalılar. İlla mazot parası değil,yemek söyler,içecek birşeyler olur vs ama olur... Bence siz birdaha gezi planlarken baştan konuşun eşini bahane et mesela mazot parasına yetişemiyorum diyor falan diye onlar da anlasın:deli:

Mecburiyetten başka alternatif özel araç çağırtacaksınız o daha pahalıya mal olur.aracı olan zaten gidecek mantığındaki var .
Bundan sonra eğer uzak bir yer planlanıyorsa araçla gidemem bana çok masraf oluyor otobüsle gideriz de o kapıyı kapat. Utanma çekinme derlerse öderiz filan tamam ancak öyle yoksa aylık bütçemde çok delik oluyor dersin. İnsanlarsa anlarlar zaten değilse onları bırakma zamanın gelmiştir.

merhaba sevgili bayanlar okuyanlardan yorum bekliyorum ama yorum yaparken öncelikle kendinizi benim yerime koymaya çalışın lütfen.biz 3 öğretmen arkadaş gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz.yakın veya uzak yerlere eşlerimiz olmadan gidebiliyoruz.sorun şu benim aracım var onların yok yada araba süremiyorlar.sorun şu mesela dün baya uzak bir yere gittik arabayı otoparka park ettik.neyse 4-5 saat kaldı araba otoparktan çıkarken biri bende 5 lira çar sesi diğeri benim 100 tl var dediler bozmayayım.neyse 10 lirayı ben verdim.5 lirası olan arkadaş Pazartesi ben sana yol parası veririm dedi diğeri bişey demedi .ya ben mi kötüyüm ya da para gözüm böyle birşey için para pazarlığını sevmem ama beraber geziyorsak herkeste birşeyler katmalı değil mi.gittiğimiz mesafe gidiş dönüş 90 km filandır.ya en başında bende geziyoruz güzel zaman geçiriyoruz almadım zaten ama onlarda aynı fedakarlığı göremedim .örneğim ön arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemeyince onun parasını ödemedi vb.

Canım kadınlarda bu araba konusu hep sorun. Alışmışlar erkeklerin ödemesine... sanki hava ile gidiyor bu araç. Aynı şeyi bende yaşamıştım. Önceleri çok kafama takmadım hatta düşünmedim .. sonradan bi baktım bene para kalmadı araba bakımı, benzin parası derken.. Hani birisi de çıkıp demiyordu ki bugün biz verelim şu benzini.. Baktım batıyorum vazgeçtim onlarla gezmekten. Geçen yıl eşimle arabamız yoktu arkadaşlar bizi çağırırdı şuraya gidelim diye. Eşime tembihliyordum bak bizi götürüyorlar yolda benzin al diyordum . Kabul etmezlerse yemek ısmarlıyorduk. Ama kimisi olaya onlar nasılsa gidiyor nasılsa benzin harcanacaktı diye bakıyor :/

Acikcasi ben sizi hakli buldum.anladığım kadaryla butur gezileri sıkça yapıyorsunuz bu durumda arkadaslarınızın size yakıt parasını teklif etmeleri yada hesap ödetmemeleri gerekir.Şahsen benim cebimde yuz lira olsa ve araba sahibi arkadasım park parasını ödetmek isstemese parayı bozdurmam lazım der yine oderim

Back
X