Gezme İzni Almadan Gitsem?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar az parayla yurt dışı şu an hayal ama günübirlik gezilere gidebilirsiniz. Ailenize biletinizi vs ayarladılar sonra söyleyin. Bence onlar da bir süre sonra alışacaktır/

Gizli gitmek hoş değil. Deli dolu zamanlar tabiki kabına sığamıyo insan ama baba parasıyla babadan habersiz bi yere gitmek de ayıp bence.
Kendi maaşın olur, kendini geçindirirsin baban izin vermez hadi gittin diyelim. Bunaldım valla hava almam lazımdı der konuyu kapatırsın da ben birey oldum babacım para ver işte o olmaz

hayır sakın ailenizden gizli hiçbirşey yapmayın.... kendi kararlarınızı verebilicek yaşta bir bireysiniz peki kendi masraflarınızı karşılayabilicek düzeyede sahip misiniz seyahat giderleriniz gibi? ilk soru bu size. eğer evet kendi param var ve ben ihtiyaçlarımı karşılayabilirim sorumluluk almayı biliyorum diyorsanız. farklı şehirleri yada ülkeleri gezmek güzel ve inanın cesarette isteyen birşey özellikle work and travel yapan insanları gördükçe hayran kalıyorum cesaretlerine ve özgüvenlerine. sizin yaşınızda bende bu güce sahiptim.... tek başıma tabiki ailemin izni ile yurtdışına gittim bir kaç ay kaldım ama bir amaç uğruna sadece gezmek için değil eğitim içinde aynı zamanda. şimdi çok şaşırıyorum kendime şuan olsa bunu yapamam.... şuan istediğim herşeyi yapma özgürlüğüne sahibim maddi gücüm var, kimseden izin almak zorunda da değilim. ama bunu tek başıma yapamam. bu delilik gibi o zamanlar dil bile bilmiyordum nerede kalacağımı bile tüm odalar misafirhanelerin dolu olduğunu daha gitmeden buradaki büroda öğrenmiştim.okulda kapıdaki listede ismimi ararken bir kızla tanıştım ve beraber ev kiraladık. tanımıyordum bile kim ne bilmiyordum şuan çok çılgınca geliyor bu bana. herşey yaşında güzel demek ki iyi insanlar çıktı karşıma şanslıydım birazda... size tavsiyem bu isteğinizi ailenize anlatmanız ama bu şehre gidicem diyerek değil. neyi görmek istediğinizi anlatın neden bunu yapmak istediğinizi anlatın ve güven verin onlara başıma birşey gelecek olsa burada da gelebilirdi bunun önüne geçemeyiz dimi diyerek daha kalplerine işleyecek yollar deneyin. ama onlardan gizli sakın ama sakın yapmayın.

bende bu yollardan deneyeceğim sanırım. ama zaten ben tek basima dusunmuyorum bu işi. turlarla ve arkadaslarimla dusunuyorum

bende bu yollardan deneyeceğim sanırım. ama zaten ben tek basima dusunmuyorum bu işi. turlarla ve arkadaslarimla dusunuyorum
e o zaman çok daha kolay işiniz. ben tek başınıza diye algıladım. turla gitmekte bir sakınca yok.... önce turu öne atın derim. hatta ailenizde katılsın tura çok gelmek isterlerse. gidiceğiniz görmek istediğiniz yerleri araştırın anlatın onlara sizin bu isteğinizi araştırmacı ruhunuzu gördükçe heyecanınızı anlayacaklardır bence.

İşte bunlar hep instagram :) şaka bir yana mini turlar oluyor onlardan katılın , hem tek başına değil grup olarak eğlenceli farklı deneyimler kazanırsınız

İşte bunlar hep instagram :) şaka bir yana mini turlar oluyor onlardan katılın , hem tek başına değil grup olarak eğlenceli farklı deneyimler kazanırsınız
:))))) instagram olmasa da gezme isteği vardı hep bende ama şu sıralar arttı diyelim. kesinlikle turlarla gitmeyi düşünüyorum inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Günübirlik geziyede mi gidemiyorsun,onlara bari rahatça gidebilmelisin,bizi de göndermezlerdi pek fakat ben 11 yaşındaki oğlumu gönderdim Bursa gezisine,o kadar da olsun yani.Canım sen anneni ikna et,gerisi gelir

Günübirlik geziyede mi gidemiyorsun,onlara bari rahatça gidebilmelisin,bizi de göndermezlerdi pek fakat ben 11 yaşındaki oğlumu gönderdim Bursa gezisine,o kadar da olsun yani.Canım sen anneni ikna et,gerisi gelir
uzak mesafeleri hep sorun ediyor peder, annem konusunda skntı yok hiç zaten o gözü kapalı güveniyor güvenli de oldu mu yol ve tur.. :) bir yolunu bulacagim artık ikna edene kadar pes etmek yok benim için

Parani bursundan ayiriyorsan ikna etmeye calis.Cok da kucuk degilsin.

Tabii ki gizli gezilir, neden gezilmesin?
Üniversitede herşey daha ekonomiktir. Haftasonu konaklamali turlarin fiyatı benim zamanımda 100 lira falandı.
Burslarımla ev kirami-fatura-alisverisi ödeyip ailemin verdiği parayı cep harçlığı yapar, Gezebilmek için de palyacoluk yapardım . Size de tavsiye ederim. Her şehirde palyacoya-gunubirlik garsona vs ihtiyaç vardır. Hiç yoksa univeriste öğrencisinden özel ders verebilirsin.
Böyle böyle kendi imkanlarimla yirmi kadar şehir gezdim . Hiç de pişman değilim.
İnan ki üniveristede gezdin gezdin, sonra Allahaşkina ne zaman gezeceksin? Bayram tatillerinde mi 365 günlük yilda sadece 14 gün olan yıllık izninde mi?
Yoksa benim gibi yurt dışına tatile gidecem diye istifa Edip mi?

Ben de genelinde aileme haber vermezdim- sadece ablam bilirdi.
Şimdiki aklım olsa daha bile çok gezerdim. Gittiğim gördüğüm yanıma kar kaldı.
Ayrıca üniveristede gezemeyen ilerideki hayatında hiç gezemiyor, buna da emin olabilirsin. 20 yaşındaki kızına izin vermeyen baba 24 yaşındaki kızına mi izin verecek?
Adamın korkusu 1)laf olur söz olur
2) dünya kötü başına birşey gelmesin
Gördüğün gibi bu korkuların yaş ile alakası yok...
Ayrıca bugun baban senin hayatına karışma hakkını kendinde görüp 'gidemezsin' der, yarın eşin...
Eeeee? Ne zaman göreceksin hayatı?
Hayatı boyunca tek çıktığı tatil balayı olan insanlardan mi olacaksin?
Neden?
Kadın olduğun için mi?
Çok merak ediyorum erkek olsan baban bu kadar karşı çıkar mıydı?

*Notlarını düzelt, dil öğren Erasmus yap.
Benim En büyük pişmanlığım senin yaslarinda Erasmus 'u düşünmemek oldu

Valla kotu tavsiye ama boyle dusunuyorum galiba.Ama aileden birine mutlaka haber vermeli
Ay kiza kotu nasihat ya basina birsey gelse vicdan azabi cekerim yeminle.

Valla kotu tavsiye ama boyle dusunuyorum galiba.Ama aileden birine mutlaka haber vermeli
Ay kiza kotu nasihat ya basina birsey gelse vicdan azabi cekerim yeminle.

Umarım gelmez, tavsiye sormuş verdim:)
Benim de coook arkadaşım vardı seyehat etmek isteyen,özellikle univeriste yıllarında. Hevesle planlar yapardık, yapardık. Son saniye ya ailesinden izin alamazlardi,ya yalan söylemek istemezlerdi, ya sevgilisi izin vermezdi, ya başka bahanelerle planımizi iptal ederlerdi.
Bir değil iki değil, hatta belki beş ya da on da değil.
Bu şekilde defalarca ekildim, her seferinde de tek başıma Gide Gide tek gezmenin tadına vardım.
Aynı kişiler hala bana 'ayy ne güzel oraya gitmişsin, ben de çok istiyorum ama iş,ama çiş' deyip duruyorlar.
Macera isteyen,ama güvenli sınırından çıkmaktan korkan, bahanelere aşık insanlar... Eminim tüm imkanları olsa yine gitmezler, ama çok isterler (!)
İnsan bir şeyi istiyorsa mücadele etmeli bence.
Dünyaya bir kere geliyoruz.
Ama arkadaşlar haklılar. Hem babadan para alıp hem 'karisma Baba' demek doğru değil. O yüzden gerekirse yazın üç ay mağazada çalış, 3 asgari ücreti bitiktir, seyehat kumbarana at.
Hem birsuru ajans işi oluyor, şirket pikniklerinde karpuz dağıtma, düğünlerde yer gosterme, AVM çocuk havuzunda ablalik, konferanslarda mikrafonu konuşmacılara uzatmak... Böyle işleri bulmak için onlarca face sayfası, yüzlerce ajans var. Hepsinin de günlüğü en az 70-80 lira (en az asgari ücretin günlüğünü vermek zorundalar). Yani isteyen her öğrenci kendi seyehat parasını kazanabilir bence.
Bu arada bir kişiye mutlaka bilgi verilmeli, çünkü dünyanın binbir türlü halı var. Ama bu bilgi verilen kişinin zamanla aranız bozulunca ailenizi arayıp 'sizin kızınız var yaaaaa' diye herşeyi bir bir anlatabileceği ihtimali de göz önünde bulundurulup doğru kişi seçilmeli
Ben yurtdışında bile bindigim trenin biletinin resmini en yakın arkadasima atıyorum ki , dünya hali... Tren devrilir, birşey olur vs... En azından nerede olduğumu bilen bir kişi olsun.

lıseden mezun olana kadar ozgur ama kuralcı bır aılenın uyesıydım yanı akşam ezanı eve grııs saatımdı, yazları yazlıkta olurdum ordada en gec 12 de evde olmam gerekırdı ama benım ruhum asıydı ne yapar eder bu saatlerı bır sekılde gecırırdım...
unıversıteye basladım uzaktan aılemın kontrol mekanızması devreye gırdı kotu nıyet yoktu buyuk sehıre gelmısım , bılmedıklerı alıskın olmadıkları bır ortam vs vs bana guvenelrı sonsuzda olsa cevreye guvenlerı yok ama bır gun bır mevzu yasadık o gunden sonra saat merhumum ortadan kalktı...
unıversıtede hem calıstım hem kredı aldım hemde aılemın az bucuk destegı oldu pek opara ıstemezdım aılemden bana gelen bana yetıyordu zaten...
bır ıkı gezıye gıttım arkadaslarımla , mezun oldugum sene aılem tam olarak onaylamasada work and travele gıttım gezmek yenı kulturler tanımak benım ıcın bır hayal ve hedeftı yasam amacımdı adeta hala da öyle....
ilk kez tek basına aılemden uzak bambaska bır ulkede başka bır kıtada 3 ay yasadım...
sonrası geldı zaten işe başladım arkadaslarla ıtalya turu , sevgılımle kıbrıs turu ( suankı esım), erasmusla iş yasamında bır haftalık bulgarıstan turu yaptım .. bır ay sonra yıne erasmusla macarıstana gıdecegım...
ama benım aılemınde gezme arzusu vardı ve bben onlarlada ogrencılık yıllarımda cok gezdım turkıyenın cogu yerını aılemle gezdım, esımle de gezmedıgım lokasyonlara gıttık her sene tatıle.. ve gıtmeye devam edıyoruz...
bence yas ıtıbarı ıle genc bır yetıskınsınız, aılenızın sıze bu kadar mudahale etmeye hakkı yok, mantıklı bır sekılde acıklama yapın ve gıdın , telınız her daım ulaşılabılır olsun gerekırse sız arayın geldım ıyıyım surda burdayım gıbısınden... ve gencken gezebıldıgınız kadar gezın erasmusu da muhakkak deneyın..

Ailenden gizli şu bile içme benden sana tavsiye. Elbette gezmek dünyayı tanımak en doğal hakkin ama şu an reşit olsan bile emin ol yetişkin değilsin. Keşke baban daha anlayışlı olsa da kendi eliyle bildirse seni uçağa. Kiminle gittiğini bilse. Zaten kızlarımızın başına ne geliyorsa bu baskı yüzünden geliyor. Kızlar o kadar çekiniyor ki her şeyi gizliyor, gizli yapıyor. Dolayısıyla anne babanın da koruma şansı olmuyor evlatlarını. Ama yine de bu gizli iş yapmanın doğru olacağı anlamına gelmiyor. Dünyanın bin türlü hali var. Bir kere annemlere sürpriz ziyaret yapayım dedim otobüs bozuldu yolda kaldık. Düşün yani. Her şey olabilir.

hem para yok hem aile izin vermiyor hem 20 yaşındasın. bence şu an zorlamanın manası yok. ben ilk tek başıma tatilime 25 yaşında kendi paramı kazanıyorken çıktım.

Bence bireysel, turlardan daha uyguna gezebilirsiniz. Çok uygun uçak ve otobüs biletleri oluyor zaman zaman. Gittiğiniz yerlerde de1 gece 2 gün yaparsınız. Başlarda tanıdığınız olan şehirlere gidersiniz. Yada babanızın ulaşabileceği insanların olduğu şehirlere. Yavaş yavaş büyütürsünüz.

Kararlı olun siz, sabah gidip akşam dönmeli gezilerle başlayın. Güven verdikçe ilkna olurlar. 5 bini tümüyle geziye ayırırsanız epey şehir görürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…