Gıcık doktor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tarz doktorlara bende denk geldim özellikle 90 lı yıllarda
Gerçekten o anda o doktoru şikayet etmek istedim ki şikayet etmedim bu yaşıma kadar nefret ettim bu nasıl bişey ya sen kaç sene oku doktor ol sonra geç karşıma dalga geç gül

Ben doktorlara, su getiren kişilere, kuryelere çok hassas davranıyorum.
Su getiren çalışanlara ve kurye çalışanlarına dolgun bahşiş veriyorum.
Boyle bı durumdan geçerken doktor desen su desen kurye desen elimiz ayağımız hepsi.

Doktorlara bahşiş veremeyeceğim için çok anlayışlıyım.
Ben gerçek manada hastasını zorlayan çok sert doktora bi iki kere rast geldim. Hastane yönetimine hiç üşenmeden çıkıp şikayeti yazıp imzalayıp başhekime verdirdim.
Ağız dalaşına girecek hâlim yok kaba kuvvet kullanacak kadar da ruhumuzu bozmadık.

Sizin durum inanin çok önemli değil hasta heralde bişey istese size seslenecek komada değil...
Kimi insan uykusuzluğa dayanır kimi dayanamaz.
Cok yıpranmış durumdalar zaten hiç üzerinde durmayın konunun.
Ben yerinizde olsam servise tatlı yapar getiririm.
Hastane de yattigim zamanlar yattigim katın bankosuna mutlaka tatlı getirttiririm o kadar iyi geliyor ki onlara.

Geçen sene ekim ayında annemin birden felç gibi oldu çok çok ağrısı vardı kalkarken 20 dakikada kalkabiliyordu annem çok fazla ağrısı olduğundan dolayı neyse bursa devlet hastanesine götürdük insanlarda vicdan merhamet bitmiş bencillik tavan
Kadın ayakta ağlıyor ağrıdan biriside buyurun çok ağrınız var önden geçin demedi onuda geçtim doktorun yanına girdik anneme diyorki kolunu uzat uzatamıyorum çok ağrım var diyor kadın sırıtarak kollarını havaya kaldır dedi zaten bende şalterler attı kadın kollarımı uzatamıyorum diyor siz kaldırın diyorsunuz şaka mısınız dedim bide karşımda gülüyor sen kimsin dedi kızıyım dedim annem sinirlendi eşimle ben sinirlendik sonra acıbademe götürdük ordaki doktor bakmadı bile düşünün ama insan gibi ilgilendi çok ağrınız var anlıyorum dedi diğeri gibi gülmedi
Doktorlar önemli insanlar evet ama her doktor değil dalga geçer gibi konuşan doktor olmaz olsun
Ertesi günü başka doktora götürdük medicanaya yatış verdi sabaha kadar anneme baktığımdan dolayı sızmışım sabah doktor geldiğinde uyandırmayın dedi anneme bakın doktor var doktor var bunu anlatmak istiyorum

Çok geçmiş olsun

Dediginiz şey her meslekte var doktor var doktor var aynen hasta var hasta var öğretmen de avukatta vb..

Konuya göre yorum yapıldı siz aynen boyle konu açsaydınız daha farklı olurdu

Hastane de vizit öncesi her yer temizlenir kalabalık kalkar her sey düzene girer doktorun viziti aynı zamanda hem hasta kontrolü hem çalışanlardır
Hasta yakını kim diye sorulur doktor sorar gece idrara ciktimi oksurdumu iyi uyudu mu ağrısı çok oldumu refakatciden bilgi alır

Konu sahibi uyuyorsa hasta uyanık refakatçi uyuyor demiş Ola bilir
O sırada uyuyor olması mümkün de değil-dir
Hadi uyudu doktor da dedi
Böyle dedi diye şikayet edilmez bu olmaz refakatçi uyuyamaz ki uyur uyanır hatta hastadan daha az uyur yorulur hastalanır halsiz düşer
Mevzu bu size tekrar geçmiş olsun

Cem yılmazın bahsettiği ailenin refakatçi modeli tam olarak sizsiniz sanırım. Uyanınca elma da yediniz mi? Yadırgamıştır doktor uyumanızı bende yadırgadım açıkçası... daha özenli olabilirsiniz...

Çok geçmiş olsun

Dediginiz şey her meslekte var doktor var doktor var aynen hasta var hasta var öğretmen de avukatta vb..

Konuya göre yorum yapıldı siz aynen boyle konu açsaydınız daha farklı olurdu

Hastane de vizit öncesi her yer temizlenir kalabalık kalkar her sey düzene girer doktorun viziti aynı zamanda hem hasta kontrolü hem çalışanlardır
Hasta yakını kim diye sorulur doktor sorar gece idrara ciktimi oksurdumu iyi uyudu mu ağrısı çok oldumu refakatciden bilgi alır

Konu sahibi uyuyorsa hasta uyanık refakatçi uyuyor demiş Ola bilir
O sırada uyuyor olması mümkün de değil-dir
Hadi uyudu doktor da dedi
Böyle dedi diye şikayet edilmez bu olmaz refakatçi uyuyamaz ki uyur uyanır hatta hastadan daha az uyur yorulur hastalanır halsiz düşer
Mevzu bu size tekrar geçmiş olsun
Ben hergün (kaldığımız sürede hastanede) doktorumuz gelmeden odayı havalandırırdım zaten pıt diye ses olsa uyanırım o sabahta uyandım iyi misin demişti doktor hanım istersen biraz vitamin takviyesi yapalım dedi iyisi doktorumuz

Merhaba dün annemi hastaneye yatırdık zatürre olmuş refakatçi olarak kaldım doğal olarak uyudum açılabilen koltuk vardı sabah doktor gelmiş beni öyle görmüş kardeşime hasta uyanık refakatçi yatıyor demiş ne alaka ya ben oraya nöbet tutmaya mı gittim uyumak damı yasak konu aslında uzun ama uzatmıycam doktor u şikayet etsem mi yoksa uyumak yasak mı
Aynen cağğnımm şikayet et hatta git darp da et ne büyük hakaretler etmiş

kollarını havaya kaldır dedi
anneme diyorki kolunu uzat
kadın kollarımı uzatamıyorum diyor siz kaldırın diyorsunuz şaka mısınız dedim
bence siz şaka yapıyorsunuz? tıbbın t 'sinden haberinizin olmadığı bunu eleştirmenizden belli zaten.

inme geçiren insanların kaslarının motor gücünü tespit edebilmek için bu muayene yaptırılır.

yer çekimine karşı koyabiliyor mu vb diye bir puanlama skalası vardır zaten. ve her hastaya da yapılması gerekir.

doktorun gülmesi,dalga geçmesi vb,bilemiyorum o ortamda bulunmadım, o yüzden haklısınız veya haksızsınız diyemem. belki dalga geçmemiştir size öyle gelmiştir veya gerçekten dalga geçmiştir olabilir. kimseye kefil olamam tabi ki.

ancak şu açıdan doktoru takdir ettim, ben hastamı muayene ederken bana'' şaka mısınız diye bağırıp üstünlük taslayan'' kişiye bu kadar sakin kalamazdım herhalde. bilmiyosunuz madem öğrenin diye koyuyorum buraya. her öğretmen,doktor,avukat... vb mesleğinin yanında birer insan,yani herkesin bir karakteri var. ve bu durum elbette kişiler arasında zıtlıklar/anlaşmazlıklar oluşturabilir ama kimsenin mesleğiyle ilgili bir şeyi yargılamak size düşmez kusura bakmayın.

1615494678375.webp

bence siz şaka yapıyorsunuz? tıbbın t 'sinden haberinizin olmadığı bunu eleştirmenizden belli zaten.

inme geçiren insanların kaslarının motor gücünü tespit edebilmek için bu muayene yaptırılır.

yer çekimine karşı koyabiliyor mu vb diye bir puanlama skalası vardır zaten. ve her hastaya da yapılması gerekir.

doktorun gülmesi,dalga geçmesi vb,bilemiyorum o ortamda bulunmadım, o yüzden haklısınız veya haksızsınız diyemem. belki dalga geçmemiştir size öyle gelmiştir veya gerçekten dalga geçmiştir olabilir. kimseye kefil olamam tabi ki.

ancak şu açıdan doktoru takdir ettim, ben hastamı muayene ederken bana'' şaka mısınız diye bağırıp üstünlük taslayan'' kişiye bu kadar sakin kalamazdım herhalde. bilmiyosunuz madem öğrenin diye koyuyorum buraya. her öğretmen,doktor,avukat... vb mesleğinin yanında birer insan,yani herkesin bir karakteri var. ve bu durum elbette kişiler arasında zıtlıklar/anlaşmazlıklar oluşturabilir ama kimsenin mesleğiyle ilgili bir şeyi yargılamak size düşmez kusura bakmayın.

Eki Görüntüle 2800036
Çok biliyorsan gel kendin muayene et derim, allah doktora hemşireye sağlıkçılara büüyüükk sabır versin

Bizim halk ilgi delisi zaten ay şuramda ağrı var ügüügügü doktor benle oturup ağlamadı bu modda herkes

Napsın doktor her hastaya ağıt mı yaksın

Doktor laf sokmus hastayu dusundugunden mi kisisel probleminden mi bilinmez ama gereksiz bir cikis olmus ki sende bunu hissetmissin ondan sinir olmussun ,boyle durumlarda (eger kal gelmediyse saskinliktan)aninda tepkini vermen lazim kuzum kavgaci olmayan bir uslupla fakat sikayetlik bir durum yok

Arkadaşlar rahmimdeki kistin yirtilmasi nedeniyle doktorun verdigi exagyn fitili kullaniyorum ama ilaci kullanirken iliskide bulunabilirmiyim bulunsam bunun bi zarari olurmu diye merak ediyorum bilgisi olan yardimci olabilir mi?
Ablacım arifin mençıstıra attığı golü ararken buraya gelmiş olabilirsin ama aramaya devam et jinekoloji başlığını bulacaksın inanıyorum.

Benim annem gece karin ağrısiyla uyandı meğer apandisit içinde patlamış acile gittik bir hafta hastanede yattık vucutta enfeksiyon yapmasın diye
Annem şeker hastası ve cpr yüksek cıktı hastanede bir şey eksikmiş üniversite tipa götürün dediler gittik bir hafta orta yattık
Ne uyku ne doğru dürüst yemek yoktu hastane ortamı ister istemez huzursuz ediyor annemin bağırsak altına enfeksiyon birikmiş diren açtılar vücuttan hortumla torbaya aktı o sıvı
O kadar güzel baktılar ki prof.murat çakır muhteşemdi asistanları hemşiresi o direni açan radyoloji uzmanı hepsi ilgili alakalı ne desem az

Ben olsam hee uyudum diyip guler geçerdim. Aşırı tepki gösteriyorsunuz.

Annenize acil şifalar diliyorum.

Siz hastaneye uyumak için değil hastaya bakmak için gidiyorsunuz günlerce de kalmamışsınız ki yorgunluktan sızdı diyelim. Ben doktoru haklı buldum uyuyup kalacaksanız bırakın uyumadan ilgilenecek başka biri kalsın refakatçi olarak. Bide şikayet etmeyi düşünüyorsunuz Allah ım doktorlara sabir versin

Siz hastaneye uyumak için değil hastaya bakmak için gidiyorsunuz günlerce de kalmamışsınız ki yorgunluktan sızdı diyelim. Ben doktoru haklı buldum uyuyup kalacaksanız bırakın uyumadan ilgilenecek başka biri kalsın refakatçi olarak. Bide şikayet etmeyi düşünüyorsunuz Allah ım doktorlara sabir versin

Bir de olayın şu boyutu var. Hastanelerde sabah erken kahvaltı verilir. Kapılar tıklanır ya da kahvaltı dağıtan kişi yüksek sesle seslenir. Kalkıp kahvaltıyı alırsın. Üstüne hemşireler odaları gezer. Rutin işlemleri yaparlar (tansiyon, ateş ölçme, serum, dosyaya alınan notlar vs.). Arada temizlik personeli gelir yerleri siler. Sonra doktor vizite gelir. Yani doktor sabahın köründe pat diye vizite gelmiyor. Doktor gelene kadar uyarıcı bir çok çevresel etken var.

Evet oraya annenizin başında nöbet tutmaya gittiniz.Otel konforunda uyumaya değil.Maşallah herkesin dilinde bir şikayet.Ne kolay böyle kolay söylemek.Gidin edin ne duruyorsunuz?Hele bir de bu süreçte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X