- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
Selamlar güzel hanımlar. Bu akşam eşim gelir gelmez çocukluktan beri arkadaşı olan kişiden bahsetti, bugün ilk defa bu kadar üzgündü dedi. Arkadaşının hanımı kendi ailesine gidince neşeli, her işi yapan biriymiş, adamın ailesine gidince yüzünü asıyormuş. Adamdan izin almadan ailesine gidiyormuş, adamın ailesine gidince 1 2 saat durup o sürede bile sessiz mutsuzmuş o yüzden arkadaşı çok bunalımdaymış,arada kalıyormuş. Ben de yaşadım diyor eşim ama bizim evliliğimiz onlardan çok farklı. Kabullenemiyorsunuz kaynanalarınızı, o da kadın, siz de kadınsınız oturup rahatça konuşup anlaşabilirsiniz diyor. Ben diğer kadını pek bilmem ama gördüğümde de bizim yanımızda eşini sürekli tersleyen, eşinin ailesinin yaptığı en basit şeyleri bile dert eden, bana biraz şımarık gelen biriydi. Benle normalde iyiyken bi kişiyle daha görüşünce benimle alaycı bi şekilde konuşmaya başlamıştı filan. Ben de o kadından çok farklıyım, benim kayınvalidem de onunkinden dağlar kadar farklı, her evlilik kendine özeldir zaten normalde de. Eşim onlarla bizi kıyaslıyor arkadaşına acıyor. Beni yine anlamamasından canım çok sıkıldı. Başka şehre gelin geldim, kayınvalidem o kadar aşırı derecede düşüncesiz ki kendi keyfi olsun ben rahatsız oliyim umrunda değil. Bütün gün oturup konuşur 1 dakika susmaz yüzlerce soru sorar makina gibi, devamlı hizmet bekler, kendisi sadece tuvalete kalkar ne yemek ne çocuk bakmaya yardım asla bir faydası yok zerre kadar. Evini hiç temizlemez ben önceden oraya gidince iş yemek bulaşık her şeyi tek yapıyordum şimdi artık giderken yemeği evimde yapıp götürüyorum. Muhabbeti o kadar çekilmez ki. Sadece ben değilim kimi görsem öyle diyor ikimizi de tanımayan biri bi evde toplanınca yanından kaçıp gelmişti yanıma mutfağa su içme bahanesiyle geldim çok konuşuyor diye,daha kaç kişi Allah yardımcın olsun dedi.ne eşi, ne annesi ne çocukları kaynanamı çekemezken eşim kabullenemiyorsun dedi yine. Onun yüzünden ne kavgalar ettik eşimden ne kadar soğudum eşim hala olayı bu kadar basite indirgiyor yani bütün sorunlar sadece annem gibi görmemem yüzündenmiş. Artık anlaşılmayı beklemiyorum da o kadar sinirim bozuluyor ki bu hayat nasıl böyle geçecek bilmiyorum kendimi yalnız hissediyorum çok yalnız